rrmi 13.06.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 No a sam widzisz niektórzy kładą GK na murowane ściany - to dopiero jest absurd. Jesli juz przy absurdach jestesmy to dla mnie najwiekszym jest kominek z plaszczem wodnym , jednym slowem kotlownia w salonie . Fajny watek byl na ten temat na forum , szkoda tylko , ze kilka osob zaledwie przyznalo sie do tej totalnej porazki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 13.06.2007 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 A kiedy Ty zaczynasz. Złozyleś juz papiery do pozwolenia? Buuu.... Niee...... Ueeeee.... Mam nadzieję zacząć we wrześniu. Dziś się widzę z p. Zenonem Depi Oby udło Ci sie załatwić do tego września pozwolenie na budowę. Z tym " moim" Zenonem? Jesli tak to znaczy że konczą u mnie i idą do Ciebie. Zapytaj przede wszystkim jaki termin wykonania przyjmują, bo on ma małe ekipy - 3os. Czy to nie będzie dla Ciebie za długo. Choć u sąsiada buduje 3 chłopa i dom w oczach rosnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 13.06.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Ja właśnie rezygnuję z kominka z płaszczem wodnym na rzecz DGP. Po namowie hydraulika (dzięki Jewrioszka) tnę koszty i to wydaje mi się rozsądnym rozwiązaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 13.06.2007 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Barozi Słuszna decyzja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 13.06.2007 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 jestem dobrej mysli, jestem dobrej myśli, jestem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 13.06.2007 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 jestem dobrej mysli, jestem dobrej myśli, jestem.... to zdaje sie polowa sukcesu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 13.06.2007 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Jesli juz przy absurdach jestesmy to dla mnie najwiekszym jest kominek z plaszczem wodnym , jednym slowem kotlownia w salonie . Fajny watek byl na ten temat na forum , szkoda tylko , ze kilka osob zaledwie przyznalo sie do tej totalnej porazki. Sorry, ale jaka kotłownia? Czym się, Twoim zdaniem, różni kominek z PW od kominka bez niego? Wybacz, ale to co mówisz nie ma sensu. Ja być możę zrezygnuję ew. z PW, ale z powodów finansowych. Sama koncepcja jest b. dobra i o niebo lepsza, niż DGP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 13.06.2007 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Ja właśnie rezygnuję z kominka z płaszczem wodnym na rzecz DGP. Po namowie hydraulika (dzięki Jewrioszka) tnę koszty i to wydaje mi się rozsądnym rozwiązaniem. To jewrioszka jest hydraulikiem? DGP wychodzi ci taniej o wiele? Nie lepiej już w ogóle dać sobie spokój i zrobić kominek po prostu kominek? Reku będziesz miał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 13.06.2007 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Sorry, ale jaka kotłownia? Czym się, Twoim zdaniem, różni kominek z PW od kominka bez niego? Wybacz, ale to co mówisz nie ma sensu. Rozni sie tym , ze w otwartym kominku pali sie dla przyjemnosci i ja taki bede posiadala. Natomaist te plaszcze czy inne wynalazki nie roznia sie od siebie niczym , ot palisz jak w piecu , zeby miec cieplo i to juz przyjemnoscia nie jest. To moje zdanie i pozwol mi przy nim pozostac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 13.06.2007 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Depi, Jewrioszka polecał mi hydraulika. Nie będę miał reku, a DGP na pewno wyjdzie mnie taniej od PW. I mogę sobie przynajmniej wybrać ładniejszy wkład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 13.06.2007 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Mam ten sam dylemat. Czy kominek+reku?czy kominek z DGP+reku? Fachowcy od reku radzą łączyć a od kominków raczej nie /chociaż są wyjątki/ Kominek u mnie będzie miał bardzo duży udział w ogrzaniu domu, stąd rozprowadzenie, z drugiej strony wolałabym nie robić podwójnych kanałów, z trzeciej strony...itd , itp Może niech się wypowie ktoś kto podobne warianty przetestował, nie w teori a praktyce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 13.06.2007 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 I mogę sobie przynajmniej wybrać ładniejszy wkład. barozi, Polscy producenci rzeczywiscie nie przykladaja sie do wzornictwa. I to nie tylko z PW, ale normalne wklady w wiekszosci uroda nie grzesza. Jedyne fajne wklady z PW spotkalam w Fabrilor i Edil Kamin. Dla nas kominek z PW byl najrozsadniejszym rozwiazaniem. A co do palenia dla przyjemnosci ... to coz znam inne, anizeli palenie w kominku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 13.06.2007 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 A co do palenia dla przyjemnosci ... to coz znam inne, anizeli palenie w kominku No zobacz a ja tak kilka razy w roku chce miec taka przyjemnosc. Dlatego nie mam nawet wkladu w planach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 13.06.2007 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Rozni sie tym , ze w otwartym kominku pali sie dla przyjemnosci i ja taki bede posiadala. Natomaist te plaszcze czy inne wynalazki nie roznia sie od siebie niczym , ot palisz jak w piecu , zeby miec cieplo i to juz przyjemnoscia nie jest. To moje zdanie i pozwol mi przy nim pozostac. 1. Czemu uważasz, że w kominku z płaszczem nie pali się dla przyjemności? Ja zamierzam tak właśnie czynić. Czy nie przyjmujesz nieuprawnionego założenia, że kominek z PW jest jedynym źródłem ciepła w domu? Jest to całkowite pomylenie. 2. Przepraszam, ale mam wrażenie, że właśnie Ty chcesz narzucić mi swoje zdanie, twierdząc, że będe w swoim kominku z PW palił nie dla przyjemności. Ja tylko twierdzę, że się mylisz i kominek z PW to kominek jak każdy inny, tylko że bonusowo jak już palisz, to nie podgrzewasz atmosfery tylko swój dom. 3. Nie wiem skąd się wzięła supozycja, jakoby wkłady z płaszczem były brzydsze. Edilkaminy, takie jak ma Amber i ja tez zamierzam, są boskie i na głowę biją większość innych. Że są ładniejsze bez PW? Pewnie tak - ale kogo na nie stać? zuber Chodzi ci o posiadanie tych dóch urządzeń, czy ich fizyczne połączenie (wspólne kanały)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 13.06.2007 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Betsi, tak podejrzewałam, że powinnaś znać ten mostek. My musimy przećwiczyć dojście od drugiej strony. Teraz prowadziliśmy rowery trasą wydeptaną przez krowy, ale one nie chodzą tam gdzie my chcieliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 13.06.2007 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 3. Nie wiem skąd się wzięła supozycja, jakoby wkłady z płaszczem były brzydsze. Edilkaminy, takie jak ma Amber i ja tez zamierzam, są boskie i na głowę biją większość innych. Że są ładniejsze bez PW? Pewnie tak - ale kogo na nie stać? Nie pisalam o urodzie wkladow , bo ich nawet nie ogladalam. Nie narzucam Ci mojego zdania, bo mnie tak naprawde nie interesuje co , kto ma u siebie. Poza tym co pasuje jednym niekoniecznie musi pasowac drugim Zdaje sobie z tego sprawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 13.06.2007 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Depi napisał: zuber- Chodzi ci o posiadanie tych dóch urządzeń, czy ich fizyczne połączenie (wspólne kanały)? Chodzi o posiadanie reku i komninka z DGP i ew. połączenie. Bo kominkiem bez DGP chyba raczej nie ogrzeję domu w takim stopniu jak zamierzam.Nawet z rekuperatorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misze78 13.06.2007 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Witam, Jeżeli ktoś szuka pomysłu na schody - poręcze, mogę podesłać kilka zdjęć. Mam fajnego wykonawcę, ale jest z Zamojszczyzny i nie za bardzo chce przyjechać (ma dużo pracy). Obecnie szukam tynkarzy, jeśli ktoś ma namiary na specjalistów od tynków proszę o info. Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 13.06.2007 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Misze Czy ten Twoj stolarz robi rowniez drzwi? Mam duze dosc ,bo 210x200 i jakos tak wszyscy wola typowe robic.Jesli bylby zainteresowany daj namiary na priv ,dziekuje z gory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 13.06.2007 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Misze Czy ten Twoj stolarz robi rowniez drzwi? Mam duze dosc ,bo 210x200 i jakos tak wszyscy wola typowe robic. Jesli bylby zainteresowany daj namiary na priv ,dziekuje z gory Rrmi Czy te drzwi to wejściowe? Jest w Bogatkach stolarz, który robi nietypowe zamówienia min. drzwi. Czy macie może namiary na dobrych kostkarzy od kostki brukowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts