Pineska32 12.05.2007 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Zuber Od poniedziałku podwyżka także w niektórych firmach drzwiowych. Nietstety A mysmy wybrali profil okien z ms-a, który będzie w sprzedaży dopiero za 2 tygodnie czyli juz niestety po podwyżce. Część budowy robiliśmy własnie gospodarczo, teraz nieby mamy firme a i tak mamy co robić szcególnie Piotrek. Dzieci go nie widza, bo wychodzi do pracy jak jeszcze śpia a wraca już jak śpią. Czasem jest tak późno, że ja nawet wymiękam. No cóż zaczęlismy budowę tego samego dnia jak stwierdziłam, że rodzina nam sie powiększy . I powiem, że cieżko czasem okrutnie. Ale jak sie przeprowadzimy to mam nadzieje, troszke odetchniemy. [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 12.05.2007 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Pineska Gratulacje............................... Mam na myśli nie tylko budowę domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 12.05.2007 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Szukam działki dla mojej siostry ok 1000-1200 m2 w cenie do 100 tyś zł jeśli jeszcze takie istnieją. Gdybyście słyszeli coś, to poproszę o jakiegoś priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 12.05.2007 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Do nas ostatnio przyszedł człowiek z okolicy z ofertą sprzedaży działki około 1500 m2 za 200 tyś zł Aby było jeszcze ciekawiej, działka jest jeszcze nieodrolniona (choć na ostatni etapie odralniania). Moim zdaniem ludzie powariowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz ST 13.05.2007 00:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Chyba go poj...... . bez przesady -rolna ?. (Spokojnie można znaleźć taniej w okolicy max -30 km do WAW. Nie dajmy się zwariować). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 13.05.2007 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Moja znajoma sprzedała 3 hektarową działkę rolną z siedliskiem ( w ruinie) po 6 zł/m2, żeby było ciekawiej najbliższe duże miasta to W-wa, Łódź i Radom.Najbliżej jest do W-wy bo 75 km.Z tego wynika że i grunty rolne znacznie podrożały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 13.05.2007 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Jezier - Koło mnie sa jeszcze nie sprzedane działki, musiałbyś się tylko dowiedzieć kto jest właścicielem, a właśicicielem jest ktoś z pracowników lub radnych gminy Prażmów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 13.05.2007 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Z tego wynika że i grunty rolne znacznie podrożały. Przy tak elestycznej i liberalnej polityce kredytowej bankow, stalym popycie i obecnej cenie mieszkan to jak najbardziej uzasadnione. Kazdy chce kawalek z tego budowlanego tortu Zadalam juz to pytanie w innym dziale, ale moze macie jakies doswiadczenia z czujnikami przepelnienia szamba? Roznice w cenie pomiedzy modelami moga wynosic nawet ok. 300 PLN. Chcialabym kupic taki, ktory nie zawiedzie moich oczekiwan w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 13.05.2007 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Proponuję więc najczęściej stosowaną "organoleptykę", tzn po prostu zaglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 13.05.2007 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Proponuję więc najczęściej stosowaną "organoleptykę", tzn po prostu zaglądać. Odpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 13.05.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Ja szukam nieduzego domu na dzialce do 1500m do 400tyś dla rodziców. Może być wykonczony lub do wykończenia. Była świetna oferta koło Jewrioszki, ale ogłoszenie na ogrodzeniu było juz nieaktualne Jakbyscie coś widzieli albo słyszeli, to bedę wdzieczna za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 13.05.2007 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Jeszcze w zeszłym roku było sporo ogłoszeń na drzewach. A teraz poznikały. Pojawili się za różni poszukiwacze, którzy mnie co i rusz zaczepiają z pytaniami o działki. A ceny wywoławcze skoczyły w niektórych miejscach z np. 50 do 150 tys. od jesieni 2006 r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 13.05.2007 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Jezier To co - szukamy? Jak coś znajdę w mojej okolicy to dam znać. Jest niedaleko mnie działka do sprzedania ale bardzo duża ( kawałek budowlanej, kawałek łąk i lasu aż do Jeziorki). Z tego co wiem, to właściciel chce ok. 65-70zł/1m2. Ale nie takiej szukasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 13.05.2007 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 A tak na marginesie, moja teściowa kupiła maleńkie mieszkano w Piasecznie, w którym trzeba położyć koło 10 m tynku na siatce, możecie mi kogoś polecić, robota jest na dwa dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 14.05.2007 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Ale dzisiaj wszyscy zapracowani. Ja też zresztą. U mnie tynki położone ( z małymi poprawkami, ale to dopiero jak trochę przeschnie) Pozdrowieni dla wszystkich zapracowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 14.05.2007 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 U nas będą wylewane ławy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 14.05.2007 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 a ja się dowiedziałam że zwrot VAT dla budujących gospodarczo mają przedłużyć do 2012 r. - czy to koniec szaleństwa cenowego mat. budowlanych? bo teraz po co się tak spieszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Montana 14.05.2007 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 O rany...ale czas leci... Przez długi weekend skończyliśmy układać gres na parterze (sami ) pomalowaliśmy górę, a w ostatni weekend zrobiliśmy podłogę na strychu ... puf... To fakt, że budowa to jeden wielki amok Pineska ja kupowałam działkę z brzuszkiem , a to co piszesz - to żywcem nasz scenariusz... Ale najwazniejsze to to, że mamy swój domek... chociaż czasem już sił nie starcza...o finansach nie wspomnę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 14.05.2007 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Mam pytanie natury hydrauliczno - murarskiej. Mam w domu system ogrzewania podłogówka i kaloryfery. Np w kuchni bedzie ogrzewanie podłogowe a w salonie kaloryfery. Podłogówkę rozkłada się na 3 cm warstwie specjalnego styropianu. Na pozostałej części domu styropianu na podłogi będzie 10cm. Czy w tej cześci gdzie będzie podłogówka należy dać 7cm styro ( żeby wyrównać poziom z pozostałą częścią domu) czy dać 5 cm styro + o 2 cm więcej wylewki.? Hydraulik uważą, że lepiej dać więcej wylewki a mniej styro, bo szybciej nagrzewa się podłoga i szybciej stygnie. A kierbud uważa, że różnica 2cm styro jest żadna i nie będzie to miało większego wpływu na długość nagrzewania się podłogi. A jak jest u Was ( w takim systemie łączonym)? Czy na podłogówkę należy dać jakiś specjalny beton, siatkę? Czekam na podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 15.05.2007 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 a ja się dowiedziałam że zwrot VAT dla budujących gospodarczo mają przedłużyć do 2012 r. hmmm... bardzo interesująca wiadomość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts