speek 07.06.2007 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Jezeli nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 07.06.2007 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Jezeli nie musisz uzgadniac to oczywiscie nie ale sprawdz to dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 07.06.2007 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Hmmm ... zazwyczaj czytamy o tym, ze z budowy cos w niewyjasnionych okolicznosciach zniknelo, zapadlo sie pod ziemie lub po prostu zostalo przez lobuzow ciemna noca wyprowadzone ... A nam przybylo Od dwoch tygodni jest u nas rower ... gorski, calkiem dobry, firmy Author ... Na poczatku tajemniczy rower stal oparty o jedna ze scian domu ... po trzech dniach, tajmniczy ktos wstawil rower do garazu ... Mysle no dobra, skoro ktos go wstawil, to ktos po niego przyjdzie ... Mija drugi tydzien, a tu cisza ... Podpytywalam juz ekipy pracujacych w sasiedztwie, ale nikt tajmniczego wlasciciela roweru nie widzial ... Baaaa, nie widziano nawet nikogo kto by na takowym sprzecie jezdzil ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 07.06.2007 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Amber Myślę, że ten rower wstawił ktoś kto ma klucze do domu, bo jakby innaczej wszedł? A tak swoją drogą to same ciekawe przypadki masz w swojej okolicy A to góra piachu, a to sąsiad skaradający się a teraz rower. No Ty to masz szczęście!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Powiedzcie proszę co kładziecie na podłogę w garażu, a może tylko malujecie farbą do betonu , właśnie to rozważam, a jest to na tyle istotne że wtedy wylewam inny poziom podłogi - a to już w poniedziałek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 07.06.2007 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Amber Myślę, że ten rower wstawił ktoś kto ma klucze do domu, bo jakby innaczej wszedł? No wlasnie niekoniecznie ... Suszylam dom, ktory w ciagu dnia caly byl otwarty, lacznie z brama garazowa Powiedzcie proszę co kładziecie na podłogę w garażu, a może tylko malujecie farbą do betonu , właśnie to rozważam, a jest to na tyle istotne że wtedy wylewam inny poziom podłogi - a to już w poniedziałek! Wylewke zrobilam do plytek. Przyznam, ze rozwazalam farbe do betonu, ktora podobno doskonale sie spisuje ... Ale jakos tak wyszlo, ze bedzie gres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 07.06.2007 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Amber Czy orientujesz się może jak często trzeba tą farbą malować podłogę garażu? Raz na rok czy może żadziej? Też słyszałam o takich farbach że są dobre i niedrogie.[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darwish 08.06.2007 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Witka, Czy ktoś z was instalował może bramy boczne ? np.:http://www.rundum-meir.pl/rundum.html Fajna jest, bo nie trzeba otwierać całych wrót na oścież, żeby wejść/wyjść. PozdroDarecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 08.06.2007 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Darwish, Fajna rzecz. Niestety nie znam nikogo, kto miałby coś takiego. Orientowałeś się może w cenie tego rodzaju bramy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darwish 08.06.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Darwish, Fajna rzecz. Niestety nie znam nikogo, kto miałby coś takiego. Orientowałeś się może w cenie tego rodzaju bramy?? 13 400 + 7%VAT za bramę 5m szeroką na 2,5m wysoką z napędem i montażem. Ale chyba przesadziłem z wysokością bo tak na oko podawałem pani w telefonie. Widziałem taką zamontowaną w jednym domu, ale chciałbym więcej opinii. Pozdro Darecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 08.06.2007 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Sporo. Może jednak powinieneś dać bramę wysoką na 2100, to jest bardziej standardowy wymiar. Jednak cena jest dość wysoka. Ja dostałem wycenę na Wiśniowskiego 5000x2100 za 8200 zł (ze wszystkim). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darwish 08.06.2007 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Sporo. Może jednak powinieneś dać bramę wysoką na 2100, to jest bardziej standardowy wymiar. Jednak cena jest dość wysoka. Ja dostałem wycenę na Wiśniowskiego 5000x2100 za 8200 zł (ze wszystkim). Chmmm, z VAT ? Jaka jest przenikalność cieplna/ocieplenie tej twojej bramy. Bo generalnie narazie mam 2 zonki co do których mam obawę w tych bramach Rundum: 1. ciepłota: wersja z paneli 30x70 ma grubość tyle tylko ile listwa drewniana czyli 30mm. Można dokupić od środka piankę 10. Ale to wsio. 2. zamarzanie prowadnic dolnych: nie wiem, czy nie należałoby dorobić ogrzewania podjazdu do garażu, żeby te dolne prowadnice nie zamarzały. Próbuję to ustlaić. Daj parametry swojej bramy ? Standardowa: górnouchylna ? Pozdro Darecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 08.06.2007 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 W tej chwili nie pamiętam dokładnych parametrów, ale na pewno była docieplana. Grubość miała ok. 5-6 cm. Typowa brama garażowa, wjeżdżająca do góry pod sufit, składająca się z takich szerokich segmentów. Tak, cena z VAT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 08.06.2007 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Witka, Czy ktoś z was instalował może bramy boczne ? np.: http://www.rundum-meir.pl/rundum.html Fajna jest, bo nie trzeba otwierać całych wrót na oścież, żeby wejść/wyjść. Pozdro Darecki Darwish Takie bramy bardzo rzadko są montowane ponieważ: są sporo droższe, zabierają miejsce w szerokości garażu ( niestety większość jesli nie powiedzieć prawie wszystki garaże w