Depi 27.04.2007 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Te no k... co się dzieje??? Czego mnie uczyli na ekonomii - że jak jest popyt to podaż się dostosowuje, a tu co? Jak to - nie mają betonu??? Zwariowali, czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 27.04.2007 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Podobno ruskie biorą ( Ukraina= mistrzostwa) lub dostali juz zamówienia rządowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 27.04.2007 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Barozi Dzieki za info o banku. Jak się okazało ( po przycisnięciu doradcy kredytowego) to zanalazł się bank, który pokrywa koszty poniesione na budowę. Co prawda potrzebują mieć zabezpieczenie, że go skończę ( więc część musi być też na budowę), ale jest to już bardzo blisko tego co chciałam osiągnąć. Zobczymy jak Bank się do tego odniesie ( mam nadzieję, że pozytywnie) Jewrioszka Dziekuję za trutki Nie mam pojęcia co to za drzewka ( na pewno owocowe). Wykorzystam środki do spryskiwania rodziców, bo też maja kilka drzewek i na pewno będą je trochę opryskiwać. A truskawki ( o ile urosną) na pewno zjedzą moi budowlańce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 27.04.2007 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Jak znajdę chwilkę to podzwonię dzisiaj po betoniarniach i będę się dowiadywał co i jak. Z tego co mi mówiono to problem w sumie nie tyle jest z cementem, brakuje już i tego, ale przede wszystkim z kruszywem do betonów towarowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 27.04.2007 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Podobno ruskie biorą ( Ukraina= mistrzostwa) lub dostali juz zamówienia rządowe. A my bierzemy od Niemców i Czechów ( oni mistrzostw nie mają). A może opłacałoby się od Węgrów i Włochów sprowadzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 27.04.2007 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Betsi - Podeślij mi fotki na maila to ci powiem co to za drzewka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coli 27.04.2007 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 czesc, mozecie mi podeslac namiary na betoniarnie, dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 27.04.2007 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Jaka Ukraina 2012??? Przecież to za 5 lat! ŻADNA budowa z tym związana nie ruszy prędzej, jak z 1,5 roku - wiem, bo pracuje w administracji. To wszystko niestety trwa. ALe mam już wyjaśnienie - UOKiK prowadzi postępowanie antymonopolowe przeciw cementowniom za podział rynki i zmowę cenową. Patrz pierwsza zielona strona dzisiejszesz Rzepy. W to jestem w stanie uwierzyć. Sk....yny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 27.04.2007 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Już dawno o tym mówiłem jak tylko zaczęły się problemy z cegłami. Nawet chciałem napisać jakieś pismo do UOKiK, ale jakoś tak się zeszło. Przecież to widać gołym okiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 27.04.2007 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 No to sprawa sie wyjasniła. Dzięki Depi i Barozi za info. Ja takich gazet nie czytam bo nie mam na to czasu. Dla relaksu wole cos obrazkami. P.S. Co nie zmienia faktu że ida całe TIRY na wschód i na dokładke ruscy płacą gotówką. Mam znajomka w cementowni w Bielawie. stąd tez moje info. Kolejnym powodem sa nałożone na nas zmniejszone limity CO2, oraz robienie zapasów przez każdego kto tylko może. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flamenco108 27.04.2007 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 W innym przypadku pozostaje bankowi się modlić, żeby klient pozostał wypłacalny (czyli prędzej OBNIŻYĆ mu oprocentowanie, niż podwyższyć). Ale to czcze dywagacje. Albo jesteś optymistą, albo się znasz i wiesz, co piszesz. Mnie tylko przyszło do głowy, że za dużo w tym artykule słów-kluczy - "ubezpieczenie" i warianty. Może po prostu ubezpieczyciele chcą się podpiąć do wymienia? Ja w racie mam prawie 200zł ubezpieczenia kredytu. Czyli u mnie się podpięli. A do tego prawie 1500zł ubezpieczenie domu w budowie (warunki takie, że prawie niczym nie ryzykują). Ach - i pytanie: czy mieliście projekty branżowe (takie pełne, z podpisami), czy szliście na żywioł? Część będę miał z podpisami, a część (jeszcze nie wiem jaką, są w robieniu), na żywioł. Będę się kierował pragmatyzmem, tzn. co jest konieczne do późniejszego odbioru domu. W tej chwili trwają prace nad projektami systemów CWU, CO. Gazownicy robią swój projekt, elektryfingancję wykonamy we własnym zakresie, bo mamy zasoby ludzkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flamenco108 27.04.2007 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Te no k... co się dzieje??? Czego mnie uczyli na ekonomii - że jak jest popyt to podaż się dostosowuje, a tu co? Jak to - nie mają betonu??? Zwariowali, czy co? Wiadomość prosto z firmy budowlanej: Lafarge zablokował dostawy karton-gipsu na wschodnią ścianę Polski. Najpierw obciął dostawy na Ukrainę (tam na razie nie mają fabryk), więc Ukraińcy wykupili wszystko ze wschodniej ściany. Niedługo przyjadą do nas, a duzi producenci mają już kłopoty z wywiązaniem się z kontraktów długoterminowych, nie z bieżących dostaw. Maluczcy, tacy jak my jakoś sobie poradzą - tu kupisz dwa worki, tam dwa worki i jakoś do przodu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 27.04.2007 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Widzę czarne chmury nad naszymi budowami i wykończeniami. Ale nie martwmy się. Mamy przecież EURO 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 27.04.2007 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Flamenco skąd ten news? Rzuc cos więcej na żer. GK szczególnie mnie interesuje. Może jakis link? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coli 27.04.2007 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Nie dajmy sie zwariowac. Takie posty, info w prasie czy TV tylko powoduja panike. Materialy wukupuja ludzie, ktorzy nie maja nawet pozwolen. Prawdopodobnie gdyby nie to, wszystkie materialy bylyby dostepne na biezaco. To sztuczne napedzanie koniunktury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 27.04.2007 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Coli nigdy nie poddawałem sie panice, ale teraz wyraźnie widze że cos jest nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 27.04.2007 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 czesc, mozecie mi podeslac namiary na betoniarnie, dzieki Ja mam namiary, ale na Słomczyn, nie wiem czy jest sens. Jakby co podsyłam na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 27.04.2007 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 coliBetonu towarowego nie kupisz na zapas! Parę tygodni temu lkmiec już zasygnalizował problem z betonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 27.04.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Jewrioszka Nie szalej. Do tego GK masz jeszcze chwilę czasu. Najpierw otynkuj w środku - wyschnie i niech wylewka wyschnie, bo ci te płyty nasiąkną bardzo wilgocią. Z tymi materiałami ( pomijam cegły itp) to jest tak, że nie ma - a są. Tzn. nie są codziennie i nikt nie wie kiedy i za ile będą. Generalnie dostawy są często i nalepiej dzwonic, dowiadywać się a nawet pytać o cenę, bo są różne w składach. Problem jest tylko taki, że nie chcą trzymać kupionego towaru u siebie na składach, żeby innego klienta w oczy nie raziło. Trzeba szybko zabierać do siebie. Tylko gdzie to wszystko trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 27.04.2007 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Tak swoją drogą obecna sytuacja z materiałami budowlanymi przypomina mi lata 80., kiedy w sklepach nie było nic poza octem i ?? (oj, już nie pamiętam!). Zakłady niby pracowały pełną parą, a ze sklepów znikało wszystko na pniu. Ale wtedy ustrój był be i propaganda. Teraz wskaźniki świetnie, optymizm rośnie, ożywienie w gospodarce itd. To dlaczego jest tak źle skoro jest tak dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts