jewrioszka 18.05.2007 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Mnie osobiście na ostatnim szkoleniu spodobało sie słowo "zepsół" - ktore wszyscu odczytali jako "zespół" , a chodziło o wyraz "zepsuł". Z powyższego przykładu widac jak ortografia i szyk liter wpływa na zrozumienie treści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 18.05.2007 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Depi film " Włatcy móh" Filmu w zyciu nie ogłądałam, bo już po samym tytule można się domyśleć jaki jest poziom tego filmu. Ksionszka byua fajna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 18.05.2007 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Całe szczęście, że pomimo wielu "byków" my się rozumiemy ( bo nadajemy na tych samych falach tematycznych?). Kto z Was wybiera się jutro na zlot forumowiczów do Urzutu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 18.05.2007 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Mua się wybiera, ale po południu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 18.05.2007 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Ja niestety jutro wyjeżdżam na komunię chrześniaka i nie dam rady jechać na zlot. Mam coś z absurdów około instalacyjnych. Facet mi dzisiaj zaśpiewał za piec a ekogroszek, kominek z DGP i zestaw solarów do CWU.... 60 tyś zł Stwierdził, że solary to minimum 20 tyś a kominek min 12 tyś. Nie chciał nawet słyszeć o kominku z płaszczem wodnym i twierdził, że nie da się go podłączyć do instalacji CO tak aby współpracował z piecem. Jak ktoś chce to mogę na PW podać jego namiar. Ogólnie jestem w szoku. Dla odmiany specjalista ze sklepu kilka metrów dalej fachowo odpowiadał na pytania i twierdził, że wszystko da się zrobić. P.S. Słyszeliście o szklanych rurkach do CO?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 18.05.2007 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Ja się wybieram i nawet może mi się uda swoją Ofcę przytargać. Pisałem parę postów wyżej (przy okazji Betsy problemów z podłogówką), że naprawde zgroza człowieka za gardło chwyta, jak słucha co mówią te fachowce. A my jestesmy przecież lajkonikami i wystarczy miesiąc poczytać o tym i owym, aby zdemaskować tych palantów. Szklane rurki CO? A po co? Szkło jest drogie i kruche. Doskonale przewodzi ciepło. Jedynie prądu nie przewodzi, ale po co to komu? Bez sensu... Solary chyba sobie kupie za 6200 brutto razem ze zbiornikiem biwal Hewalexa i będę miał z czapy. Ew. parę groszy droższe próżniowe z insbudu. Przy takiej cenie to nawet okres zwrotu inwestycji będzie całkiem normalny (6-7 lat). 20tys? Jak kto chce Vieśmana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 18.05.2007 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Kto z Was wybiera się jutro na zlot forumowiczów do Urzutu? My sobie niestety popracujemy Patrzenie na wygibasy pana koparkowego, ktory lycha smiaga tak 20 cm z jednej strony od naszego dachu, a z drugiej 10 cm od ogrodzenia jest nie na moje nerwy ... Wrocilam wiec do domu Pamietacie jak sie martwilam roznica w poziomie taras-podloze? Zmartwienia juz nie ma Po dzisiejszych wykopach, dwa takie tarasy moglaby okopac dookola a ziemi (piachu ) jeszcze zostanie Betsi, no to bede Geberity Dzieki za rady dotyczace drewna. Bedziemy suszyc na paletach i na dworze Na szczescie za miesiac mamy miec drewutnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 18.05.2007 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Depi film " Włatcy móh" Filmu w zyciu nie ogłądałam, bo już po samym tytule można się domyśleć jaki jest poziom tego filmu. Ksionszka byua fajna... Mój syn to ogląda a ja nie wiem co to jest, czy to dla dzieci czy dla dorosłych, połapać się nie można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 18.05.2007 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Depi film " Włatcy móh" Filmu w zyciu nie ogłądałam, bo już po samym tytule można się domyśleć jaki jest poziom tego filmu. Ksionszka byua fajna... Mój syn to ogląda a ja nie wiem co to jest, czy to dla dzieci czy dla dorosłych, połapać się nie można Hmm.. Mówimy o czymś na podstawie Goldinga czy to tylko "pszypatkova zbierzność"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 18.05.2007 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Można obejrzeć odcinki w telewizji i w necie, wszystkie nastolaty się tym pasjonują a ja nie rozumiem tego bełkotu jak chcesz to sobie zerknij http://wlatcymoch.com/news.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 18.05.2007 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 [quote name="Zazdrośnica"Mój syn to ogląda a ja nie wiem co to jest, czy to dla dzieci czy dla dorosłych, połapać się nie można To w jakim wieku masz dziecko skoro ogląda filmy o tej godzinie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 18.05.2007 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Bo żeby to zrozumiec to trzeba jakiegoś jointa lub w nowomowie skuna wyjarać. A najlepiej dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 18.05.2007 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Sorki, ale jestem wtórnym dysortografikiem ( po dziecku). Zapewniam Cię że jakbyś poczytał zeszyty i prace mojego dziecka to nie wiedziałbyś, co jak się pisze Termin "wtorny dysortografik" musze sprzedac dalej Zaraz jade obejrzec posadowione szambo Ciekawe jak sie prezentuje Czy ja juz pisalam, ze ekipa od ocieplania poddasza i przykrecania plyt, jest u mnie ponownie? Tym razem pracuja na wlasny koszt, czyli za darmo I beda tak przyjezdzac przez tydzien. A w piatek zbiore ponownie kierbuda, inspektora i szefa ekipy i bedziemy oceniac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pineska32 18.05.2007 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 My tez sie wybieramy całom rodzinkom Najpierw jedziemy pomacać i zamówić okna, potem do Raszyna pomacać drzwi (ciagle nie mozemy zobaczyc tego tyou drzwi, które chcielibyśmy zamówić) a potem do Urzutu. Pewnie bedziemy około 14. A jesli chodzi o otrografie, to czasem zastanawiam sie nad prostym wyrazem, "ciemnośc, widze ciemność" Pozdr.aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 18.05.2007 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 My chyba nie damy rady przyjechać do Urzutu, druga połowa pracuje, ja mam pakowanie przed przeprowadzką+dziecko+pies+ i jeszcze 100 innych rzeczy. Jakby co, bawcie się dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 18.05.2007 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Bo żeby to zrozumiec to trzeba jakiegoś jointa lub w nowomowie skuna wyjarać. A najlepiej dwa. Skun to nie synonim jointa, a rodzaj (mocniejszej) trawy. No jointa można powiedzieć inaczej np. batat lub bardzo często używane blant. O. No i Włatca Móh czy jak im tam z Golidngiem chyba niewiele mają wspólnego. Ale może dzieciak niechcący sięgnie po książke bo mu tytuł będzie znajomo brzmiał? Swoją drogą to smutne wszystko, bo my co prawda jointy i owszem i inne rzeczy też, ale do nieczytania książek to się nikt nie przyznawał... Ale w tych czasach to w MTV leciała muzyka... Łezka sie w oku kręci... Takie były melanże (słowo do przyswojenia oznacza zabawę, imprezę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 18.05.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Barozi napisał: Mam coś z absurdów około instalacyjnych. Facet mi dzisiaj zaśpiewał za piec a ekogroszek, kominek z DGP i zestaw solarów do CWU.... 60 tyś zł A masz namiary na piece z Targów Muratora, mnie został jeden namiar, piec z tygodniowym podajnikiem, coś 9 tys., w Markach będą mieli przedstawicielstwo , tel: 606 380 525, 692 421 081 A drugi z handlowców, którego namiar niestety zgubiłam, wspominał, że można sie starać o zwrot pieniędzy z gminy za zakup pieca w ramach dotacji z Unii, ale nie drążyłam tematu bo piec nie jest w sferze naszych zainteresowań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 18.05.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Chcesz sie kłócić? znowu Joint to skręt z marihuany, a skun to prawie to samo tylko z dopalaczem. Poza tym w slangu są używane naprzemiennie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 19.05.2007 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 Jewrioszka,Depi Wasza dyskusja na temat nazewnictwa śroków odurzających jest bardzo ciekawa. A może by tak pościk na forum np. pt. " Jak nalepiej odreagować stres budowlany?" Myślę, że pomysłów byłoby całe mnóstwo Zuber To kiedy ta przeprowadzka? U mnie praktycznie całe odwodnienie zrobione. Jeszcze tylko zostało połączenie studni zbiorczej na wodę z całym systemem odwadniającym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 19.05.2007 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 Może moglibyście doradzić mi coś w sprawie kominków?Zastanawiam się nad tym wkładem http://www.befpolska.com/pl/katalog-produktow/wklady-kominkowe/blanzek-700/blanzek-700p Założenie jest takie, że ogień powinien być widoczny z kilku miejsc. Ma służyć do normalnego palenia i dogrzewania pomieszczeń w zasięgu kominka ( czyli: salon, kuchnia, jadalnia oraz poddasze - tam będzie wyprowadzony wywiew ciepłego powietrza ale nie DGP)Zasatnawiam się jaką zabudowę zrobić do takiego wkładu. Musi pasować do wystroju całego parteru, bo wszystko jest " otwarte" i jednocześnie być sercem domu.Przejrzałam już strony na forum z różnymi zdjęciami, ale nic nie rzuciło mnie na kolana. Haha zapamiętałam, że po j piszemy rz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts