jewrioszka 17.05.2007 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Może skoro ceny ziemi i materiałów budwlanych tak rosną, to ceny mieszkań w Wwie zaczną spadać Coś mi wpadło w ucho że już niema kupców za te ceny i sprzedający zaczynają opuszczać. A... może to był sen? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 17.05.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 AmberWind Geberit...................... Betsi, a widzialas te przyciski do Grohe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 17.05.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Jewrioszka W zasadzie to mieszkanie sprzedałam już rok temu, więc nie ma to dla mnie w tej chwili dużego znaczenia. Ale to by było ciekawe. Amber Oglądałam ostatnio tak dużo przycisków, że już nie pamiętam, który był od czego. Ale ponieważ będę mieć geberity, to szczególną uwagę zwróciłam na przyciski tej firmy ( i nawet 2 mi sie spodobały). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 17.05.2007 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Amber Czy ten Jacek-student, te sinće pod oczami to ma od nauki po nocach ( bo w dzień rozumiem macha łopatą) czy tylko od łopaty? Idę poczytać " Ładny dom", bo kupiłam 2 dni temu i nie miałam czasu jeszcze zajżeć. Do jutra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 17.05.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Betsi, a widzialas te przyciski do Grohe? Widzialam , kurcze mam 3 lazienki ,ale chyba nie sie tego nie miec W jednej bedzie normalny kibelek , ale w 2 te wiszace i chociaz nie rozumiem tej mody to sie jej poddalam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 17.05.2007 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Amber Czy ten Jacek-student, te sinće pod oczami to ma od nauki po nocach ( bo w dzień rozumiem macha łopatą) czy tylko od łopaty? No wiesz ... wole nie wnikac co on robi po nocach Marto, Fajnie jak spluczka jest ukryta w scianie. Zawsze to mniej wygibasow podczas mycia takiej zewnetrznej spluczki Mam dylemat. Gdzie najlepiej skladowac drewno do kominka? W garazu, czy na zewnatrz (na paletach pod folia)? Garaz bedzie w dzien otwarty, wiec drewno moze tam swobodnie wysychac. Na zewnatrz, pewnie schlo by szybciej, ale czy nie dostanie nog i nie pojdzie do jakiegos sasiada, tego nie wiem ... W tymczasowym miejscu drewno mus byc tak mniej wiecej do pazdziernika ... Co radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 18.05.2007 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Widziałam jak drewno jest składowane u Bułecki77 i tak zrobię bo nie mam garażu (kiedyś może jakieś 4 koła będą). Najpierw jest wiata na auto, która łączy się z pojemnym składzikiem na różne rzeczy np. rowery itp., potem na drugą stronę są przedłużone boki ściany i daszek i tam jest poukładane drewno na stronę wschodnią lub południową. Wszystko w jednym - taki : wash and go - bardzo praktyczne bo nie zajmuje wszystko dużo miejsca. Hmm co do kibelków a takie z serduszkiem na zewnątrz, to co, sam urok jak wieś to wieś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 18.05.2007 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Amber - absolutnie nie przykrywaj drewna folią, bo jedynym efektem jak w ten sposób uzyskasz będa grzybki (pleśń). drewno musi byc mocna wentylowane, więc co najwyżej można przykryc od góry, a poniewaz ostatnimi czasy deszcze padaja u nas "poziomo" to taki zabieg niewiele da. Nie podejrzewam że sąsiad gwizdnie ci drewno na opał, można jeszcze zastosowac stary kolejarski sposób do "zabezpieczania węgla". Tzn. pomalować drewno jakąs emusją w dowolnym kolorze, sąsiad znaczonego nie gwizdnie, a z daleka raczej po kilka kubików drewna nikt nie przyjedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 18.05.2007 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Garaz odradzacie? Tam na pewno na niego nie napada. Na zewnatrz trudno bedzie mu wyschnac, gdy deszcz leje sie na "glowe" i sloje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 18.05.2007 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Wystarczy zwykłe zadaszenie, a w garażu po prostu niema wystarczającej cyrkulacji powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 18.05.2007 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Jewrioszka dobrze gada: ułożyć na paletach (broń Boże bezpośrednio na ziemi). Od góry zadaszenie. Wiatr i słońce zrobią swoje. Na wsiach porąbane drewno układają pod ścianami (domó drewnianych). Kiedyś widziałam całą ścianę frontową obłożoną szczapkami z zostawionymi dziurami na okna i drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 18.05.2007 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 No tak właśnie pisałam, że będą na ścianie drewnianej a pod spodem jakaś konstrukcja - palety najwygodniejsze.Ale mam inny problem - czy trzeba to drewno co jakiś czas "przetasowywać" ? tj. przekładać z góry na dół itp. w czasie częstej używalności pewnie nie ale jak tak sobie dłużej leży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 18.05.2007 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 według mnie - nie ma potrzeby. Jeśli miejsce nie zacienione, nic stale nie kapie. Warto jednak wybierać drewno równomiernie - nie tylko "od góry". Jeśli w następnym roku kupisz nowy zapas - nie układaj na starym. Wtedy warto przełożyć, żeby stare poszło w pierwszej kolejności do palenia. To wiem z moich doświadczeń w trudnym dzieciństwie (przedwojenna kamienica - palenie w piecach i chodzenie na strych z praniem) i latach młodości (chatka studencka w górach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 18.05.2007 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Dokładnie tak jak pisze Ms Niektóre gatunki maja tendencje do utraty tkanki z pomiędzy słojów ( np. brzoza) i po kilku latacj takie bierwiono jest o polowe lżejsze i co za tym idzie jego przydatnośc jako paliwa tez jest mniejsza. Znam to z autopsji, działka na wsi i dwie zimy tam spędzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 18.05.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Amber Idę poczytać " Ładny dom", bo kupiłam 2 dni temu i nie miałam czasu jeszcze zajżeć. Polecam nowego Muratora - jest obszernie od domu Jeziera, któremu gratuluję gwiazdorstwa a po j piszemy "rz" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 18.05.2007 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 A ja sobie czytam stąd http://dom.gazeta.pl/Ladny-Dom/0,0.html po co kupować, a muratorek to tradycyjnie oczywiście kupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 18.05.2007 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Depi Jak najbardziej kupię sobie Muratora ( ciekawe tylko kiedy przeczytam). Sorki, ale jestem wtórnym dysortografikiem ( po dziecku). Zapewniam Cię że jakbyś poczytał zeszyty i prace mojego dziecka to nie wiedziałbyś, co jak się pisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 18.05.2007 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Sorki, ale jestem wtórnym dysortografikiem ( po dziecku) Ale się obśmiałem! Wtórna dysortografia! Ale to fakt - przez te wszystkie smsy, brak polskich czcionek no i ciągłe czytanie internetu 2.0 (czyli tfurczości własnej internautów) ja też w pewnym momencie zacząłem tracić orientację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 18.05.2007 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Depi Ale nawet jak gazetę programem TV czytasz to co widzisz............... film " Włatcy móh" Filmu w zyciu nie ogłądałam, bo już po samym tytule można się domyśleć jaki jest poziom tego filmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 18.05.2007 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 W tej chwili czytuję Muratora oraz Ładny Dom, gdybym musiała wybrać i pozostać przy jednym - miałabym zgryz. Redaktorem naczelnym w ŁD jest były red. nacz. Muratora i uważam, że to bardzo dobry fachowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts