jewrioszka 20.03.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Tak mnie wzięło teraz na to machanie łopatą, że mam depresję z powodu pogody . Nie ma jak kopanie rowów, nie mogę się doczekać kiedy znowu pojedziemy Chyba mi odbiło... Jak każdemu, niestety musze cię zmartwić - to jest nieuleczalnie, jak katar musi samo minąć P.S. Czy pamiętacie że w niedziele planowaliśmy grilla? Podobno ma być ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 21.03.2007 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 ms-y pamiętają! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 21.03.2007 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Ms zawsze pamiętają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 21.03.2007 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Tak mnie wzięło teraz na to machanie łopatą, że mam depresję z powodu pogody . Nie ma jak kopanie rowów, nie mogę się doczekać kiedy znowu pojedziemy Chyba mi odbiło... Nie odbiło Ci, chyba wszyscy tak mieli, mają albo będą mieć. Ja właśnie po 10 miesiącach załatwiania spraw zwiazanych z podizałem działki, w poniedizałek podpisałam akt i jestem posiadaczką ziemską. W związku z czym nie mogę sie doczekać aż będę mogła wbić pierwszą łopatę albo szpadel, który ciągle jest w planach. Chyba pojadę chwasty powyrywać. Moze to mi pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pineska32 21.03.2007 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Witajcie sąsiedzi z okolic Potrzebuje namiarów na dekarzy! Wiem, wiem takie czasy, ze na kolanach trzeba ich prosic o robote, ale może ktoś nam ten dach połozy. Dach z achówki ceramicznej! Wdzięczna będę dozgonnie Pozdr. Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 21.03.2007 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Sluchajcie, jak to jest z zakupem oscieznicy do takiej dziury na drzwi, ktora z jednej strony zbudowana jest z cegly, a drugiej z porothermu? Czy ta znaczna roznica w grubosci nie przeszkodzi? Czy tez bede skazana w tym miejscu na drzwi przesuwane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flamenco108 21.03.2007 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Czytałem właśnie dziennik flamenco108 i nie wiem, czy się cieszyć, że nie tylko mnie ta faza wstępno-koncepcyjna tyle kosztuje, czy się martwić, że to może jeszcze potrwać parę miesięcy... Poczekaj, aż moje stosunki (dobra nazwa!) z projektantem wygasną, to wtedy wyrzucę jeszcze dwa teksty, które czekają w bródnopisie. Na razie czekają Najgorzej, kiedy jesteś klientem, który wie, czego chce, wie, ile ma mniej więcej pieniędzy, a najgorsza z najgorszych opcji, to taka, że masz jeszcze jakieś pojęcie o technologii, w jakiej chcesz budować. Dostajesz rysunki (ZAZNACZĘ: projektowe, nie koncepcyjne, w koncepcji może być cokolwiek, a na projekcie ma być po bożemu, to jest dokument, który projektant pieczętuje pieczątką, na którą ma cholerny monopol), a tam bzdura na bzdurze bzdurę pogania. Warstwy, rozkłady, wymiary nie takie, nie te, nie w takiej kolejności, w złych wymiarach i ilości. A z takich błędów później gubisz kolejne cm2, które składają się na m2 i wychodzi Ci, że musisz sobie wypierdyknąć chałupę jak Tadź Mahal, żeby zmieścić pralkę i rower. Eh... rozpędziłem się, a to nie miejsce na takie żale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 21.03.2007 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Komarek gratulacje! Od kiedy pamiętam ciągle czekałaś na podział działki. Jeśli płacisz tyle, na ile się umówiłaś 10 miesięcy temu - to finansowo już jesteś do przodu. Ziemia od tamtej pory poszła w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 21.03.2007 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 flamenco108, odlotowy dziennik. Ten forumowy wydaje się być taki rzemieślniczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flamenco108 21.03.2007 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Witam na grupie Strasznie dowcipny jesteś jak na takiego malucha - to pewnie po rodzicach. P.S. Wielu z nas o ulicy może tylko pomażyć Po dzieciach Przyjemnych marzeń . Zapraszam na Pułaskiego, ustawcie sobie fotel, są tam odpowiednie miejsca, ok. 12m od skraju drogi (mój dom będzie ok. 12m) i spróbujcie wytrzymać z kwadransik. Należę do tej grupy ludzi, którzy marzą o jak najszybszej realizacji autostrady, przed którą uciekał Depi. Pod naszym przyszłym domem przebiega teraz cały ruch z trasy krakowskiej i katowickiej na lubelską i z powrotem. Czasem odrobina błotka to cena za ciszę i spokój. A wody i kanalizacji i tak u nas nie ma... A błotko jest. Żeby daleko nie szukać, wczoraj jeden pajac obryzgał mi mojego dziubdziuleńka, zaparkowanego przy bramie mojej własnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
statek 21.03.2007 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Witam Niektórzy forumowicze z Grupy Piaseczyńskiej może mnie znają . Poszukuję działki za Piasecznem 1000-1200m2, oczywiście niedrogiej i w pobliżu jakiegoś lasu lub zagajnika. Byłbym bardzo wdzięczny za jakieś namiary na priv. A wszystkim z grupy obiecuję super rabaty na materiały dachowe. Pozdrawiam Sebastian Wardak [email protected] 0-509 795 673 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 21.03.2007 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 statek Od dawna nie przeczytałem czegoś równie optymistycznego To ja się od razu zapisuję - najlepiej w komplecie razem z tą ekipą, co u jewrioszki robiła Zaraz daje zlecenie Żonie - niech szuka działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 21.03.2007 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Komarek gratulacje! Od kiedy pamiętam ciągle czekałaś na podział działki. Jeśli płacisz tyle, na ile się umówiłaś 10 miesięcy temu - to finansowo już jesteś do przodu. Ziemia od tamtej pory poszła w górę. Rzeczywiście finansowo to mnie ta działka nie zrujnowała.Ale nerwów ile było i stresów to tylko ja wiem. W każdym bądź razie zapał jeszcze mam bo czuję wiosnę w kosciach. Tylko martwie sie tym, że dalsza papierologia zajmie jeszcze trochę czasu choć przyspieszam jak mogę. A tu ekipa gotowa na koniec kwietnia/ początek maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 21.03.2007 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Najgorzej, kiedy jesteś klientem, który wie, czego chce, wie, ile ma mniej więcej pieniędzy, a najgorsza z najgorszych opcji, to taka, że masz jeszcze jakieś pojęcie o technologii, w jakiej chcesz budować. No to obawiam się, że jestem u mnie właśnie jest to "najgorzej". Ba - jest chyba jeszcze gorzej, niż najgorzej, bo ja nawet do k... nędzy zaprojektowałem im ten dom! Moja Małża wczoraj wyraziła przypuszczenie, że to może być właśnie źródłem problemu - poczuli się urażeni w zawodowej dumie i muszą mi udowodnić, że coś źle zrobiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 21.03.2007 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Statek też Ci wrzucę na maila jakieś namiary. Ja też oczywiście po opiniach forumowiczów zamierzam grzać druty do Ciebie za parę miechów, chociaż wycenę mogłabym już teraz, scana zrobię i wyślę, mogę ? pozdrawiam A mi tam się nie chce kopać, chyba ze konkretnie coś posadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mani 21.03.2007 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 DEPI,ja byłam w identycznej sytuacji z babą architekt.Właśnie dzisiaj skończyliśmy z nią ostatecznie wszelkie stosunki,poprzez zrzeczenie się przez nią praw autorskich do projektu.chyba wobec tego pójdę i założę wątek CZARNA LISTA ARCHITEKTóW POLSKICH. A co do działeczki, to jakby żonka znalazła a statek by tam nie zakotwiczył,albo jakby znalazła dwie.....,bo my właśnie też szukamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 21.03.2007 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Mani JUŻ się wyprowadzacie? Przecie jeszcze nawet domu nie zbudowaliście! Chyba, że inwestujecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 21.03.2007 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 hahaha Akurat dzis byłem u Statka dogadac kilkka szczegółów i rozmawialiśmy na temat ziemi. A tu bach od razu pytanie na forum. Najbardziej mi sie podobają prośby żeby u was robiła ta sama ekipa co u Jewrioszki, pytanie jest takie czy Statek kojarzy upierdliwego gościa ( inaczej klienta) z ksywką Jewrioszka. ( po tym poście pewnie skojarzy ) Inna sprawa to taka że i ja i Pontypendy mamy to samo zdanie - są na prawde bardzo dobrzy u szybcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mani 21.03.2007 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Mani JUŻ się wyprowadzacie? Przecie jeszcze nawet domu nie zbudowaliście! Chyba, że inwestujecie A skąd wiesz że nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mani 21.03.2007 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Słuchajcie, Czy warto się wybrać na tą giełdę, sąsiad mówi, że trzeba o 5 rano wyjechać . Te korki całą drogę, to nie brzmi dobrze. To ja już chyba wolę kupić drożej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts