Jezier 15.04.2007 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Szykują się zmiany na lepsze w wydziale geodezji w Piasecznie.Starostwo Powiatowe w Piasecznie 30 marca otrzymało grant w wysokości 2,5 mln euro na budowę nowoczesnego, dostępnego przez internet systemu geodezyjnego. Fundatorami grantu są : Islandia, Lichtenstein i Norwegia. Dofinansowanie udzielone zostało w ramach Mechanizmu Finansowego Europejskiego Obszaru Gospodarczego oraz Norweskiego Mechanizmu Finansowego. Grant będzie przeznaczony głównie na przeniesienie mapy zasadniczej do postaci numerycznej, wraz z umożliwieniem dostępu do niej przez Internet. Dzięki temu, każdy mieszkaniec będzie mógł sam zapoznać się z podkładami geodezyjnym w dowolnej części powiatu bez konieczności przychodzenia do wydziału geodezji w urzędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 15.04.2007 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Jezier, Ciekawa jestem kiedy program zostanie uruchomiony Najbardziej powinni byc zainteresowani Ci, ktorzy budowe domu maja w dalekich planach Betsi, Zycze Ci, abys miala wiecej szczescia do terminowosci tynkarzy niz my Nie mniej, przyznaje ze tynki polozone mam ok, wiec nie powinnam miec problemow z polozeniem ani plytek, ani kamienia Dzisiaj mielismy jeden dzien bez budowy i bez dzialki Za to nadrobilismy zaleglosci w zakupach. Od biegania po budowie zeszly moje sportowe buty i koniecznie musialam nabyc nowe. Marek oczywiscie cala sprawe skwitowal, ze to moj kolejny sabotaz No normalnie potwarz i pomowienie Cos nam przycichlo na Grupie ... Ale to dobry znak, ze praca wre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 15.04.2007 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Też jestem ciekawy. Ale i tak fajnie, że się coś dzieje. Będziemy pierwszym powiatem w Polsce z takim systemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 15.04.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 I znikną rulony astralonów, które zalegają pokój do przygotowywania map? Dostęp przez Internet to już igrzyska. Wydział Geodezji musiał wyciągnąć cięższe armaty, żeby dostać kasę. Ale jeśli to cokolwiek usprawni w załatwieniu czegokolwiek to proszę bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 15.04.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Ale to dobry znak, ze praca wre U mnie już niedługo się zacznie. Dzisiaj miałam spotkanie z wykonawcą i naszym kierbudem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vandersar 16.04.2007 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Mam do zaoferowania ziemie na podwyższenie terenu , wyrównanie nierówności.Cena wraz z dowozem 100 pln. za wywrotkę 18m sześciennych. Tel. 781 930 925 ewentualnie piasek w fundamenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 16.04.2007 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Czy ktoś z Szanownych Koleżanek i Kolegów może mi podesłać kontakt do ludzi robiących tynki cementowo/wapienne , filcowane .Z góry dziękuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lkmiec 16.04.2007 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 A ja jestem po weekendowych spotkaniach z hydraulikami... te ceny to jakies wariactwo!!! Czy ktos ostatnio robil rozeznanie ile w naszych okolicach cenią sobie ci fachowcy tzw. 1 punkt (jak juz sie zorientowalem, dla niektórych kazdy punkt jest wart tyle samo, a inni dziela na 1) woda 2) grzejnik 3) grzejnik kanałowy 4) rozdzielacz)?? Macie jakies doswiadczenia, bo jestem w szoku a te ceny w watku "Lista płac" to chyba nie z okolic Wawy a tak przy okazji - u mnie w srode/czwartek wylewamy strop numero uno Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 16.04.2007 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Ikmiec Jak zbierałam oferty od hydraulików to mówili ok. 200zł za punkt nie rozdzielając na woda -CO. Nie wiem co ozncza u nich ten jeden punkt. Zdecydowałam się na cene kompleksową z piecem, zasobnikiem, kaloryferami, podłogówką i kotłownią, rozdzielnikami, podłączeniami pod wodę w całości za określoną kwotę ( nie od punktu).Prace sa wykonywane w 3 etapch.1. przed wylewkami i tynkami2. tuż przed wylewką -rozłożenie podłogówki3. montarz kaloryferów i pieca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 16.04.2007 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 U mnie w komentarzach zdjęcia z wczorajszej wycieczki, a i prośba o odpowiedź na moje pytanie, które też tam jest. Brawo dla Wszystkich którzy coś zalewają (stropy, itp itd ) a ja gryzę pazury bo jeszcze czekam na odrolnienie - czy u Was też to trwało miesiąc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 17.04.2007 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Odrolnienie musi się jeszcze uprawomocnić, czyli od daty załatwienia sprawy trzeba doliczyć 14 dni. My wszystkie dokumenty załatwialiśmy sami. Było więcej jeżdżenia, ale mogliśmy lepiej przypilnować terminy i zawsze odebieraliśmy papier w momencie kiedy był gotowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 17.04.2007 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Betsi, jewrioszka, Czy kupowaliscie juz siatke zbrojona pod wylewki? Jesli tak, w jakiej cenie udalo sie Wam ja nabyc? Zazdrosnico, Zdjecia widzialam Zdrowo sie regenerowaliscie! Dobra kondycja bedzie jak znalazl, gdy ruszy czas budowy Wciaz poszukuje ziemi. Najtaniej torf udalo mi sie znalezc za 600 zeta/10m3 Za paskudztwo z pola wolaja sobie od 200 do 400 zeta za wywrotke. Do tego dochodzi koszt rozplantowania. W temacie drewna kominkowego kupimy pociete i sezonowane. Roznica w cenie nie jest jakas karkolomna ... no coz, marzenia o wlasnej pilarce musze odlozyc w czasie Od jutra mamy naszego niezawodnego hydraulika. Trzy dni i wszystko pod wylewki bedzie przygotowane. W tym tygodniu zglosze tez budowe drewutni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 17.04.2007 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Amber Mąż kupował ostatnio jaką siatkę pod chudziaka ( do garażu). Sprawdzę w domu faktury to Ci odpowiem co to było i za ile. W sprawie ziemi to nie pamietam czy dawałam Ci numer do mojego sąsiada co sprzedaje wszystkie sypkie ( ziemię, piach, żwir itp.). Jak nie to napisz, dam Ci numer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 17.04.2007 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Gdyby ktoś z szanownych forumowiczów słyszał o mieszkaniu lub małym domku do wynajęcia w Tarczynie lub okolicach będę wdzięczna za kontakt. Szukamy od czerwca br na okres budowy domu.Rodzina 2+1. Możemy oczywiście bez problemu wynająć coś w Piasecznie , ale dziecko zapisaliśmy już do "docelowej" szkoły w Pracach Małych i po prostu byłoby łatwiej z dojazdami.Szukamy na wszelkie możliwe sposoby, a okolica raczej trudna jeżeli chodzi o wynajem / głównie domy jednorodzinne/. Z góry dziękujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 17.04.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Betsi, No to czekam na info. Zakup siatki czeka mnie jutro Poszukujemy dzialki (bez domu, ale najlepiej z mediami) dla znajomych. Tak im sie w naszych okolicach spodobalo, ze chcieliby sie budowac. Najwazniejsze, aby dzialka byla dosc blisko Piaseczna. Najbardziej interesuja ich okolice: Solec, Baniocha, Katy, Zabieniec. Jesli ktos ma info o takowym kawalku ziemi, prosze o PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 17.04.2007 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Amber Sprawdziłam z tą siatką. Niestety to nie była siatka pod wylewki tylko siatka z włókna szklanego na styropian do izolacji wewn. garażu. Ale dobre ceny mają w składzie w Prażmowie, jak będziesz kupowała swoją sitkę zbrojoną to możesz zapytać tam o cenę. U mnie elektryka skończona i odebrana, hydraulicy kończą powoli. Lada moment wchodzą tynkarze Czy dajecie pod tynki narożniki na ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielinsp 17.04.2007 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Mam do zrobienia kawałek płotu z siatki i instalację odkurzacza cetralnego. Poszukuję wykonawców. Proszę o kontakt na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 17.04.2007 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Betsi, Jutro sie okaze w jakiej cenie ta siatka Co do tynkow, czy masz na mysli takie metalowe siatki-narozniki? Jesli tak, to ja je mam wszedzie na calej dlugosci naroznikow, nie tylko scian, ale tez drzwi i okien. I jeszcze w temacie tynkow, to u nas jest taki mix Na scianach cementowo-wapienne, a na sufitach gipsowe. Test z dluga poziomica wykazal, ze glazurnicy powinni byc zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorcha 17.04.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Witam Czy możecie polecić jakiegoś dobrego, taniego i szybkiego geodetę z Piaseczna lub okolic??[email protected] Pozdrawiam budującychDorcha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 17.04.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Dorcha Namiary na geodetę wysłałam na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts