Zazdrośnica 21.05.2007 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Witam po wekendzie, polećcie mi jakiś spoko skład ze stalą z dostawą. Gratulejszyn Jezier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
husar 21.05.2007 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Mam pytanie do jaśnie oświeconych Lada dzień odbieram WZ dla części dużej działki i oczywiście ten fragment będę chciał wydzielić. Gdzie i jak to załatwiać? Musi przyjść geodeta - to oczywiste. Pytanie jaki rodzaj mapy powienienem dla niego przygotować i w ilu egzemplarza powinien zrobić rysunek? Gdzie potem z wyrysami aby załatwić sprawę formalnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 21.05.2007 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 W związku z brakami na rynku ściągamy na środę cement z Ożarowa Mazowieckiego / za 4 t płacimy 1800+ transport /Czy ktoś z was byłby zainteresowany zakupem?Możnaby podzielić koszty transportu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 21.05.2007 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Spicie? A my wlasnie skonczylismy ukladanie 6mp drewna. Oj, poczatkowo wielka gora wysypana po 21.00 wygladala na taka, przy ktorej 3 dni trzeba bedzie biegac Ale jakos dalismy rade w 3 godziny, a cale drewno trafilo na palety Dzisiaj odwiedzilam punkt z marmurami, granitami i konglomeratami w Katach. Polecam. Ceny bardzo przyzwoite, a wybor przeogromny. Czas realizacji zamowien to 3 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 22.05.2007 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 O tej porze ?!?! Lud budujący wraca z tyrki na swoich hacjendach.My tez o tej porze wróciliśmy z budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misze78 22.05.2007 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Amber, Czy ten punkt z marmurami to jest w Kątach k.Góry Kalwarii? Wczoraj też wróciłem późno, może nie aż tak, ale robota idzie. Zaczynają stawiać więźbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 22.05.2007 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Stal, stal, stal - skąd najlepiej pliska o info I następne głupie pytanie - skąd wziąść darmową tablicę inwestorską i dziennik budowy może komuś gdzieś zalega dodatkowo i chciałby się pozbyć , chociaż za połowę ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 22.05.2007 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Uwaga: w środę prawdopodobnie późnym popołudniem będę się poruszała wyjątkowo na 4 kołach, nie wiadomo gdzie i o której się pojawię żeby zajrzeć na czyjeś podwórko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pineska32 22.05.2007 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Amber - nie spaliśmy! Młodsza latorośl postanowiła przypomniec nam, że umie sie głośno wydzierać. Podaj namiary gdzie w Katach mozna te marmury poogladać. Rozumiem, że Katy wielkie nie sa, ale żebym tam nie kręciła bez sensu. Dla Husara i innych, którym w przyszłości sie przyda nastepujace info: Dawno temu w 2005 roku jak załatwiałam pozwolenie na budowę dostałam od pana Choińskiego w Gminie Prazmów taki mini informator.Musielismy jak każdy wypełnic poszczególne punkty: 1.aktualnu podkład geodezyjny w skali 1:500 2. orientacja w skali 1:5000 (oryginał i kserokopia) (Od geodety dostalismy 5 mapek) 2. Wyznaczenie nieprzekraczalnych linii zabudowy (w Gminie Prazmów) 3. Decyzja wyłączajaca grunty z produkcji rolnej o ile nie zostały wyłączone (w Piasecznie) 4. Projekt zagospodarowania działki winien byc wykonany na mapie geodezyjnej w skali 1:500 5. Warunki podłączenia infrastruktury technicznej w zakresie wodn-kanal (Prazmów ul. Czołchańskiego17/2) 6. Warunki podłaczeń w zakresie dostawy energii (Konstancin-jeziorna ul. Piaseczyńska 52, w środę nie przyjmuja interesantów)) 7. Jesli ma byc zbiornik naziemny z gazem płynnym - nalezy uzgodnić to z rzeczoznawca ds przeciwpozarowch. W planie zagospodarowania przewidziec mała architekture oraz zieleń wysoka i niska 8. Uzgodnic właczenie działki do ciagu komunikacyjnego (wjazd na teran posesji) ze Starostwem Powiatowym w Piasecznie ul. Czjewicza 1A Zjadzy z dróg powiatowych i wojewódzkich wymagaja wykonania projektu budowlanego i uzyskanie pozwolenia na budowe zjazdów. Drogi wojewódzkie ul. Ciołka 10 9. Przedłozyć dokumentacje i projket szamba szczelnego lu oczyszczalni scieków wykonana przez uprawniona osobę. 10. Projekt zagospodarowania działki opracowany na aktualnym podkładzie geodezyjnym, do celów projektowych, wydanym przez Składnice Map uzgodnić z Wojewódzkim Zarządem Melioracji i Urzadzeń Wodnych, Oddział Rejonowy w Piasecznie ul. Kosciuszki 22 11. Ogrodzenie od ulicy nie powinno przekraczać 1,8 m wysokości 12. Na posesji należy wyznaczyć 2-3 miejsca parkingowe 13.Maksymalna wysokość budynku 1i 1/2 kondygnacji, powierzchnia biologiczna działki minimum 70% Jesli cos się zmieniło od 2005 roku to ja juz nie wiem. Pozdr. aga PS. Jade dzis do Chobota po południu, relacje zdam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pineska32 22.05.2007 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Zazdrosnica,Dziennik i tablicę zakupiłam w Gmiie w Piasecznie, w piwnicy jest ksero i sklepik. Aaa i wtym sklepiku jest superancka mapa gminy Prazmów i innych tez oczywiście. Ze spisem ulic, opisem miejscowości itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz_Kangoo 22.05.2007 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Napiszcie mi proszę jak to jest z mapką do celów projektowych (1:500). Czy ona ma jakąś ważność? Ja już różne wersje słyszałem i się pogubiłem Ile ich zamówić? PS. Strasznie długie terminy mają geodeci Mi powiedział, że 2 m-ce będę czekał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 22.05.2007 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Lukasz ja zamówiłam 3 mapy 1:500 i jedną 1:1000, te pierwsze są do celów projektowych a ta druga do elektryki i innych uzgodnień, w sumie dostałam map 5 bo dodatkowo 1 gratis za wszystko zapłaciłam 500 zł i czekałam 2 tygodnie. O ważności nic nie słyszałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 22.05.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Amber, Czy ten punkt z marmurami to jest w Kątach k.Góry Kalwarii? Dokladnie ten. I blizsze info dla Pineski. Jadac trasa Piaseczno-Gora Kalwaria, zaraz przy wjezdzie do miejscowosci Katy, po prawej stronie zobaczysz wielgachna reklame "marmury, granity, konglomeraty". Skrecasz w prawo na prywatna posesje i juz jestes BTW a ja myslalam, ze tylko my tak dlugo poniewieralismy sie na dzialce I jeszcze jedno. W lipcu chcemy zglosic zakonczenie budowy. Moj kierbud mowi, ze juz teraz trzeba poinformowac geodete. Czy to nie za wczesnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gafinka 22.05.2007 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 W związku z brakami na rynku ściągamy na środę cement z Ożarowa Mazowieckiego / za 4 t płacimy 1800+ transport / Czy ktoś z was byłby zainteresowany zakupem? Możnaby podzielić koszty transportu. A ja mam pytanko a jaki ten cement ? Bo wlaśnie mam zamawiać na tynki wewnętrzne co by było na przyszły tydzień i ja potrzebuje dużooo cementu, ale czystego - czyli chyba I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 22.05.2007 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Uwaga: w środę prawdopodobnie późnym popołudniem będę się poruszała wyjątkowo na 4 kołach, nie wiadomo gdzie i o której się pojawię żeby zajrzeć na czyjeś podwórko Zapraszam po 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 22.05.2007 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Może przejadę się do Chobota, chyba Betsi kogos szukała kiedyś do towarzystwa Ano szukałam, tylko nadmiar obowiązków i załatwiania spraw papierowych w urzędach nie pozwolił mi przyłączyć się do Amber Niestety pracuję codziennie do co najmniej 16.30 i ciężko wyrwać mi jakis wolny dzień, tkże znowu nie przyłaczę się do Ciebie. Ale koniecznie zdaj relację, co było i jak. Jak będziesz ogładała drzwi to pls zerknij na jakość drzwi wewnetrzych z poprzecznymi przeszkleniami. Jezier Gratulacje !!!!!!!!!!!!!! Wszyscy Czy nie wiecie może co muszę zrobić dalej w celu podłaczenia gazu do budynku i podpisania umowy z gazownią? Jakie dokumenty trzeba złozyć? Mam zrobione całe przyłacze do domu ( prawie zgodnie z projektem), wszystkie mozliwe skrzyneczki z zaworami odcinającymi. Teraz gazownia musi tylko odkręcić kurek w głownej magistrali gazowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 22.05.2007 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Wystarczy wypełnic i zlożyc wniosek. Ja podlegam pod Grójec i unas to trwa ok. 2 m-cy. Ale ty masz gaz w drodze, więc powinno byc krócej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 22.05.2007 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Grafinka My bierzemy III do murowania ścian, wiem, że nie mają II , co do I musiałabyś się dowiedzieć tel:22 723 05 57.My jak pisałam mamy transport na jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gafinka 22.05.2007 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Uwaga dzwonię i zaraz tam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gafinka 22.05.2007 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Kicha, kicha nikt nie odbieraBo ja bym się wtedy może ze swoim durzuciła - jak się nie wyrobię to wezmę z hurtowni.Myśmy się chyba ostatnio widzieli u Czarka - tylko nie pamiętam - wy koło Prac Dużych gdziesik się budujecie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts