Depi 20.06.2007 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Z danych GUSu: "Ceny produkcji budowlano-montażowej wzrosły o 1,1 proc. m/m i o 8,1 proc. w ujęciu rocznym (wobec 7,3 proc. r/r - po rewizji - w kwietniu)." Hmmm... Chyba mają lekko wadliwe metody statystyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 20.06.2007 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Depi W Castoramie kupię wiele rzeczy , ale na pewno nie drzwi zewnętrzne. Te za 100 zł to chyba z kartonu Przecież nikt nikogo nie zmusza do kupna. Chętnie poproszę o namiar na drzwi a/ ładne b/porządnie zrobione c/35 razy tańsze Jak takie znajdę, też się chętnie podzielę info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bst 20.06.2007 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Jeszcze odnosnie odgromowki - gdzies bylo zalecenie aby nie stosowac uziomu fundamentowego jako odgromowego, a tym bardziej nie laczyc uziemienia instalacji i odgromowki do jednego zwodu (ktory w tym przypadku jest fundamentem).A wiec - uziom fundamentowy - uziemienie instalacji el.Uziom otokowy - odgromowka.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 20.06.2007 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 [Chętnie poproszę o namiar na drzwi a/ ładne b/porządnie zrobione c/35 razy tańsze Jak takie znajdę, też się chętnie podzielę info. Sprwdzcie http://www.dormet.com.pl. Ja mam duże drzwi z przeszkleniami, antywłamaniowe z klamkami, zamkami, montażem i ewentualnymi poprawkami ( podmalowanie bejcą po robotnikach)przed wprowadzką za 5500zł ( model d14) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 20.06.2007 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Ups... Wy mówicie o zewnętrznych? Duh... Ja myślałem, że o wewnętrznych... No... bo Amber... to mówiła... że ma wewnętrzne po 3 i pół.... i tak mi się coś teges... pokickało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 20.06.2007 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Hmmm... Chyba mają lekko wadliwe metody statystyczne Gleboko wadliwe Betsi, Od Vegi wole sie trzymac z daleka Poszukaj na Forum, ktos ostro sie skarzyl na niesolidnosc i nieterminowosc Vegi. Od znajomych slyszalam rowniez niepochlebne opinie ... W temacie drzwi zewnetrznych, jak juz pisalam mam CAL-a. Nie maja dodatkowych przeszklen, ale rozmiar i skrzydla i ramiaka jest nietypowy. Koszt ok. 5.500 PLN. Jestem ze wzoru i jakosci zadowolona Teraz wybieram drzwi wewnetrzne i niestety takie jak najbardziej by mi odpowiadaly, sa okrutnie kosztowne Wiec albo w tym roku kostka brukowa albo drzwi wewnetrzne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 20.06.2007 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Ups... Wy mówicie o zewnętrznych? Duh... Ja myślałem, że o wewnętrznych... No... bo Amber... to mówiła... że ma wewnętrzne po 3 i pół.... i tak mi się coś teges... pokickało... Depi, Ty lepiej na mnie nie zwalaj tylko sie przyznaj co bierzesz Przyjme kontakt na pobliskiego szklarza! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gafinka 20.06.2007 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Zazdrośnica A gdzie robiłaś wycenę?Daj namiar. I jakie drzwi?Drewniane , w okleinie? Nie wiem , może źle szukam , ale nie udało mi się znaleźć porządnych drewnianych drzwi poniżej 3 tys. Mam tu na myśli też wzornictwo, większość jakie widziałam raczej jakieś takie potworkowate Jeśli można chętnie też kupię taniej. Podjedź do Piaseczna na ul. Dworcową 20 do punktu z drzwiam i oknami - mają drzwi różnych firm - drewniane od 1 700 złotych ponoć - dokładnie nie oglądałam, ale pytałam od jakiej ceny są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gafinka 20.06.2007 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Słuchajcie, mam dylemat. Mam ja sobie na dachu lukarnę. Wiem, że przed położeniem dachówki muszę ją sobie ocieplić i otynkować, ale... I tu moje pytanie. Czy obróbki blacharskie powinny wejść pod styropian czy też, jak proponuje dekarz, na styropian i szczelinę wypełni silikonem. Mam swoją opinię na ten temat, ale chciałbym poznać wasze. . Ja mam obróbki na styropianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 20.06.2007 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Wiec albo w tym roku kostka brukowa albo drzwi wewnetrzne Jesli nie zrobisz kostki to zaraz poprzeprowadzce , na jesieni bedziesz klela przy kazym deszczu. Chociaz czasem wypadaloby sie w kibelku zamknac Twoj wybor , przyznaje nielatwy. Co z baba od stluczki? Namierzyli ja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 20.06.2007 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Moja opinia jest taka, że obróbka ma zabezpieczyć spływanie wody z ominięciem miejsc wrażliwych na wodę. Uważam, że powinieneś ją zamocować pod styropian i uszczelnić silikonem . Mam nadzieję, że dobrze to sobie wyobraziłem Mam takie same wrażenie. Tak mi wychodzi z logicznego myślenia. Panowie, a co z estetyką? Zgadzam sie z wami że tak jest logiczniej, ale w takim przupadku tynk dochodzi wam do samego dachu, czy to ladnie wygląda - rzecz gustu. U nas są na styropianie. P.S. A co ewentualną naprawa dachu przy wspomnianej lukarnie? Będziecie ocieplenie ze ściany zrywac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 20.06.2007 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Jesli nie zrobisz kostki to zaraz poprzeprowadzce , na jesieni bedziesz klela przy kazym deszczu. Chociaz czasem wypadaloby sie w kibelku zamknac Twoj wybor , przyznaje nielatwy. Co z baba od stluczki? Namierzyli ja? Co do kostki, to obawiam sie ze masz racje Drzwi mimo wszystko tez mi sie marza ... Jakos musze to wszystko upachac w budzecie A co do baby, to zostala namierzona. Teraz czeka nas dlugi proces przesuchan i konfrontacji. Naprawa mojego zderzaka w salonie to koszt ok. 1800 zeta. Nastepne auto, to bedzie wysoka terenowka ... Juz postanowilam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 20.06.2007 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 [Betsi, Od Vegi wole sie trzymac z daleka Poszukaj na Forum, ktos ostro sie skarzyl na niesolidnosc i nieterminowosc Vegi. Od znajomych slyszalam rowniez niepochlebne opinie ... Amber Dzieki za informacje. Znalazłam 1 niepochlebną opinię na temat tej firmy i to w dodatku bardzo skromną " niesolidni". Na pewno wezmę to pod uwagę przy nastepnym spotkaniu z facetem ( projekt - pomysł szefa f-my był bardzo ciekawy). Ale znam też ludzi, którzy byli zadowoleni z jego usług. I co tu wybrać? BTW poprzednia firma, która budowała mój dom też była z polecenia i nikt złego słowa na nią nie mówił a tu takie rozczarowanie............... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 20.06.2007 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Odnosnie obrobek zgadzam sie z Jewrioszka- gore biora wzgledy estetyczne.Ja tak wlasnie zrobie.Drzwi - trudny temat.Wybieracie super zbezpieczenia to i drzwi staja sie drozsze.Ja osobiscie nie polecam drzwi metalowych.Natomiast drewnine sosnowe tansze ,debowe drozsze.Sosna jak jest spieta od wewnatrz tasma sprawuje sie dobrze.Ale ubezpieczyciele zadaja aby mialy blokady i tu niech Depi sie wypowie- to nie jest zgodne z prawem- zmienic ubezpieczyciela.A i tak oknami do domow wlaza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 20.06.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Grafinka napisała Podjedź do Piaseczna na ul. Dworcową 20 do punktu z drzwiam i oknami - mają drzwi różnych firm - drewniane od 1 700 złotych ponoć - dokładnie nie oglądałam, ale pytałam od jakiej ceny są. Punkt na Dworcowej znam, bo kupowałam tam okna, ale w temacie drzwi jakoś nic mnie nie powaliło.Zajrzę jeszcze raz i obejrzę dokładniej. Może jakiś rabacik się znajdzie dla stałego klienta? W temacie drzwi to ja chcę proste, z ładnym, najlepiej poziomym przeszkleniem z boku, w kolorze "Złoty dąb" a z drugiej strony nie mogą być za proste typu" antywłamaniowa decha" z supermarketu.Akurat w firmie krakowskiej znalazłam wzór idealny.Jak się zamówi bezpośrednio u nich-montaż gratis. Mam też wycenę bramy garażowej , segmentowej Wiśniowskiego. Bez przetłoczeń, złoty dąb, nawet ładnie imituje drewno. 240x210 z napędem 4400. I dowiedziałam się , że niebawem podniosą ceny bram wjazdowych. Depi moje gratulacje. Jak znajdę drzwi wewn. za 3 tys lub więcej dam znać Na razie najdroższe jakie widziałam / na Bartckiej/ kosztowały coś koło 2 tys. Były piękne, ale na pewno ich nie kupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 20.06.2007 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Znalazłam 1 niepochlebną opinię na temat tej firmy i to w dodatku bardzo skromną " niesolidni". Moim zdaniem nalezy brac pod uwage fakt , ze niektorym nic nie pasuje. Ot wiecznie narzekajacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 20.06.2007 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Amber Dzięki za namiar na alarmy.Dopiero teraz przeczytałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 20.06.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Mnie wykonano uziom fundamentow i gruntu.Ponoc nie powinno sie stosowac uziemienia calkowitego- zbiera wyladowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 20.06.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Bardzo budujace sa opinie na temat firmy JADAR - to tez kostka.Odlotowe projekty ,ceny w normie a wykonawstwo profesjonalne.Ale jak to jest ? nie wiem.To duze firmy i ceny wysokie.A mzeS Kazia z Zebrzydowic?Chyba,ze Depi uruchomi produkcje Szykam tynkarzy i ekipy od docieplen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 20.06.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Bardzo budujace sa opinie na temat firmy JADAR - to tez kostka.Odlotowe projekty ,ceny w normie a wykonawstwo profesjonalne.Ale jak to jest ? nie wiem.To duze firmy i ceny wysokie. hmmm ... to jak w "normie", czy "wysokie"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts