Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Betsi,

Bardzo dziekuje za namiar :-) Pod podanym przez Ciebie linkiem jest dokladnie to czego szukam :-) Dzisiaj ustale, czy bede miala polaczenie z szambem czy nie :-? Zupelnie sie na tym nie znam :roll:

A co do stronki z namiarami to takie linki bywaja bardzo pomocne :-) Zakupy przez internet to dla mnie chyba ponad 80% wszystkiego co kupujemy. Oszczednosc kasy i czasu :D

W wolnej chwili poprzegladam wlasne linki z moich ulubionych i cos tam sprobuje wrzucic :-)

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Niniejszym informuję,że odebraliśmy pozwolenie na budowę i za ok.2 tyg ruszamy!

Amber,Depi

Potwierdzam,że okolice "tarczyńskie" są bardzo malownicze.

My kupowalismy naszą działkę w sierpniu ub.roku za przyzwoite pieniądze, teraz cena 100 zł/m2 to norma. Bywa i więcej.

Koło mnnie w Marylce jest kilka działek do sprzedania, jakieś 1200-1400 m2, okolica jeszcze dziewicza, las w pobliżu, woda i prąd, dobry dojazd, ja jestem zakochana w naszej dzialce i uważam, że jest tam przepięknie.

Jakby co służę bliższymi namiarami i mogę się rozpytać co do ceny, pewnie będziemy tam w niedzielę.

Po drugiej stronie drogi zaczyna sie obszar Chojnowskiego Parku i tam , z tego co wiem minimalna wielkość działki to 3000.

Poza tym jestem tak "wykończona" organizacją budowy, przeprowadzki i życia rodzinnego, że nie mam siły na aktualizację dziennika.Ale mam zamiar się poprawić.

Pozdrawiam

zuber,

Za ewentualne namiary bedziemy bardzo wdzieczni. Im wiecej fajnych sasiadow dookola tym lepiej :D

BTW jak sie tak dobrze porozgladac, to bardzo wielu miastowych marzy o spokoju i malowniczym domku na wsi 8)

BTW widzialam dzisiaj fajny (i calkiem, calkiem dobry jakosciowo) gres polerowany. Pochodzi z Chin. Nie pisalabym o tym, gdbym rzeczywiscie nie zobaczyla, ze jest on calkiem dobrze zrobiony, ma rowne krawedzie i wydaje mi sie, ze jednolita powierzchnie, chociaz zawsze mozna sie do czegos doczepic ;) Cena gat. I w promocji to 66 zeta/1m2. Jesli jest ktos zainteresowany to podam namiary.

Z tym gresem to dla mnie troche ewenement, poniewaz w poszukiwaniach gresu dla nas, czesto widzialam zachwalane chinskie gresy po 35 - 50 zeta :o i ZAWSZE trafialam na dramatyczna jakosc.

Szukam żwiru płukanego o frakcji 30-100 mm do GWC żwirowego w Warszawie i okolicach.Niby jest Wisła,piaskarnie,betoniarnie,przesypownie,a nie mogę znależć żwiru o frakcji powyżej 30 mm(może źle szukam...)Jest do 30 mm,ale powyżej nie ma :cry: Dół pod GWC wykopany,fachowcy czekają,a ja nie moge znależć właściwego żwiru.Potrzebuję 30 m3 żwiru.Posiadacza namiaru na taki żwir uszczęśliwię butelką dobrego wina :wink:

Witajcie!

Dłuuugo minie nie było na naszej grupie, aż 3 strony :o zapisane nowinkami :)

A my biegalismy po sklepach w poszukiwaniu wełny a teraz ja biegam i ogladam płytki, gresy terakoty, zlewozmywaki kominki i inne fajne rzeczy :D

Formalności kredytowe też zajmują sporo czasu.

I jeszcze okazało się, że zabrakło nam pustaków wentylacyjnych :( . Ale jakoś znaleźliśmy :D .

Czy ktoś z Was zastanawiał sie nad zlewozmywakiem. Podobaja mi się pomysły Franke, ale cena za to co fajne, super niesamowita :o

Pozdr. aga

Witam,

Czy ktoś z Was wie może coś na temat planowanej obwodnicy PuławskaBis. Czytałem, że ma powstać w niedalekiej przyszłości ale nie wiem czy ten plan nie upadł. Wiem również, że zjazd/wjazd ma powstać w Robercinie/ Woli Gołkowskiej.

Jak ktoś zna szczegóły to będę wdzięczny.

pozdro.

Pineska,

Rowniez zasadzam sie na zlewozmywak Franke lub Teka. Fajne wzornicto, a my potrzebujemy malo popularny narozny typ. Nie mniej zrob "probe wody" ma tym Franke. Moja pedantyczna kolezanka narzeka, ze zostaja jej osady po wyschnietych kroplach wody, ktore kalecza jej estetyczne zmysly :o ;)

Ja mam teraz zlewozmywak Franke w ciemnym kolorze. Rzeczywiście trzeba o niego dbać w sytuacji kiedy woda "nieciekawa" czyli np. zakamieniona. Szczególnie to widać na ociekaczu.

Pineska,

Rowniez zasadzam sie na zlewozmywak Franke lub Teka. Fajne wzornicto, a my potrzebujemy malo popularny narozny typ. Nie mniej zrob "probe wody" ma tym Franke. Moja pedantyczna kolezanka narzeka, ze zostaja jej osady po wyschnietych kroplach wody, ktore kalecza jej estetyczne zmysly :o ;)

Ja również posiadam Franke. W tej chwli mam mocno zażelazioną wodę i rzeczywiście jest to trochę uciązliwe... Kupiłam ściereczkę z mikrofibii i przecieram nią co jakiś czas zlewozmywak. Ale wydaje mi się, że jak wstawimy filtry, to i tak ślady kropli będą mocno widoczne.

Próby wody nie przeprowadziłam...jakoś mi nie przyszło do głowy. Kupiłam oczywiście przez internet :D.

Słyszałam od znajomych z okolicy, że z powodu budowy tych domków osiedlowych w Woli Gołkowskiej - bardzo dużo osób z okolicznych działek, pozbywa się ziemi i nawet są działki z domami.

A w Baszkówce z tego co się orientuje, to teraz sołtysowa sprzedaje swoją ziemię.

pozdrawiam

Mikołaj skąd ma te niepokojące wieści?????!!!!!!!!

Ja natomaist słyszałam pogłoski o planowanej drodze ale w kierunku trasy krakowskiej, gdzieś za Antoninowem, ale dokładnie nie wiem.

Trzeba to sprawdzić i to czym prędzej

Ja też słyszałam tą wersję, ale to się zmienia jak w kalejdoskopie chyba :o.

Słyszałam od znajomych z okolicy, że z powodu budowy tych domków osiedlowych w Woli Gołkowskiej - bardzo dużo osób z okolicznych działek, pozbywa się ziemi i nawet są działki z domami.

A w Baszkówce z tego co się orientuje, to teraz sołtysowa sprzedaje swoją ziemię.

Ale w Woli powstaje na razie jedno osiedle domków. I to powoduje taki ruch? Nie rozumie. Za niedługo w okolicach Piaseczna nie będzie skrawka wolnej przestrzeni, więc co się dziwić, ze powstaje kolejne osiedle.

A sołtysowa Baszkówki to od dawna ma sprzedaje działki, ciekawe ile jej jeszcze zostało. Musiała mieć niezłe hektary.

To, że drogi chcą budować to rozumiem, tylko współczuję ludziom, którym przyjdzie mieszkać np. przy estakadzie lub jakiejś wylotóce.

Ale to jest właśnie sytuacja, o której przed chwilą wspominałam, ż jeżeli chcesz człowieku mieć spokój i przestrzeń to wyprowadź się w Bieszczady

Pineska,

Dziewczyny

Na każdym metalowym zlewie bedzie widać kropki od wody ( niezależnie od tego czy jest to Franke czy inna firma).

Miałam narożny zlew Franke z konglomeratu ( nie wiem czy tak to się nazywa, ale takie cos co imituje kamień). Bardzo ładny i funkcjonaly. Brudu nie widać wcale i żadnych kropek od wody i polerowania. Z całą pewnością kupię do domu też taki tylko może nie Franke ( bo ceny z kosmosu). Jest firma, która robi praktycznie takie same zlewy a jest o połowę tańsza. Nie pamietam jak się nazywa ale coś w stylu " Deante"?

Widziałam takie zlewy w hurtowni "Omnires" na Instlatorów.