Betsi2006 21.06.2007 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Bardzo budujace sa opinie na temat firmy JADAR - to tez kostka.Odlotowe projekty ,ceny w normie a wykonawstwo profesjonalne.Ale jak to jest ? nie wiem.To duze firmy i ceny wysokie. A gdzie te opinie mozna przeczytać? Czy są to opinie ustne od kogoś kto układał kostkę z tą firmą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 21.06.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 O kostce przeczytasz w grupie Wawer - fripp,wbratWymiana doswiadczen-Koszt kostki brukowej i polozenie-posty impulsWnetrza -Jaka kostka brukowa - pattaya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 22.06.2007 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 A u nas wczoraj zalewali strop nad parterem. Za każdym razem gdy nasza ekipa kończy jakiś etap nachodzą mnie czarne myśli, czy panowie pojawią się w następnym tygodniu. Do tej pory wracali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 22.06.2007 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 ms. Masz cały wylewany (monolit) czy jakąś terrivę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 22.06.2007 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 ogólnie to terivę 1, ale w dwóch miejscach monolityczny (teriva nie dałaby rady). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GreniuSowa 22.06.2007 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Witam, macie może jakieś namiary na w miarę tanią (ale oczywiście dobrą) podsypkę w okolicach Bobrowca? z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 22.06.2007 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 ms. Dzięki - może jednak wrócę do koncepcji płyt kanałowych i połącze to z częścią monolitu. Z innej beczki - robicie szamba czy POS-ie? Wiem, że Mani mam POS-ia, a jewrioszka szambo. Jak reszta? Czemu tak, a nie inaczej? PS. I ile Was to kosztowało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 22.06.2007 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Jeszcze jest trzecia opcja - kanalizacja. Jeśli to mniejszość na naszym wątku, to ja należę do mniejszości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 22.06.2007 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Kurcze. Niektórzty mają fajnie. U nas kanaliza jest w daaaalekich planach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 22.06.2007 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 - może jednak wrócę do koncepcji płyt kanałowych i połącze to z częścią monolitu. I masz racje , uwazam , ze to najprostsze rozwiazanie.Gdybym miala miec dom ze stropem to na pewno bylyby to takie wlasnie plyty. Takie mialam te w poprzednim domu , w ktorym bylo pietro. A Ty masz poddasze uzytkowe czy pietro? Ja mam szambo ,bo tak gmina mi nakazala ze wzgledu na wilkosc dzialki. Oczyszczalnia moze byc jesli dzialka ma 1500 m2 , ja mam troszke mniej ok 1400 m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 22.06.2007 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Depi, U nas jest szambo. A dlaczego szambo a nie POS, poniewaz (kolejnosc argumentow nie jest przypadkowa ): - lubie sobie polac to tu to tam Domestos i inne tego typu srodki - kanaliza ma byc za 2 - 3 lata - dzialke mam za mala na POS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 22.06.2007 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Speek Dziekuję za info o kostce - poczytam. Depi Mam szambo 10m3, ponieważ za 2-3 lata będzie kanalizacja i łatwo będzie wykopać szczelną kostkę ( oczywiście po opróżnieniu) Poza tym mam tak chyba w warunkach, ale nie było to dla mnie istotne więc nie pamiętam. Takie szambo kosztowało ok. 3500 + ewentualnie Vat ( jesli z rachunkiem - cena z grudnia 2006) z montarzem i przywiezieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 22.06.2007 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Takie szambo kosztowało ok. 3500 + ewentualnie Vat ( jesli z rachunkiem - cena z grudnia 2006) z montarzem i przywiezieniem. Teraz cena jest nieo wyzsza , do tego szybkozlaczka za 750 i ewentualnie czujnik napelnienia za jakies 350. Czy ja juz pisalam, ze NIENAWIDZE tego calego budowania? I jeszcze jedno ... polecane ekipy to mit! Dlugo by o tym opowiadac i pewnie przyjedzie jeszcze na to czas (a jakze ). Marek mowi, ze zbieram doswiadczenia na przyszla budowe ... Na sama mysl, ze za pare lat zaczne kolejna robi mi sie slabo Z dobrych wiesci, mam drewutnie i pokazny ponad 30 metrowy strych Zle pomine milczeniem ... ale jeszcze do nich wroce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 23.06.2007 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 [ Czy ja juz pisalam, ze NIENAWIDZE tego calego budowania? I jeszcze jedno ... polecane ekipy to mit! Dlugo by o tym opowiadac i pewnie przyjedzie jeszcze na to czas (a jakze ). Marek mowi, ze zbieram doswiadczenia na przyszla budowe ... Na sama mysl, ze za pare lat zaczne kolejna robi mi sie slabo Z dobrych wiesci, mam drewutnie i pokazny ponad 30 metrowy strych Zle pomine milczeniem ... ale jeszcze do nich wroce AmberWind Co się stało?????????????? Co do polecanych firm to też mam mieszane uczucia, choć nie powiem że nie staram się sprawdzić jakiś rekomendacji. Pomimo przestróg mam zamiar kontynuować pertraktacje z Veką brukarstwo - na razie projekt i wycena ( ale spisać jednocześnie jaką umowę - w końcu przestrogi skąś się wzięły). Dają 3 lata gwarancji na wykonaną pracę a i cena nie jest wcale wygórowana, jako jedni z niewielu robią projekt. No zobaczymy Prawdą jest, że doświadczenie jakie zdobędziesz na tej budowie będzie przeogromnie przydatne w następnej, ale pamietaj, że nie przeszłaś stanu surowego, załatwiania całej dokumentacji i mnóstwa dylematów ( jaki projekt, z czego budować, z czego dach itp) A tą wspaniałą drewutnię to pokaż, pochwal się Wreszcie udało mi się pooglądać trochę glazury i gresy ( z mężem !!!!!!!!!!!) Całe szczęście, że mamy podobne gusty Z polskich firm podobały mi się niektóre kolekcje Opoczna i Cersanitu, na prawdę nie odbiegają wzornictwem od włoskich i hiszpańskich trzykrotnie droższych. Ale szukam dalej i wypisuję co mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 24.06.2007 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 http://elnetplus.waw.pl/~d.sitarski/inne/dzialka/_IGP6617.jpg Co jakiś czas robimy sobie dzień bez budowy - tym razem nad Wisłą. Po drodze mijaliśmy całkiem spore pole golfowe, nawet intensywnie używane. Golf jak golf, ale ta równiutko przycięta trawka, marzenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 24.06.2007 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Ja dla odmiany tylko w weekendy mam czas zajmować się sprawami związanymi z domem. W związku z tym wczoraj i dziasiaj oglądałam glazury i gresy. Mam już upatrzone kilka rzeczy. Ponadto wybrałam kolor tynku na elewację. Zdecydowałam, że słupy które są w projekcie będą nie drewniane tylko otynkowane w kolorze o ton ciemniejszym niż elewacja ( przypuszczam, że miałabym klopot ze znalezieniem okładziny drewnianej na już wylane, okrągłe, betonowe słupy). Ogrodzenie też będzie miejscami murowane z wypełnieniem z drewnianych sztachet. Mam nadzieję,że będzie to wszystko wyglądać OK. Szybkość z jaką mój mąż podejmuje decyzje przeraża mnie. MS Taka trawka to chyba marzenie nas wszystkich Amber żyjesz jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 24.06.2007 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Amber żyjesz jeszcze? zyje, zyje, ale co to za zycie Co do fachowca, ktory delikatnie rzecz ujmujac nieco mnie zawiodl, sprawa jest w toku, wiec poki co powstrzymam sie od szczegolowych opisow. Betsi, sadzac z Twoich postow glazury juz wybralas Uwazaj na Cersanit. Plytki podobno nie trzymaja wymiarow i duza fuga trzeba jakos gubic bledy producenta. Betsi, czy mozesz mi na PW przeslac wycene Vegi? Ciekawa jestem ile teraz kosztuje ulozenie kostki BTW drewutnia jeszcze nie doczekala sie zdjec Tak to jest, ze szewc bez butow chodzi Na okraglo robie jakies foty, tylko dla siebie nie starcza mi ani sil, ani czasu Pocieszajace jest, ze wyjasnila sie sprawa popekanych tynkow na poddaszu. Tam gdzie tynki nie sa popekane uzyto materialow Knaufa. A tam gdzie tynk popekal, producentem materialow byl Alpol. Reklamacja zostala uznana i tynk bedzie naprawiony (zaczynaja od wtorku) ms, Trawka to dla mnie odlegle marzenie Dopiero w przyszlym roku pomysle jak sensownie zazielenic te nasze ugory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 24.06.2007 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Betsi napisz co powybieralas z plytek , ja od kilku dni patrze .Bylam az w Pruszkowie , maja tam dobry sklep przy Jerozolimskich 481czy 485.Dobrze , ze ten Cersanit mi sie nie widzi jakos. Mam pytanie .Gdzie w okolicy jest dobra pralnia chemiczna, taka , do ktorej mozna bardzo drogie rzeczy bez ryzyka oddac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flamenco108 25.06.2007 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Z innej beczki - robicie szamba czy POS-ie? Wiem, że Mani mam POS-ia, a jewrioszka szambo. Jak reszta? Czemu tak, a nie inaczej? PS. I ile Was to kosztowało? Będę robił szambo szczelne. Dlaczego? Albowiem tak stoi napisane w MPZP czyli miejscowym planie zagospodarowania przestrzennego. I będę się modlił, żeby jak najszybciej doprowadzili wodociąg i kanalizę. Bo woda w całej okolicy zażelaziona i chyba dla dobra dzieciuków będę abo kursował z baniakami do studni oligoceńskiej, albo postawię kolumnę fil-trującą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 25.06.2007 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Betsi, sadzac z Twoich postow glazury juz wybralas Uwazaj na Cersanit. Plytki podobno nie trzymaja wymiarow i duza fuga trzeba jakos gubic bledy producenta. Betsi, czy mozesz mi na PW przeslac wycene Vegi? Ciekawa jestem ile teraz kosztuje ulozenie kostki Glazury z grubsza wybrałam, jeszcze nie wszystkie. Niestety podoba mi się jedna kolekcja Cersanitu - seledyn ( nie jest kremowo-brązowa ), ale jeszcze jej nie kupiłam. Ponadto podobły mi się: Opoczno-gres naturale, Opoczno-Jamajka, wspomniny Cersanit, Paradyż-Junona, oraz gres na podłogę Paradyż-Mustang, i jeszcze jakiejś włoskiej firmy kolekcja szaro-ciemno szara z czerwonymi paskami ( to do syna do łazienki). Generalnie Opoczno i Tubądzin są ciekawe ( ale to wszystko zalezy kto co chce) Wyceny z Vegi jeszcze nie mam bo dopiero w czwartek jestem umówiona na omówienie projektu i wtedy bedzie wycena. Ceny są od 100zł.1m2 ( proste rzeczy) z materiałem i robocizną do 250zł/1m2 ( skomplikowane wzory i kształty tarsów). Mam cenę od innego kostkarza 130zł/m2 bez projektu z materiałem ( kostka ze Strzegomia) i robocizną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts