Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Nasza dzialke kupilismy dlatego w Baniosze, iz wiedzielismy ze na granicy Katy/Baniocha bedzie wpinka do szybkiej trasy. 20 i 21 kwietnia odbywaly sie spotkania mieszkancow Kat i Baniochy w sprawie tej drogi.

Wolalabym abym do szybszej trasy miala 1 km lub 2 a nie 5. Wszedobylskie korki ucza nas, ze np. obecnie na Pulawskiej aby przemiescic sie o zaledwie kilometr trzeba stac 30 minut. Zgroza!

Generalnie jestesmy mieszczuchami i zawsze bedziemy, mimo ze codziennie korzystamy z komfortu pracy w domu i nieczestych wyjazdow do Srodmiescia :-) , dlatego nie ma sie co czarowac, na rozwoj okolicznych drog czekamy z utesknieniem :-)

Z informacji przykrych to czesc naszej ekipy od wykonczeniowki wyjachala do UK. :roll: Jednym slowem ponownie szukamy dobrych ludzi do wykanczania wnetrz ... :-?

Przed chwila uswiadomilam sobie, ze pandemia budowlana zwiazana z Euro 2012 bedzie chyba bardziej brzemienna w skutach anizeli nam sie wydaje ;)

Nie wiem czy skojarzyliscie, ale rowniez na 2012 rok Anglia zostala wybrana na gospodarza Olimpiady. U nich sie bedzie budowalo i u nas sie bedzie budowalo, wiec ciekawe kto i za ile bedzi stawial w Polsce domy :roll:

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Betsi,

Jeszcze raz dziekuje za namiary na odwodnienia. Sklep sprzedajacy Marley'e jest na Klobuckiej, a w nim mily i cierpliwy pan, ktory po mekach straszliwych przyjal moje zamowienie i jutro bede miec elemnty do odwodnienia garazu :-)

Amber

Czy możesz potwierdzić że ceny są przybliżone do tych co pisałam?

Amber

Czy możesz potwierdzić że ceny są przybliżone do tych co pisałam?

Betsi, wiem o tych ktore akurat mnie interesowaly, czyli dwa odplywy liniowe metrowe po 49 zeta kazdy (w Obi takie odplywy tylko strasznie kiepsko zrobione sa po 89 zeta :o ), zaslepki po 8,90.

Poki co to tylko mialam kupic jako elementy niezbedne na srode. Wtedy mam wylewki!!!!

Być może ale wydaje mi się że 1, 1,5 km jest odległością bezpieczną poza tym zapewne będą budowane bariery dzwiękochłonne więc powinno być git.

Niestety nawet 2 km jest za malo :cry: , szczegolnie wieczorem kiedy jest cisza i rosa, a tobie szczególnie zalezy na relaksie w spokuju bez szumu cywilizacji.

Ale tak jak piszem ekrany dźwiękochłonne powinny rozwiązac problem.

Mnie tiuu tiuu raz na godzinę nie przeszkadza , może na początku będę zauważała, że jeżdżą pociągi bo mam do nich z 400 metrów ale potem to jak szum czajnika. Wolę to niż non stop sznur aut jaki teraz mam w mieście pod oknami i nocne hałasy non stop. Zresztą sama chciałam mieć blisko stacji (patrz: zima na wsi)

sprzedałam mieszkanie, żeby uciec od autostrady, któa powstanie za moimi byłymi oknami i co ...będę mieszkać na autostradzie 1,5 km od, to jakieś fatum :cry: :cry: :-??? bez komentarza......

z innej beczki, jestem na etapie poszukiwania dachu, w projekcie jest prosty, dwuspadowy 260m, ile takie cacko może kosztować.Zastanawiam się nad cemenowym, co wy o takowym myślicie?Na ceramiczna mnie nie stać

Pozdrawiam

Kowalik

Jeżeli zbudują drogę przez Marylkę mam ten sam problem, na razie się nie przejmuję, u mnie taka dzicz i cisza, że trudno mi sobie wyobrazić jakąś autostradę na polnej drodze.Przy okazji muszę się bliżej zapoznać z planami, dla mnie z tych zamieszczonych na forum niewiele wynika.

Jeżeli chodzi o dach , najlepiej daj do wyceny kilku firmom, z różnych mat.

Jest firma Statka polecana na forum/ przy Puławskiej, nie mam teraz w pracy dok. adresu, polecam też firmę w Piasecznie Dworcowa róg Nadarzyńskiej, mają konkurencyjne ceny i znają się na rzeczy/

Mam podobny projekt, tylko nieco mniejszy dom -jakieś 20m, mnie dach z dachówkiceramicznej, grafitowej razem z oknami wyceniono na ok. 20-22 tyś.

zuber

dzieki za pomoc, 20-22 tys to jest cena z rynnami,podbitka,odgromieniem , położeniem?Ze wszytskim????

Bardzo chętnie skorzystam z pomocy, poszukam na necie tej firmyz Puławskiej

dziekuje bardzo

jesli chodzi o autostrade to dokladnie mialam tak tam gdziemieszkalam, az wjechały buldozery i juz umiem sobie wyobrazić, że nawet market mi postawią pod domem.

Mikolaj 2006 - jakie osiedle???? Jakies namiary ?

Amber

Poproszę o namiary na tą ładną podbitkę w kolorze drewna.

Czy Twoi wykonawcy od pobitki montowali kupioną przez Ciebie, czy dali swój materiał który wybrałaś?

Pisałaś o tym, ale nie mogę znaleść a sprawa jest dosyć pilna.

Szukam jeszcze kogoś kto zna się na odwodnieniach terenu i odpowadzeniu deszczówki - też pilne.

Amber

Poproszę o namiary na tą ładną podbitkę w kolorze drewna.

Czy Twoi wykonawcy od pobitki montowali kupioną przez Ciebie, czy dali swój materiał który wybrałaś?

Pisałaś o tym, ale nie mogę znaleść a sprawa jest dosyć pilna.

Szukam jeszcze kogoś kto zna się na odwodnieniach terenu i odpowadzeniu deszczówki - też pilne.

Dosyc duzy wybor ladnej podbitki znajdziesz tutaj:

Łukowska 52/2

tel. 855 51 58

Ten sklad jest widoczy od Pulawskiej, po prawej stronie jadac w kierunku Piaseczna, prawie dokladnie na wysokosci Invest Decor.

W naszym przypadku osobno zamawialam podbitke, a osobno usluge wykonania.