AmberWind 27.03.2007 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 2. czy lepiej kupic ziemie z domem w stanie surowym czy lepiej budowac? My jestesmy chyba nielicznym przykladem polowicznych budowniczych Kupilismy ziemie wraz z domem w stanie surowym. Uwazam, ze dobrze trafilismy. Sprzedawca pierwotnie budowal dla siebie, uzywajac dobrych jakosciowo materialow. W ocenie technicznej robionej przez dwoch fachowcow dom tez wypadl bardzo dobrze. Oczywiscie, gdybym bydowala dom od poczatku na pewno cos bym zmienila, jednak taki zakup to zawsze sztuka kompromisow (jak z podlogowka i kaloryferami ). Na pewno nie jest to najtansza droga do wlasnego kata, ale dosc szybka i wygodna, a o to nam chodzilo 4. znacie jakies fajne tereny na sprzedaz w okolicach Piaseczna...? Zwiedzilam tylko Wole Golkowska... Jak nie wyladuje w jakims rowie bede szukac dalej Co do dzialek to nie wiem, ale obok nas jeden wlasciciel buduje dwa domy. Jeden bedzie dla niego, drugi na sprzedaz. Oba domy buduje z Porothermu, dachowka ma byc ceramiczna, dzialki sa chyba po 900m2. Wszystkie media na dzialkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 27.03.2007 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Witam. Ja zastanawiam sie nad wykonaniem podbitki w kolorze elewacji. Co myslicie o takim rozwiązaniu? Pozdrawiam piomod Dzisiaj, stojąc sobie w małym korku na Miłobędzkiej ( dojazdowa do Racławickiej) oglądałam sobie domki stojące wzdłuż ulicy. Conajmniej 3 z nich maiały podbitkę w kolrze elewcji ( był jasnozielony, kremowy i biały). W zielonym domku podbitka wyglądała tak jaby była otynkowana, ale z punku widzenia kierowcy nie widziałam zbyt dobrze. Generalnie wyglądało to wszystko na prawdę dobrze, a poza tym podbitka w jasnym kolrze optycznie podwyższa pomieszczenie ( tu taras lub zadaszenie nad wejściem). Ja to bym chyba chciała podbitkę drewnianą ( choć myślę również o PCV - Amber, dzieki za info.) ponieważ mam na dachu drewnianą opaskę zasłaniającą rynny i taka drewniana podbitka chyba nalepiej by do tego pasowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 27.03.2007 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Czy wiecie może gdzie mogłabym znaleść przepisy dotyczące odprowadzania wody z działki ( melioracji?).Dlaczego pytam.U nas tereny dosyć mokre a zwłaszcza po dużych opadach i po zimie. Planuję zrobić opaskę odwodnieniową wokół domu i odprowadzać wodę do studni chłonnych lub zrobię odwodnienie razem z jednym sąsiadem i puścimy tą wodę na jego pole.Ale 2 inne sąsiadki, które też mają mokro odprowadzają wodę rowkami zdłuż działki i dziurami w fundamencie ogrodzenia graniczącym z moją działką.W związku z tym u mnie pod domem notrycznie stoi woda, której nie można osuszyć ani odprowadzić na stałe ( bo ciągle nachodzi nowa). I dlatego szukam informacji co mogę zrobić aby ograniczyć spuszczanie cuchnącej wody ( po drodze przechodzi przez kompostownik) przez sąsiadów na moją działkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kowalik 27.03.2007 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 WitamGratuluje postępów na budowach.Ja z innej beczki - mam pytanie o materiały budowlane, gdzie nie dzwonie czekać trzeba do pół roku albo cen a z kosmosu. PomóżcieSzukam gazobetonu albo ytonga- co będzie, bo chciałabym zacząć budowę. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 27.03.2007 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Kowalik Było ostanio coś takiego w składzie w Ustanowie. I jeszcze jedno pytanie natury bodowlano technicznej.Jak poprowadzić kable od elektryki do TV aby była mozliwość oglądania w każdym telewizorze innego programu ( dotyczy anteny sateltarnej).Wiem na pewno, że sam kabel tv nie wystarcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flamenco108 27.03.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Kowalik Było ostanio coś takiego w składzie w Ustanowie. I to jest ten moment, kiedy cieszę się, że nie muszę się zapisywać na cegłę na sierpień (jak wynika z info pracowników Centrobudu na Przyrzeczu, Konstancin, gdzie co tylko przytarabani się trak z cegłą, zjawia się klient i czyści magazyn)... I jeszcze jedno pytanie natury bodowlano technicznej. Jak poprowadzić kable od elektryki do TV aby była mozliwość oglądania w każdym telewizorze innego programu ( dotyczy anteny sateltarnej). Wiem na pewno, że sam kabel tv nie wystarcza To nie zależy od elektryki jeno od anteny, choć i ona się przyda. Żeby podpiąć do jednej anteny więcej telewizorów, musisz zainwestować we wzmacniacze sygnału - trzeba by popytać na fachowym forum, ale sądzę, że po pierwsze musi być wzmacniacz zaraz za anteną, a dalej zależnie od autopsji, czyli trzeba sprawdzić, jak odbiera telewizor, podczas gdy pozostałe też pracują. Są duże straty sygnału na trójnikach. Ale, jak pokazuje zjawisko podkradania telewizji kablowej, sprawa nie jest beznadziejna Podłączenie kolejnego wzmacniacza sygnału to nie problem - dodatkowy kawałek kabla BNC za trójnikiem. Potrzeba jednak do niego też elektryfingancji z gniazdka. Sam wzmacniacz kosztuje (info sprzed 2 lat, teraz pewnie potaniały) ok. 200PLN. Zakładam, że masz na myśli odbiór programu niekodowanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mani 27.03.2007 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 kowalikspróbuj hurtownię ytonga BISTtadeusz białobrzeski 022 6178499nie wiem jakie ceny mają, musisz sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 28.03.2007 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Kowalik Było ostanio coś takiego w składzie w Ustanowie. I jeszcze jedno pytanie natury bodowlano technicznej. Jak poprowadzić kable od elektryki do TV aby była mozliwość oglądania w każdym telewizorze innego programu ( dotyczy anteny sateltarnej). Wiem na pewno, że sam kabel tv nie wystarcza Da sie to zrobić tylko przy C+ za pomocą multi-switcha. Dobrym wyjściem jest "N telewizja", możesz tam prawie dowolnie żonglowac pakietami, za znacznie mniejsze pieniądze niz w cyfrze. W drugim przypadku wystarczy jedna antena z konwerterem najlepiej quatro lub monoblock. umożliwia on rozprowadzenie sygnału na więcej niz jeden odbiornik. Polecam "N" jeszcze dlatego że w satelitarnej tv kanały zmienia sie w tunerze satelitarnym, a co za tym idzie jak chcesz oglądac różne programy liczba tunerów musi byc równa liczbie tv. W "N" pakiety zaczynaja sie od 2 zł. My chcemy zrobic tak że dorośłi beda mieli Hity filmowe, Kultura nauka świat i Informacje i Rozrywka za 32 zł, a młoda bedzie miala Style moda muzyka,Kultura nauka świat i Informacje i Rozrywka za 26 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaworek 28.03.2007 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 My jestesmy chyba nielicznym przykladem polowicznych budowniczych Kupilismy ziemie wraz z domem w stanie surowym. Uwazam, ze dobrze trafilismy. Na pewno nie jest to najtansza droga do wlasnego kata, ale dosc szybka i wygodna, a o to nam chodzilo mi chodzi wlasnie o szybkosc z uwagi na przedszkolaka w domu, bo kiedy znalezc czas na budowe, na prace i zajmowanie sie dzieckiem?? 4. znacie jakies fajne tereny na sprzedaz w okolicach Piaseczna...? Zwiedzilam tylko Wole Golkowska... Jak nie wyladuje w jakims rowie bede szukac dalej obok nas jeden wlasciciel buduje dwa domy. Jeden bedzie dla niego, drugi na sprzedaz. Oba domy buduje z Porothermu, dachowka ma byc ceramiczna, dzialki sa chyba po 900m2. Wszystkie media na dzialkach. a jakie to okolice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 28.03.2007 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Kowalik, Tel. do składu, gdzie proponowano mi Ytonga / ja szukałam porothermu/, miły pan i konkretny, tyle, że nie z okolic Piaseczna.Nie wiem jak teraz wygląda sprawa mat., to było jakieś miesiąc temu.648 82 75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 28.03.2007 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 U nas we wsi ( Dobrzenica) sa dwa domy w stanie surowym zamkniętym do sprzedania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 28.03.2007 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Tel. do składu, gdzie proponowano mi Ytonga / ja szukałam porothermu/, Zuber a jak wygląda sprawa z porothermem? Czy też trzeba czekać kilka miesięcy. Z tego co się zorientowałam z wypowiedzi forumowiczów to nawet nie warto zamawiać bo i tak sprzedadzą pierwszemu kto sie nawinie. Co robić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 28.03.2007 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Kowalik, My braliśmy porotherm ze składu w Pracach Dużych / 727 23 23/, po prostu tego dnia jak zaczęliśmy szukać , była akurat dostawa.Zadzwoń jeszcze -727 23 23-to jest skład Góra Kalwaria- wtedy ktoś od nich oddzwonił i powiedział, źe da się zalatwić.Mąż szukał też poza terenami warszawskimi o okołowarszawskimi / tam ceny razem z transportem, wychodziły tak samo jak sam mat. w Warszawie/ Nie poddawaj się, szukaj, powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 28.03.2007 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Kowalik Przed chwilą dostałem ofertę bloczków Ytong PP4/0,6 S + GT 24 - 70 zl brutto/m2 Jak interesuje, to dam namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 28.03.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Zuber a gdzie dokładnie w Piasecznie sie budujecie. Ja w tej chwili mieszkam w Paisecznie a w przyszłym roku może już w Woli Gołkowskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 28.03.2007 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 W Marylce, to jest między Henrykowem Urocze a Złotokłosem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 28.03.2007 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 W Marylce, to jest między Henrykowem Urocze a Złotokłosem ok. Myślałam, że dokładnie w Piasecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 28.03.2007 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 jaworek, Wyslalam Ci info na PW Jak wiecie mam 100% piachu w piachu. Mily pan wykopal dol i rzekl, ze warstwa ziemi zaczyna sie u mnie na glebokosci ok. 45 cm. Nie jest to jednak glina, tylko normalna ziemia. Pewnie jutro bede wiedziec o tym wykopie wiecej, poniewaz dol ma sie jeszcze poglebic I teraz pytanie. Kiedy najlepiej na ten ugor nawiezc ziemi? Czy przed robieniem podjazdu czy po. Jesli przed, to chyba nie dokladac ziemi tam gdzie ma byc kostka, bo i po co? Jesli po, to beda trudnosci z bezszkodowym wjazdem tatry na moj przyszly ogrodek Wydaje mi sie, ze 20 - 30 cm ziemi powinno wystarczyc. Jesli jestem w bledzie, to mnie skorygujcie. I jeszcze jedno, na co zwrocic uwage, gdy takowa ziemie sie zamawia? Czy ma ona jakies klasy jakosci? Przepraszam, ze dosc laickie pytania, ale jedyna ziemie jaka mam, to pozostalosc w doniczce po zasuszonej palmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 28.03.2007 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Kowalik, ze składu w Pracach Dużych / 727 23 23/, Zadzwoń jeszcze -727 23 23 - to jest skład Góra Kalwaria Czy to możliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 28.03.2007 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Kowalik, ze składu w Pracach Dużych / 727 23 23/, Zadzwoń jeszcze -727 23 23 - to jest skład Góra Kalwaria Czy to możliwe? Ale czy co możliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts