Mani 19.05.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 No to napiszcie jak było na zlocie, co się działo itp. Ja niestety siedziałam cały dzień w robocie a na wieczór pognałam na działkę wysiać trawę na POLE. Zjadły nas komary, off jakoś ich nie odstraszał . A na koniec były jaja bo akumulator w aucie nam wysiadł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mani 19.05.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 A no to się już do końca pochwalę, zamówiłam okna, piękne, drewniane ze szprosami drogie niestety tylko jak cholera:cry: -będą w połowie lipca i podpisałam umowę ze strzechowcami, zaczynają niestety dopiero w połowie sierpnia. tutaj już nic nie powiem o cenie, bo to już w ogóle jakaś masakra... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gafinka 19.05.2007 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 Dzwoniłem też do Twojego tynkarza i najbliższy wolny termin ma w drugiej połowie sierpnia. W sumie wlałbym kogoś na początek sierpnia, bo już wtedy będę miał elektrykę i część hydrauliki. NIe chciałabym cię zmartwić - ale z mojej walki o tynkarzy którą odbylam jakies 4 tygodnie temu - wynika, że znalezienie ekipy wcześniej jak na wrzesień graniczy z cudem, a znalezienie ekipy na cementowo-wapienne maszynowe z jeszcze większym. Mnie udało się umówić cementowo - wapienne ręcznie kładzione. Na maszynowe, albo panowie mają popsutą maszynę, albo mają za mało ludzi a zlecenia umówione już na jesień więc i tak nie robią cementowo wapiennych maszynowo bo i tak nie mogą obrobić zleceń na gipsowe - a chyba z jakiś przyczyn wolą te wlaśnie kłaść. U mnie niestety zaowocuje to tym, że tynkarze będą tynkowac około 1,5 miesiąca i dopiero wtedy mogą wejść fachowcy od wylewek. Z żadnymi innymi fachowacami nie miałam takiego bólu z umawianiem terminu jak z tynkarzami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 20.05.2007 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 ( czyli: salon, kuchnia, jadalnia oraz poddasze - tam będzie wyprowadzony wywiew ciepłego powietrza ale nie DGP) Betsi - to tez DGP tylko że grawitacyjne. Lukne na te kominki wieczorkiem. tylko że .. no ...wiesz... ja patrze praktycznie, a mniej estetycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pineska32 20.05.2007 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 Hej! Padlismy wczoraj jak muchy . Wyszliśmy z domku o 10 a wróciliśmy po 18. Wszytsko na szczęście było do załatwienia na jednej trasie. N jpierw do Raszyna obejrzeć drzwi - nie było naszego typu, potem do Michałowic też na ogląd drzwi - definitywnie wykonawstwo do bani. Jakies niedoróby, odstajace listewki , ba! - my wogóle nie chcemy żadnych badziewnych listewek. Potem do Wolicy do MSa zamówic okna. Zamówiliśmy juz z nowym designem MAja tam też konglomeraty, marmury i granity i nawet w dobrej cenie, przy okazji zamówimy tez u nich blaty i parapety. Potem udało nam sie dojechac do Urzutu do wioski budowlanej, w której bylismy pierwszy raz. Sama wioska - dla nas totalne rozczarowanie, tylko jeden domek wykonany zgodnie ze sztuka budowlana, w innych odwała. Ale płytkarza maja dobrego - piękne wzory płytek, i dobrze połozone. Co do spotkania forumowiczów. Nie namierzyłam nikogo od nas , głównie bawili sie stali bywalcy, którzy juz sie znali i Redakcja. Inni głównie chodzili i zwiedzali budowle i korzystali z dobrego jadła i picia. Było zdjęcie grupowe, wybory miss forum jakieś konkursy. Na koniec każdy dostał siateczkę z czerwcowym numerem Muratora, styczniowym m jak mieszkanie i grudniowym dom&wnętrze, nalepkami i miarką z latarką i mini niezbędnikiem. Szkoda, że nie moglismy sie tam spotkać wtedy moze byłoby fajniej. pozdr aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 20.05.2007 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 Zuber To kiedy ta przeprowadzka? Przeprowadzamy się jakoś pod koniec tygodnia, na razie do" przejściowego "domu / docelowy póki co to stan zero/,niedaleko budowy, wczoraj spakowałam połowę księgozbioru, dzisiaj walczę dalej. Co do Wioski Budowlanej, mam podobne wrażenia jak Pineska, zwiedzaliśmy ją często jeszcze jak byliśmy jeszcze na etapie pomysłu budowy kanadyjczyka. Fajne jest tylko to, że można sobie domki w" realu" pooglądać. Pineska, jak tam nowy profil MS -ładny jest? Podeślij kontakt na dystrybutora z Wolicy. P.S.Czekamy na zamówiony cement!!! Nie ma, nie ma , nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 20.05.2007 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 Byłem w Urzucie wczoraj. Spotkałem Jewrioszkę, Abrombę i MS z naszej grupy. Wcześniej oglądałem domek Pontypendy- superfajny. Widziałem też stan surowy Baroziego z daleka i stan 0 Zuber. Na spotkaniu forumowiczów zostałem nagrodzony trzy razy . Otrzymałem dyplom za pisanie na forum. Kask muratora za to, że jestem najlepszym doradcą. Wygrałem też głosowanie w konkursie na "Najpożyteczniejszego Człowieka Forum". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 20.05.2007 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 Jezier Nasze gratulacje. I z powodu artykułu w Muratorze również. Fajnie mieć takiego "najpożyteczniejszego" sąsiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pineska32 20.05.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 Gratulacje Jezier!!!Akurat na rozdania chodzilismy i ogladaliśmy wioskę a potem około 17, wyruszyliśmy nah hause. Zuber - podaje namiary na przedstawiciela w Wolicyk/Janek - polecamul. Ogrodowa 4 (trasa Katowicka -dokładnie przy trasie)tel. 798-08-99 Nowy profil jest bardziej "łagodny" zaokrąglony, nie taki kanciasty, podobny do 6komorowego aluplasta, nam sie podoba bardziej, jest troszke droższy. Obejrzeć w naturze bedzie go mozna około 04.06 a w poniedziałek maja mieć już taki przykładowy przekrój. My na razie mamy sam rysunek z fabryki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 20.05.2007 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 Jezier, GRATULACJE!!! Gdybym ja dostala chociaz dyplom za pisanie na Forum ..... ulalala Byloby przynajmniej usprawiedliwionko dla tego balagunu, ktory pielegnuje od wielu tygodni Pineska, co to znaczy konglomeraty i marmury w dobrej cenie? Zastanawiam sie na dlugim blatem do jednej z lazienek i wlasnie szukam kamienia/konglomeratu w akceptowalanej cenie Betsi, przed zamowieniem kominka przez internet, zawsze ogladaj go "na zywo". Np. Lechma z PW w internecie wyglada calkiem ok, na zdjeciu jest ladnie wyeksponowana panoramiczna szyba, fajne bliki, no pomyslalam, jest ok - mozemy zamawiac. W rzeczywistosci szybko zweryfikowalam swoja ocene BTW chyba wszyscy polscy producenci maja taka maniere umieszczania napisu z nazwa kominka tuz za szyba. No normalnie dramat Moze w modelach z DGP nie ma takiej sytuacji, ale zawsze sprawdzaj. A co do zabudowy, to najlepiej sama sobie cos wymysl i rozrysuj Bedzie oryginalnie i tak jak chcesz My robimy bardzo prosta, dosyc nowoczesna obudowe z naturalnych materialow i mam nadzieje, ze z fajnym oswietleniem, ktore jednoczesnie nie bedzie konkurowalo z plomieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pineska32 20.05.2007 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 Amber! Konglomerat kwarcowy ten co mi sie podobał, jakis beżowy , niestety zapomniałam nazwy - wynosił 850 zł za 1m2. Marmur - z tego co pamiętam oczywiście nazwy nie pomne - 790 zł. Ale były tez tańsze i droższe rzecz jasna. W naszym przypadku, opłaca sie u nich zamówić, bo zamawiamy okna i wtedy rabacik dostaniemy. Kominek - obudowa wybraliśmy w Castoramie a i tak okazało się, że oni to robią na zamówienie, więc mozna zamówić w sumie jaki się chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 20.05.2007 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 jezier - nasze gratulacje. Pineska - my z Ms zwinęliśmy się ok 16, ale została jeszcze na pewno Abromba (też jest z naszej grupy ) i Depi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 20.05.2007 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 jezier - nasze gratulacje. Pineska - my z Ms zwinęliśmy się ok 16, ale została jeszcze na pewno Abromba (też jest z naszej grupy ) i Depi A cóż to " " ma oznaczać? Ja wiem, że prawie mnie nie ma na Forum i jestem totalnie passe, ale miejcież litość dla kobiety z dwójką dzieci, dojeżdżającą do roboty na Pragę, z uciętym czubkiem palca i rozbitym samochodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 20.05.2007 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 Pineska, Dzieki za ceny. Sprawdze jeszcze ten punkt na granicy Baniocha - Katy. Podobno tez maja dobre ceny, no i sa bardzo blisko abromba, sadzac po ilosci postow jednak mozna pogodzic dzieci, prace na Pradze, budowe i forumowa aktywnosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 20.05.2007 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 jezier - nasze gratulacje. Pineska - my z Ms zwinęliśmy się ok 16, ale została jeszcze na pewno Abromba (też jest z naszej grupy ) i Depi A cóż to " " ma oznaczać? Ja wiem, że prawie mnie nie ma na Forum i jestem totalnie passe, ale miejcież litość dla kobiety z dwójką dzieci, dojeżdżającą do roboty na Pragę, z uciętym czubkiem palca i rozbitym samochodem. Aaaaaaa........nic takiego tak mi sie napisało, bo ostatnio coś mało ciebie, no ale ty już zbudowałaś i mieszkasz. czego ci bardzo bardzo zazdrościmy . Ty dojeżdżasz na Pragę do pracy a ja na budowę ( do roboty) z Pragi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pineska32 20.05.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 jewiroszka, jakaś slepa jestem , szkoda, że nie namierzylam nikogo z grupy buuu buuuu. ale mam nadzieje, że jeszcze okazja się znajdzie Jutro rano jesteśmy umówienie z Dyrektorka szkoły w Zalesiu - nie przyjeli mojej małej do szkoły a potem na budowę, a potem odwoże mężunia do pracy a potem pędzę do domu do młodszej latorośli, która z teściowa zostaje. a potem szukam drzwi, bo cały czas jestem w tym samym punkcie Jak juz znajdę jakies a przystepna cenę to wykonawstwo do bani. Już nawet przewalczyłam fobię Piotra, nie musza być całe drewniane. Może przejadę się do Chobota, chyba Betsi kogos szukała kiedyś do towarzystwa Pozdr aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 21.05.2007 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Przyjechaliśmy do Urzutu w momencie, kiedy Jezier odbierał nagrodę dla najlepszego doradcy forum.Gratuluję! Zdecydowanie najlepiej bawili się starzy wyjadacze forum. Szkoda, że obsiedli stoliki przed sceną i w zasadzie się zza nich nie ruszali. Nie mogłam podejrzeć ich nicków. Był też, nie wymieniony jeszcze, Depi z Ofcą (jak obiecywał). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 21.05.2007 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Jak nie wymieniony, ze zrozumieniem czytać proszę. O ofcy faktycznie nie wspomniałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 21.05.2007 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Faktycznie, wymieniony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 21.05.2007 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Witam po weekendzie, Gratulacje dla Jeziera. Szkoda że nie mogliśmy dojechać do Urzutu, no ale obowiązki rodzinne nas zatrzymały w Białymstoku, ale nie mogę narzekać. W końcu po raz pierwszy od dwóch miesięcy wyjechaliśmy dalej niż 15 km za Piaseczno i Warszawę. Niestety cały czas szukam tych nieszczęsnych tynkarzy. Rozmawiałem ze swoim kierbudem i zalecał, aby jednak położyć cementowo-wapienne, gdyż są lepsze na ściany z ceramiki. Mówił coś o tym, że gipsowe tynki na ceramice nie oddają wilgoci tak dobrze jak cementowe i dom długo utrzymuje wilgoć. Mi natomiast zależy na tym, aby jak najszybciej go osuszyć. W związku z osuszaniem mam też pytanie. Czy ktoś korzystał z usług firm osuszających z wilgoci technologicznej?? Ile może taka usługa kosztować? Wiem że byłoby taniej wysezonować dom, ale jeśli nie ma się gdzie mieszkać to czasami trzeba to suszenie przyspieszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts