Depi 28.06.2007 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Poki co dziure musze w kominie zrobic , bo byl murowany jak leci i teraz trzeba sie zdecydowac gdzie ona ,ta dziura ma byc Ja myślę, że od góry. Ja przynajmniej bym tak zrobił... :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 28.06.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Ja myślę, że od góry. Ja przynajmniej bym tak zrobił... :lol: Od gory jest , spoko Kominek mam narozny , stad moje zastanowienie bylo, chwilowe zreszta. Swoja droga to podobnie jak mowi Barozi , zauwazam , ze ciesle i dekarze to najbardziej porzadna grupa budowlancow. Ja swojego ciesle - dekarza moge polecic kazdemu Barozi czym kryjesz dach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 28.06.2007 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Rrmi, Kryję Euronitem, grafitowym, podwójne S. A mam pytanie do Ciebie: Gdzie zamawiałaś bramę, ze tak krótki okres oczekiwania?? Mogę prosić o namiar?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adiz1 28.06.2007 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 ... Wodę ogrzewam 200 litrowym zasobnikiem - grzałki załączają się w tanim prądzie, ale odpowiada za to sterownik, nie muszę o tym myśleć bo wody ciepłej nie brakuje.... O ile dobrze pamiętam Twoja rodzina liczy 3 osoby, czy 200 l. zasobnik nie jest za duży. Ciekawi mnie to bo stoję przed wyborem elektrycznego ciśnieniowego/pojemnościowego ogrzewacza wody i ktoś dla rodziny 2+2 sugerował mi 80-100l.. Czy możesz coś wiecej napisać jak sprawdza się w użytkowaniu Twój nabytek (jaka to marka/model?). Pozdrawiam Adrian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 28.06.2007 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 A mam pytanie do Ciebie: Gdzie zamawiałaś bramę, ze tak krótki okres oczekiwania?? Mogę prosić o namiar?? Tak jak wiekszosc z nas , u Pana Darka Kutego, mam Hormana. Fachowo , duzy rabat . Nie mam pod reka namiaru , ale moze ktos Ci da . Jesli nie- poszukam w grubej teczce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 28.06.2007 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Barozi, wysyłam. Kiedyś mąż był na budowie. Zatrzymał się koło nas jakiś człowiek i oferując swoje usługi wręczył wizytówkę - jak się okazało był to Dariusz Kuty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 28.06.2007 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Ms. Dzięki za namiar. Chyba się dzisiaj wybiorę. Odnośnie dachu to boję się trochę, że dałem za mały okap. Mam jakby wrażenie że na ścianach bez okien jest zbyt wysoko... ale może to tylko wrażenie i poprawi się gdy będzie już pokrycie dachowe oraz rynny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 28.06.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 barozi A jaki dałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 28.06.2007 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Witajcie, Jakiś czas mnie nie było, ale miałem nawał pracy. No ale tak to już bywa jak się pracuje na dwa etaty i buduje dom Właśnie skończyli mi robić więźbę dachową. Ekipa super. Majster trzyma wszystkich w ryzach i cały czas opieprza. Więźbę zrobili mi w 10 dni, ale zrobiliby w 7 dni, gdyby nie deszcze. Szczerze mógłbym polecić jakby ktoś chciał namiar. Aha. Oni są spod Radomia i nocują na budowie. A teraz pytanie. Ile czekaliście na bramę garażową?? pięc tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 28.06.2007 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Depi, 85 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 28.06.2007 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 barozi - i to za małe? Ja dałem 75cm! Choć u mnie to akurat z każdej strony inaczej wychodzi, ale standard t 75. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 28.06.2007 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Mam wrażenie że za małe, ale może to wina tego, że nie ma jeszcze deski podrynnowej i rynny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 28.06.2007 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 O ile dobrze pamiętam Twoja rodzina liczy 3 osoby, czy 200 l. zasobnik nie jest za duży. Ciekawi mnie to bo stoję przed wyborem elektrycznego ciśnieniowego/pojemnościowego ogrzewacza wody i ktoś dla rodziny 2+2 sugerował mi 80-100l.. Czy możesz coś wiecej napisać jak sprawdza się w użytkowaniu Twój nabytek (jaka to marka/model?). Pozdrawiam Adrian. We czwórkę mieszkamy. Nie jest za duży. Gdybym chciał więcej wody puszczać kranem to nawet mógłby być za mały. No chyba, że zrezygnowałbym z ładowania tylko między 13-15 i 22-6 wtedy 200 litrów to może i za dużo. Mam zasobnik ze stali nierdzewnej norweskiej firmy OSO HOTWATER. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 28.06.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Amber mysle , ze liczy sie tak jak sie dogada. Nie doszlam jeszcze do malowania. Poki co dziure musze w kominie zrobic , bo byl murowany jak leci i teraz trzeba sie zdecydowac gdzie ona ,ta dziura ma byc No wlasnie co do tego sie nie dogadalam U nas tez dziura byla wybijana w kominie. Ale w srodku komina czekala niespodziewanka pod tytulem "rura stalowa bez otworu". Trzeba bylo ja palnikiem potraktowac, aby zrobic konieczny otwor. Szukam sklepu/hurtowni z duzym wyborem fug. Najlepiej PCI. Bede wdzieczna za kontakt. BTW podloga w drugiej lazience juz sie uklada Zadanie na dzisiaj: kupic ponad 100 roznych wlacznikow i gniazdek elektrycznych. Moj portfel nie bedzie zachwycony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Montana 28.06.2007 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Witajcie, sporo się u Was dzieje jak zwykle A ja mam złe wiadomości, niestety Wszystkich, którym podałam namiar na ekipę od ociepleń zew....bardzo przepraszam i cofam dobre słowa na temat tych panów... Od maja czekam aż dojadą zrobić mi podbitkę jak pewnie wiecie... termin co chwila był z jakiegoś powodu przesuwany... no cóż...to teraz niestety norma ...wczoraj "ktoś od nich" zadzwonił i powiadomił nas, że ekipa wyjechała za granicę i wróci za dwa miesiące ...nic dodać nic ująć ... Co do kontenerów - my zamawiamy u Czyścioszka. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 28.06.2007 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Szukam sklepu/hurtowni z duzym wyborem fug. Najlepiej PCI. Bede wdzieczna za kontakt. Widzialam rozne fugi w Pruszkowie przy Jerozilmskich . Nie byla to hurtownia , ale wybor chyba spory. Pisze chyba , bo nie wiem ile potrzeba zeby cos wybrac. Ja dopiero do tego dojde za 2 tygodnie , do tego wybierania znaczy Montana wsplczuje , ale to chyba teraz norma. U mojego sasiada jednak zrobili calosc (przyklejanie styro , klej +siatka i kolor) w 3 dni Na gotowo , elegancko , czysto i bardzo ladnie wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Montana 28.06.2007 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 rrmi dziękuję a masz może namiar na tą ekipę co u sąsiadów robiła? Najgorsze jest to, że podbitka już jest u mnie i wypadałoby, aby się nie zmarnowała ... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 28.06.2007 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 rrmi, Dzieki, ale poki co moze poszukam czegos blizej Moze na Bartyckiej ... Jesli tam nie znajde, to przejade sie do Pruszkowa. Zaczynam rozgladac sie za farbami ... i nareszcie rozrysowalam projekt balustrady na schody. Zobaczymy co na to powie wykonawca Montana, Niestety, taki mamy standard relacji klient-ekipa Jest jeszcze jedna opcja, a mianowicie dokonczenie prac a potem ciagnace sie poprawki i reklamacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 28.06.2007 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Barozi odnosnie bramy chcialam jeszcze dodac , ze Pan Darek ma niezle uklady w fabryce w Niemczech , ja czekalam tak krotko , bo bardzo mi na czasie zalezalo i zalatwil jakis extra transport. Zreszta kazdy dostawca , ktory w branzy jest juz jakis czas ma uklady i moze cos tam przyspieszyc. Czy to jesli chodzi o bramy czy dachowke, wszystko generalnie. Ja juz mam jeden klopot mniej , wlasnie zamowilam drzwi . Stary byl zdziwiony tym co wymyslilam , alei tak dal kilka propozycji , ciezko podejmuje sie takie decyzje . Moje okna juz czekajana wstawienie . Generalnie mam juz kupione wszystko do stanu zamknietego .uff Montana jesli zalezy Ci na namiarze to zapytam jutro i wysle na priva . Zaden problem . Amber na Bartyckiej jest chyba wszystko , niemniej ja nie umiem tam kupowac Mialam okazje dzisiaj podziwiac na zywo dom Betsi. Bardzo wszystko ladne i dopracowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 28.06.2007 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Barozi odnosnie bramy chcialam jeszcze dodac , ze Pan Darek ma niezle uklady w fabryce w Niemczech , ja czekalam tak krotko , bo bardzo mi na czasie zalezalo i zalatwil jakis extra transport. Zreszta kazdy dostawca , ktory w branzy jest juz jakis czas ma uklady i moze cos tam przyspieszyc. Mialam okazje dzisiaj podziwiac na zywo dom Betsi. Bardzo wszystko ladne i dopracowane Na bramy od Darka czekałam ok. 5 tygodni niestety, ale są bardzo ładne A ja miałam przyjemność poznać dziś osobiście Rrmi Miło było. Mam nadzieję, że facet od kuchni przypadł Ci do gustu. Właśnie odnośnie kuchni to dopracowałam dzisiaj ostateczną wersję projektu, pomiary zrobione, front szafek wybrany tylko jeszcze nad odcieniem koloru troszkę muszę pomyśleć. Wybrałam 3 kolory ( niewiele różniące się od siebie ale jednak) no i trzeba wybrać ten no 1 Na ogląd drzw wewnetrznych już nie miałam siły ( od 9 rano załatwiałam wiele spraw budowlano-wykończenowych). Jeśli chodzi o kominki to mój kominkarz polecił mi wkład Blanzek ( wybrałam półokrągły Blanzek 73 R ) wkład żeliwny o mocy 15kW z systemem dopalania spalin. Tańszy niż Jotul i inne. Więcej info na http://www.befpolska.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts