MarcinM. 19.04.2007 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Witam Wszystkich Stawiamy obecnie domek w Uwilelinach i mamy poważny dylemat. Nadszedł czas tynków, a my niestety nikogo godnego polecenia (i co ważniejsze z wolnym terminem) nie mamy. Czy ktoś mógłby pomóc rozwiązać te nasze cierpienia? Inna rzecz, że prawidłowo wykonanych tych tynków nie widzieliśmy, więc może udołoby się nam wprosić na obejrzenie tego dzieła? Bardzo by to nam pomoglo rozwiązać dylemat - cementowo wapiennye czy gipsowe. Pozdrawiam Morisset Witam sąsiadkę. ja też za czas jakiś (prawdopodobnie wrzesień) będę potrzebował "gipsiarzy" do wykończenia poddasza. Za czas jakiś zgłoszę się więc po namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 19.04.2007 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Ooooo niieeeeeee. Dość już mam takich pracowników. Budynek, który mieli postawić w 4 tygodnie stawiali 4 miesiące Tak tez myslalam Na szczescie jestem juz na etapie suszenia tynkow, a moje mysli kraza coraz intensywniej nad modelami ceramiki, plytek (z tymi sie wstrzymuje, czekajac na nowe kolekcje ) i innych elementow wyposazenia. Troche tego bedzie poniewaz z obecnego mieszkania nie zabieramy zadnych mebli, ani sprzetu AGD. Wszystko trzeba bedzie wiec kupic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Morisset 19.04.2007 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Amber Zazdroszczę Ci. Ja jestem na etapie elektryki i hydrauliki, więc jeszcze dużo czasu upłynie zanim będę wybierała ceramikę itp. Najgorsze jest to, że nie mam ekipy od tynków. Wszyscy albo zajęci albo krzycza takie ceny że szok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mani 19.04.2007 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Amber Pogwałcę Cię jeszcze o ten kontakt do ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Montana 19.04.2007 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Taaaa daaaaaa mamy otynkowany domek , za dwa tygodnie podbitka. Ekipa miodzio, stwierdziliśmy, że chyba jeszcze nie skażona , albo jakiś ewenement w tym dziale... taka miła odskocznia Macie może jakieś namiary na spychokoparki w naszym rejonie ? Swoich tynkarzy "wewnątrzlokalowych" nie polecam - jak ktoś chce zobaczyć co to znaczy spartaczona robota - to zapraszam do mnie - już i tak po poprawkach My z mężem rozgrywamy to tradycyjnie: ja jestem złym policjantem a on tym dobrym. Dokładnie jak u nas. To chyba najlepszy sposób. Jak kobieta stara się być miła to traktują jak babę, która na niczym się nie zna. Najlepiej przestudiować sobie temat i nie dać się wpuszczać w maliny. No i huknąć pare razy A zakochany budowlaniec to chyba najgorszy z możliwych scenariuszy . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 19.04.2007 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Taaaa daaaaaa mamy otynkowany domek , za dwa tygodnie podbitka. Ekipa miodzio, stwierdziliśmy, że chyba jeszcze nie skażona , albo jakiś ewenement w tym dziale... taka miła odskocznia I Ty myslisz, ze na "taaaa daaaaa" sie zakonczy? Zdjecia! Czekamy na zdjecia Gratuluje ekipy! Ja tez od tynkow zewnetrznych i podobitki mialam dobrych i terminowych ludzi, a od wewnatrzlokalowych to juz wiecie Swoich tynkarzy "wewnątrzlokalowych" nie polecam - jak ktoś chce zobaczyć co to znaczy spartaczona robota - to zapraszam do mnie - już i tak po poprawkach Hmmm ... wspolczuwam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 19.04.2007 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Amber Pogwałcę Cię jeszcze o ten kontakt do ziemi. No baaaaa ... w czwartek jade ogladac ta ziemie i dobic ewentualnego targu Dam znac BTW ile potrzebujesz m3? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 19.04.2007 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Zazdroszczę Ci. Ja jestem na etapie elektryki i hydrauliki, więc jeszcze dużo czasu upłynie zanim będę wybierała ceramikę itp. Najgorsze jest to, że nie mam ekipy od tynków. Wszyscy albo zajęci albo krzycza takie ceny że szok. Fakt! Ceny tej przyjemnosci sa karkolomne Z drugiej strony najtaniej, ani najdrozej wcale nie znaczy najlepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misze78 19.04.2007 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Witam, Ja przejeżdżam codzień przez Baszkówkę i rzeczywiście domek Montany otynkowany i bardzo ładnie wygląda. Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj2006 19.04.2007 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Komarek Pytanko, kiedy zamierzasz się budować, na jakiej ulicy ( he he w Woli Gołkowskiej jest chyba 5 ulic). Możesz podać linka do projektu domku. a może masz fotki działki- chętnie bym zobaczył twój kawałek ziemi na tym świecie. pozdro[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 19.04.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Komarek Pytanko, kiedy zamierzasz się budować, na jakiej ulicy ( he he w Woli Gołkowskiej jest chyba 5 ulic). Możesz podać linka do projektu domku. a może masz fotki działki- chętnie bym zobaczył twój kawałek ziemi na tym świecie. pozdro[/b] Mikołaj ja najchętniej to już bym ruszyła z robotą ale papierologia mnie dobija. Jak dobrze pójdzie to czerwiec/lipiec zaczniemy. A jeżeli chodzi o mój kawałek ziemi to znajduje się na Rybnej 1400m2. Okropna nazwa ulicy ale cóż zrobić. A projekt domu to sandra z Archiipelagu. A co do działki to chyba najlepiej zobaczyć na żywo bo zdjęcia nie oddają w pełni uroku tego miejca.Oczywiście chodzi o zdjęcia w moim wykonaniu bo Amber zrobiłaby na pewno rewelacyjne ujęcia. pzdr Dominika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 20.04.2007 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Nasz Pan wykonawca na 3 tygodnie przed wejściem na budowe wykrztusił wreszcie na ile zamierza nas skasować. Za stan surowy otwarty od początku do pełnego deskowania dachu poweidział 30 000 . Dużo to czy mało? Dom prosty, z poddaszem uzytkowym,dwuspadowy dach (Rozwojowy Muratora) , tyle że fundament schodkowy bo sadek spory na działce. Powierzchnia 113 m, po podłodze 140. wiem że to na liste płac , ale chodzi mi o ceny w naszym rejonie.Oczywiscie jako świetni inwestorzy zgodziłiśmy się bez targów i jeszcze podziękowaliśmy za to że zechce nas wybudować. Może to tez jakaś metoda, jak asertywności u nas szukac trzeba z lupą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 20.04.2007 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 link do naszego projektu:http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=172&IdKolekcji= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flamenco108 20.04.2007 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Witam.Jeżeli ktoś ma ochotę pofizolić w sobotę od rana, to zapraszam do siebie, albowiem przyjeżdża do mnie transport drewna (ok. 30m3) i trzeba go możliwie szybko rozładować. Na razie mam 3,5 osoby, czyli ja, moich 2 braci oraz ojciec, ale on raczej (choć będzie chciał tyrać równo ze wszystkimi) powinien pracować wskazującym palcem.Jakby ktoś chciał wpaść, niżej schemat dojazdu:SCHEMAT DOJAZDU Zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 20.04.2007 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 link do naszego projektu: http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=172&IdKolekcji= Magnolia super domeczek , a co do robocizny to myślę ze to cena ok na ten sezon, ja mam niższą ale nie mam garażu i zamawiałam ekipę w listopadzie zeszłego roku, a z tego co wiem bardzo ciężko teraz znaleźć jakąkolwiek ekipę, może się coś ruszy jak podpiszą w końcu te zezwolenia na pracowników ze wschodniej granicy, a to w sumie już niedługo, bo niedawno gościła delegacja z Ukrainy w naszym powiecie i ma dać pracowników do budów i do ogrodnictwa poza tym dobre info dla szukających działek - w gminie Prażmów leży 3 tyś podań o odrolnienie, ostatnio kończyli odralniać 80 ha w Gabryelinie, teraz pójdą dalej no ja też przez papirologie raczej nie ruszę w pierwszych 2 tygodniach maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 20.04.2007 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Magnolia Jak na dzisiejsze czasy to bardzo dobra cena za wybudowanie Twojego domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 20.04.2007 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Magnolia, myślę że cena jak na początek sezonu do przyjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 20.04.2007 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Ostatnio coraz bardziej krytycznie przyglądam się mojej działce. Nie znaczy, że przestała mi się pasować, wręcz przeciwnie - podoba mi się, ale chcę żeby podobała się bardziej. Coraz mocniej skłaniam się do skorzystania z usług fachowców od projektowania ogrodów. Teoretycznie można nasadzić cokolwiek w przypadkowych miejscach, ale nie o to chodzi. Nie potrafię przewidzieć jak będzie wyglądała kompozycja za kilka lat, które gatunki rosną szybciej, jak dobrać gatunki żeby "pracowały" cały rok. W tym jestem cienki Bolek. W czasie budowy oddzielę część działki, dom łącznie z tarasami ma 146 mkw, a działka 1500 mkw. Czy to dobry pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 20.04.2007 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Ms Pomysł z całą pewnością dobry, tylko pamietaj, że taka zabawa to niezły koszt. Właśnie dostałam wstępną wycenę od profesjonalnej firmy zajmujacej się odwodnieniami działek i planowaniem ogrodów, na poprowadzenie odpływów z ryniem i rur drenażowych wokół domu - koszt ok. 20tyś. Zastanawiam sie ile by krzyknęli dodatkowo za rozplanowanie ogrodu. Na pewno nie skorzystam z ich usług.!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 20.04.2007 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Ms.Ja mam ten sam problem co Ty. Najwygodniejszym rozwiązaniem jest zatrudnienie firmy ale to kosztuje mnóstwo kasy (niestety czuję, że budowa domu pochłonie wszystko a nawet więcej). Ja osobiście wzięłam sie za czytanie mądrych gazet o ogrodach i robię notatki albo zaznaczam najważniejsze info. Myślę, że grzebanie w ziemi bedzie mi sprawiać dużą radość i nie chce sie pozbawiać przyjemności planowania,wybierania, kombinowania. Być może też skorzystam z porad jakiegoś fachowca ale ogród chce mieć swój własny, zresztą tak jak dom. Ja tam będę mieszkać i to mnie ma się podobać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts