adam2007 30.03.2007 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 adam2007, już załatwiasz ZUD? Wszystkie przyłącza za jednym zamachem? Pozwolenie na budowę dostaniesz i bez ZUD, wystarczą same warunki przyłączy. Niedługo i ja będę musiała się zaprzyjaźnić z tym tematem. Tak, Złozyłem wszystkie wnioski o warunki za jednym zamachem. W przyszłym tygodniu wszystkie odbieram.Bardzo szybko poszło. Sładałem 16 marca i juz prawie są. A własnie jako to jest z tym ZUDEM bo jak bede mial warunki to już moge skladac pozwolenie czy musze robić jeszcze ZUD? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 30.03.2007 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Betsi, Jasne, ze zbieram Za ziemie zabiore sie po Swietach, wiec kazdy kontakt na wage zlota Poza tym szukam dobrego stolarza Jesli ktos ma namiary to bede wdzieczna. Moich tynkarzy z racji slamazarnosci, nie polecam Podobno pracuja dobrze (sie okaze ), ale okrutnie dlugo ... Zawsze jest cos wazniejszego niz ruszenie do pracy Podobno w srode skoncza, a pierwotne zalozenie bylo takie, ze dzisiaj nie bedzie po nich sladu Betsi, u nas tez hydraulik zacznie podlogowke po Swietach Wczoraj w domowym ogladactwie wywialo mnie az na trase na Terespol. Jesli chcecie obejrzec duzo plytek, ceramiki sanitarnej, gresow, klinkierow na parapety, schody zewnetrzne, ogrodzenia, oraz parkiety roznej masci i koloru, to jest to chyba dobry kierunek. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz_Kangoo 30.03.2007 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Witam wszystkich, Chciałem się nieśmiało przyłączyć do Was Nieśmiało dlatego, że dopiero jestem na etapie podpisanej umowy przedwstępnej na zakup działeczki (1000m2 w Uwielinach - tak przy okazji witam najbliższego sąsiada - Maksika78 ). Dodam jeszcze w ramach ciekawostki, że wraz ze mną na sąsiednich działkach będą się budować moi dwaj koledzy. Znaczy to, że chyba znacznie zasilimy tą grupę A tak naprawdę, to nie jestem nieśmiały tylko patrząc na większość z Was, to moje doświadczenie jest znikome. Ale jestem pewien, że niedługo Was podgonię Wiedzę teoretyczną dzięki forum już mam sporą - brakuje tylko praktyki . Mam duże ambicje, żeby wkrótce zostać prawdziwym Bobem Budowniczym Teraz czeka mnie jeszcze jedna ważna decyzja - wybór projektu. A to wcale nie jest łatwe (zresztą kto jak kto, ale Wy wiecie o tym najlepiej ) Na tym kończę me powitanie i mam nadzieję, że z czasem poznamy się lepiej Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 30.03.2007 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 adam to bardzo szybko Ci poszło. Ja jużnie wiem czy dobrze zorbiła, że częśc mediów (Woda, kanaliza, mwlioracja) ma nam załatwić arhitekt a my gaz i prąd. Z prądem poszło szybko a gaz to podobno odsyłają do W-wy. Natomiast co do reszty to nic nie wiem bo pani architekt strasznie zajęta. Ciekawe jak długo jej się zejdzie z poprawkami w projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 30.03.2007 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 adam2007, pisałam wcześniej, że do wystąpienia o pozwolenie na budowę wystarczą tylko warunki przyłączy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 30.03.2007 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 komarek,w sprawie gazu idziesz w Piasecznie na Stołeczną 4. My złożyliśmy w Warszawie i pierwszą rzeczą, którą zrobili z naszym wnioskiem - wysłali do Piaseczna. O wszystkie uzgodnienia występowaliśmy sami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 30.03.2007 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 komarek, w sprawie gazu idziesz w Piasecznie na Stołeczną 4. My złożyliśmy w Warszawie i pierwszą rzeczą, którą zrobili z naszym wnioskiem - wysłali do Piaseczna. O wszystkie uzgodnienia występowaliśmy sami. No właśnie tam złożyliśmy tylko pan powiedizał, że to i tak przesyłają do W-wy i tam tak przetrzymują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 30.03.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Amber Kontakt na ziemię masz na PW. A co potrzebujesz od tego stolarza? U mnie z kolei elektryk niezły, ale też robi powoli. Do tego moja ekipa "wyrzuciała" go na 4 dni z budowy ( a ma jeszcze sporo do zrobienia) bo od wczoraj robią podłogi pod chudziaka i zalewają betonem. Z tego względu musiałm tez przełozyć hydraulika ( oj, zły był). Totalny bałagan, Ale jak już przebrniemy przez elektykę i hydraulikę to się wszystko ułoży, bo juz tylko jedna firma będzie robić do końca. A' propos wczorj wreszcie podpisłam umowę z wykonawcą ( a robią już od miesiąca) . Mam nadzieję, że to nie wpłynie na prace mojej ekipy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz ST 30.03.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Dziwne ja składalem na Kasprzaka i bylo szybko. Panie które wszystko załatwiały powiedziały ze wszyskie wnioski z rejonów trafiaja do nich na Kasprzaka i tam są zalatwiane. Wiec poco składać w Piasecznie ? w 6 mc miałem gaz na działce My złożyliśmy w Warszawie i pierwszą rzeczą, którą zrobili z naszym wnioskiem - wysłali do Piaseczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 30.03.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Siędze w technice satelitarnej troszkę i generalnie mając jedn odbiornik nie da się w każdym z pokojów odbierać innego kanału. Jezeli np. chcialbys miec cyfre + to masz jeden talerz i do kazdego pokoju kupujesz odbiornik taki by obsługiwał Seca2. Załatwiasz sobie C+ oczywieście legalną - jedną kartę i dokupujesz tzw. splitter bezprzedowodowy. Sklada sie on z kart "dzieci" bo tak którą dostajesz od Cyfry to matka i ją wkładasz do jednego z odbiorników. Karty dzici łączą sie WiFi z tym urządzeniem i tym sposobem mozesz w kazdym pokoju odbierac C+ mając jedne abonament. A czy w opisanej przez ciebie sytuacji na każdym TV w tym samym czasie będe mógl oglądac inny kanał? Czy będe skazany na oglądanie tego samego w tym samym czasie? Oczywiście ,że w każdym pomieszczeniu inny kanał. Nie wyobrażam sobie inaczej ale musisz miec w kazdym z tych pokoi odbiornik.Teraz są tanie , w granicach 250 pln i mozna smialo oglądać. Pozdrawiam, Adam jestem własnie na etapie kładzenia instalacji elektrotechnicznej, może nógłbys do mnie zajrzeć ( na moje zad.....) np po świetach i pomóc mi bardziej organoleptycznie? jeszcze jedno pytanie może polecasz jakiegos konkretnego producenta kabli koncentrycznych? Wiem że ma byc RG-6 i w dobrym ekranie i taki mam. Ale może musi miec jeszcze jakies inne wyśrubowane parametry? P.S. Czy przypadkiem nie zapomniałes napisac że w przypadku Cyfry jest jeden koncentryk, a pozostale połaczenia ( pomięzy matka i córkami) idą skretką.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 30.03.2007 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Witam wszystkich, Znaczy to, że chyba znacznie zasilimy tą grupę Na tym kończę me powitanie i mam nadzieję, że z czasem poznamy się lepiej Łukasz My już jesteśmy bardzo silną grupą, ale czym będzie na więcej tym będziemy jeszcze silniejsi i będzie większa wymiana doświadczeń. Z pewnością poznamy się lepiej, toż w końcu wraz z sezonem budowlanym rozpoczyna się sezon grilowo-ogniskowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 30.03.2007 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Lukasz miło Cię powitać i Twoich kolegów oczywiście, jednocześnie witam jako somsiadka bo ja niedaleko za miedzą w Gabryelinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 30.03.2007 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Betsi, Dzieki za PW. A co do stolarza to chce zamowic meble do gabinetu, garderobe, szafe wnekowa, parapety, stopnice i balustrade drewniano-chromowa. Lukasz, Witaj na Forum Tak jak juz wspomniano sezon grillowo-imprezowy przed nami, wiec okazji na zaciesnienie kontaktow i wymiane doswiadczen bedzie cale mnostwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coli 30.03.2007 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Na dniach maja mi podlaczyc prad (p. kablowe). Ile placiliscie za prowizorke budowlana? Ta ekipa z elektrowni, ktora przyjedzie postawic szafke chce 3000 pln (25m kabla, skrzynka itp). To chyba duzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misze78 30.03.2007 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Coli,Ja bym chyba brał tych z elektrowni. Mi robił elektryk nie z rejonu i bujam się z nimi już trzeci tydzień. Nie powiedzą od razu co potrzeba, a później wynajdują braki. Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz_Kangoo 30.03.2007 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Dzięki za miłe powitanie Na pewno nie omieszkam skorzystać z możliwości poznania Was i wymienienia się (a pewnie na początku tylko wysłuchania ) doświadczeniami. Powiem Wam tylko jedno - ja już bym z chęcią zaczął działania, a tu jeszcze tyle wody musi upłynąć zanim pierwszą łopatę wbiję Cóż - na wszystko przyjdzie czas W każdym razie dziś załatwiam kredyt Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 30.03.2007 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Siędze w technice satelitarnej troszkę i generalnie mając jedn odbiornik nie da się w każdym z pokojów odbierać innego kanału. Jezeli np. chcialbys miec cyfre + to masz jeden talerz i do kazdego pokoju kupujesz odbiornik taki by obsługiwał Seca2. Załatwiasz sobie C+ oczywieście legalną - jedną kartę i dokupujesz tzw. splitter bezprzedowodowy. Sklada sie on z kart "dzieci" bo tak którą dostajesz od Cyfry to matka i ją wkładasz do jednego z odbiorników. Karty dzici łączą sie WiFi z tym urządzeniem i tym sposobem mozesz w kazdym pokoju odbierac C+ mając jedne abonament. A czy w opisanej przez ciebie sytuacji na każdym TV w tym samym czasie będe mógl oglądac inny kanał? Czy będe skazany na oglądanie tego samego w tym samym czasie? Oczywiście ,że w każdym pomieszczeniu inny kanał. Nie wyobrażam sobie inaczej ale musisz miec w kazdym z tych pokoi odbiornik.Teraz są tanie , w granicach 250 pln i mozna smialo oglądać. Pozdrawiam, Adam jestem własnie na etapie kładzenia instalacji elektrotechnicznej, może nógłbys do mnie zajrzeć ( na moje zad.....) np po świetach i pomóc mi bardziej organoleptycznie? jeszcze jedno pytanie może polecasz jakiegos konkretnego producenta kabli koncentrycznych? Wiem że ma byc RG-6 i w dobrym ekranie i taki mam. Ale może musi miec jeszcze jakies inne wyśrubowane parametry? P.S. Czy przypadkiem nie zapomniałes napisac że w przypadku Cyfry jest jeden koncentryk, a pozostale połaczenia ( pomięzy matka i córkami) idą skretką.? Spoko, mogę zajżeć i pomóc ci. Jutro bede na działeczce ale musimy pochodzic po sasiadach i powiedzic o swoich planach co by wiedzieli i nie wnosili zadnych dziwny rzeczy do urzedu.Generalnie musimy sie zapoznac. Co do kabli podam ci parametry jakie sa dobre aby duzych strat nie było. Matki. córki nazwałem ten splitter i karty. Odbywa sie to bezprzewodowo Wi FI takze zadnych kabli nie potrzebujesz. Jedynie tunery łączysz ze sobą ale to juz kablem satelitarnym i złączką tzw. F od tunera do tunera albo bezpośrednio od konwetera ale to bez sensu bo sie dziurawi chałupe niepotrzebnie. Pozdrawiam. [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 30.03.2007 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Dzięki, co prawda już mi koledzy (technicy z UPC)z pracy temat z lekka wytłumaczyli.Wiem że można bez-przewodowo, że można oglądać co się chce, pogadali coś o polaryzacji pionowej i poziomej itp.Kabel tez mi już powiedzieli jaki. Ale spotkać sie możemy chętnie to skonfrontuje, w każdy weekend jestem na wiosce w ND palmową też. hej forumowicze a może by tak jajeczko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 30.03.2007 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Czarek, gdzie Twój avatar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 31.03.2007 04:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 ? P.S. Pewnie jakaś awaria, na serwerku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts