Depi 17.05.2007 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Oczywistym jest, że jak warunki i czas pozwalają, to należy korzystać z naturalnych sposobów suszenia. Niestety nasz klimat często czyni takie suszenie niemożliwym. Wkład pracy w porządne rozwieszenie prania jest także nieporównywalnie większy od wrzucenia prania do suszarki. Amber - przerzucenie prania do suszarki trwa ok. 10 sekund ze stoperem w ręku. Chyba, że przestawisz ją w drugi koniec domu Suszarka nie jest niezbędnym sprzętem do życia, ale w sytuacjach awaryjnych (nagle okazuje się, ze nie ma co założyć, na dworze leje itp. albo ma się 5 pralek do zrobienia po wakacjach) zaczyna się ją BARDZO doceniać. No i pranie wychodzi z niej naprawde fajne - gładkie, miękkie i miłe. Zupełnie inna bajka, niż zesztywniałe ze sznurka. Zapraszam niedowiarków na demonstrację Miejsca nie trzeba tak wiele jak się kupi pralkę z przednim ładowaniem - wtedy staje jedno na drugim barozi No ale chyba właśnie mówimy o tym, co wstawić do naszych powstających (khem...) domostw, gdzie samą pralnie będziemy mieli 2x3m? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 17.05.2007 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Pozwole sobie przyłaczyć się do dyskusji o suszarkach i pralko-suszarkach. Od kilku lat użytkuję pralko-suszarkę ( obecnie chwila przerwy ze względu na tymczasową przeprowadzkę) i jestem zadowolona bardzo . Trzeba tylko suszyć połowę tego co się uprało, żeby się nie gniotło ( tak jak pisał Depi) oraz ustawić odpowiedznią temperaturę suszenia. Suszrka lub pralko-suszrka jest nieodzowna w okresach jesienno-wiosennych jak nie grzeja kaloryfery i jak nie można wystawić prania na słońce. Zgadzm się również, że cienkie bluzki i sukienki, cienkie sweterki mogą się niszczyć, ale to są rzeczy które szybko schną. W opinii że rzeczy z suszarki wychodzą mięciutkie i prawie nie trzeba prasować-zgadzam sie w 90% z Depim. Jeśli jest miejsce w domu, to mozna kupić suszarkę oddziene, jak nie-to pralko-suszarka jest OK. Pineska Kominek będzie u mnie robił spec od kominków łącznie z kupieniem wybranego przeze mnie wkładu. AmberWind Mrówek w domu nie mam, może dlatego że robotnicy nie mieszkali w środku domu ( ale od tygodnia mieszkają) Mani Elektryka masz na PW. Zrobic na pewno umie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pineska32 17.05.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Dzieki za tak liczne opinie w sprawie suszarek Depi - czułam pod skórą, że o seksizm się mnie posądzi Zgadzam sie z Toba, że wrzucic pranie z bębna do bebna to no problem. I przeciez nie trzeba ciagle suszyc w suszarce w słoneczne dni mozna rozwieśic pranko na dworku. A u mnie pralka chodzi przy załadunku 5,5kg 6 razy w tygodniu. jewiroszka - uważam , że udogodnienia to super sprawa i trzeba z nich korzystać. O ile finanse i metraz pozwolą Np pieluchy jednorazowe dla dzieci , pralka, lodóweczka bez tego ani rusz! Kto nie lubi schłodzonego szampana, piwka czy wina???? No kto? albo wódeczki Barozi! - Firma która u nas bedzie kładła tynki to ta sama która buduje nam dom - tylko inna ekipa. Podaje namiary "Nowy Konstancin" Adam Czajkowski 601-321-422, biuro 717-32-65 http://www.dom.konstancin.com No a my mamy zgryz z kominkiem. Nie pasują standardowe, potrzebny nam mały, a te co sa w Castoramie i onnych marketach mi nie pasują, a na zamówienie jakoś drogo wychodzi. A kominkarza;))) tez mamy dobrego, robił nam kominek 7 lat temu i złego słowa nie można rzec! Pozdr aga PS. Byłam dziś u Hazyma na Wale Miedz. Zawiodłam sie, 1,5 roku temu wybór był większy i co wazniejsze więcej aranżacji. W sumie na Bartyckiej więcej zobaczyłam niz u niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz_Kangoo 17.05.2007 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Barozi! - Firma która u nas bedzie kładła tynki to ta sama która buduje nam dom - tylko inna ekipa. Podaje namiary "Nowy Konstancin" Adam Czajkowski 601-321-422, biuro 717-32-65 http://www.dom.konstancin.com Czyżbyś kanadyjczyka stawiała? Rozmawiałem z tą firmą na targach - też się zastanawiałem (a mój kolega dalej rozważa tę technologię). Ja jakoś jestem bardziej przekonany do tradycyjnego budowania Kiedy startujesz? Można by wpaść i zobaczyć co i jak (pewnie mój przyszły sąsiad byłby zainteresowany )? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 17.05.2007 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Jezier To co - szukamy? Jak coś znajdę w mojej okolicy to dam znać. Jest niedaleko mnie działka do sprzedania ale bardzo duża ( kawałek budowlanej, kawałek łąk i lasu aż do Jeziorki). Z tego co wiem, to właściciel chce ok. 65-70zł/1m2. Ale nie takiej szukasz. No więc po kilku dniach poszukiwań mam kilka spostrzeżeń. Ceny poszły w górę bardziej niż myślałem. Jeśli w zeszłym roku za jakąś działkę w mojej okolicy chcieli 50 zł za 1m2 to nie za bardzo byli chętni. Kupujący mieli w czym wybierać i mogli powybrzydzać. Teraz do wyboru jest znacznie mniej ziemi. Albo się sprzedały albo oferenci postanowili poczekać. Jeśli gdzieś się pojawi tabliczka z ogłoszeniem to działka za chwilę ma kupca. Np. wczoraj dzwoniłem na takie jedno gdzie ogłoszenie jest od dwóch-trzech dni. Działka 1200 m2. Chciał 150 zł za 1m2, ma już kupca ale gdybym dał 200 tysięcy to mi sprzeda. Do kupienia w cenie do 100 zł za 1 m2 są działki albo jeszcze 10 km dalej, albo rolne, albo z wadami - wąskie, nieforemne, bardzo duże, bez dojazdu itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 17.05.2007 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Skoro z pralko-suszarek przeszło na ziemię, to myślę, że Zazdrośnica kupowała swoją działkę w ostatnim dobrym momencie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 17.05.2007 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Tak jak czytam i jeżdżę to też tak sądzę Ms. chociaż gdzie nie wejdę na innych forach krzyczą, że jest pełno działek i wcale nieprawda, że tak drożeją, a jak pytam skąd takie mają info to mówią że z netu - ręce opadają, a ja mam porównanie z zeszłego roku, gdzie praktycznie na każdym słupie, lub wbitej tabliczce w ziemię były informacje o sprzedaży a teraz pusto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 17.05.2007 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 jewiroszka - Kto nie lubi schłodzonego szampana, piwka czy wina???? No kto? albo wódeczki ja P.S. Nic nie pisałem że nie nalezy nie korzystac z udogodnień, napisałem jedynie że zgadzam sie z Magnolią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 17.05.2007 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Powiedzcie mi moi drodzy a moze bardziej do Pań pytanie, czy myślałyście o zakupie suszarki (takiej elektrycznej) do suszenia prania? Teściowa mnie namawia na taki sprzęt, mówi, że to dobrodziejstwo jest i wybawienie, szczególnie w dni słotne i błotne. Mam suszarke i nie wyobrazam sobie inaczej. Niby jak suszyc bielizne? Na sznurku? Podobnie jak z samochodem bez klimatyzacji. Ciezko sie obejsc. Tak jak z odkurzaczem centralnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 17.05.2007 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 O. rrmi się objawiła! I dobrze mówi! Słyszałem też, że świetnie muruje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 17.05.2007 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 ja Nie lubisz? Serio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 17.05.2007 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 niom Nic nie przebije - ciepłego bimbru w lipcowy upalny dzień na plaży pitego z pół-litrowego emaliowanego garnuszka w ilości 0,2l na raz pod kostkę razowca bez popitki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 17.05.2007 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Mniam - az ślinka cieknie! :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 17.05.2007 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 O. rrmi się objawiła! I dobrze mówi! Słyszałem też, że świetnie muruje! witam , to falszywe pogloski. Jestem tylko pomocnikiem murarza , ktory nie jest murarzem , ale muruje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pineska32 17.05.2007 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Łukasz, stawiamy dom w technologii tradycyjnej . Pan Adam Czajkowski specjalizuje sie w szkieletowych domach, ale jak podpisywalismy z nim Umowę w styczniu br to własnie miał wolna ekipę "tradycyjną". Zreszta polecam Wam tę firme. N Zarówno ekipa murarzy jak i cieśli - to dobrzy fachowcy. Myslący, po naszych w sumie niezbyt dobrych doświadczeniach to cud, że jeszcze trafilismy na takich ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pineska32 17.05.2007 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Oj jewiroszka, jewiroszka - to widze Ty twradziel jesteś A swoja drogą to grzańce też lubie jak w dobry towarzystwie jestem:) Łukasz - jeśli chcesz popatrzec co i jak - zapraszamy, pewnie bedziemy w niedziele, bo w sobote przecież zjazd w Urzucie;) Suszarkę kupuje, nie wiem czy od razu ale kupuje i juz;))) Miejsce mam, gorzej z kasą Co do tzw "ziami", w Jeziórku gdzies wyczytałam chca juz 200 zł za 1m2. Ale ponoc jeszcze kupców za tę cene nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 17.05.2007 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Oj Pineska, Pineska, a skąd tak daleko idące wnioski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 17.05.2007 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Od wczoraj mamrotam pod nosem Geberit czy Grohe, Grohe czy Geberit ... hmmmm ... Geberit ... a moze nie ... Grohe ... taki fajnym ma przycisk Aby budowlancow nam nie zabraklo http://zerg2000.astral.as/lopata.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 17.05.2007 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Mam suszarke i nie wyobrazam sobie inaczej. Niby jak suszyc bielizne? Na sznurku? Podobnie jak z samochodem bez klimatyzacji. Ciezko sie obejsc. Tak jak z odkurzaczem centralnym Witaj Rrmi, Fajnie że jesteś. Mówisz, że bez odkurzacza centralnego to jak bez klimy w aucie? Chorobcia, a ja nie zrobiłam odkurzacza centalnego. Co do suszenia na sznurku, to... mam dużą pralnię z suszrnią na poddaszu i raczej tam będę suszyć + pralko-suszarka ( którą mam i mam nadzieję, że nic jej się nie stanie po rocznym odstaniu w garażu u znajomych) Jezier Tych ogłoszeń o ziemi jest naprawdę mało i nawet w agencjach wybór cieniutki. Szukałam ostatnio ogłoszeń o domach i jak już coś ciekawego ( tzn w przyzwoitej cenie) znalazłam, to ogłoszenie już dawno nieaktualne. Może skoro ceny ziemi i materiałów budwlanych tak rosną, to ceny mieszkań w Wwie zaczną spadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 17.05.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 AmberWind Geberit...................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts