Depi 04.06.2007 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Można nie mieć klatki wcale i schody se pacnąc w liwingrumie, tak jak ja Ale to fakt, że pomniejszają wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pineska32 04.06.2007 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Mani Z tego co pamietam, najpierw mój małzonek szanowny wyliczył zapotrzebowanie cieplne na nasz domek, ile z czego, gdzie itp. Potem dowiedzielismy sie ile kosztuje założenie butli gazowej, instalacje itp. Potem zrobilismy wstepny projekt na ogrzewanie podłogowe, ile bedzie potrzebne w zależności od temp na zewnątrz i inne takie. Kolektory wyszły nam nieopłacalne. Dokładnie moge napisac później, bo mam szał gości i jednoczesnie pakowania przed wyjazdem nad polskie morze aż na 5 dni!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewajanecka 04.06.2007 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Czy mozecie polecic kogoś do posprzatania domu po budowie ?Betsi u mnie bedzie debowy parkiet , ale wylewki mam juz od dluzszego czasu .Widze , ze wiekszosc z was nie uzywa polskich znakow , mnie tez mecza te przecineczki i kropeczki .Jesli mozna dolacze do leniwych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mani 04.06.2007 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 PineskaNapisz koniecznie jak będziesz miała czas, bo mnie bardzo interesuje co i jak robicie i dlaczego? Czy ktoś mógłby kilka słów na temat występywania o większy przydział mocy???Mnie dali 10 kw i też będę chciała więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 05.06.2007 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Wczoraj uroczysta faktura na prawie 4.000, otworzylismy sezon na zakup gruntow, chemii do glazury, plyt KG na obudowy i zabudowy, folii malarskich, oraz innych typowo wykonczeniowych materialow Jednym slowem, zakonczylo sie dlubanie w murach i instalacjach, a zaczelo obkladanie tych murow i pelna adaptacja Do przeprowadzki dokladnie 2 miesiace i 26 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 05.06.2007 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Pineska Napisz koniecznie jak będziesz miała czas, bo mnie bardzo interesuje co i jak robicie i dlaczego? Czy ktoś mógłby kilka słów na temat występywania o większy przydział mocy??? Mnie dali 10 kw i też będę chciała więcej. Elektryk mi doradził żeby to zrobiła dopiero po podłączeniu prądu docelowego. Też mam 10 kw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 05.06.2007 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Witam po przerwie grupę piaseczyńską i od razu zadaję pytanie. Doradźcie mi jak sprawdzić czy dana dachówka będzie odpowiednia na mój falisty dach. wiem, że dachówki ceramiczne Ruppa na pewno się nadają, ale czy innej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 05.06.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Witaj Komarek Budujecie już? Nie mogę namierzyć tej Twojej działki ( zawsze jak jadę przez Wole to się rozglądam czy Cie nie ma) Z ta dachówką to może w składzie spytaj? Ja też mam przydział na 10 KW, czy to jest za mało? Zamówiłm schody ( będą na koniec sierpnia), aż się boję co z tego wyjdzie? Stolarz wyglądał na nieco przerażonego jak ustalliśmy jak mają wygladć i jk mają być zamocowane. Po długiej dyskusji i wizualizacji (na deskach i styropianie) doszliśmy do porozumienia. Zostało że musi być jeden mały słupek podpierający górny bieg ( ja nie chciałam wogóle), ale ponieważ schody maja bardzo szeroki bieg (110cm) to czymś taką konstrukcję trzeba podeprzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 05.06.2007 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Ja tylko szybko wtrącę, że wziąłem 13kW i się zastanawiam, czy to nie za mało... Trza podobno zsumować pobór wszystkich urządzeń w domu i przemnożyć przez 0,6 (nigdy wszystko nie chodzi na raz). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 05.06.2007 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Mam pytanie odnośnie szamba. Planuję szambo dość daleko od ogrodzenia i zamierzam pociągnąć rurę i wstawić szybkozłączkę w płocie. No i teraz moje pytanie. Jak daleko od płotu mogę ustawić szambo, aby pompa z szambiarki dała radę pociągnąć nieczystości. Byłbym wdzięczny za odpowiedź bo na dniach muszę się zdecydować co do usytuowania szamba. P.S. Tak wiem. W projekcie mam zupełnie gdzie indziej, ale kierbud już zezwolił na zmianę miejsca, tylko muszę podąć decyzję gdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vandersar 05.06.2007 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Oferujemy glinkę na zasypanie nierówności, podniesienie terenu itp. w nieograniczonej ilości. Czasem posiadamy piasek (zasypanie i obsypanie fundamentów) ziemię mieszaną,gruz Duże 4-ro osiowe wywrotki (ok. 30t)ceny od 100pln z transportem Warszawa i okolice. 661 312 636 [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 05.06.2007 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Barozi. Myślę, że nie ma ograniczenia odległości. Szambiarki mają pompy podłączone pod silnik. Do mnie jak przyjedzie to wykorzystują najczęściej tylko jeden odcinek z ok 3 jakie wożą ze sobą - 10 metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 05.06.2007 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Betsi, A na jakie drewno w ostatecznosci sie zdecydowalas? Wczoraj juz nie odpisalam na PW. Wrocilismy bardzo pozno i pewnie bylas juz po spotkaniu Kupilam sobie dzisiaj wylaz na strych No piekny jest Nie moge sie doczekac kiedy mi go zamontuja i swobodnie bede moga podglac co tez sie na strychu dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 05.06.2007 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Amber jaki masz wyłaz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 05.06.2007 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Amber jaki masz wyłaz? Rozmiar 120x70 i jest taki standardowy, drewniany, ze schodami opuszczanymi na dol ... A zly kupilam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 05.06.2007 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Chyba dobry. Zaciekawiło mnie określenie - piękny Pomyślałem, że może masz coś co bym chciał mieć. http://www.jezier.republika.pl/drabina.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 05.06.2007 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Eeee ... dla mnie jest piekny ... Jako mieszkanka bloku nie dostapilam jeszcze zaszczytu posiadania osobistego wylazu i stad pewne zafascynowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 05.06.2007 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Na pewno. Ja swój drewniany mam ponad trzy lata więc zdąrzył mi obrzydnąć.A tak poza tym to chyba znalazłem wreszcie działkę która spełnia podstawowe wymagania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 05.06.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Betsi, A na jakie drewno w ostatecznosci sie zdecydowalas? Kupilam sobie dzisiaj wylaz na strych No piekny jest Nie moge sie doczekac kiedy mi go zamontuja i swobodnie bede moga podglac co tez sie na strychu dzieje Zdecydowałam się w końcu na dąb ( wynegocjowałam obniżkę ceny) Skoro wyłaz na strych może być piękny, to myślę, że moje schody też brzydkie nie będą ( choć niestandartowe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 05.06.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 A tak poza tym to chyba znalazłem wreszcie działkę która spełnia podstawowe wymagania. To świetnie, że w naszej okolicy mozna jeszcze coś kupić. A jak ceny? Dalej idą w górę czy tylko niekórzy je tak zawyżają? Czy za 50k można kupić działeczkę ok. 1000m2? Bo np. jeszcze rok temu można było za tą cenę kupić w Złotokłosie i bliżej Prażmowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts