Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Depi

W Castoramie kupię wiele rzeczy , ale na pewno nie drzwi zewnętrzne.

Te za 100 zł to chyba z kartonu :o :wink:

Przecież nikt nikogo nie zmusza do kupna.

:D

Chętnie poproszę o namiar na drzwi

a/ ładne

b/porządnie zrobione

c/35 razy tańsze

Jak takie znajdę, też się chętnie podzielę info.

Jeszcze odnosnie odgromowki - gdzies bylo zalecenie aby nie stosowac uziomu fundamentowego jako odgromowego, a tym bardziej nie laczyc uziemienia instalacji i odgromowki do jednego zwodu (ktory w tym przypadku jest fundamentem).

A wiec - uziom fundamentowy - uziemienie instalacji el.

Uziom otokowy - odgromowka..

[Chętnie poproszę o namiar na drzwi

a/ ładne

b/porządnie zrobione

c/35 razy tańsze

Jak takie znajdę, też się chętnie podzielę info.

Sprwdzcie http://www.dormet.com.pl.

Ja mam duże drzwi z przeszkleniami, antywłamaniowe z klamkami, zamkami, montażem i ewentualnymi poprawkami ( podmalowanie bejcą po robotnikach)przed wprowadzką za 5500zł ( model d14)

Hmmm... Chyba mają lekko wadliwe metody statystyczne ;-)

Gleboko wadliwe :lol:

Betsi,

Od Vegi wole sie trzymac z daleka :roll: Poszukaj na Forum, ktos ostro sie skarzyl na niesolidnosc i nieterminowosc Vegi. Od znajomych slyszalam rowniez niepochlebne opinie ...

W temacie drzwi zewnetrznych, jak juz pisalam mam CAL-a. Nie maja dodatkowych przeszklen, ale rozmiar i skrzydla i ramiaka jest nietypowy. Koszt ok. 5.500 PLN. Jestem ze wzoru i jakosci zadowolona :-)

Teraz wybieram drzwi wewnetrzne i niestety takie jak najbardziej by mi odpowiadaly, sa okrutnie kosztowne :( Wiec albo w tym roku kostka brukowa albo drzwi wewnetrzne 8)

Ups... Wy mówicie o zewnętrznych? Duh... :oops: :oops: :oops:

Ja myślałem, że o wewnętrznych... No... bo Amber... to mówiła... że ma wewnętrzne po 3 i pół.... i tak mi się coś teges... pokickało...

Depi, Ty lepiej na mnie nie zwalaj tylko sie przyznaj co bierzesz :lol:

Przyjme kontakt na pobliskiego szklarza!

Zazdrośnica

A gdzie robiłaś wycenę?Daj namiar.

I jakie drzwi?Drewniane , w okleinie?

Nie wiem , może źle szukam , ale nie udało mi się znaleźć porządnych drewnianych drzwi poniżej 3 tys.

Mam tu na myśli też wzornictwo, większość jakie widziałam raczej jakieś takie potworkowate

:wink:

Jeśli można chętnie też kupię taniej.

Podjedź do Piaseczna na ul. Dworcową 20 do punktu z drzwiam i oknami - mają drzwi różnych firm - drewniane od 1 700 złotych ponoć - dokładnie nie oglądałam, ale pytałam od jakiej ceny są.

Słuchajcie, mam dylemat. Mam ja sobie na dachu lukarnę. Wiem, że przed położeniem dachówki muszę ją sobie ocieplić i otynkować, ale... I tu moje pytanie. Czy obróbki blacharskie powinny wejść pod styropian czy też, jak proponuje dekarz, na styropian i szczelinę wypełni silikonem.

Mam swoją opinię na ten temat, ale chciałbym poznać wasze.

.

Ja mam obróbki na styropianie.

Wiec albo w tym roku kostka brukowa albo drzwi wewnetrzne 8)

Jesli nie zrobisz kostki to zaraz poprzeprowadzce ,

na jesieni bedziesz klela przy kazym deszczu.

Chociaz czasem wypadaloby sie w kibelku zamknac :D

Twoj wybor , przyznaje nielatwy.

Co z baba od stluczki?

Namierzyli ja?

Moja opinia jest taka, że obróbka ma zabezpieczyć spływanie wody z ominięciem miejsc wrażliwych na wodę. Uważam, że powinieneś ją zamocować pod styropian i uszczelnić silikonem :-).

Mam nadzieję, że dobrze to sobie wyobraziłem ;-)

Mam takie same wrażenie. Tak mi wychodzi z logicznego myślenia.

Panowie, a co z estetyką?

Zgadzam sie z wami że tak jest logiczniej, ale w takim przupadku tynk dochodzi wam do samego dachu, czy to ladnie wygląda - rzecz gustu.

U nas są na styropianie.

P.S.

A co ewentualną naprawa dachu przy wspomnianej lukarnie? Będziecie ocieplenie ze ściany zrywac?

Jesli nie zrobisz kostki to zaraz poprzeprowadzce ,

na jesieni bedziesz klela przy kazym deszczu.

Chociaz czasem wypadaloby sie w kibelku zamknac :D

Twoj wybor , przyznaje nielatwy.

Co z baba od stluczki?

Namierzyli ja?

Co do kostki, to obawiam sie ze masz racje :roll: Drzwi mimo wszystko tez mi sie marza ... Jakos musze to wszystko upachac w budzecie 8)

A co do baby, to zostala namierzona. Teraz czeka nas dlugi proces przesuchan i konfrontacji. Naprawa mojego zderzaka w salonie to koszt ok. 1800 zeta. Nastepne auto, to bedzie wysoka terenowka ... Juz postanowilam 8)

[Betsi,

Od Vegi wole sie trzymac z daleka :roll: Poszukaj na Forum, ktos ostro sie skarzyl na niesolidnosc i nieterminowosc Vegi. Od znajomych slyszalam rowniez niepochlebne opinie ...

Amber

Dzieki za informacje. Znalazłam 1 niepochlebną opinię na temat tej firmy i to w dodatku bardzo skromną " niesolidni". Na pewno wezmę to pod uwagę przy nastepnym spotkaniu z facetem ( projekt - pomysł szefa f-my był bardzo ciekawy). Ale znam też ludzi, którzy byli zadowoleni z jego usług.

I co tu wybrać?

BTW poprzednia firma, która budowała mój dom też była z polecenia i nikt złego słowa na nią nie mówił a tu takie rozczarowanie...............

Odnosnie obrobek zgadzam sie z Jewrioszka- gore biora wzgledy estetyczne.

Ja tak wlasnie zrobie.

Drzwi - trudny temat.Wybieracie super zbezpieczenia to i drzwi staja sie drozsze.Ja osobiscie nie polecam drzwi metalowych.Natomiast drewnine sosnowe tansze ,debowe drozsze.Sosna jak jest spieta od wewnatrz tasma sprawuje sie dobrze.Ale ubezpieczyciele zadaja aby mialy blokady i tu niech Depi sie wypowie- to nie jest zgodne z prawem- zmienic ubezpieczyciela.

A i tak oknami do domow wlaza.

Grafinka napisała

Podjedź do Piaseczna na ul. Dworcową 20 do punktu z drzwiam i oknami - mają drzwi różnych firm - drewniane od 1 700 złotych ponoć - dokładnie nie oglądałam, ale pytałam od jakiej ceny są.

Punkt na Dworcowej znam, bo kupowałam tam okna, ale w temacie drzwi jakoś nic mnie nie powaliło.Zajrzę jeszcze raz i obejrzę dokładniej.

Może jakiś rabacik się znajdzie dla stałego klienta? :wink:

W temacie drzwi to ja chcę proste, z ładnym, najlepiej poziomym przeszkleniem z boku, w kolorze "Złoty dąb" a z drugiej strony nie mogą być za proste typu" antywłamaniowa decha" z supermarketu.Akurat w firmie krakowskiej znalazłam wzór idealny.Jak się zamówi bezpośrednio u nich-montaż gratis.

Mam też wycenę bramy garażowej , segmentowej Wiśniowskiego.

Bez przetłoczeń, złoty dąb, nawet ładnie imituje drewno. 240x210 z napędem 4400.

I dowiedziałam się , że niebawem podniosą ceny bram wjazdowych.

Depi moje gratulacje. :lol:

Jak znajdę drzwi wewn. za 3 tys lub więcej dam znać :wink: :wink: :wink:

Na razie najdroższe jakie widziałam / na Bartckiej/ kosztowały coś koło 2 tys. Były piękne, ale na pewno ich nie kupię :cry: