Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Amber na Bartyckiej jest chyba wszystko , niemniej ja nie umiem tam kupowac :roll:

Obawiam sie, ze ja tez mam z tym problemy 8)

rrmi,

Jesli juz wypatrujesz stanu zamknietego, to pewnie wkrotce zaczniesz picowanie w srodku :D Powodzenia w dopieszczaniu wnetrz :D

Betsi,

Z kolorami u mnie tez najgorzej i najwolniej. Jak wybralam kolor kuchni, to fachman od mebli stwierdzil, ze pierwszy raz takie cudo bedzie skladal :lol:

Betsi, z czego robisz blaty?

BTW fajny wklad sobie wybralas :D

Też mi się ten wkład podoba a w dodatku nie zabija cenowo :wink:

Blaty robię z "czegoś blatowego" ale nie kamiennego. Ponieważ szafki będą raczej ciemne, blat musi być jasny i podobało mi się coś jak jasno kremowy marmur z szarawo-biało jakimiś ciapko-paskami rozmytymi ( może opis nie jest najlepszy ale blat i owszem) :lol:

Ponadto w takim stylu ( tylko marmur ) chcę dodać do obudowy kominka.

Martwię się tylko że i podłoga w kuchni powinna być raczej z tych jasnych a to oznacza.................. mop i sciera :-? - no chyba że znajdę jakiś totalny melanż :wink:

Martwię się tylko że i podłoga w kuchni powinna być raczej z tych jasnych a to oznacza.................. mop i sciera :-? - no chyba że znajdę jakiś totalny melanż :wink:

To pomartwmy sie wspolnie ;) U nas tez podlogi jasne, wrecz nagannie jasne i blyszcace :lol: Z zalozenia jednak, nie bardzo bede sie tym przejmowac ;)

A ja ciągle wałkuję drzwi/ wykorzystując poczatek urlopu i końcówkę przedszkola dziecka/

Zewnętrzne drewniane w Edenie , ze wszystkim i montażem mogę mieć za niecałe 3 tys. / to chyba niezła cena/

Niestety , drzwi wewn. to nadal problem- / cenowy/.Cudów nie ma.

Pomyślałam nawet,żeby na patrerze zrobić wersję reprezentacyjną , a na górze wariant uboższy.

Czy na jasnej czy na ciemnej tak samo sie brudzi.

I ja bede miala jasna podloge w kuchni i w holu.

Nie blyszczaca.

Betsi Pan od kuchni spodobal mi sie :D

Kawke nawet wypilismy :roll:

Wychodzi na to , ze i ja mam problem z kolorami , wiec jak juz wybrac nie moglam kolorow do kuchni , znaczy jednego to zdecydowalam sie na dwa kolory.

Na ten moment of course :roll:

Nie wiem jaki mam okap , ale chyba dosc duzy.

Amber poki co wykanczam dom w duchu :D

Ciezko mi idzie choc wiem co chce , bo nie na wszystko moge sobie pozwolic , tylko z czesci rzeczy nie moge zrezygnowac ,

inne staram sie jakos dobierac.

Gdyby nie arch wnetrz narobilabym pewnie glupot , a tak to ktos zawsze do przytomnosci doprowadzi :D

No nic ciesze , ze ze drzwi zamowione , uffff

Witam wszystkich budujących a w zasadzie silną grupę wykańczającą domki.

Widzę, że nie tylko ja mam problemy z kolorami. daltonistką nie jestem ale strasznie dużo tych odcieni i nei wiadomo na który się zdecydować. A piszę to w kontekście wyboru koloru dachówki. Na szczęście udało się wybrać i mam święty spokój. Pozdrawiam

Gdyby nie arch wnetrz narobilabym pewnie glupot , a tak to ktos zawsze do przytomnosci doprowadzi :D

Przyznam szczerze, ze tez sie ciesze z pomocy naszej architekt :-) Podsunela nam kilka fajnych rozwiazan, ktore po dostosowaniu do naszych oczekiwan zaskakujaco zmienily wnetrza. Dobrze, ze ja mamy 8)

Nabylam dzisiaj rozne pstryczki i elektryczki. Wszystkich wlacznikow i gniazd jeszcze nie kupilam, a portfel juz lzejzy o 3.000 :(

Poza tym, musimy nadlac schody wejsciowe o jakies 8 cm ... Nie ma zmiluj ... sa jakos nisko wylane i wciaz potykam sie o prog :evil:

Betsi

Trzy dni wyjęte z życiorysu, ale temat drzwi zakończony.

Kupuję wszystko w Edenie.

Będzie lite drewno i w niektórych mleczna, bezpieczna szyba.A zewnętrzne według własnego wzoru / z gotowych mało który mi się podoba/

Derpal też jest ok, naprawdę świetna stolarska robota, ale za taką opcję jak ja chcę wychodzi drożej.

Ale chodzenie opłaciło się, widziałam przy okazji płytki do łazienki w przyzwoitej cenie.Jeszcze nie wiem tylko dolnej, czy górnej? :)

A ty jak.Pol-skone czy szukasz dalej?

Zgadzam się z rrmi, po wyborze drzwi wielkie uff!!

Tak z ciekawości-ile was kosztuje usługa architekta? Nie brałam takiej opcji pod uwagę, a może warto.

speek

Ja nie poradzilam sobie , bo w tym roku nie zdazymy .

Bedziemy wykanczac srodek , a elewacja raczej na wiosne dopiero.

Na zewnatrz zostanie tylko styropian z siatka i klejem zaciagniete.

Wybredna nie jestem w kolorach na elewacje za bardzo , na pewno wykluczam kazdy odcien zoltego i bialy.

Reszta do rozpatrzenia .

U mnie z drzwiami bylo o tyle trudno , ze nie moglam zobaczyc , tak nawymyslalam :D

Okaze sie dopiero po wstawieniu jak beda wygladaly w realu ,

bo takich ludzie nie maja :roll:

Ale to calkiem dobry pomysl pozostawic na jakis czas bez tynku i spokojnie zastanowic sie nad wyborem kloru elewacji i kolorem boni.

I ja tak mysle , choc u mnie to o czas chodzi a raczej jego brak.

Jak to mowia nie ma tego zlego coby...

Co do drzwi , to beda wielkie , dwuskrzydlowe , przeszklone i z recznie kutymi dodatkami :D :D

Namierzylam kowala-artste i zamierzam to wykorzystac. :p

Takie tam fanaberie , w ogolnym pojeciu na pewno nie praktyczne .

http://www.kleszczowo.topworld.org/foto/dsc07549.jpg

Jeszcze trochę trochę i mnie też będą wykańczać...

A co do Bartyckiej, to też cięzko znoszę te wizyty, dzisiaj np. szukałam impregnatu do kamieni i nic nie znalazłam, tylko się nachodziłam bez sensu, zmarmnowałam cały dzień -

co to za firma że ją otwierają w srodku dnia , budowlańcy zaczynają dzień o 6.30.

Skoro kowal to juz domyslam sie jaki charakter beda mialy Twoje wnetrza.Ja do salonu nie dalam drzwi do kuchni zreszta tez ale zrobilam otwory w scianie podswietle je - czy to praktyczne? Pewno nie bo wiecej powierzchni do wycierania.

Teraz rysuje maskowanie podciagu w salonie.Wychodzi na to,ze powinnam wstawic mahoniowe listwy ( podluzne pasy) jedna jako maskownice podciagu ,druga dodatkowo.A sufit mial byc caly bialy taki surowy i czysty bez zadnych ozdobnikow. :evil: :evil:

I z tym pogodzic sie nie moge.To moja wielka porazka.Rozpatrywalam karton gipsy ale one obniza znacznie wysokosc salonu.

Takie tam fanaberie , w ogolnym pojeciu na pewno nie praktyczne .

Zycie tylko w praktycznym otoczeniu byloby nudne i malo kreatywne 8) Dlatego wybralam duza narozna wanne, jasne podlogi, szklane drzwi, nadmiar Veluxow i cale mnostwo innych nagannie niepraktycznych dodatkow i udziwnien :lol:

Jeszcze z nimi fizycznie nie obcuje, ale juz je lubie 8)

zuber,

cena architekta to ok. 100 pln/1m2 za wykonanie projektu i ok. 140 za projekt wraz z nadzorem inwestorskim. My projektujemy caly dom i dlatego mamy dodatkowy rabat.

speek,

Te mikroskopijne probki to jedna wielka zmyla. Kolor na elewacji zawsze bedzie sie roznil od probnika ... Wierz mi ... wiem cos o tym, a postrzeganie kolorow z racji zawodu nie stanowi dla mnie problemu ...

A co do drzwi, to gdy zobaczylam nowoczesne drzwi z CAL-a to wiedzialam, ze tylko takie musze miec. Subtelnie proste, bez ozdobnikow ... tak jak wnetrze, ktore zastaniemy po ich otwarciu ...

Tylko te kolumny ... no qrcze wycielabym je w pien ... Dzisiaj zdjeto z nich tekture. Pomalujemy je na kolor identyczny jak kolor elewacji. Maja sie wtopic, optycznie zniknac ... Jak to nie pomoze, zorganizujemy jakies pnacze, ktore je skutecznie zakryje ...