Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Akurat dzis byłem u Statka dogadac kilkka szczegółów i rozmawialiśmy na temat ziemi. A tu bach od razu pytanie na forum. Najbardziej mi sie podobają prośby żeby u was robiła ta sama ekipa co u Jewrioszki, pytanie jest takie czy Statek kojarzy upierdliwego gościa ( inaczej klienta) z ksywką Jewrioszka. ( po tym poście pewnie skojarzy )

Ten domek widoczny pod nickiem od razu rozpoznałem :D

Statek też Ci wrzucę na maila jakieś namiary. Ja też oczywiście po opiniach forumowiczów zamierzam grzać druty do Ciebie za parę miechów, chociaż wycenę mogłabym już teraz, scana zrobię i wyślę, mogę ? pozdrawiam

Chętnie przygotuję ofertę

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Akcja drzwi zewnetrzne zakonczona totalna porazka :evil: Przynajmniej na dzisiaj ...

A wszystko przez juz ocieplony dom. Otoz panowie od ocieplenia polozyli po 5-centymetrowy styropian dookola, tam gdzie ma byc oscieznica drzwi.

http://img123.imageshack.us/img123/2386/drzwi1bai4.jpg

Tak byc podobno nie moze, poniewaz jest zbyt duza roznica otworu na oscieznice pomiedzy tym co jest od wewnatrz (114 cm) a tym co na zewnatrz (104 cm). Komplikacje by byly tez z zawiasami i sposobem otwierania drzwi na zewnatrz. Styropian montowany w tym miejscu powinien miec grubosc 2 - 3 cm.

Nie wiem czy tak jest faktyczmnie, ale na rowne nogi postawilam kierbuda, ekipe od ocieplenia, oraz obecna ekipe od tynkow zewnetrznych (juz je kladziemy, a dom wyglada jak zafoliowana kaczka na niedzielny obiad :lol: ).

Aby obylo sie bez zbednych przestojow, trzeba ten styropian wyciac, spec od drzwi musi dokladnie okreslic gdzie bedzie oscieznica, a ekipa od ocieplenia musi idealnie dociac i obrobic brakujace 2 lub 3 cm styropianu, polozyc siatke i przygotowac pod tynkowanie ....

A jak to jest u Was, bo nie wiem czy ten gosc od drzwi wie co mowi, czy tylko tak jest mu latwiej :roll:

Słuchajcie, Czy warto się wybrać na tą giełdę,

sąsiad mówi, że trzeba o 5 rano wyjechać :o :o :o :o :o .

Mani, o 5 rano nigdzie nie jest warto sie wybierac :lol: No chyba, ze spac do lozka 8)

statek, ostatnio poszla dzialka obok mnie za 150PLN/1m2. Podobno dziela kolejne dzialki, ale jest juz do nich kolejka. Wies ma wszystkie media, a kanalizacja bedzie za 2 lata.

Od paru godzin, zamiast dlubac w zdjeciach zajmuje sie tymi nieszczesnymi drzwiami zewnetrznymi :roll: Odczuwam dziwne i gnebiace wewnetrzne przeswiadczenie, ze jak ot tak sobie wytna mi po te 5 cm z kazdej strony, to jest to na tyle nieodwracalne, iz jak gosc od drzwi prawi glupoty, to bede miala wiekszy problem niz mam teraz.

I kolejna mysl. Dlaczego mamy wycinac po 5cm (do lica cegly), a potem sztukowac 2 - 3 cm styropianu z kazdej strony, dlubiac i obrabiajac ten kawalek, jak mozna by skrocic tylko ten styropian nie o 5 a np. o 3 cm i niczego nie sztukowac ...

Rany ... pomocy!!! :-?

Bracia i Siostry!

Może ktoś poinformowany napisze tu takiego posta, gdzie będzie padrobna wyłożone, gdzie i kiedy odbywają się te giełdy, i czym na nich w rzeczywistości handlują?

Mam do kupienia prawie 3m3 styroduru prawie na zaś, muszę kupić siatkę przeciwskurczową, muszę kupić 70m3 piachu kopalnianego - tylko to na okolice Wielkiejnocy. Jeżeli są jakieś fajne giełdy, gdzie można osiągnąć oszczędność nawet 0,2%, warto wiedzieć.

Proszę, proszę, powiedzcie o tych giełdach!

SŁOMCZYN (niedziela) - głównie motoryzacja, ale tak naprawde wszystko (zwierzaki, mat bud, AGD nowe i używane, narzędzia itp, podzielone na sektory tematyczne)

GRÓjEC (czwartki)- Jak powyżej oprócz samochodów plus rośliny, nawozy itp

BIAŁOBRZEGI (środa) - JW

MOGIELNICA (WTORKI) - jw , ale raczej bida z nędzą.

Ja też na ten targ się wybieram, ale pewnie nie w ten weekend - chcę siatkę leśną kupić - czy tam będzie?

bst- a blisko, to znaczy gdzie? I czy jest tam siatka leśna za sensowne pieniądze - i oczywiście duży wybór (chodzi mi o wielkość oczek).

Jako prawdziwy budowlaniec, chciałam nabyć dzisiaj kalosze...no takie ten tego....no wiecie, na błotko, glinkę... takie normalne... I co?? No aż głupio mi się zrobiło jak zobaczyłam kaloszki z nazwą "ekskluzywne"... :lol: :o toż to te moje wycieruchy na ogródek, koszulina, polarek... nie uchodzi do takiego obuwia :oops: ...

pojadę do budowlanego chyba :lol: tam to takie na poziomie będą :lol: :wink:

swoją drogą to się nieźle uśmiałam...

szkoda by było teraz wyrzucać 240 zł na kaloszki....

nie powiem ...ładne były.... :roll:

Jello po któtkiej przerwie,

dzisiaj jestem zaadowolony na maxa

wylalismy ławy!! (w sobote humus, w poniedziałek geodeta, we wtorek kopanie, w środę zbrojenie... w czwartek wylanie!!)

jak tak dalej pojdzie bede musial jutro zadzwonic do Statka (pozdrowienia) umawiac dekarzy na... no chyba na przyszly piatek ;-)

a beton podrozał okrutnie!!! okrutnie!!

Pozdrawiam

Ja też na ten targ się wybieram, ale pewnie nie w ten weekend - chcę siatkę leśną kupić - czy tam będzie?

bst- a blisko, to znaczy gdzie? I czy jest tam siatka leśna za sensowne pieniądze - i oczywiście duży wybór (chodzi mi o wielkość oczek).

czy lesnia to nie wiem, w grodzisku Gal-Pol II tel 227557487

Maja zwykla ogrodzeniowa bo o taka pytalem, tyle ze nie daja transportu :|