Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Z tym " moim" Zenonem?

Jesli tak to znaczy że konczą u mnie i idą do Ciebie.

Zapytaj przede wszystkim jaki termin wykonania przyjmują, bo on ma małe ekipy - 3os. Czy to nie będzie dla Ciebie za długo.

Choć u sąsiada buduje 3 chłopa i dom w oczach rosnie.

Owszem, z Twoim :-)

Spotkałem się z nim wczoraj. Całkiem inaczej go sobie wyobrażałem :lol:

Ma sporządzić wycenę.

O ile budowali Twój? Ja tak myślę, że 6-8 tyg na surowy to jest maksimum.

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Amber, Rrmi

Garaż bedzie na początku pomalowany a potem gres ( przygotowano odpowiedni poziom podłogi)

Uf, wylewki zrobione - ale "jazda" była :wink:

Też marzy mi sie taras i wejście i schodki z kostki brukowej.

W przyszłym tygodniu powinnam mieć jakąś wstepną, pierwszą ofertę.

Aż się boję :wink:

Wracając do poprzednio zadanego pytania, które wszyscy olali, to czy słyszeliście cos o tym, jakoby do podłączenia prądu budowlanego potrzebne było PnB???

Energetyka rządzi się swoimi prawami. Bodajże w warunkach przyłączeniowych mam napisane, że dostawa prądu nastąpi po przedłożeniu PnB.

I tak było, elektryk który zakładał erbetkę poprosił jeszcze o:

1. warunki przyłączeniowe

2. dowodów wpłaty zgodnych z umową przyłączeniową

3. mapę geodezyjną

O ile budowali Twój? Ja tak myślę, że 6-8 tyg na surowy to jest maksimum.

Zenon nie budował mojego stanu surowego. Buduje od ścian działowych wewn. i ziemi na podłodze.

Ale poprzedni ( :evil: ) zbudowali stan surowy z dachem pokrytym dachówką w 2,5 mieś. W ekipie było 4-5 pracowników.

Pisałeś, że nie tak sobie wyobrażałeś szefa firmy. Masz negatywne czy pozytywne spostrzeżenia?

Pisałeś, że nie tak sobie wyobrażałeś szefa firmy. Masz negatywne czy pozytywne spostrzeżenia?

Hehe :-) Oczekiwałem starszego, grubawego faceta - takiego typowego szefa ekipy.

A tu wyskakuje w sumie młody facet o wyglądzie lekko hipisowatym, w seksi koszulce na ramiączkach, z kolczykiem itp. No lekko się zdziwiłem :lol:

Ogólnie spoko - może nieco mało wylewny, ale konkretny. Zobaczymy jaką przedstawi ofertę.

Rozumiem, że jesteś z jego działań zadowolona?

I tak było, elektryk który zakładał erbetkę poprosił jeszcze o:

1. warunki przyłączeniowe

2. dowodów wpłaty zgodnych z umową przyłączeniową

3. mapę geodezyjną

OK - to wszystko mam i im dam, no problem. Tylko po co im PnB? Może jeszcze prawomocne??? :o

Dzizas... Gdybym nie pracował na parterze to bym się już rzucił z okna ;-)

[

Hehe :-) Oczekiwałem starszego, grubawego faceta - takiego typowego szefa ekipy.

A tu wyskakuje w sumie młody facet o wyglądzie lekko hipisowatym, w seksi koszulce na ramiączkach, z kolczykiem itp. No lekko się zdziwiłem :lol:

Rozumiem, że jesteś z jego działań zadowolona?

Rany, Depi, nie widziałam u niego kolczyka w uchu :lol: A może to nie był on tylko jego brat? Na pewno Zenek?

To że w miarę młody to OK.

Zenek wczoraj sam własnymi ręcami wylewki u mnie kończył ( i to mi się podobało - bo wylewkarze mniej :-? )[/i]

Rany, Depi, nie widziałam u niego kolczyka w uchu :lol: A może to nie był on tylko jego brat? Na pewno Zenek?

Wiesz co - może mi się zdawało, może to jakaś inna świecąca ozdobra - jakiś wisiorek na rzemieniu może?

Nie wiem - wyglądał fajnie. Na pewno miał brodę i nieco długawe pióra.

Witam

Kiedyś sie już tutaj pojawiłem się, ale to było z jakieś 50 stron temu, wobec czego Witam ponownie.

Depi widzę, że poszukujesz odp. ws prądu i może mój przypadek Ci pomoże.

Ja starałem sie o przyłącze zanim dostałem PnB. Mój elektryk zaproponował takie rozwiązanie. Napisałem oświadczenie, że staram się sie o PnB i lada chwila będę je miał, a prąd jest mi niezbędny do zainstalowania ogrodzenia i przygotowania działki do budowy. Zobowiązałem się że kopie PnB dostarczę w ciągu 1 m-ca. No i przeszło.

MebThx za podpowiedź. Rozmawiałem z elektrykiem i zasugerował, że mogę ew. zmienić warunki przyłączenia z "placu budowy" na "zaplecze budowy". To zdaje się ten sam myk, o ktorym mówiśz, lub coś a la.

W każdym razie chyba da się. Ale jestem zszokowany, bo jak to jest, że na tylu działkach jest prąd juz podłączony, choć nikt tam nie planuje żadnej budowy???