Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Słoń jest znakiem rozpoznawczym firmy Bruk-Bet, Lesznowola, ul. Słoneczna 217.

http://www.bruk-bet.pl

A z Bruk-mann'em chyba rzeczywiście jest jakieś nie halo, bo nigdy nie widziałam tam klientów.

Większym powodzeniem cieszą się stawy po drugiej stronie drogi. O każdej porze dnia i nocy ktoś moczy kija.

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zajrzysz do nas raz na miesiąc w intesach i dziwisz się, że nikt się nie rzuca do dzielenia namiarami.

Jak widać wszyscy mają albo drogich, albo złych (mój akurat jest drogi). :wink:

Jeśli szukasz elektryka do podłączenia prądu budowlanego lepiej weź z mafii ZEWT. Lista referencyjna wisi w budynku (chyba) B.

szczerze mowiac myslalam, ze to forum sluzy wymianie doswiadczen i pomaganiu sobie, ale widocznie sie ludzilam. Ms. jesli nie chcesz nie pomagaj.

Moze trudno to sobie wyobrazic, ale sa rowniez tacy, ktorzy wchodza na forum zeby poczytac, skorzystac z doswiadczen innych, nauczyc sie czegos. Niestety dopiero zaczynam budowe i malo sie na tym znam, wiec nie udaje specjalisty i nie wypisuje rad dla innych.

Prad mam juz podlaczony, elektryk potrzebny mi do zrobienia instalacji w domu.

Coli , ja najmocniej przepraszam , nie zauwazylam Twojej prosby.

Osobiscie nie odnosze wrazenia , ze nalezy wypowiadac sie w grupie piaseczynskiej , zeby moc o cos zapytac.

To byloby niedorzeczne .

Elektryka nie polece Ci , bo moj jest tak zajety , ze ledwo znalazl czas dla mnie , tylko ze wzgledu na to , ze robil wczesniej w pierwszej czesci domu , ktora juz jest.Popatrz w watkach o dobrych wykonawcach .

coli,

moj elektryk jest dobry, ale do tanich na pewno nie nalezy. Jego cena z lutego to 50 zeta, wiem ze obecnie bierze jeszcze wiecej.

rrmi,

Odwiedzilam dzisiaj trzech szklarzy. Najbardziej sensowy wydaje sie ten przy ul. Kosciuszki 31 (w bramie). Znajdziesz tam duzy wybor szkla, oraz oczywiscie lustra. Ceny sa umiarkowane. Mozna rowniez zamawiac lustra z montazem i transportem.

My bedziemy tam zamawiac cale mnostwo poleczek, pare luster i szyby do dziur w scianie, ktore wlasnie wydlubalismy :lol:

Przerabiam temat drzwi wewn. Po sprawdzeniu 3 firm ..... rece i nogi sie podemną ugięły. Cena z ościeżnicą, klamką i montarzem nie schodzi poniżej 1800zł ( przynajmniej z tych co mi się podobają). Sprawdziałm Pol-Skone, Technidoor i Porta - ( ale wyczytałam, że te są do niczego a drogie).

Szukam dalej :wink: bo mam zamiar kupić i drzwi wewn. i kostkę.

Betsi

Ja szukam drzwi zewn. i przy okazji oglądam też wewn.

Dzisiaj w tym celu odwiedziliśmy Bartycką.

Faktycznie , wszystko 1800 albo wyżej. :evil: I nie zawsze jakość idzie w parze z ceną.A jeżeli coś mnie zachwyciło to już cena powyżej 2 tys.

Ale znalazłam jedną firmę, gdzie cena niby 1700 z wszystkim, ale podobno pani skłonna do negocjacji i rabatów.Drzwi z drewna klejonego warstwowo, naprawdę piękne i solidnie zrobione.A w sprawie drzwi naprawdę wybredna jestem :wink:

Nie płacisz dodatkowo np. za przeszklenia z mlecznego szkła i.t.p. Jutro zadzwonię i porozmawiam na temat możliwych rabatów przy większym zamówieniu.

http://www.edendrzwi.com.pl

Bartycka 26 paw.51

Drugi namiar to podawana też przez Grafinkę Dworcowa 20 w Piasecznie.

Tam mają drzwi Derpal.Też drewno.Wzory nieco gorsze, ale da się przeżyć.

I cena 1100-1200.Też solidna robota.

http://www.derpal.com.pl

Ja najpierw spróbuję "urobić" panią na Bartyckiej, jeżeli nie, biorę derpala.

Nie stać mnie na bezfelcowe za 2200 :(

Poza tym obejrzałam w realu drzwi zewn. z Krakowa , o których niedawno pisałam i naprawdę są warte swojej ceny.Spokojnie mogą konkurować z Calem.

Ale cenowo, też niestety pułap calowski.Jeżeli ktoś nie liczy każdej złotówki, z czystym sumieniem polecam!

Aha! i na Bartyckiej 24, chyba pawilon 371 / na przeciwko 170/ w związku ze zmianą ekspozycji wyprzedają zlewozmywaki Franke i inne z górnej półki, przecenione niektóre z fragranitu np. do 50%.

Ja jeszcze nie wiem , jaką będę miała kuchnię , więc nie mogłam skorzystać :cry:

Zuber

Dzieki bardzo za info o drzwiach. Bardzo przydatne.

Te drzwi Derpal są chyba niezłe. Jutro będę w naszych okolicach to zajżę na Dworcową.

Ja z kolei prowadzę negocjacje z przedstawicielem Pol-Skone. Są tam drzwi, które mi się podobają ( tylko w fornirze dębowym - na zdjęciu jest inne drewno)

http://www.pol-skone.pl/index.php/nodes/get/pl/75/

i jeszcze takie ( z bulajem2)

http://www.pol-skone.pl/index.php/nodes/get/pl/75/

Cena dzrzwi z przeszkleniem ok. 1850zł a pełnych z bulajem ok. 2000zł.

Ponieważ chcę kupić 9 sztuk to na wstepi dostałm 1% rabatu od sztuki ( to ok. 180-200zł) :) od sprzedawcy, większy rabat mogę negocjować z szefem.

Napisz co uda Ci się wytargować i gdzie a ja jak coś znajdę ciekawego to też napiszę.

Te drzwi Derpal są chyba niezłe. Jutro będę w naszych okolicach to zajżę na Dworcową.

Betsi

Te pierwsze , o których pisałam też są ok.Strona internetowa nie oddaje ich faktycznej urody.

Jak będziesz na Dworcowej, to weź poprawkę na starszego pana sprzedającego drzwi.

Pan jest z cylku"wiem lepiej czego pani potrzebuje" i "klient nasz pan, ale..."

Ponieważ jestem tam częstym gościem/ wcześniej kupowałam okna/, to przerobiłam- jak w małżeństwie- różne etapy od pobłażania, przez zniecierpliwienie, lekkie wkurzenie do rezygnacji i poddania się.Po prostu ten typ tak ma.Część usługi wliczona w cenę :wink:

Pol-skone też oglądaliśmy, mają ładne wzory,ale jeżeli udałoby się uzyskać dobry rabat w eden - wyjdzie taniej.Za lite drewno.Zobaczymy.

Mam też pytanie natury ogólnej a propo's kominków.

Przewiduję ogrzewanie kominkiem w dużym stopniu, czy w związku z tym muszę koniecznie kupić jakiegoś drogiego Jotula, Dovre itp.?

Czy np kominki innych firm/ francuskich, niemieckich/ z dobrym żeliwnym wkładem, o mocy 14-15 kW, będą ok?

Czy ktoś grzeje nie-Jotulem i jest zadowolony?

Jeśli chodzi o drzwi na Dworcowej - ja tam zamawiam okna - więc spędziłam tam już dużo czasu - poza tym kojarzę ten punkt jako funkcjonujacy od lat - z tym starszym z panow gadam i gadam - wygląda, że wie co sprzedaje i jeśli chodzi o mnie - to co mówi - do mnie trafia i mam wrażenie, że jest pewny towaru, ktory sprzedaje.

Oczywiście to tylko moje wrażenie - bo na razie okna zamówione - ale jeszcze ich nie mam wstawionych ani nic - ale poświęcają mi dużo czasu i ku mojej radości nie odnoszę wrażenia, że im przeszkadzam i zawracam głowę - a głowę zawracałam im długo bo okien mam od diabła i trochę i trochę marudzę przy ich zamawianiu.

Na targach muratora oglądałam drzwi fimry westo ( http://www.westo.pl) i mam akurat przed sobą ich cennik - jak kogos zainteresują jakieś ich drzwi na stronie mogę podać cenę.

Coli nie dzielę się namiarami na elektryka – bo ze swojego dumna nie jestem – piszę to tylko po to, aby zaakcentować, że uwaga, że ktoś wpada tylko z interesem to nikt mu się nie rzuca na pomoc - jest jakaś obca mojemu postrzeganiu życia forum - rozumiem, że każdy z nas spędza tyle czasu w necie na ile może sobie pozwolić i na ile ma ochotę.

Ja wolę np. z ludźmi żyć dalej lub bliżej w realu nie w necie – bo osobowości netowe mogą być i często są ułudą , udzielać rad nie udzielam – bo sama nie wiem czy rozwiązania, które wybieram są dobre czy złe – mam zwyczajnie zbyt małą wiedzę budowlaną – i jak sobie coś schrzanię to tylko ja za to zapłacę – nie chcę mieć innych na sumieniu – ale to nie znaczy, że nie korzystam z pomocy forum i jeśli potrafię pomoc i podpowiedzieć innym – ot tak, żeby im łatwiej było – nie wymagając w zamian zabawy w kółko wzajemnej adoracji - to pomagam, a jeśli nie, to nie dlatego, że ktoś rzadko wpada na forum tylko dlatego, że pomoc nie umiem.

Jeśli chodzi o drzwi na Dworcowej - ja tam zamawiam okna - więc spędziłam tam już dużo czasu - poza tym kojarzę ten punkt jako funkcjonujacy od lat - z tym starszym z panow gadam i gadam

To akurat prawda, każda wizyta, nawet z duperelą 40 min do godz.

Ja wolę np. z ludźmi żyć dalej lub bliżej w realu nie w necie – bo osobowości netowe mogą być i często są ułudą

Po stokroć prawda, papier wiele wytrzyma, a net jeszcze więcej.

Zanim zaistniałam w grupie piaseczyńskiej fizycznie, przeczytałam wszystko co tu spłodziliście i spisałam namiary i adresy, wiele okazało sie przydatnych i sprawdzonych.

Myślę, że głównie temu ma służyć to forum, wspieraniu się i wymianie informacji, a nie wyciąganiu, co kto komu , za ile i dlaczego.

Witajcie,

Jakiś czas mnie nie było, ale miałem nawał pracy. No ale tak to już bywa jak się pracuje na dwa etaty i buduje dom ;)

Właśnie skończyli mi robić więźbę dachową. Ekipa super. Majster trzyma wszystkich w ryzach i cały czas opieprza. Więźbę zrobili mi w 10 dni, ale zrobiliby w 7 dni, gdyby nie deszcze. Szczerze mógłbym polecić jakby ktoś chciał namiar. Aha. Oni są spod Radomia i nocują na budowie.

A teraz pytanie. Ile czekaliście na bramę garażową??

Ile czekaliście na bramę garażową??

Na brame czekalam 2 tygodnie.

Gratuluje wiezby.

Amber mysle , ze liczy sie tak jak sie dogada.

Nie doszlam jeszcze do malowania.

Poki co dziure musze w kominie zrobic , bo byl murowany jak leci i teraz trzeba sie zdecydowac gdzie ona ,ta dziura ma byc :D