projektach gotowych są za wąskie). Ja swój garaż poszerzyłam o 0,5 m. Jesli chodzi o wysokość ( żeby wjechał wyższy samochód) to można zrobić wyższą bramę. Nie musi to być 210cm. Ja zrobiłam 220 cm i wjeżdża wyższy samochód bez problemu. Owszem, zgadzam się z tobą, że nie trzeba otwierać całej bramy żeby wyjść, ale myślę, że niezłym rozwiązaniem jest zrobić dwie bramy garażowe zamiast jednej dużej. Jest to trochę drożej ale nadal taniej niż wycena tej, którą podałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 09.06.2007 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 Myslalam, ze nigdy nie nadejdzie TEN moment Ale jakos udalo sie do niego doturlac Zakupy ceramikowo-kaflowo-parkietowe zostaly zakonczone i od dzisiaj moge zaczac wybierac sprzet AGD, kolory i struktury farb/tynkow na sciany, a moze uda sie nawet zawiesic oko na jakiejs fajnej lampie czy kinkiecie Aaaaaa ... nasz garaz wzbogacil sie o dlugo oczekiwana wanne Odliczam dni do pierwszych testow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac 09.06.2007 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 Witam Was wszystkich Mam prośbę o namiary na kierownika budowy. Może być taki tylko dla formalności. I informację ile wziął za nadzór-wpisy w dzienniku. Nasz powiedział 2500 za całość, ale zważywszy na to, że nie ma się zbytnio angażować i ma dwie budowy obok siebie, to wydaje nam się sporo. Proszę o namiary na priva. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 09.06.2007 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 Myslalam, ze nigdy nie nadejdzie TEN moment Ale jakos udalo sie do niego doturlac Zakupy ceramikowo-kaflowo-parkietowe zostaly zakonczone i od dzisiaj moge zaczac wybierac sprzet AGD, kolory i struktury farb/tynkow na sciany, a moze uda sie nawet zawiesic oko na jakiejs fajnej lampie czy kinkiecie Aaaaaa ... nasz garaz wzbogacil sie o dlugo oczekiwana wanne Odliczam dni do pierwszych testow Ale masz super !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Miałam się wybrać dzisiaj na rekonesans po sklepach glazurowych, ale ponieważ najpierw musiałam zawieść do domu folię, to po drodze wstapiłam na kawę do znajomych w Runowie i ............... właśnie wróciłam Ale było tak gorąco, a u nich na tarasie tak przyjemnie że odpuściłam sobie. Zuber Czy jeździsz może białym samochodem i robiłaś dzisiaj przed południem zakupy w Cermacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 09.06.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 Ale masz super !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Miałam się wybrać dzisiaj na rekonesans po sklepach glazurowych, ale ponieważ najpierw musiałam zawieść do domu folię, to po drodze wstapiłam na kawę do znajomych w Runowie i ............... właśnie wróciłam Ale było tak gorąco, a u nich na tarasie tak przyjemnie że odpuściłam sobie. My tez o maly wlos nie zmarnowalismy calego dnia Utknelam na stoisku gadzetow do notebooka i trudno bylo mnie wyciagnac W koncu z breloczkiem, wykrywaczem hot spotow, poszlam porownywac obraz w telewizorach, aby na koncu rozwazyc zakup nowej drukarki do zdjec ... Uffff na koniec pognalismy na lodowki, piekarniki, plyty, zmywarki i pralki. Szybko poszlo Generalnie i tak polowy funkcji pierkarnika czy plyty nigdy nie wykorzystam ... Marek mowi, ze Knorr nie jest az tak wymagajacy To byly blaski ... A teraz beda cienie ... Na poddaszu popekaly mi tynki W holu sa ok, w garderobie ok, ale w trzech innych pomieszczeniach klasyczna siateczka pekniec. Po zagruntowaniu wyglada obrzydliwie i niepokojaco przywolalo zla pamiec o tynkarzach-telemaniakach. Coz z tego, ze poziom jest, skoro teraz musimy jakos to paskudztwo naprawic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 09.06.2007 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 Powiedz koniecznie gdzie jest ten sklep z gadżetami do laptopów Też chętnie zam zmarnuje cały dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 09.06.2007 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 Amber A w jakim sklepie oglądałaś te sprzęty ( nie gadżety laptopowe) Bo ja już robiłam wstepne rozeznanie w jednym dużym sklepie ( w Jupiter Centrum) , ale chciałabym porównać z inną ofertą. Warto jechać do Saturna? Moje tynki jeszcze do końca nie wyschły, ale mam nadzieję, ze nie popękają ( choć czytałam że nie powinny za szybko schnąć a też dużo wietrzyłam). Moja ekipa wylewkarzy zwiozła sobie TV Mam nadzieję, że w celu oglądania wiadomości a nie wszystkich tasiemców w ciągu dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 09.06.2007 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 Powiedz koniecznie gdzie jest ten sklep z gadżetami do laptopów Też chętnie zam zmarnuje cały dzień W Saturnie i Media Markt Polecam w szczegolnosci podgrzewacz kubka z kawa, male led'owe lampki do pracy w nocy (maja fajne ksztalty ), oraz absolutny hit wyrzutnie trzech rakiet jako obrona przed natretami przeszkadzajacymi nam przegladac Forum Wszystko oczywiscie na USB Ale brelok tez jest fajny ... notebook i palm rowniez sa nim zachwycone Betsi, Jakos tak wyszlo, ze o pare zeta taniej jest w Media Markt niz w Saturnie. I obsluga bardziej kumata, chetnie dzieli sie wiedza z takim lajkonikiem tematu jak ja Odnosze tylko wrazenie, ze w Media Markt byl mniejszy wybor modeli. Z ciekawostek dodam, ze firma Liebherr nigdzie nie podaje glosnosci swoich lodowek. W Saturnie powiedziano mi, ze "sa ciche" a w Media Markt "brak danych od producenta". Teraz zastanawiam sie, czy mam taka "cicha" ale "bez danych od producenta" kupic, czy raczej sobie darowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts