ms. 24.04.2007 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Sztuczka,jeśli dojdzie do zwrotu zadatku, to powinien oddać podwójną kwotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 24.04.2007 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Sztuczka, jeśli dojdzie do zwrotu zadatku, to powinien oddać podwójną kwotę. Marta ma rację tym sie różni zadatek od zaliczki. Zadatek kupujący w przypadku odstapienia od umowy ze swojej winy traci, sprzedający odstępujący od umowy zwraca w podwojonej wyskokości. Zaliczka jest po prostu zwracana. Kangoo u nas wszyscy sa członkami grupy, ale skoro robisz imprezke to nie mam nic na przeciw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 24.04.2007 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Sypnijcie mi kontaktem na dobrego kierbuda bo mnie krew gotująca się zaleje Barozi też masz chyba kumatego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM. 24.04.2007 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Sztuczka, jeśli dojdzie do zwrotu zadatku, to powinien oddać podwójną kwotę. Marta ma rację tym sie różni zadatek od zaliczki. Zadatek kupujący w przypadku odstapienia od umowy ze swojej winy traci, sprzedający odstępujący od umowy zwraca w podwojonej wyskokości. Zaliczka jest po prostu zwracana. Jewrioszka dobrze mówi. Natomiast zachodzi pytanie co to za umowa którą podpisaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 24.04.2007 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Zazdrośnica A czy ten kier. bud. ma byc od pilnowania dobrze wykonanych prac na bieżąco czy tylko do wpisów w dzienniku budowy i pojawiania się raz w mieś na budowie? Ile możesz zapłacić? ( bo dobry kierownik to mało nie bierze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 24.04.2007 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Tak raczej ma być kumaty i pomagać sprawdzać, zamawiać, na początku załatwić geodetę do wytyczenia, jak czegoś braknie itp, do 2 tyś jestem skłonna za dobrego zapłacić za całą budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 24.04.2007 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Dzisiejszy dzien obdarowal nas brama garazowa http://img232.imageshack.us/img232/7122/mg2632xyek7.jpg oczywiscie z firmy: http://img337.imageshack.us/img337/9712/mg2633xyfh0.jpg oczywiscie od P. Darka Polecam! Brama super zamontowana, przeszlam nawet krotki kurs otwierania i zamykania z pilotem i recznie Jutro kolejny wielki dzien: WYLEWKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 24.04.2007 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Jezier a w Woli Gołkowskiej? Kowalik, Komarek Na tej mapie dokładnie widać przebieg drogi w Woli Gołkowskiej. http://www.bip.piaseczno.eu/images/stories/foto/rozne/mzp.jpg To jakiś 1 km od Komarka, a on nas jakieś 800m. Mogłoby być dalej, ale jakoś to będzie, pewnie zresztą postawią bariery. Niemal wszystkie działki które oglądaliśmy, były koło tras. Oglądaliśmy też działkę jakieś 1,5 km od trasy Toruńskiej i naprawdę było spoko, nawt wieczorem. A ta trasa ma być mniejsza niż toruńska, podobno po 2 pasy, albo nawet 1,5. Mikołaj2006 Jesteśmy naprawdę bliskimi sąsiadami! My mamy działeczkę w tym pasie co planowane osiedle bliźniaków, ale od ulicy Gościniec. Robicie już coś na budowie. Może odwiedzę Cię kiedś! Pozdrowienia MagdaC cześć magdac ( a może magdam ). Fajnie że będę miał sąsiadów. Właścicielem działki jestem od 2 tygodni. Myślę, że budował bedę się najwcześniej w przyszłym roku. Ale na działce będę co weekend z grilem, więc jak zobaczysz grila na środku pola to będę ja . pozdrowionka a co do odległości to odległość jest pojęciem względnym. Jak ktoś potrzebuje faktycznie totalnej ciszy non stop to żeczywiście najlepiej 3-5i więcej od dróg przelotowych ale 1,1,5 to dobra odległość. ja nie będę nikogo przekonywał ale mieszkając w Olsztynie też w domku pobudowali mi ( nam ) właśnie drogę szybkiego ruchu na Gdańsk. Od mojego domku to jakieś 1 km ale po drodze mnustwo innych domków, krzaków, po drodze kościół więc nawet wieczorem panuje totalna cisza. Witam, A ja zaczynam budowę w Robercinie na ulicy krótkiej. Planowana trasa będzie ode mnie około 800m do 1000m. Widziałem dziś jak byłem jakieś wycinki drzew i ogólne porządki ale czy to pod tym kątem to nie wiem.W każdym razie będzie dobrze a ziemia tam będzie majątkiem. Pozdrawiam wszystkich sąsiadów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kowalik 24.04.2007 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Ale Nam Wola rośnie w siłe. Jako że u mnie budowa rozpoczęta i mury się pną do góry zapraszam tez na grilla - jak tylko bedę nie omieszkam się też wprościć jak zobaczę sąsiadów na grilliku :D:D Z tą mapka nadal niejasny dla mnie konkretny przebieg tej drogi --którymi ulicami ma ona biec ? Pozdrawiam Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 24.04.2007 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Amber, gratuluję i zazdroszczę bramy. Gratuluję - bo każda nowa rzecz cieszy, zazdroszczę - bo od bramy dzielą mnie lata świetlne. PS. Pozdrawiam silną grupę z Woli G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj2006 24.04.2007 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Jezier a w Woli Gołkowskiej? Kowalik, Komarek Na tej mapie dokładnie widać przebieg drogi w Woli Gołkowskiej. http://www.bip.piaseczno.eu/images/stories/foto/rozne/mzp.jpg To jakiś 1 km od Komarka, a on nas jakieś 800m. Mogłoby być dalej, ale jakoś to będzie, pewnie zresztą postawią bariery. Niemal wszystkie działki które oglądaliśmy, były koło tras. Oglądaliśmy też działkę jakieś 1,5 km od trasy Toruńskiej i naprawdę było spoko, nawt wieczorem. A ta trasa ma być mniejsza niż toruńska, podobno po 2 pasy, albo nawet 1,5. Mikołaj2006 Jesteśmy naprawdę bliskimi sąsiadami! My mamy działeczkę w tym pasie co planowane osiedle bliźniaków, ale od ulicy Gościniec. Robicie już coś na budowie. Może odwiedzę Cię kiedś! Pozdrowienia MagdaC cześć magdac ( a może magdam ). Fajnie że będę miał sąsiadów. Właścicielem działki jestem od 2 tygodni. Myślę, że budował bedę się najwcześniej w przyszłym roku. Ale na działce będę co weekend z grilem, więc jak zobaczysz grila na środku pola to będę ja . pozdrowionka a co do odległości to odległość jest pojęciem względnym. Jak ktoś potrzebuje faktycznie totalnej ciszy non stop to żeczywiście najlepiej 3-5i więcej od dróg przelotowych ale 1,1,5 to dobra odległość. ja nie będę nikogo przekonywał ale mieszkając w Olsztynie też w domku pobudowali mi ( nam ) właśnie drogę szybkiego ruchu na Gdańsk. Od mojego domku to jakieś 1 km ale po drodze mnustwo innych domków, krzaków, po drodze kościół więc nawet wieczorem panuje totalna cisza. Witam, A ja zaczynam budowę w Robercinie na ulicy krótkiej. Planowana trasa będzie ode mnie około 800m do 1000m. Widziałem dziś jak byłem jakieś wycinki drzew i ogólne porządki ale czy to pod tym kątem to nie wiem.W każdym razie będzie dobrze a ziemia tam będzie majątkiem. Pozdrawiam wszystkich sąsiadów. no to pięknie już widzę te piękne domki i sąsiadów razem grilujących przy piwku. Rewelacja. to lubię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kowalik 24.04.2007 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 adam 2007 też byłam- budowy doglądałam i ten ruch to latarnie !!!! No już czuje zapacg grilla i zimneeee piwko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 24.04.2007 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Amber, gratuluję i zazdroszczę bramy. Gratuluję - bo każda nowa rzecz cieszy, zazdroszczę - bo od bramy dzielą mnie lata świetlne. PS. Pozdrawiam silną grupę z Woli G. Marto, Pare miesiecy i Wy bedziecie chwalic sie brama, drzwiami, a potem pieknymi wnetrzami W ferworze walki z budowlana codziennoscia nawet nie zauwazysz, jak zaczniecie pakowac pierwsze pudla do przeprowadzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj2006 24.04.2007 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Amber, gratuluję i zazdroszczę bramy. Gratuluję - bo każda nowa rzecz cieszy, zazdroszczę - bo od bramy dzielą mnie lata świetlne. PS. Pozdrawiam silną grupę z Woli G. Marto, Pare miesiecy i Wy bedziecie chwalic sie brama, drzwiami, a potem pieknymi wnetrzami W ferworze walki z budowlana codziennoscia nawet nie zauwazysz, jak zaczniecie pakowac pierwsze pudla do przeprowadzki to fakt brama pikna domek również tylko po zazdrościć. jak ja bym chciał mieć wylane chociaż fundamenty. tylko jeszcze trawkę posiać i gitara. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 24.04.2007 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 to fakt brama pikna domek również tylko po zazdrościć. jak ja bym chciał mieć wylane chociaż fundamenty. tylko jeszcze trawkę posiać i gitara. pozdro mikolaj, Spoko, spoko ... do trawki, gitary i leniuchowania na tarasie tez dziela nas dlugasne miesiace BTW jako ze zywotnie interesujemy sie rynkami akcji w roznych krajach, uprzejmie donosze iz w Hiszpanii nastapilo niepokojace zalamanie firm budowlanych Czy to koniec ssania na rynku uslug budowlanych, czy tez chwilowa korekta - sie okaze Nam to oczyiscie nie grozi Poki co! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 24.04.2007 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 w Hiszpanii nastapilo niepokojace zalamanie firm budowlanych ostatnio na naszym rynku budowlanym uaktywniły się firmy hiszpańskie. W Warszawie padł niedawno rekord ceny za 1 m2 gruntu i tyle dał jakiś hiszpański deweloper. System naczyń połączonych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 25.04.2007 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Dzisiejszy dzien obdarowal nas brama garazowa oczywiscie z firmy: oczywiscie od P. Darka Polecam! Brama super zamontowana, przeszlam nawet krotki kurs otwierania i zamykania z pilotem i recznie Jutro kolejny wielki dzien: WYLEWKI Zgadzam sie z Amber wczoraj byli ci sami technicy u mnie i też wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 25.04.2007 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 w Hiszpanii nastapilo niepokojace zalamanie firm budowlanych ostatnio na naszym rynku budowlanym uaktywniły się firmy hiszpańskie. W Warszawie padł niedawno rekord ceny za 1 m2 gruntu i tyle dał jakiś hiszpański deweloper. System naczyń połączonych? Bo to było tak, przerabiały to Niemcy i Hiszpania. Na początku byl bum budowlany i wszyscy tak jak u nas teraz zaciagali kredyty. Ceny materiałów rosły w zawrotntym tempie a więc i koszt 1m2 był coraz większy. Zabezpieczeniem kredytów były oczywiście budowane domy. I tu pojawia sie problem. Poniewaz po tym bumie ceny zaczęły spadac i co za tym idzie nagle wartośc wybudowanych domów przestała byz zabezpieczeniem kredytu. Banki w tym momencie zaczęły żądac od swoich wierzycieli dodatkowych zabezpieczeń których ci po prostu nie mieli. !!!!! Nam grozi podobny problem (no może tym co juz maja materiały nie tak wielki jak tym co dopiero kupia i będa mieli dlugi okres kredytowania). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 25.04.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 adam 2007 też byłam- budowy doglądałam i ten ruch to latarnie !!!! No już czuje zapacg grilla i zimneeee piwko Trzeba sie kiedys zgrac i spotkać. Ja jak juz zacznę w czerwcu to zapraszm do siebie na wymianę doświadczeń. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac 25.04.2007 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Ale Nam Wola rośnie w siłe. Jako że u mnie budowa rozpoczęta i mury się pną do góry zapraszam tez na grilla - jak tylko bedę nie omieszkam się też wprościć jak zobaczę sąsiadów na grilliku :D:D Z tą mapka nadal niejasny dla mnie konkretny przebieg tej drogi --którymi ulicami ma ona biec ? Pozdrawiam Magda No moim zdaniem, jeśli oczywiście te mapy są dobre, to trasa będzie biegła równolegle do ulicy Orzechowej, pomiędzy Orzechową, a Podskarbińską, ale bliżej Orzechowej. Potem będzie przecinać ulicę Traktową, tak koło tego zagięcia, a potem ulicę Lanową w Wólce Prackiej, w miejscu, gdzie ta ulica tworzy łuk. Dobrze to widać na map24. A Ty budujesz domek gdzieś koło Komarka? Pozdrawiam Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts