Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

adam2007,

bo do wystąpienia o pozwolenie na budowę ZUDP nie jest potrzebny, wystarczą same warunki przyłączy.

Ale kiedyś te przyłącza trzeba zrobić, wtedy pojawia się ZUDP, branżyści, wytyczenie przyłączy itp.

Tak myslałem własnie. A czy może wiesz w jakim momencie budowy powinienm zacząć mysleć o ZUD-zie??

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

komarek

nie przejmuj się, ważne że masz gdzie chwasty powyrywać :) a najwazniejsze, żeby ekipa Cie nie wyrolowała.

Rozumiem Cie, pogoda super, na innych budowach cos sie dzieje, a u Ciebie nic. Przeżywalismy to i wiem, że uczucie okropne. Ale pamiętaj, że inni maja gorzej (cytuję za Kazikiem). Najwazniejsze, żeby zdrówko dopisywało a wszytsko bedzie OK!

PS.Próbowałam wkleic zdjęcie (emblemat) pod swoim nickiem, i nie udało mi sie. Czy muszę to zrobić tak jak wklejanie zdjęc do postu??? Czy inaczej? Kurcze chyba tępawa jestem.

adam2007, pytałam na forum, bo nie wiem jak zacząć załatwiać. Myślę o tym często, chociaż budowy nie rozpoczęłam.

Z reguły chwalą się wynikami - zrobili mi przyłącze gazowe, mam ujęcie wody, jest prąd w domu itp. Ale ani słowa o tym co przed. :cry: :cry: :cry:

No własnie. Ja wiem tylko tyle ,że ide do swojego geodety , on mi robi plany geodezyjne na przylacza wszystkie, już wiem ze bierze 200pln od kazdego medium czyli 600pln za wszystko i sklada do ZUDU.Dalej to już nie wiem o co chodzi.

Jak coś będę wiedział to dam ci znać.

Z reguły chwalą się wynikami - zrobili mi przyłącze gazowe, mam ujęcie wody, jest prąd w domu itp. Ale ani słowa o tym co przed. :cry: :cry: :cry:

Marto, niestety nie doradze. Wszystko mialam juz uzgodnione, papiery podpisane i teraz czekam na przylacze wody i gazu. Prad "budowlany" juz mamy, a 15 wrzesnia mamy miec stale przylacze.

Pineska, ale sia narobilo :roll: Wlasciwie problemy mam tylko z tynkarzami, pozostale ekipy pracowaly bardzo ok.

Natomiast niepokoi mnie sprawa bramy garazowej. W Umowie napisano termin montazu 4 - 7 tygodni. Moja umowa jest z 16 lutego i w tym samym dniu wplacilam zaliczke przelewem na konto. Poki co o bramie niepokojaca cisza :-?

komarek, tez mi sie marza jakies prace fizyczne. Poki co nie ma na nie szans, ale jak kupimy ziemie i drewno kominkowe to sie zacznie :lol:

Jutro jade zglosic postawienie drewutni :-) Jednoczesnie szukam jakiegos punktu w ktorym moglabym takowe cudo, jakos rozsadnie nabyc :roll:

Witam, jestem z Bobrowca muszę podnieść działkę ok 1000m2 tak ok. 10-15cm, wszystko stoi na piaskach, poszukuję ziemi nie żeby jakiejś super ogrodniczej tylko tak żeby trawka rosła. Może ktoś wie gdzie tanio nożna coś załatwić?

A może ktoś wie ile m3 ziemi, takiej ruszonej na samochodzie, trzeba żeby w ogrodzie jak sie uleży został 1m3?

Jacek

Witam po świętach :D

Właśnie ku mojemu zaskoczeniu ekipa od ociepleń domków pojawiła się tydzień przed umówionym czasem :o

To ta, która polecałam :D

Postawiona przed faktem dokonanym, lekko zaskoczona troszkę pokręciłam nosem.. :oops: :wink: , bo nie zdąrzyłam zamówić podbitki...

no więc sami mi ją przywiozą :D

Czasem można się pozytywnie zdziwić... :D

Ms wiesz... ja nie bardzo się orientuje co działo się w tym okresie mojej budowy, gdy "załatwiały" się papierki... :(, nawet po części gdy już się domek budował. Niestety był to okres, kiedy sen z powiek spędzał mi zupełnie inny problem :cry: . Więc niewielkie moje doświadczenia, którymi mogłabym się podzielić z Tobą.

pozdrawiam

Marcinie,

oczywiście, ze Jeziorka jest najbliżej, ale...

- nie jest rzeką popularną spływową i gwarantuję, że jest zawalona drzewami. Na spływ light nie bardzo się nadaje.

- na spływ oprócz ludzi i rzeki potrzebne są kajaki + transport. Nie wiem, czy można blisko wypożyczyć kajaki i jak to wyjdzie cenowo.

Oto link

http://www.ekoturyzm.pl/jeziorka.htm

a to drugi, żeby nie było za różowo.

http://www.matek.wgr.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=441 jakos mi przeszla ochota.

Poza tym Jeziórka anadaje sie na spływy jednodniowe, a my np. wolelibyśmy chociaz taki weekendowy.

P.S.

Ms - ma 100% racji, wolę Rawke lub Pilice ( typowo lajtowa)

Ja tylko podałem pewien fakt: "Jeziorka jest bliżej", co jest prawdą zdaje się nawet w przypadku Jewrioszki, który jest chyba najbardziej wysunięty na południe.

na "ale" ms. odpowiedział Jewrioszka (oprócz cen - ja też ich nie znam).

P.S. ja jeszcze nie byłem na spływie, ale znajomi mnie namawiają, więc może w tym roku się uda (to nie będzie Jeziorka).

Serdecznie zapraszam inwestorów-rowerzystów, kto jeszcze nie zakopał się na budowie i nie uprawia szaleństw wekendowych w kopaniu rowów, lub po prostu chce złapać oddech od budowy, na wycieczkę niedzielną:

http://www.gosir-piaseczno.pl/strona.php?20092

zwiedzanie, żarełko w dobrej knajpce, tempo lajtowe, naprawdę warto

na stronie Gosiru jest też mapka jak dojechać do ośrodka w Piasecznie (Jewrioszki już wiedzą :p )

Witam

Ja jak zwykle ni w 5 ni w 10, ale gdzie mogę szukać pomocy jak nie tutaj.

Potrzebuje na jutro pompę do lania betonu 24 albo dłuższą. Tam gdzie zamówiiony beton mają tylko 18m2, at o dla Nas za krótko.

Dzwoniłam do Budokruszu, mają ale dopiero na poniedziałek. Wiecie może gdzi emogę szukać , poruszam jak ćma po omacku...

Z góry dziekuje za wszelkie informacje

Pozdrawiam

Ale dzisiaj popracowalam 8) Nasze okna zostaly zamontowane ok. 2 miesiece temu, a nie doczekaly sie jeszcze zdarcia zebezpieczajacej okleiny :oops: Oczywiscie napis na folii jest jednoznaczny "zerwac do 3 tygodni od montazu" :-? Prawde powiedziawszy obawialam sie, ze za kare bedziemy teraz meczyc sie z ta okleina, wyszukiwac sposoby na zmycie rozpuszczonego kleju i w ogole czeka nas jakis dramat ;) Na szczescie folia odchodzi idelanie, nie zostaje zaden klej ani przebarwienia. Mamy tylko troche problemow z folia na zewnatrz, ta ktora bezposrednio graniczy z tynkiem zewnetrznym. Tynk w wielu miejscach zabrudzil folie i musimy w sobote delikatnie i rowno wyciac folie tak, aby nie oderwac tynku.

Poza tym rozladowalismy caly samochod styropianu i jak to czynimy codziennie skontrolowalismy naszych tynkarzy 8) No i co ja mam o nich napisac, aby nie przynudzac? :lol: Moze lepiej pojde sprawdzic czy w lodowce jest jeszcze to martini :lol: