Betsi2006 23.04.2007 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Amber Wracajac jeszcze do odpływów z garażu, to pan w firmie powiedział, że mozna je kupić w Leroy Merlin. Cennik na stronie internetowej potwierdza ceny:65zł, 75zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 23.04.2007 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 [Dziewczyny Na każdym metalowym zlewie bedzie widać kropki od wody ( niezależnie od tego czy jest to Franke czy inna firma).Miałam narożny zlew Franke z konglomeratu ( nie wiem czy tak to się nazywa, ale takie cos co imituje kamień). Bardzo ładny i funkcjonaly. Brudu nie widać wcale i żadnych kropek od wody i polerowania. Ja też nie mam metalowego a na ociekaczu (mimo, że faktura ciemna i w kropki) widać okropny osad z kamienia. Fakt, że jak się wyczyści mleczkiem to jest cudny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 23.04.2007 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Ja miałam zlew w kolorze piasku i nic nie było widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 23.04.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Witam, Czy ktoś z Was wie może coś na temat planowanej obwodnicy PuławskaBis. Czytałem, że ma powstać w niedalekiej przyszłości ale nie wiem czy ten plan nie upadł. Wiem również, że zjazd/wjazd ma powstać w Robercinie/ Woli Gołkowskiej. Jak ktoś zna szczegóły to będę wdzięczny. pozdro. Pomysł Puławskiej Bis nie upadł. Ta przyszła droga ekspresowa S7 z Gdańska do Krakowa. Akurat odcinek z Warszawy do Grójca do 2013 nie był planowany do budowy, ale teraz nie wiadomo czy dzięki Euro go nie zbudują. Interesujący nas odcinek będzie się zaczynał przy lotnisku Okęcie po jego wschodniej stronie tam gdzie teraz Cargo. Będzie tam węzeł trasą ekspresową S2 (południowa obwodnica Warszawy). Na tej mapie widać gdzie się będzie zaczynać: http://www.siskom.waw.pl/mapy/s2/s2_s8-konotopa-pulawska.jpg Tu jest mapa dalszego jej przebiegu: http://www.siskom.waw.pl/materialy/a2ws1997/a2-ws-s7_01.jpg To mapa gdzie trasa będzie biegła przez gminę Lesznowola: http://www.lesznowola.pl/upload/lesz_zagospodarowanie_przestrzenne.jpg Dalej trasa będzie biegła skrajem gminy Piaseczno: http://jezier.republika.pl/s7.jpg I dalej przez gminę Tarczyn - między wsiami Marylka/Kotorydz, Prace Małe: http://www.siskom.waw.pl/materialy/a2ws1997/a2-ws04.jpg i połączy się z budowaną obecnie obwodnicą Grójca: http://www.obwodnicagrojca.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 23.04.2007 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Powiedzcie mi czy wyłączenie z produkcji rolnej i uzgadnianie wjazdu to się załatwia w gminie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 23.04.2007 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Pytanie do biorących kredyt Czy wiecie może jaki bank daje kredyt na zwrot poniesionych na budowę domu kosztów? Lub, jaki bank daje kredyt na budowę wypłacając kwotę jednorazowo a nie w transzach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 23.04.2007 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 komarek,wyłączenie z produkcji rolnej - w starostwie na Chyliczkowskiej, I piętro, tel. 0-22 737-11-05 uzgodnienie zjazdu - w gminie (dla Ciebie - UG Piasecznie, III piętro) jeśli droga gminna. Jeśli powiatowa - z zarządcą dróg powiatowych (dokładnie nie wiem, bo nie załatwiałam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 23.04.2007 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Pytanie do biorących kredyt Czy wiecie może jaki bank daje kredyt na zwrot poniesionych na budowę domu kosztów? Lub, jaki bank daje kredyt na budowę wypłacając kwotę jednorazowo a nie w transzach. Ad. 1 żaden nie daje kredytu do tyłu, chyba że chodzi Ci o zwrot odsetek od kredytu, ale to oczywiście najpierw kredyt i to w złotówkach Ad 2. zależy od kwoty - myślę ze do 100 tyś większość, 200 tyś 2-3 transze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Montana 23.04.2007 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 [ Dziewczyny Na każdym metalowym zlewie bedzie widać kropki od wody ( niezależnie od tego czy jest to Franke czy inna firma). Miałam narożny zlew Franke z konglomeratu ( nie wiem czy tak to się nazywa, ale takie cos co imituje kamień). Bardzo ładny i funkcjonaly. Brudu nie widać wcale i żadnych kropek od wody i polerowania. Ja też nie mam metalowego a na ociekaczu (mimo, że faktura ciemna i w kropki) widać okropny osad z kamienia. Fakt, że jak się wyczyści mleczkiem to jest cudny W poprzednim domku miałam duży jednokomorowy ze sporym ociekaczem - metalowy. Niestety firmy nie znam (próbowałam szukać nawet gdzieś pod spodem, czy nie ma jakiejś wskazówki), bo jakby był już "zastany" ., Cudeńko niesamowite - bo własnie nie trzeba było po każdym myciu polerować . Tak więc zdarzają się jednak i takie... z metalu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 23.04.2007 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Ja jestem tradycjonalistka i wolę białe chociaż te co napisała Betsi piaskowe też są godne zainteresowania. Co do dróg, rzeczywiście były protesty i ta droga z Okęcia miała nie powstać, teraz okazuje się że jednak będzie kiedyś, dlatego nawet nie oglądałam działek w Marylce czy Pracach Małych. Dużych i po drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 23.04.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Jezier S7 i Puławska-bis to na pewno to samo? Na tej mapce http://www.siskom.waw.pl/mapy/obwodnice-warszawa.jpg wyglada, ze to dwie rozne sprawy. Podobnie tu: http://www.siskom.waw.pl/sal-wol.htm (ładnie nawet miga ) Puławskiej-bis nie ma - bo to miało być chyba to, co jest przerywaną linią taki kawałecek narysowane, si? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj2006 23.04.2007 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 co do Puławskiej bis to się zgadza. Trasa powstanie i nawet jest znany jej przebieg: http://www.bip.piaseczno.eu/images/stories/foto/rozne/mzp.jpgGeneralnie jak taka droga przebiega ok. 1 km od posiadłosci to trzeba się cieszyć bo szybki dojazd będzie do wawy a przy tej odległości to nie będzie uciążliwa. Akurat moja działka jest ok. ( na oko) 1, 1,5 km od planowanej trasy więc ja się cieszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 23.04.2007 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Mikołaj a Ty dokładnie na Kolonii masz działeczkę, może blisko tego planowanego osiedla, bo tam chyba na przeciwko są działki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 23.04.2007 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Depi. Przez Warszawę drogi z ekspresowe przechodzą w różny sposób. S7 będzie prowadziła po planowanej trasie NS (S79) albo trochę tak jak ty pokazujesz po planowanym połączeniu Alei Jerozolimskich z Magdalenką. Ten odcinek przez Lesznowolę, Robercin, Szczaki i Marylkę jest w najdalszych planach, ale jest.I NS (S79) i S2 i ten wspólny odcinek dla S7 i S8 są zaawansowanymi projektami częściowo nawet budowy się rozpoczęły (np. wiadukt łączący Poleczki z Okęciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 23.04.2007 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 co do Puławskiej bis to się zgadza. Trasa powstanie i nawet jest znany jej przebieg: http://www.bip.piaseczno.eu/images/stories/foto/rozne/mzp.jpg Generalnie jak taka droga przebiega ok. 1 km od posiadłosci to trzeba się cieszyć bo szybki dojazd będzie do wawy a przy tej odległości to nie będzie uciążliwa. Akurat moja działka jest ok. ( na oko) 1, 1,5 km od planowanej trasy więc ja się cieszę. Chyba nie bardzo jest z czego, bo o wieczornej ciszy to mozesz calkowicie zapomnieć. W nocy z soboty na niedziele nocowałem u siebie na działce i rankiem był straszny szum generowany przez dojeżdżających na giełde w Slomczynie. ( do szosy mam ok 1200m). Natomiast ci co maja do takiej drogi dalej np 3-5 km i więcej to powinni sie cieszyć bo im faktycznie dojazd sie porawi i nadal będzie cicho.. Aby do ekspresowej. Ja tez sie ciesze bo ten ruch z giełdy odsunie sie ode mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj2006 23.04.2007 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 co do Puławskiej bis to się zgadza. Trasa powstanie i nawet jest znany jej przebieg: http://www.bip.piaseczno.eu/images/stories/foto/rozne/mzp.jpg Generalnie jak taka droga przebiega ok. 1 km od posiadłosci to trzeba się cieszyć bo szybki dojazd będzie do wawy a przy tej odległości to nie będzie uciążliwa. Akurat moja działka jest ok. ( na oko) 1, 1,5 km od planowanej trasy więc ja się cieszę. Chyba nie bardzo jest z czego, bo o wieczornej ciszy to mozesz calkowicie zapomnieć. W nocy z soboty na niedziele nocowałem u siebie na działce i rankiem był straszny szum generowany przez dojeżdżających na giełde w Slomczynie. ( do szosy mam ok 1200m). Natomiast ci co maja do takiej drogi dalej np 3-5 km i więcej to powinni sie cieszyć bo im faktycznie dojazd sie porawi i nadal będzie cicho.. Aby do ekspresowej. Ja tez sie ciesze bo ten ruch z giełdy odsunie sie ode mnie. Być może ale wydaje mi się że 1, 1,5 km jest odległością bezpieczną poza tym zapewne będą budowane bariery dzwiękochłonne więc powinno być git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 23.04.2007 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Dzięki za cudny widok na bariery dźwiękoszczelne. Musze dokładnie sprawdzić jak ta dorga bedzie biegła bo jeżeli od Ciebie Mikołaj jest 1,5 km to ja będę mieć blizej.Szok. I znowu się problem do zamartwiania się, jakby dotychczasowych było mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj2006 23.04.2007 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Mikołaj a Ty dokładnie na Kolonii masz działeczkę, może blisko tego planowanego osiedla, bo tam chyba na przeciwko są działki? moja działka jest jakieś 70 może 100 metrów po skręcia w ulicę kolonia po lewej stronie ( skręcając w ul. kolonia jadąc od Piaseczna.). Planowane odiedle powsatanie za moją dziaką jakieś kolejne 50 60 metrów ( w zdłuż ul.kolonia). pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj2006 23.04.2007 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Dzięki za cudny widok na bariery dźwiękoszczelne. Musze dokładnie sprawdzić jak ta dorga bedzie biegła bo jeżeli od Ciebie Mikołaj jest 1,5 km to ja będę mieć blizej.Szok. I znowu się problem do zamartwiania się, jakby dotychczasowych było mało a w którym miejscu na ul.rybnej jest twoja dziłeczka. mi w żaden sposób nie grozi widok barier bo do już teraz do okoła moja działka jest zabudowana domami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 23.04.2007 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 a ja mam na razie cudny widok na staw i piękną wolną przestrzeń. I oby tak zostało!!!!!!! Dlatego musze dokładnie się wywiedzieć jak ma przebiegać ta trasa. Trudno jest wyłumaczyć, gdzie dokładnie moja dizałka się mieści bo jest w głębi a dojazd prywatną drogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts