Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Z przezorności :smile: i za namową inspektora, forumowiczów i Muratora.

Nie wiemy jaki u nas jest grunt, jaki poziom i wahania wód gruntowych i czy fundamenty na pewno mają być takie jak w projekcie.

Myślę, że wszystko tam jest tam ok. Jak będziemy mieli wyniki, dam znać, to uspokoisz ewentualnie siostrę :smile:

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cześć,

Już się pogubiłam z tymi naszymi szambami.

A pogoda robi się ładna i trzeba wziąć się do roboty.

Ile mamy w końcu tych zbiorników?

Ja, Marta dwa... Czy Man i Woytek wchodzą w spółkę?

Zgłaszajcie się w tym wątku proszę, bo na priva już mi się wszystko pokręciło...

Pozdrawiam :smile:

B

Dobra, zaraz zrobię sobię grupę adresową w Outlook'u i wyślę wam wiadomość, z pytaniem: Kto wchodzi w szambo? :grin::grin::grin:

Nie dosłownie...

Oczywiście spośród tych, którzy ujawnili swój e-mail.

Z okolic Piaseczna to: Marta, Jezier, woytek, bartekk + Maluszek (z okolic Zegrza, ale pamiętam że też zainteresowany/a).

wieku, Man i atk - jak też chcecie uczestniczyć w takiej wymianie informacji, to podajcie adresy...

Kto jeszcze? Zapraszamy...

B

[ Ta wiadomość była edytowana przez: Bela dnia 2003-03-21 11:03 ]

No, no ale się nam ładnie grupka rozwinęła :smile:

Mam nadzieje, że wyjdzie Wam z tym szambem. Te namiary co podawałam z Wielogóry to były OK, więc może warto spróbować. Na pewno jednak trzeba będzie do nich pojechać i dać im zaliczkę (tego przynajmniej od nas wymagali w zeszłym roku).

Możecie mi kogoś polecić do wykonania schodów - ok 4-5 schodków z drewna, podwieszane i do wykończenia kamieniem jakieś 16 schodków ???

Dzięki i pozdro Bułka

No nikt - prawie nikt nie odpowiedział Marto, ale był weekend...

Cały czas się zastanawiam i myślę, że technicznie łatwiejszy do zorganizowania byłby zakup na Puławskiej, bo przecież każdy z nas musi dostarczyć jakąś zaliczkę... I ja osobiście (i Maluszek chyba też) wolałabym mieć sprawę załatwioną do końca przez jedną firmę, tzn. żeby tez zamontowali.

Może na Puławskiej - zeszliby jeszcze przy 5 zbiornikach do np. 1500 zł + 1400 za montaż - to i tak byłoby nieźle.

Wiem, że każdy chciałby jak najtaniej ale ja już jestem na takim etapie budowania, że wiem, że to może być pozorna oszczędność...

Czy mogłabyś (albo Szwagier) zadzwonić jeszcze na Puławską i spytać, jaka byłaby cena przy 5 lub 6 zbiornikach?

Pozdrawiam,

B

Dzwoniliśmy tam. Facet powiedział, że ostateczna cena to 1800 plus 1400. I nieżej nie zejdzie, bo mu się to nie opłaca. Czy może ktoś mi powiedzieć, na czym dokładnie ma polegać ta instalacja szamba? oprócz umieszczenia zbiorników w dole, zasypania i podłączenia rury do domu?

...Szkoda, że Bułeczka nie opisała dokłądnie, jak to u niej wyglądało :sad:

Pogoda jest super. Budowa posuwa się do przodu. Jak będzie taka dalej to już za 3 tygodnie będę szczęśliwym posiadaczem stanu surowego.

Co do szamba to jaka jest obecnie najkorzystniejsza cena za szambo dwukomorowe ze wzmocnioną płytą, transportem i kompletną robocizną od wykopu do zasypania?

Tak Marto - już czas! Wysłalam Ci namiar na koparkę e-mail'em.

W tej chwili ceny na szambo są następujące:

RADOM (BEZ MONTAZU):

jednokomorowe 1400 + 500

dwukomorowe 1700 + 500

(Marto, czy to już ze wzmocnioną płytą, czy trzeba doliczyć sobie to 150 /zazwyczaj/?)

WARSZAWA (NA GOTOWO);

1800 + 1400 (kurcze, nie pamiętam czy to było jedno- czy dwukomorowe...)

Ja skłaniam się na to z Warszawy, bo nie mam możliwości/czasu/chęci zgrywania znowu kilku "fachowców".

Pozdrawiam,

B

[ Ta wiadomość była edytowana przez: Bela dnia 2003-03-25 10:09 ]

Przeczytaliście informację Marty?

Jednokomorowe i należy dodać 250 zł za wzmocnioną pokrywę (trochę drogo, bo wszędzie biora 150)- w Warszawie.

To będzie 2050 + 1400 = 3450 netto. Nie mało, ale...

Prawie nikt mi nie odpisał na e-mail'a :???:

Proszę...

Marta - jak zadzwonisz do koparki, to daj znać ile teraz kosztuje...