magnolia 20.04.2007 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Dzięki za odpowiedź. Od razu mi sie humor poprawił że jednak facet nie jest zdziercą.Zazdrosnica u nas tez nie bedzie garażu- wywaliliśmy go bo byłby w samym środku działki.Ms, Betsi- ogrody to moja działka. Jestem architektem krajobrazu. Myślę że kompleksowa usługa- projekt, wykonanie to jest duży koszt. Ja proponuję ogród metodą gospodarczą - jak większość naszych domów. Więc projekt, potem kopara do uporania sie z ugorem, czasem jakas glebogryzara, albo trochę ziemi, potem wytyczamy co i gdzie i sadzimy. Do sadzenia można wziąć ludzi wtedy trzeba dodac 30% do ceny roślin, ale to sama śmietanka w pracy ogrodniczej. A jakieś ustrojstwa typu stalarka to można kupić gotowe albo zamówić u stolarza i on zamontuje. A nawierzchnie trzeba zrobić i tak . Co do projektu to polecam się . Nie są to wielkie koszty. no, chyba że byście chcieli Alpy i Mini Niagarę, ale tego się nie podejmę ,bo na takie cuda mam uczulenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 20.04.2007 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 no widzicie i już mamy w jaki sposób problem rozwišzany. Fachowiec sam sie ujawnił.Dzięki magnolia. Tylko żeby potem nie narzekała na nawał pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 20.04.2007 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Narazie mam niedosyt pracy zawodowej, bo jestem etatową mamą na chwilę obecną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 20.04.2007 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Magnolia No z nieba nam spadłaś. Sadzić roślinki na pewno będę sama ew. z rodzinną pomocą, ale chciałabym jak Ms dobrze rozplanować te roślinki i teren wolny-tylko z trawą. Na pewno się zgłoszę jeszcze przed wakacjami - co ty na to? Tylko najpierw uporam się z odwodnieniem i odprowadzeniem deszczówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 20.04.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 magnolia Cena dobra. Dobrze, że zrezygnowałaś z garażu, bo by ci powiedzieli, że wygląda jak bunkier (płaski dach miał). Zainteresowani wiedzią o co chodzi Pytanko do wszystkich z Prażmowa i okolic (bo Prace Duże i Małe wchodzą w Prażmów, prawda?) - jaki jest tam normatyw działki? Gdzieś usłyszałem, że 3000 m - prawda li to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 20.04.2007 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 magnolia rób sobie już grafik prac bo chętnych bedzie coraz więcej. Ja się piszę dopiero na zimę cobyś przy kominku mogła spędzać miłe wieczory zimowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 20.04.2007 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Magnolia nawet jakbyś brała jakieś pieniążki to i tak ja też bym się zgłosiła, bo charakter ogrodu musi współgrać z domem a to już wyższa szkoła jazdy. Ja też gdzieś jak Komarek będę myślała. Depi najlepiej zadzwonić do źródła czyli do Prażmowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 20.04.2007 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 [Pytanko do wszystkich z Prażmowa i okolic (bo Prace Duże i Małe wchodzą w Prażmów, prawda?) - jaki jest tam normatyw działki? Gdzieś usłyszałem, że 3000 m - prawda li to? Depi Prace Małe i Duże wchodzą do Tarczyna -( na 90%) I co z tymi balkonami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 20.04.2007 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Magnolia A jak długo będziesz jeszcze ta etatową mamą?Wyrobisz się z zamówieniami?A może zostaniesz etatową architektka krajobrazu i ogrodów w domu, wiesz jakie jest na to zapotrzebowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 20.04.2007 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Magnolio, u mnie już nawet była glebogryzara. Teren tylko czeka, żeby się nim zająć. Stąd wzięły się moje myśli o zaplanowaniu ogrodu. I ja ustawię się w kolejce! Mam znajomych leśników - gdybym ich poprosiła zaraz zorganizowaliby szkółkę do swoich naukowych obserwacji. PS. Magnolia wcale nie ukrywa swojej prefesji, trzeba tylko pozaglądać tu i tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Montana 20.04.2007 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Amber zrobię oczywiście jakieś zdjątko i z dumą (strasznie lubię ten swój domek ) je zaprezentuje... Misze bardzo się cieszę, że Ci się podoba . Tak sobie tylko zadaje pytanie...skoro codziennie przejeżdżasz ...dlaczego Cię jeszcze u mnie nie było Ms z własnego doświadczenia - dzisiaj jedną z pierwszyc rzeczy, którą bym zrobiła przed rozpoczęciem budowy - to właśnie oddzieliła (w sposób konkretny) część działki. Moi radośni budowlańcy poczuli klaustrofobie chyba na 3 tys i skrzętnie wykorzystali cały teren . Wystarczy chwila nieuwagi, a tłumaczenie co i gdzie... no niestety nie dociera zazwyczaj. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 20.04.2007 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Montana Baszkówka to bardzo fajna wioska. Mam tam kilku dobrych znajomych, którym rewelacyjnie się mieszka. Miałam tam zaklepaną działkę ale zanim się zdecydowałam to facet sprzedał i już. A przy jakiej ulicy masz swój domek. Przy okazji najblizszych odwiedzin u znajomych spojrzę i na Twoje włości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 20.04.2007 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Komarek sugerujesz wycieczkę rowerową ? Ech jak Wam dobrze z tymi domkami które już tylko wykańczać, straszny ten sezon No tak ja też się tym Pracom nie przyjrzałam gdzie są, gapa ze mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 20.04.2007 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 zazdrośnica uwijajmy się z tą budową bo jak ruszą pełną parą budowy naszych kochanych stadionów to dopiero będzie zawierucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Montana 20.04.2007 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Montana Baszkówka to bardzo fajna wioska. Mam tam kilku dobrych znajomych, którym rewelacyjnie się mieszka. Miałam tam zaklepaną działkę ale zanim się zdecydowałam to facet sprzedał i już. A przy jakiej ulicy masz swój domek. Przy okazji najblizszych odwiedzin u znajomych spojrzę i na Twoje włości. Kochana Ty nie spoglądaj tylko wpadaj na kawkę . Domek jest na ulicy Pachnącej Wiśni (tabliczki jeszcze nie ma)- równoległa do Sadowej. Od Złotokłosu jadąc - na poczatku Baszkówki, zaraz za znakiem po prawej stronie jest grupka domków i przeczniczka Brzoskwiniowa - w nią trzeba wjechać i zaraz w lewo taką straszliwie wyboistą drogą pod mój dom. Jadąc główną - Sadową widać doskonale domek - stoi sobie w pojedynkę... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Montana 20.04.2007 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Zadrośnica sezon rzeczywiście okropniasty , nawet nie wiesz jak się cieszę, że te "bitwy o cegłę" itp. mam za sobą... ale z wykończeniówką nie jest też tak prosto... słowo zresztą oddaje doładnie stan w jakim się znajduję A co do rowerów, to ja już Was wypatruje Tak nawiasem pisząc - zmobilizowałaś moje cztery litery i nawet dętkę w rowerze wymieniłam, odkryłam sklepy rowerowe w pobliżu i znalazłam czas na dwie wycieczki po pobliskim lesie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 20.04.2007 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 dzięki, dzięki na pewno kiedyś korzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 20.04.2007 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Z Zazdrośnicy to stary wyga rowerowy a ja tyłek wożę autkiem. Choć zakup roweru mam juz w planach to i tak łatwiej mi całą ferajnę (dziecko i pies) zapakować w auto i ruszyć w nieznane lub znane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 20.04.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Oj, cos widze ze w naszej grupie tylko ja nie mam ogrodniczego zaciecia Bedzie cud jak uda nam sie zasiac i wypielegnowac jakis ladny trawnik, co podobno wcale latwe nie jest Posadze dookola ogrodzenia jakies krzaczory i na tym chyba zakoncze ogrodnicze zapedy ... Najwazniejsze, aby rowno bylo (to pod stol do tenisa), z miejscem na kosz do rzutow wlasnych i oczywiscie na tyle przestronnie, abym miala gdzie trenowac z moim suczydlem Mam skonczona podlogowke. Zdjec jeszcze nie ma (wciaz trwaly prace), wiec zrobie w poniedzialek. W poniedzialek tez doprowadzaja mi glowna rure wodna do domu. Oznacza to ze woda jest juz tak blisko, iz mozna rozpoczac ostateczne odliczanie Depi, no to jak? Bedzie daszek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 20.04.2007 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Ech jak Wam dobrze z tymi domkami które już tylko wykańczać, straszny ten sezon Raczej ciekawy nie jest ... Ale wierz mi, ze przy wykonczeniowce moze i jest ciekawiej , ale wyjatkowo kosztownie ... O dobra ekipe tez nie latwo, na materialy, ceramike, kafle, parkiety trzeba czekac jak na materialy budowlane. Standard to 3 - 4 tygodnie. Nie ma nic na juz, na teraz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts