jewrioszka 26.04.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Kiedys juz to linkowalam, ale warto przypomniec. Oto bardzo delikatny artykul co by bylo gdyby http://www.bankier.pl/wiadomosc/Zanim-sie-posypie-Jak-sie-przygotowac-do-krachu-na-rynku-nieruchomosci-1561863.html Podtrzymuje swoją opinię, że żadanie dodatkowych zabezpieczeń, jak tez przytoczone w artykule podwyższenie oprocentowania, jest niemożliwe do przeprowadzenia przez bank. Po prostu bezprawne. Zabezpieczenie to warunek podpisania umowy kredytowej - jak już jest podpisana, to nie widze możliwości jej zmiany przez jednostronne działanie banku. Umowę kredytową można wypowiedzieć, gdy kredytobiorca nie wywiażuje się z obowiązków (przede wszystkim spłąty rat). W innym przypadku pozostaje bankowi się modlić, żeby klient pozostał wypłacalny (czyli prędzej OBNIŻYĆ mu oprocentowanie, niż podwyższyć). Ale to czcze dywagacje. Nie chciałbym Was zanudzać, ale nie ma ktoś EKIPY na zbyciu? Ach - i pytanie: czy mieliście projekty branżowe (takie pełne, z podpisami), czy szliście na żywioł? Depi przeczytaj jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 26.04.2007 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Depi przeczytaj jeszcze raz. Ale co? Mój post? PS. Czy Wy też nie widzicie mojego avatara? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 26.04.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Depi, Widzimy jewrioszka, Dobrze zapamietalam, teraz te podlogi folia malarska i woda potraktowac? Kiedy u Ciebie tak podeslychy, ze mogles po nich chodzic. Bo nie wiem, jechac dzisiaj wieczorem, czy jutro rano BTW zazwyczaj dobrze lub zle wyrazamy sie o ekipach. Ale ... ale warto tez wspomniec, ze i Klienci bywaja chwaleni przez ekipy! Takim Klientem jest tadammmmm jewrioszka!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 26.04.2007 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 No mnie jedyni moi wykonawcy do tej pory, czyli architekci, zapewne przeklinają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 26.04.2007 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Depi, Widzimy jewrioszka, Dobrze zapamietalam, teraz te podlogi folia malarska i woda potraktowac? Kiedy u Ciebie tak podeslychy, ze mogles po nich chodzic. Bo nie wiem, jechac dzisiaj wieczorem, czy jutro rano BTW zazwyczaj dobrze lub zle wyrazamy sie o ekipach. Ale ... ale warto tez wspomniec, ze i Klienci bywaja chwaleni przez ekipy! Takim Klientem jest tadammmmm jewrioszka!!! milo to slyszeć, az sie zarumieniłem. Zapamietałaś dobrze, pierwszy raz jak polejesz to podłoga całą wodę wchłonie od razu. jak polejesz drugi raz to polewaj fragmentami i od razu kladź folie ona sie wtedy ładnie przyśsie do wylewki. My weszliśy na wylewki juz po 24h, ale sa one wtedy jeszcze bardzo delikatne i jakikolwiek kamyczek w bieżniku waszych butów je zarysowuje. Niestety musieliśmy tak zrobić żeby móc wszystko z powrotem schowac do domu. Majster zalecal po 36 - 48h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 26.04.2007 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Depi przeczytaj jeszcze raz. Ale co? Mój post? PS. Czy Wy też nie widzicie mojego avatara? Widzimy twojego awatara, a miałem na myśli ten artykuł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 26.04.2007 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 No przeczytałem i co dalej? (czy to jakaś gra? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 26.04.2007 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 No przeczytałem i co dalej? (czy to jakaś gra? ) Cytat z podanej przez ciebie strony. Piotr Zawadzki, dyrektor departamentu bankowości hipotecznej Nordea Bank Polska Bank monitoruje sytuację na rynku mieszkaniowym, korzystając z dostępnych informacji, np. o zmianach cen, podaży i działalności kredytowej banków. Monitoring dotyczy również portfela kredytowego banku, w tym wartości zabezpieczenia w relacji do zaangażowania kredytobiorców. Regulacje bankowe uwzględniają ocenę wartości zabezpieczenia i biorą pod uwagę m.in. jego cechy, płynność, prognozowany wzrost wartości. Procedury przewidują też możliwość dodatkowego zabezpieczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 26.04.2007 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Podanej przez Amber, nie przeze mnie, ale co niby wynika z tego cytatu? PS. Widzę, że jesteś już nowy i zazieleniony wiosennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 26.04.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Że jednak nie ktorzy przymierzaja sie do dodatkowego zabezpieczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 26.04.2007 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 No ale jak już masz kredyt i pieniądze wydałeś, mieszkasz sobie spokojnie i grzecznie płacisz raty, to nie może przyjść któregoś dnia miły Pan i powiedzieć: "Albo oddajesz dzieci w jasyr (dod. zabezpieczenie), ale zabieramy dom (wypowiedzenie kredytu)". Pacta sunt servanda, jak mawiali starożytni górale. Prędzej mogliby wypowiadać umowę, jak stracisz zdolność kredytową, ale jakoś tego nie robią, prawda? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 26.04.2007 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 No ale jak już masz kredyt i pieniądze wydałeś, mieszkasz sobie spokojnie i grzecznie płacisz raty, to nie może przyjść któregoś dnia miły Pan i powiedzieć: "Albo oddajesz dzieci w jasyr (dod. zabezpieczenie), ale zabieramy dom (wypowiedzenie kredytu)". Pacta sunt servanda, jak mawiali starożytni górale. Prędzej mogliby wypowiadać umowę, jak stracisz zdolność kredytową, ale jakoś tego nie robią, prawda? Pozdrawiam Wszystkie zmiany dotyczace Umowy kredytowej wymagaj oczywiscie zachowania formy pisemnej. Hipotetycznie zakladam, ze po pierwsze za rok - dwa zapisy Umow kredytowych beda zakladac mozliwosc wprowadzenia przez bank dodatkowych zabezpieczen wynikajacych ze spadku cen nieruchomosci (np. kosztow polis ubezpieczeniowych), mozliwosc weryfikacji ceny domu w czasie lub inny tego typu zapis. Po drugie do Umow juz zawartych banki moga sprytnie podsuwac nam stosowne aneksy , a w przypadku braku ich akceptacji i ewentualnych klopotach dluznika ze splata kredytu wykorzystywac zapisy dotyczace zdolnosci kredytowej, a wlasciwie utraty tej zdolnosci. Tak to jest, ze jest dobrze gdy nic zlego sie nie dzieje, ale gdy cos przestaje trybic to zaczynaja sie klopoty Zacytuje z tego artykulu, bo bardzo mi sie spodobalo: "chcesz pokoju, szykuj sie na wojne" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 26.04.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Amber, Jewioszka No piękne te bramy macie.Za jakiś czas też się podpiszę pod zachwalaniem Pana Darka. Co prawda bram jeszcze nie ma, ale jak do tej pory service był OK U mnie też się dzieeeeeeje.(dobrze-mam na myśli) AmberNie mogłam namierzyć tej Twojej podbitki.Czy możesz dać jakieś bliższe opisanie miejsca?Na zdjęciu widziałam, że masz ciemny brąz .Jakiej firmy masz ta podbitkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 26.04.2007 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Amber No i teraz się zgadzamy. Banki będą próbowały nam coś podusnąc, jakieś drobny druczek na dole itp. , będą wprowadzać takie postanowienia do umów, ale są niestety na straconej pozycji. Nawet takie postanowienie w umowie moim zdaniem byłoby niedozwolone - nie można uzależniac losu człowieka od zdarzeń, na które on nie ma wpływu. Jest to niezgodne nawet z zasadami współzycia społecznego. A tak poza tym, to ładne wreszcie zdjęcie wkleiłaś - tego uchwytu od bramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 26.04.2007 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Depi A już wiesz na pewno, że we wrześniu będziesz mógł zacząć budowę.Złożyłeś wniosek o pozwolenie na budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 26.04.2007 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Amber Nie mogłam namierzyć tej Twojej podbitki. Czy możesz dać jakieś bliższe opisanie miejsca? Na zdjęciu widziałam, że masz ciemny brąz . Jakiej firmy masz ta podbitkę? Betsi, a bylas w tym skladzie do ktorego podalam Ci adres? Co do firmy to nie jestem w stanie tego napisac. Nawet nie wiem, czy na fakturze byla jakakolwiek nazwa, a poza tym byla to zbiorcza faktura na trzy budowy. Moja (podbitka) i sasiada (cala reszta). Faktura jest u sasiada ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 26.04.2007 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Amber Byłam w jakimś składzie na granicy Zabieńca i Siedlisk.Była tam jakś podbitka, ale taka nie za bardzo i mały wybór kolorów, a ja potrzebuję ciemny brąz, nalepiej matowy. A'propos stolarza to ma tylko jedną ofertę na schody i nie mogę znaleźć kogoś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 26.04.2007 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Amber Byłam w jakimś składzie na granicy Zabieńca i Siedlisk. Była tam jakś podbitka, ale taka nie za bardzo i mały wybór kolorów, a ja potrzebuję ciemny brąz, nalepiej matowy. A'propos stolarza to ma tylko jedną ofertę na schody i nie mogę znaleźć kogoś innego. Betsi, Sprobuj tez w tym skladzie (chyba juz go podawalam) Warszawa, ul. Łukowska 52/2 tel. 855 51 58. Do składu wjeżdża się od strony Puławskiej, a wybór podbitki mają dość spory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 26.04.2007 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Amber - ulica Łukowska w Warszawie jest po drugiej stronie Wisły na Pradze Południe na Os. Ostrobramska. Nie może byc więc do niej wjazdu od ul. Puławskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 26.04.2007 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Amber - ulica Łukowska w Warszawie jest po drugiej stronie Wisły na Pradze Południe na Os. Ostrobramska. Nie może byc więc do niej wjazdu od ul. Puławskiej. Rany ... ten sklad ma trzy rozne lokalizacje Chodzilo mi o ul. Drumli 1. Ona na pewno jest boczna od Pulawskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts