Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Szykują się zmiany na lepsze w wydziale geodezji w Piasecznie.

Starostwo Powiatowe w Piasecznie 30 marca otrzymało grant w wysokości 2,5 mln euro na budowę nowoczesnego, dostępnego przez internet systemu geodezyjnego. Fundatorami grantu są : Islandia, Lichtenstein i Norwegia. Dofinansowanie udzielone zostało w ramach Mechanizmu Finansowego Europejskiego Obszaru Gospodarczego oraz Norweskiego Mechanizmu Finansowego. Grant będzie przeznaczony głównie na przeniesienie mapy zasadniczej do postaci numerycznej, wraz z umożliwieniem dostępu do niej przez Internet. Dzięki temu, każdy mieszkaniec będzie mógł sam zapoznać się z podkładami geodezyjnym w dowolnej części powiatu bez konieczności przychodzenia do wydziału geodezji w urzędzie.

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jezier,

Ciekawa jestem kiedy program zostanie uruchomiony :roll:

Najbardziej powinni byc zainteresowani Ci, ktorzy budowe domu maja w dalekich planach 8)

Betsi,

Zycze Ci, abys miala wiecej szczescia do terminowosci tynkarzy niz my :roll: Nie mniej, przyznaje ze tynki polozone mam ok, wiec nie powinnam miec problemow z polozeniem ani plytek, ani kamienia :-)

Dzisiaj mielismy jeden dzien bez budowy i bez dzialki :-) Za to nadrobilismy zaleglosci w zakupach. Od biegania po budowie zeszly moje sportowe buty i koniecznie ;) musialam nabyc nowe. Marek oczywiscie cala sprawe skwitowal, ze to moj kolejny sabotaz :roll: No normalnie potwarz i pomowienie :lol: :lol: :lol:

Cos nam przycichlo na Grupie ... Ale to dobry znak, ze praca wre :D

A ja jestem po weekendowych spotkaniach z hydraulikami... te ceny to jakies wariactwo!!!

Czy ktos ostatnio robil rozeznanie ile w naszych okolicach cenią sobie ci fachowcy tzw. 1 punkt (jak juz sie zorientowalem, dla niektórych kazdy punkt jest wart tyle samo, a inni dziela na 1) woda 2) grzejnik 3) grzejnik kanałowy 4) rozdzielacz)??

Macie jakies doswiadczenia, bo jestem w szoku :o a te ceny w watku "Lista płac" to chyba nie z okolic Wawy

a tak przy okazji - u mnie w srode/czwartek wylewamy strop numero uno 8)

Pozdrawiam

Ikmiec

Jak zbierałam oferty od hydraulików to mówili ok. 200zł za punkt nie rozdzielając na woda -CO. Nie wiem co ozncza u nich ten jeden punkt.

Zdecydowałam się na cene kompleksową z piecem, zasobnikiem, kaloryferami, podłogówką i kotłownią, rozdzielnikami, podłączeniami pod wodę w całości za określoną kwotę ( nie od punktu).

Prace sa wykonywane w 3 etapch.

1. przed wylewkami i tynkami

2. tuż przed wylewką -rozłożenie podłogówki

3. montarz kaloryferów i pieca

Betsi, jewrioszka,

Czy kupowaliscie juz siatke zbrojona pod wylewki? Jesli tak, w jakiej cenie udalo sie Wam ja nabyc?

Zazdrosnico,

Zdjecia widzialam :-) Zdrowo sie regenerowaliscie! Dobra kondycja bedzie jak znalazl, gdy ruszy czas budowy :-)

Wciaz poszukuje ziemi. Najtaniej torf udalo mi sie znalezc za 600 zeta/10m3 :o

Za paskudztwo z pola wolaja sobie od 200 do 400 zeta za wywrotke. Do tego dochodzi koszt rozplantowania.

W temacie drewna kominkowego kupimy pociete i sezonowane. :roll: Roznica w cenie nie jest jakas karkolomna ... no coz, marzenia o wlasnej pilarce musze odlozyc w czasie ;)

Od jutra mamy naszego niezawodnego hydraulika. Trzy dni i wszystko pod wylewki bedzie przygotowane. W tym tygodniu zglosze tez budowe drewutni 8)

Amber

Mąż kupował ostatnio jaką siatkę pod chudziaka ( do garażu). Sprawdzę w domu faktury to Ci odpowiem co to było i za ile.

W sprawie ziemi to nie pamietam czy dawałam Ci numer do mojego sąsiada co sprzedaje wszystkie sypkie ( ziemię, piach, żwir itp.). Jak nie to napisz, dam Ci numer.

Gdyby ktoś z szanownych forumowiczów słyszał o mieszkaniu lub małym domku do wynajęcia w Tarczynie lub okolicach będę wdzięczna za kontakt.

Szukamy od czerwca br na okres budowy domu.Rodzina 2+1.

Możemy oczywiście bez problemu wynająć coś w Piasecznie , ale dziecko zapisaliśmy już do "docelowej" szkoły w Pracach Małych i po prostu byłoby łatwiej z dojazdami.

Szukamy na wszelkie możliwe sposoby, a okolica raczej trudna jeżeli chodzi o wynajem / głównie domy jednorodzinne/.

Z góry dziękujemy.

Betsi,

No to czekam na info. Zakup siatki czeka mnie jutro 8)

Poszukujemy dzialki (bez domu, ale najlepiej z mediami) dla znajomych. Tak im sie w naszych okolicach spodobalo, ze chcieliby sie budowac. Najwazniejsze, aby dzialka byla dosc blisko Piaseczna. Najbardziej interesuja ich okolice: Solec, Baniocha, Katy, Zabieniec. Jesli ktos ma info o takowym kawalku ziemi, prosze o PW 8)

Amber

Sprawdziłam z tą siatką.

Niestety to nie była siatka pod wylewki tylko siatka z włókna szklanego na styropian do izolacji wewn. garażu.

Ale dobre ceny mają w składzie w Prażmowie, jak będziesz kupowała swoją sitkę zbrojoną to możesz zapytać tam o cenę.

U mnie elektryka skończona i odebrana, hydraulicy kończą powoli. Lada moment wchodzą tynkarze :p

Czy dajecie pod tynki narożniki na ściany?

Betsi,

Jutro sie okaze w jakiej cenie ta siatka 8)

Co do tynkow, czy masz na mysli takie metalowe siatki-narozniki? Jesli tak, to ja je mam wszedzie na calej dlugosci naroznikow, nie tylko scian, ale tez drzwi i okien.

I jeszcze w temacie tynkow, to u nas jest taki mix ;) Na scianach cementowo-wapienne, a na sufitach gipsowe.

Test z dluga poziomica wykazal, ze glazurnicy powinni byc zadowoleni 8)