ms. 23.03.2007 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 W nocy z soboty na niedzielę będzie zmiana czasu. Tak tylko przypomniało mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pineska32 23.03.2007 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Pineska32 Czy parkiet który kupiłaś to parkiet warstwowy?My również mamy miec podłogówkę i trzeba by pomyslec o wykończeniu podłogi? Napisz coś więcej.Pozdrawiam piomod Hej piomod!Tak, tak to tzw parkiet warstwowy. Górna jego warstwa to deska dębowa a pod nia klejonka (6 warst).Deszczułka ma wymiary 490x70x11 (w milimetrach). Wiem, że na rynku mozna kupic jeszcze deszczułki o grubości 14 mm, ale zależało nam na jak najcieńszych. Do tego trzeba doliczyc przeciez jeszcze lakiery, klej grunt itp wiec wyjdzie pewnie w sumie razem jakieś 15 milimetrów. Rozsyłałam zapytanie ofertowe do kilkunastu firm i producentów parkietu. Najlepsze propozycje dostałam od Dąbexu (finish parkiet - tzn. jak panele, kupujesz przychodzi ekipa przylkeja , nic nie cyklinuje nie lakierue, od razu mozesz tańczyć walca na podłodze) i Zadobrza (surowy parkiet, trzeba cyklinowac i lakierować). Jesli chcesz dokładniejsze info o tym jaka jest jego przenikalnośc cieplna itp. to maż to przeliczał kilka dni temu ,ale nie miał siły ze mna wczoraj o tym gadać (Betsi2006 się też o to pytała). Przyjechał z placu boju czyt. budowy i padł pokotem na łóżko gdzie zasnał natentychmiast!Pozdr. Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 23.03.2007 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Zazdroszczę Ci ogrodzenia... Dzieki Nieskromnie dodam, ze mnie tez sie podoba Rany ... jestem po 6 godzinach jezdzenia po skladach, sklepach z plytkami i miotania sie po budowie. Poki co akcja drzwi zewnetrzne zakonczona pelnym sukcesem i porazka finansowa Ramiaki beda jakies zupelnie nietypowe, wiec i cena ma byc zdecydownaie niestandardowa No nic jakos przelkne ... przeciez nie mam wyjscia. Sprawa wylewek tez jest na dobrej drodze. Gorzej ma sie natomiast jeden z moich balkonow. Wczoraj izolowali go papa i lepikiem, aby sie z niego na sciane nie lalo, a leje sie nadal Przyjada i poprawia, przynajmniej tak ustalilismy. 3/4 domu ma juz tynki zewnetrzne. 1/4 ta z balkonem nie i miec nie bedzie, az naprawia to co cieknie. Ciekawa jest natomiast roznica w cenie kominkow kanalizacyjnych do mojej (jewrioszka tez Twojej ) dachowki. W jednym skladzie sa one po 220 za szt. a w innym po 149 za szt. Niezle co? Wstepnie wybralam gres na podlogi, parkiet a nawet plytki do jednej z lazienek Na zakonczenie kupilam sobie paczke trufli i jadac autem wysmarowalam nimi pol swojego siedzenia, kierownice i radio ... trzeba wpuscic psa to wyczysci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 23.03.2007 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Pod żadnym z trzech okien połaciowych nie mamy grzejnika, problem skraplania nie występuje, w ramie okna w części górnej jest przesuwny "pasek" do wentylacji. Różnice temperatur były już solidne, szczególnie poprzedniej zimy. Teoria teorią a praktyka bywa inna. w. Masz racje, ale byłem w domu z reku w którym tak sie działo. więc jest praktyka i praktyka. wolę chuchać na zimne. Woytek, ci co maja reku ten pasek najchętniej by na stałe zakleili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 23.03.2007 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Aaaa ... i jeszcze jedno. Od 2 kwietnia ceny u krajowych producentow ceramiki (plytki, gres, terakota) ida do gory. W sklepach i magazynach powiedzili, ze od 7 do 15%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 23.03.2007 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 I na zakonczenie pytanie Ile szacunkowo wiecej powinnam kupic styropianu (tego pod wylewki), aby starczylo? Czy ma byc on o jakis konkretnych parametrach (twardosc)? Oprocz grubosci, ktora na szczescie znam Z tego wszystkiego zapomnialam zapytac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 23.03.2007 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Namiary na tynkarzy na gwałt potrzebne.Interesuje nas tynk tradycyjny.Jak ktoś ma to bardzo proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 23.03.2007 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 jewrioszka, niestety nie pomoge Po pierwsze dlatego, ze u nas jest ekipa od maszynowych, a po drugie ze wcisnelismy sie im jakims cudem miedzy napiety grafik. Kolejny wolny termin maja chyba dopiero pod koniec czerwca, bo znajomy wlasnie rezerwowal ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flamenco108 23.03.2007 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 chylice letnisko, początek konstancina No to jesteśmy sąsiadami o 300m, ja na Pułaskiego, prawie róg Kołobrzeskiej, Skolimów Wieś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 23.03.2007 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 jewrioszka, niestety nie pomoge Po pierwsze dlatego, ze u nas jest ekipa od maszynowych, a po drugie ze wcisnelismy sie im jakims cudem miedzy napiety grafik. Kolejny wolny termin maja chyba dopiero pod koniec czerwca, bo znajomy wlasnie rezerwowal ... Podeślij jak możesz, każdy namiar jest przydatny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 23.03.2007 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 I na zakonczenie pytanie Ile szacunkowo wiecej powinnam kupic styropianu (tego pod wylewki), aby starczylo? Czy ma byc on o jakis konkretnych parametrach (twardosc)? Oprocz grubosci, ktora na szczescie znam Z tego wszystkiego zapomnialam zapytac EPS 100 Ja kupiłem 3,5 m2 więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 23.03.2007 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Podeślij jak możesz, każdy namiar jest przydatny. Ok, ale dopiero we wtorek. Organizer z budowlanymi adresami zostawilam w redakcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 23.03.2007 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 EPS 100 Ja kupiłem 3,5 m2 więcej. dzieki Mam nadzieje, ze jest dostepny "od reki" a nie za pare tygodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 23.03.2007 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Michał_M, Jewrioszka, Flamenco Dzięki wielkie za odzew w sprawie podłogówki. Będę grzała piecem gazowym kondensacyjnym ( pomysł z dodatkowym węglowym upadł ). Kaloryfery wyliczone są po europejsku i duże nie będą, ale ponieważ na parterze jest duża powierzchnia owarta miałam mieć jescze kaloryfer w kuchni ( tragedia). Ale będzie tak: w wiatrołapie, kuchnio-jadalni podłogówka, ale taka co nie potrzebuje mieszalnika ( dodatkowo rozłożone pętle z jakimś awaryjnym zaworem bezpieczeństwa). Nie znam szczegółow, bo hydraulik to znajomy i liczę na to że zrobi to wszystko dobrze ( ale i tak kier. bud przypilnuje) Jewrioszka Okna zamówiłam tydzień temu. Komarek Od mojej Pani architekt dostałam nawet dwie propozycje zamiany schodów ( bez problemów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 23.03.2007 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Jeszcze jedno pytanie w sprawie tej podłogówki.Czytałam kiedyś, że jakiś jastrych jest do tego potrzebny.Ale jeśli to są tylko dodatkowe pętle od kaloryferów to chyba nie trzeba?Przecież rury kalryferowe rozkłada się normalnie w styro. pod posadzkąMichał - jak masz to zrobione przy całkowitej podłogówce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mani 23.03.2007 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Możemy coś posmażyć o ile nie będzie lało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 23.03.2007 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 To zapraszamy. P.S. Kto szukał schodów?Jakby co mam namiar od naszych znajomych na tanie drewniane schody, ale bez montażu.Wygląda to tak.Klient wysyła mailem wysokość schodów, ilość i szerokość trepów, rozmiar klatki schodowej i rodzaj schodów, a wykonawca przysyła je kurierem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 23.03.2007 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Chcielibysmy sie z Wami pointegrowac (podobno nawet pogoda ma dopisywac), ale mamy niedzielne spotkanie z ekipa od wykonczeniowki. Czas najwyzszy dogadac szczegoly i podpisac jakis papier, abysmy w maju nie szukali na gwalt ludzi do pracy. A potem jade przekonywac mojego Marka to koncepcji gornej lazienki Sie bedzie dzialo Betsi, u nas tez bedzie piec gazowy kondensacyjny, ale dodatkowo tez kominek z PW. Bedziemy miec zarowno podlogowke, jak i kaloryfery. Przyznam szczerze, ze myslalam, aby pod parkiet dac podlogowke. Jednak bede kladla dlugie dechy, a nie male deszczolki, wiec nie bylby to dobry pomysl. Za to w gabinecie, przy obrobce zdjec, bede wygrzewac stopy o ciepla podloge Moja architektka znalazla dla nas fajna podloge, ktora mozna polaczyc z ogrzewaniem podlogowym, wiec bedzie ok. Natomiast u gory, wszedzie beda kaloryfery. Tylko w lazience podlogowka. I jeszcze pare slow w sprawie kuchni. Jest male przedstawicielstwo mebli kuchennych na Kabatach. Meble bardzo ladne i cenowo wlasciwie takie same jak BRW, a moim zdaniem zdecydowanie ladniejsze. Jak bedziesz chciala kontakt to daj znac na PW jewrioszka, ja szukam dobrego stolarza. Jednak na pewno z montazem i dodatkowym zamowieniem. Trepy, parapety i male elementy balustrady musza byc z tego samego (kolorystycznie) drewna. Wszystko musze wiec zamowic u jednego rzemieslnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 23.03.2007 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 jewrioszka, ja szukam dobrego stolarza. Jednak na pewno z montazem i dodatkowym zamowieniem. Trepy, parapety i male elementy balustrady musza byc z tego samego (kolorystycznie) drewna. Wszystko musze wiec zamowic u jednego rzemieslnika. Nie wiem jedynie czy robi parapety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomson 23.03.2007 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Michał_M, Jewrioszka, Flamenco Dzięki wielkie za odzew w sprawie podłogówki. Będę grzała piecem gazowym kondensacyjnym ( pomysł z dodatkowym węglowym upadł ). Kaloryfery wyliczone są po europejsku i duże nie będą, ale ponieważ na parterze jest duża powierzchnia owarta miałam mieć jescze kaloryfer w kuchni ( tragedia). Ale będzie tak: w wiatrołapie, kuchnio-jadalni podłogówka, ale taka co nie potrzebuje mieszalnika ( dodatkowo rozłożone pętle z jakimś awaryjnym zaworem bezpieczeństwa). Nie znam szczegółow, bo hydraulik to znajomy i liczę na to że zrobi to wszystko dobrze ( ale i tak kier. bud przypilnuje) Nie liczcie kaloryferów po EUROPEJSKU tylko po WASZEMU. Dowiedzcie się od hydraulika jaką temperaturę będziecie mieli w instalacji (wyjscie-powrót) i jak macie zaprojektowaną moc kaloryferów w pomieszczeniu musiecie sami dobrac wielkosc kaloryferów wg tabeli np. PURMO http://www.purmo.com/pl/products/390.htm. Ja tą tabelę odkryłem za późno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts