Betsi2006 10.04.2007 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Witaj Amber po świętach. No to Ci chłopaki niezłą niespodziankę zrobili. U mnie grzecznie wszyscy stawili się do pracy, elektryk też ( tylko trochę się spóźnił, więc ekipa pod bramą czekała bo on miał klucze do bramy i domu. No ale wszyscy w komplecie. Jutro jeszcze hydraulicy wchodzą więc trochę tłoczno się zrobi, ale poradzą sobie na pewno bo majster obrotny i umie pracę zorganizować ( trzech różnych ekip) Chyba dobrze zrobiłaś, że kupiłaś ten dom już wybudowany, bo chyba byś nerwowo nie wytrzymała całej budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 10.04.2007 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Na spływ kajakowy to i my się piszemy. Najbliżej Pilica, nigdy nią nie płynęłam, ma ktos jakieś doświadczenia?A w ogóle to chadzam sobie na spacerek podglądać budowę Barozi'ego, ale widuję głównie bardzo ładną brunetkę (żona?) i mocno starszych panów, więc jakoś nie mam śmiałości zagadywać.Niestety od marcowej grypy nie mogę dojść do siebie ani czasowo ani kondycyjnie. A wypadałoby kończyć boje z ogródkiem no i wreszcie zrobić balkon... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 10.04.2007 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Chyba dobrze zrobiłaś, że kupiłaś ten dom już wybudowany, bo chyba byś nerwowo nie wytrzymała całej budowy Moje nerwy moze jako tako by przezyly, ale pomysl o mojej watrobie Betsi, Ciesze sie, ze u Ciebie wszystko w terminie, gladko i bez nerw Tak trzymac! Ciekawa jestem kto z nas "wykonczeniowcow" najszybciej sie przeprowadzi Wlasnie nadrobilam zaleglosci w "piaseczynskiej galerii" Staralam sie do nieznanych mi twarzy dopasowac nicki Ciekawe jak spisala sie moja intuicja barozi, No to jestescie kolejni do rowerowych wycieczek Z naszych dysput wynika, ze rowery sa najbardziej popularne w naszej grupie jewrioszka, Wylewki przezd tynkami to przejaw ekscentryzmu, koniecznosc czy zalecana opcja? Pytalam to tu to tam i wszyscy mowil, ze na poczatku mam pomeczyc sie z tynkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 10.04.2007 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Abromba, Ja starszy ????????? Pewnie byłaś jak był mój teść i ojciec. A ta brunetka to chyba moja żona, bo innej to nie znam Nie bój się. Zagaduj. Kto pyta nie błądzi. P.S. Czy nie wiesz kto strzela z łuku w twojej okolicy. Znaleźliśmy na naszej działce już dwie strzały??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 10.04.2007 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Witam wszystkich po Świętach. Właśnie obejżałam sobie zdjęcia z ogniska, które Depi wkleił. Fajne buzie choć niestety nie wiem kto jest kto. Ale może kiedyś będzie jeszcze okazja by się spotkać.Miło, że robota u Was wre. Ja nie mogę się pochwalić żadnymi postępami bo blokuje mnie papierologia. I szczerze mówiąc obawiam się o termin rozpoczęcia budowy, ale nie mówię tego głośno.Dlatego z przyjemnością dopinguję Waszym robotom budowlanym i trzymam kciuki za tych co dopiero zaczną albo właśnie zaczynają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 10.04.2007 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 UWAGA! UWAGA! Skoro już padło słowo kajaki chciałabym zachęcić do spływu rzeką Rawką. Nad rzeką jest ośrodek, w którym można wypożyczyć kajaki. Odcinek relaksowy na parę godzin z Suliszewa prawie do Bud Grabskich, po drodze ładne miejsca na piknik. Odcinek łatwy. Planowany termin: któraś niedziela maja. Szczególy podamy niedługo i jeszcze raz się przypomnę. http://elnetplus.waw.pl/~d.sitarski/inne/dzialka/rawka01.jpg http://elnetplus.waw.pl/~d.sitarski/inne/dzialka/rawka02.jpg http://elnetplus.waw.pl/~d.sitarski/inne/dzialka/rawka03.jpg http://elnetplus.waw.pl/~d.sitarski/inne/dzialka/rawka04.jpg Zdjęcia powyżej pochodzą ze spływu Rawką (2005 i 2006 rok). PS. Przypomnę cicho, że jeśli ktoś z bardziej doświadczonych mógł doradzić od czego zacząć uzgadnianie przyłączy w ZUDP będę bardzo wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YENNEFER999 10.04.2007 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Witam, przeparszam że przeszkadzam w środku tak miłego wątku. Ja planuję budowę w tym roku w Woli Pieczyskiej k/Chynowa. To co prawda już nie powiat piaseczyński, ale chętnie "przykleiłabym" sie do Was bo strasznie tu miło Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 10.04.2007 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Yennefer999, To jest grupa Piaseczno i okolice, a Chynów to okolice. Witamy serdecznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 11.04.2007 04:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Abromba i tak się składa że Pilicę troszkę znam, rzeka jest super choć znacznie różni sie od typowych rzek s"pływowych". Jest szeroka, zamiast przegradzających cały nurt drzew są mielizny, jest mnóstwo wysp. polecam odcinek od Inwowłodzia do Biabrzegów ( kawałek za) Amber - smutna konieczność, zależy mi na przeprowadzce w tym roku, tynkarzy będę miał dopiero w połowie maja, a tu jeszcze tyle roboty i przerw technologicznych. Ikmieć - ciągnij roboty od razu ile się da, a potem zrób jedną dużą przerwę. YENNEFER999 - dołącz, dołącz - grupa Grójec to fikcja , coś tam kiedyś próbowałem, ale tam nic sie nie dzieje. Próbowałem dlatego że do G..mam 10 kilo., a do Piaseczna 18 i wielu z polecanych tutaj majstrów nie chciało tak daleko jeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YENNEFER999 11.04.2007 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 YENNEFER999 - dołącz, dołącz - grupa Grójec to fikcja , coś tam kiedyś próbowałem, ale tam nic sie nie dzieje. Próbowałem dlatego że do G..mam 10 kilo., a do Piaseczna 18 i wielu z polecanych tutaj majstrów nie chciało tak daleko jeździć. Jewrioszka a ja już myślałam że tylko ja tak daleko się zapędziłam Dobrzenica to mniej więcej taka sama odległość od cywilizacji jak wola Pieczyska. Prawie sąsiadami będziemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 11.04.2007 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Tak jak piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YENNEFER999 11.04.2007 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Yennefer999, To jest grupa Piaseczno i okolice, a Chynów to okolice. Witamy serdecznie... Barozi - miło mi bardzo, choć z tymi okolicami Paiseczno to mocno naciągane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM. 11.04.2007 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Na spływ kajakowy to i my się piszemy. Najbliżej Pilica, nigdy nią nie płynęłam, ma ktos jakieś doświadczenia? EEEEE, Jeziorka jest chyba bliżej, nawet gdzieś czytałem o spływach Jeziorką, jak znajdę to umieszczę link. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM. 11.04.2007 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Abromba, P.S. Czy nie wiesz kto strzela z łuku w twojej okolicy. Znaleźliśmy na naszej działce już dwie strzały??? W Zalesiu Górnym niedawno utworzona została sekcja łucznicza - może to młodzi adepci, więcej o tym na stronie: http://www.zalesie-gorne.eu/news.php?readmore=43 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 11.04.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Marcinie,oczywiście, ze Jeziorka jest najbliżej, ale...- nie jest rzeką popularną spływową i gwarantuję, że jest zawalona drzewami. Na spływ light nie bardzo się nadaje.- na spływ oprócz ludzi i rzeki potrzebne są kajaki + transport. Nie wiem, czy można blisko wypożyczyć kajaki i jak to wyjdzie cenowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 11.04.2007 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Na spływ kajakowy to i my się piszemy. Najbliżej Pilica, nigdy nią nie płynęłam, ma ktos jakieś doświadczenia? EEEEE, Jeziorka jest chyba bliżej, nawet gdzieś czytałem o spływach Jeziorką, jak znajdę to umieszczę link. Oto link http://www.ekoturyzm.pl/jeziorka.htm a to drugi, żeby nie było za różowo. http://www.matek.wgr.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=441 jakos mi przeszla ochota. Poza tym Jeziórka anadaje sie na spływy jednodniowe, a my np. wolelibyśmy chociaz taki weekendowy. P.S. Ms - ma 100% racji, wolę Rawke lub Pilice ( typowo lajtowa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 11.04.2007 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Pilicą płynęliśmy z mężem parę lat temu - rzeka bardzo czysta, łatwa, piaszczyste dno. Faktycznie, w wielu miejscach bardzo płytka i ze spływem lepiej się wstrzelić przy wyższym stanie wód. Kajak mamy własny, więc nie orientuję się jak jest z wypożyczeniem kajaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 11.04.2007 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Marto uwierz mi bez większego znaczenie jaki poziom wody, zawsze przepłyniesz, niestety wiąże sie to z kursem pijaka od brzegu do brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pineska32 11.04.2007 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Barozi, "Tak więc ogólnie kajaki to też jest coś co lubię (i Kasia, która niestety nie przepada za żeglowaniem). W tym roku myślałem że zorganizuję spływ w moich rodzinnych okolicach czyli na Brdzie przez Bory Tucholskie, ale chyba budowa zajmie mi całe lato więc nici z tych planów. Na pewno w innym czasie" Spływ Brdą to był mój pierwszy spływ! I oczywiście niezapomniany, od tej rzeki zaczęła się moja miłość do kajaków . Fantazja i marzenie. W sumie Brda płynełam 3 razy. A Bory Tucholskie są niesamowite. Do Tlenia jeździłam kiedys tylko na weekend, chociaz tyle Fajna jest tez Biebrza, ale jak słońce daje czadu, to można dostać zawrottu głowy meandrujac Amber - nasi panowie budowlańcy wróca na udowę dopiero w poniedziałek . Ale takie czasy, ze budowlańcom nie podskoczysz, bo Ci z budowy zwieją, a jak wiadomo lepszy rydz niz nic! A propos mazurków i innego jadła na naszych światecznych stołach - dzieki naszym budowom nie musimy się martwic o dodatkowe kilogramy, praca fizyczna + stresik - najlepsza "dietka" na swiecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 11.04.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 [A propos mazurków i innego jadła na naszych światecznych stołach - dzieki naszym budowom nie musimy się martwic o dodatkowe kilogramy, praca fizyczna + stresik - najlepsza "dietka" na swiecie Nawet nie wiesz ile bym dała żeby móc popracować fizycznie na swojej budowie i przy okazji zrzucić nagromadzone przez Święta kilogramy.Na razie to mogę jedynie chwasty powyrywać bo budowa wciąż w planach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts