Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A moze drewno kominkowe zamowimy wspolnie? Sprowadzenie takowego nawet z dalszych czesci Polski, moze byc wtedy oplacalne. My pewnie potrzebujemy ok. 10 - 15 m3 8)

Marto,

Ostatnim moim marzeniem jest pilarka spalinowa 8) Nowy ekspres do kawy i gustowna pilareczka to pierwsze rzeczy, ktore kupie na wyposazenie domu 8) Moj Marek juz chcial zamawiac pociete pieknie drewno, ale powstrzymalam jego wygodnickie zaklusy i sama zajme sie przydomowym drwalstwem :lol:

Akcja "styropian" zakonczona 8) Ceny oczywiscie ostro w gore, ale po Swietach ma byc jeszcze gorzej. Dzisiejsza maksymalna cena, ktora wydzwonilam to 248 zeta za 1m3. Najczesciej (jesli styro w ogole byl) to chcieli 220-240.

BTW czy ktos z szanownych sasiadow grywa w tenisa stolowego?

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Betsi,

Czy wiecie może coś na temat badań geologicznych, że niby są wymagane do pozwolenia na budowę?

Jak składałam papiery do pozwolenia w zeszłym roku to niczego takiego odemnie nie wymagali. Wiedziałam, że dobrze jest zrobić takie badania dla siebie ale ich nie robiłam. Teraz sąsiadka z działki obok składała papiery i musiała dołączyć badania geologiczne gruntu. Powiedziała mi że mogę mieć problemy przy odbiorze budynku, jak takiego papierka nie mam.

Muszę robić te badania gruntu?

My musieliśmy dołączyć informację na ten temat wpisaną przez architekta w adaptacji.Posiłkowaliśmy się badaniami sąsiada z działki obok.I to wszystko. Składaliśmy w ub. miesiącu.

Mam pytanie Czy komuś z Was sie tak przytrafiło że wiercił studnie i nie znalazł wody ??? Mam ogromny problem. Studniarz wiercił 4 dni - ja wydałem sporo kasy a efektu nie ma. Czytałem o metodzie geofizycznej Czy ktoś z Was ma namiary na takiego człowieka? Jeśli tak to poprosze i z góry dziękuje!

Zuber

Dziekuję za wiadomości. Sprawdzę, czy tez mam coś takiego wpisane.

Amber

Takie ilości drzewa to chyba na 3 lata ? Bo rocznie nie spalisz więcej jak 5m3 i to jak bedziesz na prawdę dużo paliła.

Grywam w tenisa stołowego jak jestem na wakacjach i mam dostep do stołu, bo tak na co dzień to nie ma gdzie i na czym. Ale grać bardzo lubię.

Czy masz jakieś propozycje?

Mam pytanie Czy komuś z Was sie tak przytrafiło że wiercił studnie i nie znalazł wody ??? Mam ogromny problem. Studniarz wiercił 4 dni - ja wydałem sporo kasy a efektu nie ma. Czytałem o metodzie geofizycznej Czy ktoś z Was ma namiary na takiego człowieka? Jeśli tak to poprosze i z góry dziękuje!

Na jakiej głębokości jesteście?

U nas wiercili też pare dni (glina), woda pojawiła się na 30 m.

Betsi,

Drewno chce kupic za jednym zamachem na dwa lata. Poki co bede skladowac dosc prowizorycznie (na paletach), ale planuje ze jesienia stanie jakas drewutnia, wiec nadmiar nie bedzie ani balaganil, ani zawadzal :-)

Co do tenisa, to spoko 8) Teraz czekamy na rakietki, a stol sciagniemy jak tylko sie zagospodarujemy. Pewnie to bedzie w tym samym czasie w jakim i Wy dobrniecie do konca :D Fajnie bedzie miec partnerow do wspolnych rozgrywek! Juz na Was liczymy i na wszystkich chetnych rowniez :-)

BTW sportow to fajny klub (przynajmniej tak mi sie wydaje) jest na trasie do Piaseczna. No i sa hale do tenisa ziemnego 8) Trzeba bedzie sobie przypomniec, jak to sie gralo 10 lat temu :lol:

Wiesci z placu boju z tynkarzami: mamy wytynkowane 4 pomieszczenia. Pytam: "czemu tak wolno"

Odpowiedz: "bo to taka technologia" 8) :lol:

Dzisiaj 4 jadlo sniadanko (byla 13.00) i wlepialo patrzalki w TV a jeden zamiatal podloge :roll:

W domu mam namiar na gościa, który wozi porąbane drewno. Przed zimą płaciłem u niego po około 130 zł za m3 grabu, wnieśli i ułożyli we wskazanym miejscu. Niektóre kawałki wymagają dodatkowego przerąbania, ale następnym razem tez po niego zadzwonię.

Swego czasu kupowałem drewno w metrach, z własnym odbiorem koło Ostrołęki. Wcale nie wychodzi wiele taniej.

Michał_M a możesz podesłać namiary?

Witam

Mój pierwszy niewielki post.

W przyszłym roku zamierzamy zacząć budowę domu w Ustanówku za Zalesiem Górnym. Działkę kupiliśmy w lutym za niemałe pieniądze, no ale pierwszy krok zrobiony.

Nigdy nie wyprowadziłbym sie z Warszawy gdyby nie rodzinny skandal mieszkaniowy, cenowy skandal mieszkaniowy i usilne namowy przyszłej małżonki Agaty.

Na razie chcemy doprowadzic wodę do działki, spłacac kredyt na działkę, obserwować i nieco udzielac sie na forum.

Miałem przyjemność poznać juz jedną, dość aktywną na forum, osobę - Zazdrośnicę. Innych przyszłych sąsiadów mam nadzieję też poznamy :)

Krzysiek i Agata