Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A swoją drogą dziwię się, że ludzie nie boją się zostawiać kupionych już cegieł w szczerym polu, bez żadnego ogrodzenia ani nic.

A tu z zamkniętego domu s........... wymieśli.

Ano wlasnie. Na dzialce obok nas stoi od paru tygodni kilka palet Porothermu, bez ogrodzenia, zasiekow i innych blokad.

Natomiast u mnie alarm alarmem, a i tak dom jest calodobowo strzezony przez wynajetych panow. Uznalismy, ze taki koszt jest zdecydowanie mniejszy, niz ewentualne straty ... Dogladaja dobytku ;), pilnuja fachowcow, pomagaja przy rozladunku i w ogole maja oko na to i owo 8)

Dzisiaj zajelam sie drewutnia ;) Koszt wybudowania takowego ustrojstwa to w najdrozszym punkcie 6kPLN :o , a w najtanszym 2kPLN :roll: Niezly rozrzut :wink:

Znalazlam tez ziemie. Nie torf, ale jakosciowo calkiem niezla za 300 zeta za 10m3. Plantowanie 4 wywrotek 150 zeta. Jak myslicie to dobra cena?

jewrioszka,

A wlasnie, jak okna?

BTW w skladach budowlanych znowu zaczelo sie nakrecanie koniunktury. Wszyscy licytuja, ze bedzie drozej. Oczywiscie po informacji o wspolorganizowanowaniu przez Polske Euro 2012. Alez sie ciesze, ze juz wkrotce zamiast uganiac sie w pocie czola po skladach, bede spokojnie popijac kawe na tarasie 8)

Alez sie ciesze, ze juz wkrotce zamiast uganiac sie w pocie czola po skladach, bede spokojnie popijac kawe na tarasie 8)

Rozumiem, Amber, że chcesz co poniektórych wkurzyć? :evil:

Eeeee ... w czasie tego szalenstwa Ty tez bedziesz juz popijal nie tylko kawke, ale i drinki i nie na tarasie tylko na plywajacej po basenie kaczuszce :D :D :D

Betsi, ubezpieczenie domu w budowie nie obejmuje kradziezy materialow z budowy :( I jest to ubezpieczenie tylko od ognia i innych zdarzen losowych ...

Temat kominka wciaz do mnie wraca ... Wciaz tego ustrojstwa nie wybralam ... A moze taki http://www.eurokomkominki.pl/towar.php?t=143 ?

Amber - czy to co sugerujesz ma jakiś kontekst polityczny? ;-)

A EdilKaminy sa bardzo fajne i tez w ich stronę zerkam chciwym okiem - mają przede wszystkim b. ładny model narożny a na takim nam właśnie zależy.

Jesli wnętrze robicie w takim stylu, jak my, to są akurat, a ceny nawet do przełknięcia. Warto zajrzeć na allegro - bywają znacznie tańsze, niż w tych sklepach.

Amber - czy to co sugerujesz ma jakiś kontekst polityczny? ;-)

A EdilKaminy sa bardzo fajne i tez w ich stronę zerkam chciwym okiem - mają przede wszystkim b. ładny model narożny a na takim nam właśnie zależy.

Jesli wnętrze robicie w takim stylu, jak my, to są akurat, a ceny nawet do przełknięcia. Warto zajrzeć na allegro - bywają znacznie tańsze, niż w tych sklepach.

Depi, nie wiem w jakim stylu Wy robicie wnetrza ;) ale do naszego na pewno model panoramiczny bedzie jak marzenie 8) Do ceny trzeba dorzucic ok. 2.500 - 3.000 za wyposazenie dodatkowe, aczkolwiek niezbedne 8)

Bylam przekonana, ze najlepszy material na kominki to zeliwo. Dzisiaj jeden z dystrybutorow przekonywal mnie, ze zeliwo tylko do kominkow z DGP a nie z PW. Wg tego dystrybutora zeliwo jest izolatorem ciepla i dlatego nie osiagnie sie sprawnosci kominka zeliwnego z PW na poziomie 70-80% :roll:

Mani,

Kontakt podam jak tylko znajde w stosie zoltych karteczek, wlasnie ta z namiarem na ziemie. A bede tego szukac w samochodzie, poniewaz caly kokpit mam wyklejony kolorowymi przypominajkami :lol:

Rozplantowanie to inaczej mniej bolu w plecach, brak odciskow na rekach i wiecej wolnego czasu 8) Jednym slowem jeden pan wyrzuca z wywrotki ziemie, a drugi spychaczem to rozsuwa po dzialce :-)

Depi to Tobie ma się podobać. Fajnie było z tarasami ale skoro tniecie koszty. Prawda jest taka, że dopóki się nie buduje to tak naprawdę trudno stwierdzić ile kasy na co pójdzie, szczególnie w jaśnie nam panującym sezonie 2007 :evil: Cięcia to tak naprawdę zaczną się po etapie surowym, zamkniętym, oknach itp.

Ja też się podłączę pod ziemię bo u mnie kiepska klasa

Witam Wszystkich :)

Stawiamy obecnie domek w Uwilelinach i mamy poważny dylemat. Nadszedł czas tynków, a my niestety nikogo godnego polecenia (i co ważniejsze z wolnym terminem) nie mamy. Czy ktoś mógłby pomóc rozwiązać te nasze cierpienia?

Inna rzecz, że prawidłowo wykonanych tych tynków nie widzieliśmy, więc może udołoby się nam wprosić na obejrzenie tego dzieła? Bardzo by to nam pomoglo rozwiązać dylemat - cementowo wapiennye czy gipsowe.

Pozdrawiam

Morisset

Przy okazji tematu zabezpieczeń i alarmów, to mozna ubezpieczyć dom w budowie. Zresztą dla biorących kredyt, takie ubezpieczenie jest wymagane przez bank.

Jewrioszka, ja się pochwalę oknami za kilka dni :lol:

Ubezpieczenie wymagane przez bank to ubezpieczenie od żywiołów, nie od kradzieży i dewastacji.

P.S.

Znaczy się --.......imprezka? :wink:

Witam wszystkich. Do tej pory anonimowo czytałem ale muszę się pochwalić. Właśnie kupiłem w Woli Gołkowskiej działeczkę. żeby było fajniej dodam, iż dowiedziałem się, że na ul. Kolonia powstanie ( inwestycja rozpoczyna się w maju ) osiedle 10 domków jed. w zabudowie blizniaczej. Jestem mega szczęśliowy.

pozdro.