Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja to bym najchętniej w "kosza" pograł ...

A namiary na drewno spróbóję odnaleźć wieczorem.

Michal_m oraz AmberWind'owy Marek - W kosza zbiera się po świętach grupa forumowiczów z forum gazeta.pl grupa Piaseczno:

http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=234&w=59828493&v=2&s=0

myślę, że można do nich dołączyć.

Dzięki Marcin, zaraz spróbuję się "podpiąć" :lol:

Michal_m oraz AmberWind'owy Marek - W kosza zbiera się po świętach grupa forumowiczów z forum gazeta.pl grupa Piaseczno:

http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=234&w=59828493&v=2&s=0

myślę, że można do nich dołączyć.

Dzieki za info :-) Po Swietach sprobujemy sie wlaczyc 8)

Moje tynkarskie tytany pracy juz od wczoraj swietuja, wiec i my sie pakujemy :-) Jedziemy sie troche polenic :D

A na Swieta zyczymy Wam wesolego, skaczacego jajeczka i sil! Mnostwa sil do budowania 8) :D

U nas wiercili też pare dni (glina), woda pojawiła się na 30 m.

To chyba wiertarką. :lol:

U mnie też glina, a wiercili 6 h. ( 20m)

Więc nie bardzo im rozumiem dlaczego tak długo. pozwolę sobie zacytować tynkarzy Amber "taka technologia"?

Taaa... dokładnie wiercili półtora tygodnia... :evil: ..pomyśleć, co by się działo gdyby telewizor mieli... :o

Jazda konna jak najbardziej :-)

:D :D :D

tak to jest to !

Amber, a taniec to jaki?

Ja jeżdżę do szkoły baletowej i zaczynam czuć troszkę uciążliwość późnowieczornych powrotów, ale tutaj nic nie przybliżę :wink:

Słuchajcie, u nas miejsca jest ogromnie dużo, spokojnie możemy zorganizować sobie rozgrywki (badminton, może też w siatkówkę grywacie?), trawa jest jeszcze "naturalna" (czytaj ugór).

Nawet górki z piachu są (kilkanaście wywrotek) - tak więc i dzieciaki mają co robić.

Powalone jabłonki na ogniska jak znalazł :)

Zaplecze w postaci domu już jest.

co Wy na to?

Krzysiek!

Wiem, gdzie Akacjowa :) , jak szukalismy działki tez tam ogladalismy "ziamie :lol: " i na Kasztanowej i na Akacjowej.Definitywnie zakupilismy na Leszczynowej, tj. po drugiej stronie torów(tj nie po tej co Wasza). A jest koło Was jeszcze cos do kupienia? Znajomi szukaja, spodobała im się okolica :lol: ale jakoś nie znależli nic satysfakcjonujacego do tej pory.

Pozdrawiam, aga

Montana, Amber, Jewiroszka, Betsi i inni skad u licha :D , macie czas na tenisa, rowery, konie, tańce i inne relaksy :D

Ja co prawda konno jezdz, na nartach tez całkiem lubie, rower posiadam i korzystam :p , na siłownie tez lubiłam (juz nie mam kiedy :( ) chodzic. Jeszcze jak pierwsze dziecko sie pojawiło to czasu było mniej, ale nie tak źle. Potem jak drugie (9 mc ma dopiero) to czasu juz ledwo ledwo) a jak zaczelismy budowe to mam wrażenie, że doba jakaś taka...za krótka się zrobiła. :roll:

No nic, mam nadzieje, że niebawem powróce do swoich aktywności.

pozdr. aga

No i przebrnąłem przez 6 stron postów. Wreszcie.

Po pierwsze,

Pineska, KrAg, witam bliskich sąsiadów. Ja zacząłem budowę przy Granicznej.

Po drugie

Jewrioszka przygotuj się na moje odzwiedziny w poniedziałek, no chyba że mnie mój teść na budowie zatrzyma i będziemy robić zaczątki kanalizacji.

A tak po trzecie,

Serdecznie zapraszam na moją działeczkę po świętach. Nieskromnie napiszę, że dzisiaj zasypaliśmy fundamenty ziemą od wewnątrz. Następe wywrotki są już przeznaczone na taras i wejście. Od wtorku mam urlop aż do 22 kwietnia więc codziennie będę na budowie od 7:00 do 18:00, więc czasu będzie sporo.

Po czwarte, czy rzeczywiście są takie problemy z wełną na poddasze? Zastanwiam się czy jak dostanę pierwszą transzę to nie kupić już pewnych elementów wykończeniówki?

Po piąte, to wszystkim forumowiczom składam wraz z żoną najserdeczniejsze życzenia zdrowych i spokojnych Świąt oraz aby mury pięły się do góry. :)

P.S. Ja częto jestem w Białymstoku z racji tego, że Kasia z tamtąd pochodzi. Jakby jakiś interes to chętnie pomogę. Teść ma też znajomości w lasach państwowych w Białymstoku, może coś odnośnie tego drewna dałoby się zrobić.

Witajcie po przerwie.

Widzę, że grupa nie tylko budowlana ale i sportowa. Fajnie, jest w czym wybierać, tylko ta doba troche przykrótka ... :(

Wreście ruszyliśmy z budową. Za tydzień mamy mieć stan zerowy :D Tak więc teraz czasu bedzie jeszcze mniej.

Witamy wszystkich nowych sąsiadów. Widzę, że Ustanów i okolice bardzo się zaludniają.

Wszystkim Forumowiczom składamy najserdeczniejsze życzenia spokojnych Świąt Wielkanocnych i oby to był najlepszy sezon budowlany,

serdecznie pozdrawiamy

tomki4

[

Montana, Amber, Jewiroszka, Betsi i inni skad u licha :D , macie czas na tenisa, rowery, konie, tańce i inne relaksy :D

Ja co prawda konno jezdz, na nartach tez całkiem lubie, rower posiadam i korzystam :p , na siłownie tez lubiłam (juz nie mam kiedy :( ) chodzic. Jeszcze jak pierwsze dziecko sie pojawiło to czasu było mniej, ale nie tak źle. Potem jak drugie (9 mc ma dopiero) to czasu juz ledwo ledwo) a jak zaczelismy budowe to mam wrażenie, że doba jakaś taka...za krótka się zrobiła. :roll:

No nic, mam nadzieje, że niebawem powróce do swoich aktywności.

pozdr. aga

Pineska

Z tym czasem to tak jest, że jest on tylko w weekendy i to zazwyczaj kosztem czegoś nie zrobionego w domu. Nasze dziecko ma już 13 lat, więc we wszystkich zabawach sportowych bierze czynny udział. Właśnie przy moim dziecku ( jak miało 4 lata) nauczyłam się jeździć na nartach :wink: .

Ale zdecydowanie rowery to nasze największe hobby i badbinkton.

Nie przejmuj się, jak wybudujesz dom to wreszcie odpoczniesz, dzieciom zrobisz piaskownicę i huśtawki a sama na tarasie poleniuchujesz.

Tomki4

Świetnie, że zaczęliście już budowę. Okolice Łosia też rosną w siłę.

Barozi

Wreszcie udało Ci się z tym urlopem. W takim tempie to na koniec maja będziesz miał stan surowy.

Wełnę w zasadzie można kupić, tylko coraz droższa niestety

Jeszcze raz składam Wszystkim najserdeczniejsze życzenia świąteczne i spełnienia Waszych marzeń ( min. o domu ale też i innych)

Betsi,

czas w weekendy mam nadzieje sie znajdzie :D , ale chyba przez pierwsze pół roku poza ogódek nie wyjde 8) oczywiście z miłości do niego :lol:

A mój małzowin, własnie pojechał beton polewac, bo za szybko schnie i wczoraj nam strop popękał :(

Barozi jak deklarujesz pobyt na budowie do 22 kw to zajrzymy do Ciebie co by sie poznac :D , o ile nie masz nic naprzeciwko :lol:

Smacznego jajeczkowania :D

A.

Montana, Amber, Jewiroszka, Betsi i inni skad u licha , macie czas na tenisa, rowery, konie, tańce i inne relaksy

Pineska, ja jeszcze ryby łowię. A raczej łowiłem przed budową. :wink:

Tak naprawdę to nie mam czasu na wycieczki, bo większość rzeczy robię tej chwili sam, ale po 17 kwietnia wszystko nadrobię ...i rybki...i wycieczki....i odwiedziny u rodziny....i jak mnie ktoś zaprosi to obiecuje że nawiedzę.

Wszystkiego najlepszego dla całej grupy.

Wszystkim życzę niniejszym wszystkiego najlepszego, smacznych i kolorowych jajek, miłych rozmów przy świątecznym stole, uniknięcia wyrostków z wiadrami w poniedziałek i ogólnie najlepszego!

W ramach prezentu (?) wreszcie pierwsza partia zdjęć z ogniska:

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1749101#1749101

Barozi

Jak będziemy w lany poniedziałek cała chmarą to Cię/Was nawiedzimy, albo w tygodniu. Generalnie nie przejmuj sie, na budowie jestesmy niemal codzienie a Tobie też nie chcemy przeszkadzac, wiemy jak to jest 8)

Jewiroszka,

no z tymi rybami to mnie zaskoczyłeś, to dopiero czsochłonne hobby :D

Ale dlaczego po 17 kwietnia???

Atak wogóle, to marza mi sie wakacje :lol: , ale cóż najpierw ta nasza budowa 8)