Depi 16.03.2007 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Mani Super! Jutro (dobrze kombinuję, że jutro kopanie u Ciebie?) zwrócę pieniążki Model, który sobie wymarzyłem, to "szpadel Ergo ostry" - tak jest w katalogu Obi (nr Obi 4000006) - cena 79,99... jewrioszka Otóż wyobraź sobie, że nie. Chcą prawie 2000 zł za kW, razem 25 k... tysięcy złotych!!!!!!!!!!!!!!!!. Jeszcze mam nadzieję, że im się coś tam popie....rniczyło, ale oczywiście nie idzie się dodzwonić, jak trzeba. Grrrrrr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 16.03.2007 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Chcą prawie 2000 zł za kW, razem 25 k... tysięcy złotych!!!!!!!!!!!!!!!!. Jeszcze o takiej cenie warunkow przylaczenia pradu nie slyszalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 16.03.2007 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Ja też! Niestety usłyszałem pierwszy raz akurat w moim własnym przypadku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 16.03.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 No dobra - jestem idiotą. To jest ICH koszt, nie mój. Ale dostałem palpitacji... Przepraszam wszystkich za fałszywą sensację... A koszt jest taki, jak pisał jewrioszka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 16.03.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Depi A jaki dali Ci termin realizacji tego przyłącza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 16.03.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Jestes większy furiat ode mnie Gorąca głowa hahahahahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 16.03.2007 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Depi, Ufffff ... takie newsy podnosza ciesnienie lepiej niz kawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 16.03.2007 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 No ja myślałem że zejdę... Zrobiło mi się najpierw słabo a potem wpadłem w szał Wniosek na przyszłość - stay cool Betsi Niestety 18 miesięcy. Jak rozumiem jednak mogę zrobić przyłącze na czas budowy od ręki (tak przynajmniej zrozumiałem z wyjaśnień Pani STOENówki) - mam znaleźć elektryka, pokazać mu warunki przyłącza tymczasowego i on już będzie więdział co i jak. W związku z tym mam prośbę o kontakt do dobrego i taniego (oczywiście ) elektryka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 16.03.2007 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 może ktoś likwiduje tymczasowe ogrodzenie, to ja chętnie odkupię 60 sztuk stempli 2,5 m, oraz siatkę ogrodzeniową ok. 130m oraz barakpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 16.03.2007 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 No to niezły termin Ci dali Ja muszę czekać 13 mieś ( do czerwca 2007) na docelowe przyłącze. Pomimo, że wszystkie dok. są gotowe od dawna, to wykonawca z elektr. powiedział, że wcześniej nie zrobi ( mimo, że ma czas), bo mu wcześniej nie zapłacą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 16.03.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Betsi A nie ma możliwości zrobienia tego wcześniej na własny koszt, a potem refundacji przez STOEN? Coś mi chodzi po głowie, że mój Teść tak właśnie zrobił. Co prawda czeka na zwrot do dziś, ale jednak... Jak mi zostanie wolne 25 tysiaków (hahaha!) to zawsze jest wyjście. A jeśli nie, to rozumiem, że nie będzie odbioru bez stałego prądu? Ale mieszkać (fizycznie) można z takim tymczasowym, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 16.03.2007 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Khem - ma ktoś może tel do Mani? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 16.03.2007 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Depi Można mieszkać z podłączeniem tymczasowym.Z tym prądem to zaczekam już do czerwca ( łaski nie robią) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Montana 16.03.2007 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Depi Myśmy mieszkali bez stałego przyłącza przez jakiś czas. Trochę wszystko gorzej chodziło, ale to pryszcz jak się już we własnym domku funkcjonuje Na priva wysłałam Ci namiary na elektryka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 16.03.2007 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Dzięki i dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mani 16.03.2007 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Depi Gorąca Głowa Twój nowiutki szpadel leży w moim samochodzie. Zaraz obok mojego równie nowiutkiego szpadelka, ale nie tak czarnego jak Twój. Jakoś udało się go namierzyć, chociaż wymieniałam 3x zawartość koszyka Jak jutro nie będzie padało to kopanie aktualne, najpierw będzie wyznaczanie, więc trochę pracy intelektualnej. Czy ktoś wie gdzie można dostać słupki ? Bo to przecież najpierw słupki będą potrzebne a dopiero potem siatka. Amber, Jewrioszka Ta ziemia to mix z wykopów pod domki jednorodz. taki trochę glinowaty piach, nie wiem czy to dużo lepsze od tego co jest u nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 16.03.2007 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 My rowniez (jak mnie pamiec nie myli do listopada br.) bedziemy na tymczasowym przylaczu elektryki. Mani, No wiesz u mnie jest 100% piachu w piachu, wiec chyba wszystko jest od tego lepsze Ustalilam, ze moge zrobic tak: nawiezc 20 cm jakiejs gorszej ziemi (ale chyba nie tak zlej jaka mam ), a potem dokupic jeszcze 5 cm dobrej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mani 16.03.2007 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 AmberA jak duża jest Twoja działka i gdzie? To chyba dobry plan, u mnie jest 20cm takiego niby humusu, można by go zdjąć,to nawiezione coś wymieszać z piachem zastanym, żeby trochę zatrzymywało wilgoć a na wierzch ułożyć ten nibyhumus z jakąś lepszą ziemią albo najlepiej wymieszać go z gnojem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woytek 16.03.2007 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Z nawiezieniem ziemi to chyba każdy taki etap przechodzi ale trzeba na spokojnie podejść do tematu. Policzcie jaka warstwa i na jakiej powierzchni jest potrzebna i ile wywrotek wyjdzie, koszty są porażające, szczególnie transportu. Oczywiście na jakąś okazję można trafić. Przy zakładaniu trawnika płaciłem 300-400 pln za wywrotkę, a nie był to jakiś super humus, 7-8 m3.Rozsypanie i rozwiezienie, zwałowanie daje solidnie w "kość". W większości przypadków lepiej zostawić to co ma się na działce, ewentualnie pod planowany trawnik dać cienką warstwę lepszej ziemi i działać poprzez nawodnienie, nawożenie. w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 16.03.2007 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Amber A jak duża jest Twoja działka i gdzie? To chyba dobry plan, u mnie jest 20cm takiego niby humusu, można by go zdjąć, to nawiezione coś wymieszać z piachem zastanym, żeby trochę zatrzymywało wilgoć a na wierzch ułożyć ten nibyhumus z jakąś lepszą ziemią albo najlepiej wymieszać go z gnojem. Mani, mamy 1.000 metrow. Od tego trzeba oczywiscie odjac dom, podjazd, sciezki i taras. A mieszkamy, bardzo po sasiedzku. My mamy dom we wsi Baniocha woytku, Dzieki za rady. Pewnie od koncepcji do urzeczywistnienia minie troche czasu, ale i tak jakos ten temat trzeba ugryzc Po przemysleniu, nie mamy wielkich ambicji ogrodowych. Po prostu nie czujemy, ze to nam sprawi przyjemnosc, a zmuszac sie raczej nie chcemy. Trawnik na calym terenie, dookola jakies krzaczory, a z przodu jeden reprezentacyjny cieniolubny klombik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts