Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam pytanie do jaśnie oświeconych ;-)

Lada dzień odbieram WZ dla części dużej działki i oczywiście ten fragment będę chciał wydzielić. Gdzie i jak to załatwiać?

Musi przyjść geodeta - to oczywiste. Pytanie jaki rodzaj mapy powienienem dla niego przygotować i w ilu egzemplarza powinien zrobić rysunek?

Gdzie potem z wyrysami aby załatwić sprawę formalnie?

Spicie? ;) A my wlasnie skonczylismy ukladanie 6mp drewna. Oj, poczatkowo wielka gora wysypana po 21.00 wygladala na taka, przy ktorej 3 dni trzeba bedzie biegac :lol: Ale jakos dalismy rade w 3 godziny, a cale drewno trafilo na palety :-)

Dzisiaj odwiedzilam punkt z marmurami, granitami i konglomeratami w Katach. Polecam. Ceny bardzo przyzwoite, a wybor przeogromny. Czas realizacji zamowien to 3 tygodnie.

Amber - nie spaliśmy! Młodsza latorośl postanowiła przypomniec nam, że umie sie głośno wydzierać. Podaj namiary gdzie w Katach mozna te marmury poogladać. Rozumiem, że Katy wielkie nie sa, ale żebym tam nie kręciła bez sensu.

Dla Husara i innych, którym w przyszłości sie przyda nastepujace info:

Dawno temu w 2005 roku jak załatwiałam pozwolenie na budowę dostałam od pana Choińskiego w Gminie Prazmów taki mini informator.Musielismy jak każdy wypełnic poszczególne punkty:

1.aktualnu podkład geodezyjny w skali 1:500

2. orientacja w skali 1:5000 (oryginał i kserokopia)

(Od geodety dostalismy 5 mapek)

2. Wyznaczenie nieprzekraczalnych linii zabudowy (w Gminie Prazmów)

3. Decyzja wyłączajaca grunty z produkcji rolnej o ile nie zostały wyłączone (w Piasecznie)

4. Projekt zagospodarowania działki winien byc wykonany na mapie geodezyjnej w skali 1:500

5. Warunki podłączenia infrastruktury technicznej w zakresie wodn-kanal (Prazmów ul. Czołchańskiego17/2)

6. Warunki podłaczeń w zakresie dostawy energii (Konstancin-jeziorna ul. Piaseczyńska 52, w środę nie przyjmuja interesantów))

7. Jesli ma byc zbiornik naziemny z gazem płynnym - nalezy uzgodnić to z rzeczoznawca ds przeciwpozarowch.

W planie zagospodarowania przewidziec mała architekture oraz zieleń wysoka i niska

8. Uzgodnic właczenie działki do ciagu komunikacyjnego (wjazd na teran posesji) ze Starostwem Powiatowym w Piasecznie ul. Czjewicza 1A

Zjadzy z dróg powiatowych i wojewódzkich wymagaja wykonania projektu budowlanego i uzyskanie pozwolenia na budowe zjazdów. Drogi wojewódzkie ul. Ciołka 10

9. Przedłozyć dokumentacje i projket szamba szczelnego lu oczyszczalni scieków wykonana przez uprawniona osobę.

10. Projekt zagospodarowania działki opracowany na aktualnym podkładzie geodezyjnym, do celów projektowych, wydanym przez Składnice Map uzgodnić z Wojewódzkim Zarządem Melioracji i Urzadzeń Wodnych, Oddział Rejonowy w Piasecznie ul. Kosciuszki 22

11. Ogrodzenie od ulicy nie powinno przekraczać 1,8 m wysokości

12. Na posesji należy wyznaczyć 2-3 miejsca parkingowe

13.Maksymalna wysokość budynku 1i 1/2 kondygnacji, powierzchnia biologiczna działki minimum 70%

Jesli cos się zmieniło od 2005 roku to ja juz nie wiem.

Pozdr. aga

PS. Jade dzis do Chobota po południu, relacje zdam :)

Amber,

Czy ten punkt z marmurami to jest w Kątach k.Góry Kalwarii?

Dokladnie ten. I blizsze info dla Pineski. Jadac trasa Piaseczno-Gora Kalwaria, zaraz przy wjezdzie do miejscowosci Katy, po prawej stronie zobaczysz wielgachna reklame "marmury, granity, konglomeraty". Skrecasz w prawo na prywatna posesje i juz jestes :-)

BTW a ja myslalam, ze tylko my tak dlugo poniewieralismy sie na dzialce :roll: :wink:

I jeszcze jedno. W lipcu chcemy zglosic zakonczenie budowy. Moj kierbud mowi, ze juz teraz trzeba poinformowac geodete. Czy to nie za wczesnie? :roll:

W związku z brakami na rynku ściągamy na środę cement z Ożarowa Mazowieckiego / za 4 t płacimy 1800+ transport /

Czy ktoś z was byłby zainteresowany zakupem?

Możnaby podzielić koszty transportu.

A ja mam pytanko a jaki ten cement ? Bo wlaśnie mam zamawiać na tynki wewnętrzne co by było na przyszły tydzień i ja potrzebuje dużooo cementu, ale czystego - czyli chyba I.

Może przejadę się do Chobota, chyba Betsi kogos szukała kiedyś do towarzystwa :wink:

Ano szukałam, tylko nadmiar obowiązków i załatwiania spraw papierowych w urzędach nie pozwolił mi przyłączyć się do Amber :cry:

Niestety pracuję codziennie do co najmniej 16.30 i ciężko wyrwać mi jakis wolny dzień, tkże znowu nie przyłaczę się do Ciebie.

Ale koniecznie zdaj relację, co było i jak.

Jak będziesz ogładała drzwi to pls zerknij na jakość drzwi wewnetrzych z poprzecznymi przeszkleniami.

Jezier

Gratulacje !!!!!!!!!!!!!!

Wszyscy

Czy nie wiecie może co muszę zrobić dalej w celu podłaczenia gazu do budynku i podpisania umowy z gazownią? Jakie dokumenty trzeba złozyć?

Mam zrobione całe przyłacze do domu ( prawie zgodnie z projektem), wszystkie mozliwe skrzyneczki z zaworami odcinającymi. Teraz gazownia musi tylko odkręcić kurek w głownej magistrali gazowej.