Betsi2006 28.03.2007 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 [ I jeszcze jedno pytanie natury bodowlano technicznej. Jak poprowadzić kable od elektryki do TV aby była mozliwość oglądania w każdym telewizorze innego programu ( dotyczy anteny sateltarnej). Wiem na pewno, że sam kabel tv nie wystarcza Da sie to zrobić tylko przy C+ za pomocą multi-switcha. Dobrym wyjściem jest "N telewizja", możesz tam prawie dowolnie żonglowac pakietami, za znacznie mniejsze pieniądze niz w cyfrze. W drugim przypadku wystarczy jedna antena z konwerterem najlepiej quatro lub monoblock. umożliwia on rozprowadzenie sygnału na więcej niz jeden odbiornik. Polecam "N" jeszcze dlatego że w satelitarnej tv kanały zmienia sie w tunerze satelitarnym, a co za tym idzie jak chcesz oglądac różne programy liczba tunerów musi byc równa liczbie tv. W "N" pakiety zaczynaja sie od 2 zł. My chcemy zrobic tak że dorośłi beda mieli Hity filmowe, Kultura nauka świat i Informacje i Rozrywka za 32 zł, a młoda bedzie miala Style moda muzyka,Kultura nauka świat i Informacje i Rozrywka za 26 zł. Dziekuję za odpowiedz. Co prawda nie wiele z tego rozumiem ale może Jarek będzie wiedział o co chodzi. Tylko jak z tymi kablami antenowymi? Jak mają być rozprowadzone, czy kabel od każdego TV ma się spotykać z tym głównym od anteny satelitarnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kowalik 28.03.2007 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Betsi 2006, Mani, Zuber, Depi - ale jesteście szybcy, oj nie dziwie się, że budowy idą zawrotnym tempem.... Wielkie dzięki za pomoc, Czyli szukam ytonga, ostatnia wiadomość, że od 2 kwietnia ceny ytonga rosną, więc do końca miesiąca trzeba się zdecydować i kupić. Depi będę wdzięczna za namiary, widzę że z ytongiem jednak nie ma takich makabrycznych problemów. Jeszcze raz dzięki, wiara mi wróciła pozdrawiam mocno Was wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pzalewsk 28.03.2007 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Witam,Ja natomiast szukam wełny najlepiej: Rockwool TopRock 12+10 lub Ursa DF35 (te same wymiary)W składach każą czekać 2 miesiące ...Czy ktoś ostatnio zamawiał tą wełnę? Gdzie można ją szybko (do miesiąca) nabyć?(ew. jakie inne rozwiązania stosowaliście - te konkretne mają najlepsze parametry)Przy okazji może macie namiar na dobrą i tanią ekipę do ociepleń poddasza.Moja, którą miałem umówioną na maja, coś wygląda "niewyraźnie" i boje się, że mi nawalą w ostatniej chwili.Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 28.03.2007 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 zuber identyczne numery telefonów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 28.03.2007 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Sorry,sorry Skład Prace Duże -727 -84-11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mani 28.03.2007 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Gdzie najtaniej kupić cement?No i czy cement I czy II na fundament pod ogrodzenie???I brakuje w składach i bardzo poszła w górę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 28.03.2007 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Mani Spróbuj w składzie budowlanym w Jazgarzewie przy szkole lub w Prażmowie przy głownej drodze. Jest duże prawdopodobieństwo, że beton bedzie w Castoramie.Na fundament to chyba powinien być mocniejszy cement. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 28.03.2007 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Zuber a gdzie dokładnie w Piasecznie sie budujecie. Ja w tej chwili mieszkam w Paisecznie a w przyszłym roku może już w Woli Gołkowskiej. Witam, No ja też będę budował w Woli Gołkowskiej a dokładniej Robercinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tatko 28.03.2007 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 clue, Jutro dostane wykaz co mam dokladnie kupic do tej podbitki i bede szukac. Wieczorem podziele sie co udalo sie zalatwic i gdzie A co do wkladu, to moze i serce wkladamy , ale wlasnej pracy "u podstaw" raczej wcale Z podziwem czytam jak Forumowicze ksztalca sie podczas procesu budowania w nieznanych dotad specjalnosciach i zawodach. Ocieplaja domy, buduja ogrodzenia, staja sie dobrymi glazurnikami, hydraulikami, sami kombinuja przy CO i innych powaznych pracach ... Jestem pod prawdziwym wrazeniem i w coraz wiekszych kompleksach http://www.twinson.net/products2.asp?P_ID=8&sn=1 Zobacz tutaj, tylko nie mam pojęcia ile to kosztuje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 28.03.2007 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Witam, Ja natomiast szukam wełny najlepiej: Rockwool TopRock 12+10 lub Ursa DF35 (te same wymiary) W składach każą czekać 2 miesiące ... Czy ktoś ostatnio zamawiał tą wełnę? Gdzie można ją szybko (do miesiąca) nabyć? (ew. jakie inne rozwiązania stosowaliście - te konkretne mają najlepsze parametry) Przy okazji może macie namiar na dobrą i tanią ekipę do ociepleń poddasza. Moja, którą miałem umówioną na maja, coś wygląda "niewyraźnie" i boje się, że mi nawalą w ostatniej chwili. Dzięki za pomoc. Zobacz "SIRBUD" na Allegro. Kupiłem ostatnio u nich wełnę bez problemu i po starej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 29.03.2007 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 jaworek, Wyslalam Ci info na PW Jak wiecie mam 100% piachu w piachu. Mily pan wykopal dol i rzekl, ze warstwa ziemi zaczyna sie u mnie na glebokosci ok. 45 cm. Nie jest to jednak glina, tylko normalna ziemia. Pewnie jutro bede wiedziec o tym wykopie wiecej, poniewaz dol ma sie jeszcze poglebic I teraz pytanie. Kiedy najlepiej na ten ugor nawiezc ziemi? Czy przed robieniem podjazdu czy po. Jesli przed, to chyba nie dokladac ziemi tam gdzie ma byc kostka, bo i po co? Jesli po, to beda trudnosci z bezszkodowym wjazdem tatry na moj przyszly ogrodek Wydaje mi sie, ze 20 - 30 cm ziemi powinno wystarczyc. Jesli jestem w bledzie, to mnie skorygujcie. I jeszcze jedno, na co zwrocic uwage, gdy takowa ziemie sie zamawia? Czy ma ona jakies klasy jakosci? Przepraszam, ze dosc laickie pytania, ale jedyna ziemie jaka mam, to pozostalosc w doniczce po zasuszonej palmie Chyba najlepiej zamówić ziemię teraz i zawlić ja na kupę gdzies dalej od podjazdu,a rozkładac potem tzn. po zrobieniu podjazdu. Czy Ty musis zpodwyższac poziom gruntu u siebie? Pytam bo wiem że to całkiem droga inwestycja -30 cm ziemi tj, 0,3 metra pomnóż razy powierzchnię którą miałabyś tym zająć i wyjdzie Ci ile metrów sześciennych potrzebujesz. W zeszłym roku samochód ziemi urodzajnej to było 350 zł, a mieści on 8 metrów sześciennych. Wychodzi sporo tych samochodów na większy ogródek.Może lepiej zaplanuj najpierw ogród- gdzie drzewa, krzewy, gdzie trawa. Dobierz gatunki które znosza piachy (polecam do tego katalog związku szkółkarzy polskich-kupisz go w Obi, albo u Melona na Puławskiej).I wtedy nasyp ziemi cienką warstwą pod trawę- jak jest baardzo jałowo to ok 5 cm i wymieszaj z tym co jest, a pod inne rzeczy, to dla drzew i krzewów do dołków w których będziesz sadzić, pod okrywowe kilkucentymetrową warstwę. Uff., mam nadzieję że jasno to napisałam. Aha- ziemie dobrze jest obejrzeć- wsadzić rękę w nią i poszukać czy nie ma w niej gruzu i lepiej żeby nie było gliny, choć u Ciebie jakby była jej mała domieszka to by nie zaszkodziło. A wiesz jakiej klasy ziemię masz u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 29.03.2007 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Witam, No ja też będę budował w Woli Gołkowskiej a dokładniej Robercinie Jak miło, że okolice nam sie zabudowują. Napisz na jakim etapie jesteście, no i jaki dom wybraliście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 29.03.2007 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Tu jest tel do ziemi urodzajnej, podobno niezłej jakości jednaj nie korzystałam z niego ze 2 lata i nie wiem czy jest aktualny643 85 45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piomod 29.03.2007 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Witam.W najbliższym czasie chcę zainstalować szambo?Czy macie godną polecenia firmę ?Pozdrawiam piomod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 29.03.2007 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Witam. W najbliższym czasie chcę zainstalować szambo? Nie wiem - chcesz? P,NMSP :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 29.03.2007 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Witam, No ja też będę budował w Woli Gołkowskiej a dokładniej Robercinie Jak miło, że okolice nam sie zabudowują. Napisz na jakim etapie jesteście, no i jaki dom wybraliście. Hej, A więc dopiero zaczynamy. Ekipe mamy umówioną na 15 czerwca i z tą datą wchodzimy a teraz prace przygotowawcze czlyi : prąd, kibelek, buda do mieszkania. Jesli chodzi o projekt mamy w zasadzie własny ale na podtsawie Libry, tyle ze troche wiekszy i podówjny garaż.Na prawde bardzo fajny wyszedł. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 29.03.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 adam, to znaczy, ze już macie pozwolenie na budowę. My dopiero zbieramy wszystkie uzgodnienia do pozwolenia. A ekipa chce wejść na początku maja ale jak bedzie czas pokaże. PowodzeniaDominika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 29.03.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 A tutaj konkretny model czyli DECO 1755 CZARNY na http://www.kominki-sklep.pl/ A nie jest takie trochę zbyt... rustykalny? ZTCP też raczej idziecie w nowoczesność we wnętrzu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZTUCZKA 29.03.2007 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Hejka Jeszcze mnie tu nie było, ale czas najwyższy zacząć uczestniczyć i interesować się tym co się dzieję na rynku budowlanym, no i trochę poczytać Wasze ciekawe posty, człowiek uświadamia sobie co go czeka szok My z mężem kupiliśmy kawałek ziemi we wsi Krępa, no i chcemy w najbliższym czasie coś tam postawić A tak na początek pytanie do DEPI czy mógłbyś zdradzić kto Ci projektował domek i ile zapłaciłeś (jeśli to nie tajemnica)? Gratuluje wyboru mi się bardzo podobai ma super duże okna, jest super!! My szukamy czegoś podobnego z mężem, ale po obejrzeniu wielu stron z projektami nie ma nic co by nas zachwyciło... Pozdrawiam Beti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 29.03.2007 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Witamy SZTUCZKA wśród nas, też oglądałam działki w Krępie ale było za drogo, więc jestem o dwa przystanki kolejowe dalej Jewrioszki i reszta - chciałabym zobaczyć zdjęcia z ostatniego grilla, kto zamieścił lub zamierza lub prześlijcie mi na maila Nic nie piszę bo się nic nie dzieje u mnie, czekam na warunki, a cen nie śledzę bo po co mam wcześniej mieć nerwa, na razie żyję w błogiej nieświadomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts