aniamalinowska 10.05.2007 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Witam forumowiczow w tej grupie , dopiero was odnalazłam.Mam nadzieje dołaczyć do Was , szukam dzialki pomiędzy Piasecznem a Tarczynem .Jesli macie na oku jakieś tablice z ogloszeniami lokalnymi i nie byloby klopotem zapisac numer to bardzo prosze.Tablice sklepowe mam zaliczone.Zrewanżuje sie grillem w przyszłości.Jedna dzialka jest w trakcie negocjacji ceny , ale nie wiem jak mi wyjdzie , a chcialabym jak najszybciej budować.thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 11.05.2007 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Kolega który tez szuka ziemi mi mówił (a siedzimy w jednym pokoju) że 90% ogłoszeń na tablicach jest nieaktualne. Ale zawsze warto spróbować. ja ci nie pomoge bo to nie ten kierunek, a poza tym kolo mnie faktycznie wszystkie tablice są nieaktualne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pineska32 11.05.2007 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Witaj ania, wiem, że w Krepej jeszcze mozna cosik kupic, ale to gmina Prazmów. Od kilku dni badamy nasz wybór okien - firma ms - chyba tak jak u Kasi i Zubra. Mój wnikliwy małżonek dodzwonił się do Dyrektora jakiegos tam z firmy ms bo potrzebna mu była aprobata techniczna, ktorej nie ma na ich stronach. A gnebiło go to, ze w profilach aluplasta (zreszta nielubanych jak zdążylismy sie juz zorientować) 6 komorowych sa 3 uszczelki a w profilu okien ms sa 2 Ów dyrektor nie tylko Piotrkowi wszytsko wytłumaczył, ale nawet wczoraj osobiście do małżonka zadzwonił, żeby cos tam jeszcze wyjaśnić. Po dokładnej wycenie, a zmienilismy to, ze kilka okien bedzie nieotwieralnych wyszło nam....15tys!!!!! A mój małzonek jak w przysłowiu o babie... gdzie diabeł nie może tam babę pośle Zostały nam jeszcze nieszczęsne drzwi, dzis cd obmacywania na żywo Pompę zostawiamy na późnej, jednak 40 tysiów to sporo. Ktoś pytał jeszcze, chyba Łukasz, idot wynajęcia firmy, która i materiał załatwi i wybuduje. My mamy taka firmę, która załatwia cała logistykę i za postawienie domu (fundamenty i troche ścian juz było) z silikatów oraz więżbe dachowa (dom o powierzchni całkowitej 180m2) wzieła 80 tysiów. Piotrek wyliczył, ze 20 tysięcy więcej niz gdyby on sam wszytskie materiały załatwiał a jakaś ekipa tylko budowałaby domek. Pozdr. aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 11.05.2007 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Poszukuje dobrego parkieciarza. Moze znacie, macie jakis kontakt? Chetnie przyjme Potrzebny na koniec lipca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 11.05.2007 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Pytanie do tych co wykończają. Czy ktoś z Was brał tynki gipsowe zamiast cementowych?? Jak wygląda porównanie cenowe, zakładając że na cementowe tynki kładę jeszcze gładź szpachlową?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 11.05.2007 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Aniamalinowska witamy u nas, znalazłam ogłoszenie w lokalnej gazecie: działka budowlana koło Tarczyna 1280 m/kw budowlana fon. 0509 602 831 pozdrawiam resztę, niestety nawał pracy i spraw nie pozwala mi na pisaninę i na razie kontynuację dziennika a w domu na razie po przeprowadzce nie mam neta ale czytam w miarę na bieżąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 11.05.2007 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Pytanie do tych co wykończają. Czy ktoś z Was brał tynki gipsowe zamiast cementowych?? Jak wygląda porównanie cenowe, zakładając że na cementowe tynki kładę jeszcze gładź szpachlową?? Barozi U mnie kończą jutro kłaść tynki gipsowe z agregatu. Wyszło-myślę ładnie ( wg kierbuda-nieźle, ale on jest oszczędny w słowach, coby nie przechwalać pracowników) Moim zdaniem praktycznie gotowe do malowania. Koszt - 26 zł za 1/m2 z materiałem ( narożniki metalowe też). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 11.05.2007 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Betsi, A mógłbym prosić o namiar na PRIV i może opinię jak pracowali?? Były z nimi problemy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 11.05.2007 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Dla zainteresowanych zmiany godzin przyjęć interesantów Wydziału Architektoniczno-Budowlanego Starostwa Pow. w Piasecznie: od 15 maja pon 9-17wt. 8-12czw. 8-12piątek 8-16składanie wniosków w kancelarii wydziału (pok. 7, parter) codziennie z wyjątkiem środy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 11.05.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 [ 2000 to spoko. Ja nastawiam się na 2500. Ale nie na 6500 jak pisze Betsy. . Depi Masz absolutna rację. Mocno przesadziłam ( pomyliłam się), ale to wynikało z czegoś innego . Sorki za wprowadzenie zamętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 11.05.2007 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Betsi, Dzięki za kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 11.05.2007 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Betsi, ja w swoich pesymistycznych szacunkach przymierzam się do 3 tys. za m2. Na 6 tys za m2 nie mielibyśmy zdolności kredytowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 11.05.2007 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Tradycyjnie pod hasłem: nie tylko budową człowiek żyje zapraszam zroweryzowanych Forumowiczów na wycieczkę, start wyjątkowo z peronu dworca piaseczyńskiego: http://www.gosir-piaseczno.pl/strona.php?20092 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 11.05.2007 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Ms Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 11.05.2007 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Bardzo ciekawa wiadomość. W Piskórece buduje się Centrum Odnowy Biologicznej. Nawet w takiej małej wiosce czują interes To co dziewczyny, za jakiś rok spotkania na pilatesie, masażach, solarium i innych zabiegach upiekszająco-poprawiajcych kondycję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 11.05.2007 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Fajnie, fajnie. Na wycieczkę bym się chętnie wybrał, ale niestety jednak budowa jest jeszcze ważniejsza. Choć czeka mnie na początku czerwca egzamin ze sprawności fizycznej, to jakoś nie mogę się zmusić do ćwiczeń. Wrócę jednak do tematu okien. Czy ktoś ma jakieś opinie na temat okien z Oknoplastu Kraków?? Bardzo mi się podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 11.05.2007 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Bardzo ciekawa wiadomość. W Piskórece buduje się Centrum Odnowy Biologicznej. Nawet w takiej małej wiosce czują interes To co dziewczyny, za jakiś rok spotkania na pilatesie, masażach, solarium i innych zabiegach upiekszająco-poprawiajcych kondycję? Ja bardzo chetnie Wlasnie wrocilismy z morderczego treningu przy stole do tenisa Nie ma to jak sportowy przerywnik w ciagu dnia pelnego pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 11.05.2007 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 To co dziewczyny, za jakiś rok spotkania na pilatesie, masażach, solarium i innych zabiegach upiekszająco-poprawiajcych kondycję? A czemu tylko dziewczyny? Co to, faceci nie mogą się biologicznie odnawiać i upiekszać? To dobrze, że z tymi 6tys to była pomyłka. Juz chciałem skakać z Pałacu Kultury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 11.05.2007 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Od kilku dni badamy nasz wybór okien - firma ms - chyba tak jak u Kasi i Zubra. Dzisiaj właśnie zamówiliśmy MS-y i dowiedzieliśmy się,że od poniedziałku podwyżka. Nawet nie pytałam o ile, ale myślę, że to początek całej serii podwyżek, wszyscy chcą w końcu wykorzystać boom budowlany. Nie tylko producenci cegieł, betonu itd. Nam obiecali zrealizować nasze zamówienie jeszcze przed podwyżką. Ale musieliśmy zapłacić z góry A co do wątku-budować z firmą , czy samemu. My budujemy w systemie gospodarczym.Od momentu rozpoczęcie nie mogę normalnie porozmawiać z mężem, bo cały czas jest w jakimś amoku.Na raz załatwia tysiące rzeczy.Na szczęście nie pracuje na etacie, więc jakoś to ogarnia. Nasz patent: oczywiście w miarę sprawna ekipa, dobry kierownik budowy i sprawny skład budowlany, który załatwia wszystko "na wczoraj". Chcieliśmy budować komfortowo z firmą z Ytonga, ale policzyli nam takie pieniądze, że zrezygnowaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 12.05.2007 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Barozi Informację o oknach wysłałam, sorki-dopiero teraz przeczytałam twoją prośbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts