Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jezier,

Może i pierwszym powiatem, ale pierwszą gminą na pewno nie. Widziałem coś takiego na stronie gminy Mińsk Mazowiecki. Może nie powalało na kolana prędkością, ale informacji miało sporo.

Odnośnie centralnego systemu sterowania urządzeniami, to ja tylko namiastkę tego chcę zrobić. Jakieś kamerki, włączanie świateł. Nic specjalnego.

Słuchajcie, czy długo wcześniej trzeba rezerwować czas u ludzi od wylewek i tynków z agregatu?? Ja w sumie dopiero pierwszy dzień muruję ściany, ale idzie tak szybko, że nie wiem czy nie zaczynać już umawiać fachmanów.

Słuchajcie, czy długo wcześniej trzeba rezerwować czas u ludzi od wylewek i tynków z agregatu?? Ja w sumie dopiero pierwszy dzień muruję ściany, ale idzie tak szybko, że nie wiem czy nie zaczynać już umawiać fachmanów.

Sadze, ze za miesiac-dwa o ekipy na tynki i wylewki bedzie jeszcze trudniej niz obecnie. Tynki i wylewki mielismy zamawiane z ponad miesiecznych wyprzedzeniem.

Szanowni.

Wczoraj miałem dzień ciężkiej pracy. A majster powiedział, że dla niego to był najcięższy dzień w całej operacji FUNDAMENT. A to coś znaczy.

Ale wyszliśmy z ziemi. Wczoraj zalaliśmy płytę. Teraz jeszcze trochę prac izolacyjnych i pozostanie tylko piąć się w górę. Na razie jesteśmy 25cm poniżej planowanego poziomu podłogi.

Ufff...

Mam do was ogromna prośbę.

Jeślibyście w najbliższym czasie usłyszeli że ktos chce sprzedać styoropian marki "Swisspor" grubości 20 cm to bardzo prosze abyście o tym fakcie powiadomili mnie lub posterunek policji w Prażmowie. jest to na tyle nietypowy materiał ( marka i grubośc) że będzie to wyraźny ślad na zlodziei ktorzy okradli nas w tym tygodniu.

Z góry dzięki za pomoc.

jewrioszka wyrazy współczucia - My właśnie dlatego nie budowaliśmy sie na odludziu.

Złodzieje bardzo często sprzedają skradziony towar na giełdzie w Słomczynie skoro świt - tylko jak udowodnić że towar jest mój?

Mogą też próbować opylić na składzie (sprzedaż bez faktury na niektórych składach jest możliwa, a przynajmniej była parę lat temu - kiedy ja się budowałem).

Ręce opadają.

Z drugiej strony - materiały budowlane sprzedają się jak gorące bułeczki (czasem jeszcze przed wypiekiem) co przyciąga automatycznie amatorów łatwego zarobku.

Czy forum temu winne (czyżby to były słowa panów policjantów z Prażmowa)?

Gołym okien widać ile się buduje, każda budowa kusi.

witam,

Czy ktoś ma może GLEBOZGRYZARKĘ ? pożyczyć?

Mani, popytaj się ludzi we wsi. Ci, którzy uprawiają jeszcze swoje pola i mają maszyny, mogą ziemię glebozgryzarkować, zaorać, zabronować.

My tak zrobiliśmy, bo szpadelkiem nie dalibyśmy rady przebić się przez zielsko. Za każdy wyjazd pan liczył "stówkę".

Jewrioszka

Tylko kij golfowy na takich złodziei i nogi poprzetrącać. :evil:

Jakby co to dam znać oczywiście.

A swoją drogą dziwię się, że ludzie nie boją się zostawiać kupionych już cegieł w szczerym polu, bez żadnego ogrodzenia ani nic.

A tu z zamkniętego domu s........... wymieśli.

PS.

A jak okna?

Barozi

2 miesiące to minimum, czym dalej w sezon budowlany tym będzie gorzej.

Ściany wymurujesz w 2-3 tygodnie, potem dach, ścianki działowe, kanalizacja, chudziak, elektryka i hydraulika a dopiero potem tynki i wylewki.

Niestety to były slowa zupełnie kogos innego, o kim mam juz wyrobione zdanie. Buchneli mi ok 12-14 m3 styro, 6 - 7 rolek wełny i narzedzia ręczne za ok 600PLN.

Betsi - to było w noc przed zamknięciem domu.

Depi - zapewniam cie że jak bym ich dorwał to..... nawet nasza Otylia.J. nie popłynie w betonowych butach (cement i wiadro jeszcze mam)

Mani - centrum Iglak z falenicy wypożycza takie cuda. Popytaj tez we wsi jak radzi MS choc wątpie czy cos takiego mają, bo to urządzenie wyjątkowo niszczy wał w ciągniku.

Niestety to były slowa zupełnie kogos innego, o kim mam juz wyrobione zdanie. Buchneli mi ok 12-14 m3 styro, 6 - 7 rolek wełny i narzedzia ręczne za ok 600PLN.

Betsi - to było w noc przed zamknięciem domu.

Depi - zapewniam cie że jak bym ich dorwał to..... nawet nasza Otylia.J. nie popłynie w betonowych butach (cement i wiadro jeszcze mam)

Mani - centrum Iglak z falenicy wypożycza takie cuda. Popytaj tez we wsi jak radzi MS choc wątpie czy cos takiego mają, bo to urządzenie wyjątkowo niszczy wał w ciągniku.