zuber 23.04.2007 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Kowalik To jest oczywiście cena całości, ale bez robocizny/cudów nie ma/.Podliczyłam jeszcze raz i wycena Rupp Ceramiki / dachówka+akcesoria+rynny Marley+okna Fakro= 20tys. z groszami/ netto bez vatu/Przy czym dachówki inne niż miedziane są droższe np. antracyt średnio 15%.Tel. do firmy z Piaseczna 750 23 90, Nadarzyńska 45 JezierDzięki za mapkę.Nie wygląda to optymistycznie, ale kawałek od działki, nawet spory jednak jest.Bezpieczna odległość zachowana.Poza tym liczę, że to będą naprawdę najdalsze plany.No cóż działki nie zamienię, kupiłam za psie pieniądze, teraz musiałabym zapłacić 3xdrożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 23.04.2007 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Kowalik. Nie zrobiłem mapy Woli Gołkowskiej. Tę co to zrobiłem to moje okolice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 24.04.2007 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Pod koniec 2005 roku w gminie Piaseczno wystawione były wielkie plansze z mpzp. Pamiętam, że obejmował też przebieg drogi, o której teraz rozmawiacie. Plan zagospodarowania przestrzennego można sprawdzić w gminie, I p., w poniedziałki(?) i czwartki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 24.04.2007 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Tę co to zrobiłem to moje okolice. A Wy, Jezier, nie mieszkacie w Korzeniówce przypadkiem? jewrioszka et consortes Nie przesadzajcie! Kilometr to kaaaaawał drogi! Ja z metro codziennie idę na pl. Trzech Krzyży i to jest jakieś 800m. Oczywiście jak ktoś akurat ma pecha, że tuż przy działce mu wypadnie, to faktycznie klops, ale kilometr??? Trzeba skakać do góry i popędzać urzędasów, co by to powstało! Ja tylko dlatego nie buduje się w tamtych rejonach, że jest to komunikacyjna katastrofa. Jeśli ta droga powstanie, to to się stanie najgorętszym towarem na warszawskim rynku Posłuchajcie - czy moglibyście dać namiary na którąś z Waszych sprawdzonych ekip do surowego? Już powoli trzeba się rozglądać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 24.04.2007 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Depi zapraszam na PRAWDZIWĄ wieś lub do lasu posluchac ciszy. Niema przesady w tym co piszę, szczególnie wieczorem taki szum od drogi jest szczególnie uciązliwy.Większośc ludzi tego nie zauważa ale tzw. "szumy cywilizacyjne" występujęce nagminnie w mieście powoduja spory stress choć są przez nas niezauważalne, bo są rejestrowane podprogowo.Dokładnie to samo jest z taka drogą, niby tego nie zauwazamy i przyzwyczajamy sie, ale nadal ma to bardzo negatywny wpływ na naszą psychikę.Większośc z nas tak sie do tych odgłosów przyzwyczaiła że jak są z dala od cywilizacji to wypełniaja cisze własnym chałasem oraz odczuwaja niepokój z powodu jego braku.Niestety jak dowodzą badania odpoczynek w takich warunkach ma bardzo negatywny wpływ nasz umysł. Choc przyznaje że nie dla wszystkich , niektórzy odpoczywają w dyskotekach, fitnnessach itp.z tym że to jest bardziej odreagowanie niż odpoczynek. A ja pracuje w biurze i 8 h słucham szumu kompa, samochodów, glosów ludzi, klaksonów i diabli wiedza czego jeszcze, dlatego też wyprowadziłem sie do takiej malej wioski, bo tam tego jest znacznie mniej - jest spokój i cisza. Więc każdemu według potrzeb dla mieszczuchów disco dla innych cisza. a każda szosa to chałas, spaliny niesione z wiatrem itp. P.S. Uwierz mi wieczorem dźwięk niesie sie nawet kilka km i jest słyszalny jakby byl tuz obok. Więc nadal twierdze że cieszy mnie fakt że do takiej espresówki będe miał kilka km niz 1 km. Dla samochodu to żadna różnica, ale dla ciszy i spokoju bardzo duża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac 24.04.2007 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Jezier a w Woli Gołkowskiej? Kowalik, Komarek Na tej mapie dokładnie widać przebieg drogi w Woli Gołkowskiej. http://www.bip.piaseczno.eu/images/stories/foto/rozne/mzp.jpg To jakiś 1 km od Komarka, a on nas jakieś 800m. Mogłoby być dalej, ale jakoś to będzie, pewnie zresztą postawią bariery. Niemal wszystkie działki które oglądaliśmy, były koło tras. Oglądaliśmy też działkę jakieś 1,5 km od trasy Toruńskiej i naprawdę było spoko, nawt wieczorem. A ta trasa ma być mniejsza niż toruńska, podobno po 2 pasy, albo nawet 1,5. Mikołaj2006 Jesteśmy naprawdę bliskimi sąsiadami! My mamy działeczkę w tym pasie co planowane osiedle bliźniaków, ale od ulicy Gościniec. Robicie już coś na budowie. Może odwiedzę Cię kiedś! Pozdrowienia MagdaC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 24.04.2007 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Tę co to zrobiłem to moje okolice. A Wy, Jezier, nie mieszkacie w Korzeniówce przypadkiem? Mieszkam. Marylka i Korzeniówka graniczą ze sobą. Na mapie widać mój dom. W kompie mapę mam większą, ale ze wględu na ciężar wykroiłem tylko megowy kawałek. Ja wśród lasów mieszkam 3 lata. Do trasy krakowskiej w lini prostej mam 3,6 km, ale dojazd zajmuje mi ok. 10 minut (jak jest śnieg to więcej). Do i z pracy jadę po 45 minut. Jeśli dzięki ekspresowej zaoszczędziłbym 15 minut w jedną stronę to byłoby ekstra. Hałas na wsi i tak jest. Czasami przeleci samolot. Po nocy ujadaja psy. W sobotę i niedzielę jest koncert pilarek, kosiarek, rozdrabniarek gałęzi, opryskiwarek itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 24.04.2007 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Ja nie mówię, że cisza jest kiepska. Mówię tylko, że 1km od szosy spokojnie daje radę. Szczególnie po zbudowaniu jeszcze x domów po drodze, posadzenia drzewek, krzewóch i czego tam jeszcze. A stres niestety generują głównie inni ludzie i to od ludzi, a nie od szumu, nalezy uciekać. Jest taka fajna książka "Ukryty wymiar" gdzie autor opisuje jak destrukcyjnie wpływa nadmierne zagęszczenie osobnicze na różne gatunki. Na ludzi też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pineska32 24.04.2007 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Amber, komarek, betsi i Montana - dzięki za odzew w sparwie zlewozmywaków;). Przymierzam sie do fragranitu czy jak to zwał Emaliowany miałam-moim zdaniem pomyłka, stalowy mam - plamki z wody na nim widać, ale przecieram na sucho po kazdym uzyciu i jest git A teraz z mieszanki granitu i zywicy (Franke) albo krzemu i żywicy (Teka) ale próbuje szukać jakiś tańszych. Amber - w kwesti tematu- kto będzie u nas budował. Mam znajomego w JW constraction i w tamtym roku na jesieni, szukali budowlańców w ...Armenii a u nas na składach już są cegły z Niemiec pozdr. aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj2006 24.04.2007 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Jezier a w Woli Gołkowskiej? Kowalik, Komarek Na tej mapie dokładnie widać przebieg drogi w Woli Gołkowskiej. http://www.bip.piaseczno.eu/images/stories/foto/rozne/mzp.jpg To jakiś 1 km od Komarka, a on nas jakieś 800m. Mogłoby być dalej, ale jakoś to będzie, pewnie zresztą postawią bariery. Niemal wszystkie działki które oglądaliśmy, były koło tras. Oglądaliśmy też działkę jakieś 1,5 km od trasy Toruńskiej i naprawdę było spoko, nawt wieczorem. A ta trasa ma być mniejsza niż toruńska, podobno po 2 pasy, albo nawet 1,5. Mikołaj2006 Jesteśmy naprawdę bliskimi sąsiadami! My mamy działeczkę w tym pasie co planowane osiedle bliźniaków, ale od ulicy Gościniec. Robicie już coś na budowie. Może odwiedzę Cię kiedś! Pozdrowienia MagdaC cześć magdac ( a może magdam ). Fajnie że będę miał sąsiadów. Właścicielem działki jestem od 2 tygodni. Myślę, że budował bedę się najwcześniej w przyszłym roku. Ale na działce będę co weekend z grilem, więc jak zobaczysz grila na środku pola to będę ja . pozdrowionka a co do odległości to odległość jest pojęciem względnym. Jak ktoś potrzebuje faktycznie totalnej ciszy non stop to żeczywiście najlepiej 3-5i więcej od dróg przelotowych ale 1,1,5 to dobra odległość. ja nie będę nikogo przekonywał ale mieszkając w Olsztynie też w domku pobudowali mi ( nam ) właśnie drogę szybkiego ruchu na Gdańsk. Od mojego domku to jakieś 1 km ale po drodze mnustwo innych domków, krzaków, po drodze kościół więc nawet wieczorem panuje totalna cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac 24.04.2007 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 cześć magdac ( a może magdam ). Fajnie że będę miał sąsiadów. Właścicielem działki jestem od 2 tygodni. Myślę, że budował bedę się najwcześniej w przyszłym roku. Ale na działce będę co weekend z grilem, więc jak zobaczysz grila na środku pola to będę ja . pozdrowionka Może być Magda Jeśli już to Magda C! Szkoda, że dopiero w przyszłym roku:( Miałam nadzieję na sasiedzkie wsparcie:( NO ale lepiej późno niż wcale! Ciesze się że Wola się zaludnia nowymi mieszkańcami. W tym tepie to za 2 lata skończy się miejsce! W tym roku w naszym końcu powstaną 4 domki, w drugim - osiedle bliźniaków, w następnym roku Ty i pewnie wielu innych, nieźle to się zapowiada. A wam się nie spieszy? Jak byście się spieli to spokojnie zrobicie fundamenty w tym roku! Co do grila, to my też mamy zamiar grilować na środku pola. Może będziemy pozyczac musztardę Jakby co to sygnały dymne nas naprowadzą na siebie. Dokłądnie nasza działka jest koło kępy brzózek na środku pola, łatwo poznać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 24.04.2007 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Dzięki Mikołaj za miłe słowa pocieszenia. Moja działka jest na tej samej wysokosci co Magdy więc mamy ten sam problem. Dlatego w swoim i Jej imieniu (na co na pewno się zgodzi) proszę o wiecej optymistycznych słów. A jak poczuję u siebie grilowy zapach to zapewne zajrzę do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 24.04.2007 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Komarek Czy pamiętasz może, czy w Sandrze w Złotokłosie jest zamontowana na dachu ta drewniana opaska zasłaniająca rynny? Powiem Ci że jest trochę z tym problem, bo tej deski nie ma za bardzo jak zamontować. Myslę intensywnie z kier budem jak to zrobić, żeby było dobrze i żeby nie zbierała się tam woda ( bo tą deskę maskującą trzeba by było co 2-3 lata wymieniać) Wszyscy mbnie namawiają, żeby z niej zrezygnować, ale ten dach straci wtedy urok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 24.04.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Wydaje mi sie, że jest bo on robił dokładnie wg projektu. Ponadto spojrzałam na stronę archipelagu i rzeczywiście z tą opaską lepiej wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 24.04.2007 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 To nie jest reklama! Ale wszystkim, którzy właśnie zaczynają lub zaczną w nieodległej przyszłości polecam lekturę dziennika budowy Baroziego. Oni naprawdę tymi ręcami budują dom, w którym będą mieszkali. Dlatego już teraz przygotowują sobie wiele rzeczy "na przyszłość". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coli 24.04.2007 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Potrzebuje namiary na betoniarnie, moze mnie ktos poratowac? z gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZTUCZKA 24.04.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 heja:) Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie, jakiś czas temu witałam się jako szczęśliwa (jak mi się wtedy wydawało) prawie właścicielka działki w Krępie, ale cóź chyba przedwczesna była moja radość Bo szacowny właściciel tejże działki która jest w trakcie podziału wyczytał w gazecie, że ceny w okolicach są po 200-300 zł. i on chyba już nie chce sprzedawać A cena wywoławcza i myślałam (o ja głupia) że ostateczna była 75 zł., teraz nam powiedział 100 zł. (jak to powiedział bo nas lubi, tiaa, to ja już nie chce byś lubiana) Zaznaczę że nie chciał umowy przedwstęnej w formie aktu tylko taką zwykłą, więc jedyne co to jak stwierdził odda nam zadatek i tyle go widzieli. No i teraz mój wściekły mąż i ja biedna żona myślimy co dalej, czy brać od niego tą działkę za nową cenę, czy szukać dalej? Działka nie ma mediów, ale są w bliskiej okolicy. Może się orientujecie jak wyglądają realne ceny (nie z gazety) w tej okolicy, a może macie jakieś namiary na kogoś kto sprzedaje?? Będę wdzięczna za pomoc Beti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 24.04.2007 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Witaj Sztuczka Jesli chodzi o ceny w naszych okolicach to te 100zł/m2 to tak realna cena.W niektórych miejscowościach ( np. Ustnów, Ustanówek) są nawet droższe.Może działki bliżej Prażmowa nie przekroczyły jeszcze 100zł. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 24.04.2007 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Biały ług, ławki za Gabryelinem jeszcze można dostać za 55-60 zł/m mówię tu o budowlanych, Uwieliny ok. 120, Gabryelin i Czachówek ok 80-100 zł, Ustanów słyszałam już o 250 zł/m. Sułkowice idą za 70 zł, po prostu po podziale ludzie weryfikują ostateczną cenę sprzedaży, teraz tak jest. Trzeba patrzeć na dojazd itp. może lepiej dać więcej ale mieć komfortowe miejsce, ja tak myślałam kupując za 60 a nie za 30-40 wtedy w Białym ługu czy ławkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz_Kangoo 24.04.2007 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Uwieliny z tego co wiem już także grubo przekroczyły 100 za m2. Ha - jutro akt notarialny, czyli będę mógł oficjalnie sąsiadów powitać i zostać pełnoprawnym członkiem grupy (aczkolwiek na razie jeszcze nie buduję) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts