Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Tak mnie wzięło teraz na to machanie łopatą, że mam depresję z powodu pogody :evil: . Nie ma jak kopanie rowów, nie mogę się doczekać kiedy znowu pojedziemy :cry: Chyba mi odbiło...

Jak każdemu, niestety musze cię zmartwić - to jest nieuleczalnie, jak katar musi samo minąć :lol:

P.S.

Czy pamiętacie że w niedziele planowaliśmy grilla?

Podobno ma być ładnie.

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tak mnie wzięło teraz na to machanie łopatą, że mam depresję z powodu pogody :evil: . Nie ma jak kopanie rowów, nie mogę się doczekać kiedy znowu pojedziemy :cry: Chyba mi odbiło...

Nie odbiło Ci, chyba wszyscy tak mieli, mają albo będą mieć.

Ja właśnie po 10 miesiącach załatwiania spraw zwiazanych z podizałem działki, w poniedizałek podpisałam akt i jestem posiadaczką ziemską. W związku z czym nie mogę sie doczekać aż będę mogła wbić pierwszą łopatę albo szpadel, który ciągle jest w planach. Chyba pojadę chwasty powyrywać. Moze to mi pomoże

Czytałem właśnie dziennik flamenco108 i nie wiem, czy się cieszyć, że nie tylko mnie ta faza wstępno-koncepcyjna tyle kosztuje, czy się martwić, że to może jeszcze potrwać parę miesięcy... :-?

Poczekaj, aż moje stosunki (dobra nazwa!) z projektantem wygasną, to wtedy wyrzucę jeszcze dwa teksty, które czekają w bródnopisie. Na razie czekają ;-)

Najgorzej, kiedy jesteś klientem, który wie, czego chce, wie, ile ma mniej więcej pieniędzy, a najgorsza z najgorszych opcji, to taka, że masz jeszcze jakieś pojęcie o technologii, w jakiej chcesz budować. Dostajesz rysunki (ZAZNACZĘ: projektowe, nie koncepcyjne, w koncepcji może być cokolwiek, a na projekcie ma być po bożemu, to jest dokument, który projektant pieczętuje pieczątką, na którą ma cholerny monopol), a tam bzdura na bzdurze bzdurę pogania. Warstwy, rozkłady, wymiary nie takie, nie te, nie w takiej kolejności, w złych wymiarach i ilości. A z takich błędów później gubisz kolejne cm2, które składają się na m2 i wychodzi Ci, że musisz sobie wypierdyknąć chałupę jak Tadź Mahal, żeby zmieścić pralkę i rower. Eh... rozpędziłem się, a to nie miejsce na takie żale.

Witam na grupie

Strasznie dowcipny jesteś jak na takiego malucha - to pewnie po rodzicach. :wink:

P.S.

Wielu z nas o ulicy może tylko pomażyć :lol:

Po dzieciach ;-)

Przyjemnych marzeń ;-). Zapraszam na Pułaskiego, ustawcie sobie fotel, są tam odpowiednie miejsca, ok. 12m od skraju drogi (mój dom będzie ok. 12m) i spróbujcie wytrzymać z kwadransik. Należę do tej grupy ludzi, którzy marzą o jak najszybszej realizacji autostrady, przed którą uciekał Depi. Pod naszym przyszłym domem przebiega teraz cały ruch z trasy krakowskiej i katowickiej na lubelską i z powrotem.

Czasem odrobina błotka to cena za ciszę i spokój. A wody i kanalizacji i tak u nas nie ma... A błotko jest. Żeby daleko nie szukać, wczoraj jeden pajac obryzgał mi mojego dziubdziuleńka, zaparkowanego przy bramie mojej własnej.

Witam

Niektórzy forumowicze z Grupy Piaseczyńskiej może mnie znają ;-).

Poszukuję działki za Piasecznem 1000-1200m2, oczywiście niedrogiej i w pobliżu jakiegoś lasu lub zagajnika.

Byłbym bardzo wdzięczny za jakieś namiary na priv.

A wszystkim z grupy obiecuję super rabaty na materiały dachowe.

Pozdrawiam

Sebastian Wardak

[email protected]

0-509 795 673

Komarek gratulacje!

Od kiedy pamiętam ciągle czekałaś na podział działki. Jeśli płacisz tyle, na ile się umówiłaś 10 miesięcy temu - to finansowo już jesteś do przodu. Ziemia od tamtej pory poszła w górę.

Rzeczywiście finansowo to mnie ta działka nie zrujnowała.Ale nerwów ile było i stresów to tylko ja wiem.

W każdym bądź razie zapał jeszcze mam bo czuję wiosnę w kosciach. Tylko martwie sie tym, że dalsza papierologia zajmie jeszcze trochę czasu choć przyspieszam jak mogę. A tu ekipa gotowa na koniec kwietnia/ początek maja

Najgorzej, kiedy jesteś klientem, który wie, czego chce, wie, ile ma mniej więcej pieniędzy, a najgorsza z najgorszych opcji, to taka, że masz jeszcze jakieś pojęcie o technologii, w jakiej chcesz budować.

No to obawiam się, że jestem u mnie właśnie jest to "najgorzej". Ba - jest chyba jeszcze gorzej, niż najgorzej, bo ja nawet do k... nędzy zaprojektowałem im ten dom!

Moja Małża wczoraj wyraziła przypuszczenie, że to może być właśnie źródłem problemu - poczuli się urażeni w zawodowej dumie i muszą mi udowodnić, że coś źle zrobiłem :-)

Statek też Ci wrzucę na maila jakieś namiary. Ja też oczywiście po opiniach forumowiczów zamierzam grzać druty do Ciebie za parę miechów, chociaż wycenę mogłabym już teraz, scana zrobię i wyślę, mogę ? 8) pozdrawiam

A mi tam się nie chce kopać, chyba ze konkretnie coś posadzić :lol:

DEPI,

ja byłam w identycznej sytuacji z babą architekt.

Właśnie dzisiaj skończyliśmy z nią ostatecznie wszelkie stosunki,

poprzez zrzeczenie się przez nią praw autorskich do projektu.

chyba wobec tego pójdę i założę wątek CZARNA LISTA ARCHITEKTóW POLSKICH.

A co do działeczki, to jakby żonka znalazła a statek by tam nie zakotwiczył,

albo jakby znalazła dwie.....,bo my właśnie też szukamy.

hahaha

Akurat dzis byłem u Statka dogadac kilkka szczegółów i rozmawialiśmy na temat ziemi. A tu bach od razu pytanie na forum. :wink: Najbardziej mi sie podobają prośby żeby u was robiła ta sama ekipa co u Jewrioszki, pytanie jest takie czy Statek kojarzy upierdliwego gościa ( inaczej klienta) z ksywką Jewrioszka. :wink: ( po tym poście pewnie skojarzy :lol: )

Inna sprawa to taka że i ja i Pontypendy mamy to samo zdanie - są na prawde bardzo dobrzy u szybcy.