rrmi 29.06.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Tylko te kolumny ... no qrcze wycielabym je w pien ... Dzisiaj zdjeto z nich tekture. Pomalujemy je na kolor identyczny jak kolor elewacji. Maja sie wtopic, optycznie zniknac ... Jak to nie pomoze, zorganizujemy jakies pnacze, ktore je skutecznie zakryje ... Nie narzekaj , ja mam z przodu sztuk 4 i tylu tez sztuk 4 Jakos przywyklam , projekt domu wybralam taki a nie inny , bo pasowal mi metraz i to , ze jest w prostokacie. Kolumny juz jakby tam byly i sie nalezaly do kompletu. Wiec musze pokochac . Jakos mi lzej sie zrobilo , ze nie jestem sama taka dziwaczka. Troche odwrotnie niz Ty , bo u mnie nie bedzie nowoczesnosci , ale zawsze to i tak razniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 29.06.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Amber - ja tez mam proste cala.A probniki to pewnie wielkie oszustwo bo kolory i tak wychodza inne.Z mieszalnia farb juz wstepnie sie dogadywalam,ze prztgotuja probki tak ok.1 litra i mazac bede wiekze powierzchnie aby cos sensownego wybrac.Najpierw wybralam cieple beze ale nie bardzo koresponduja z grafitem i mahoniami wiec umyslilam sobie mocno rozbilelony brudny roz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 29.06.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Jakos mi lzej sie zrobilo , ze nie jestem sama taka dziwaczka. Troche odwrotnie niz Ty , bo u mnie nie bedzie nowoczesnosci , ale zawsze to i tak razniej Jesli chodzi o brak praktycznosci to chyba w tym przoduje ... nic jednak na to nie poradze, ze praktyczny = nudny No moze nie zawsze ... badzmy sprawiedliwi ... Jednak co mi z podlog w melanzyk na ktorym nie widac ani piachu, ani paprochow, albo czy uszczesliwi mnie wanna prostokatna, latwo dostepna do sprzatnia, ktora "spozywa" niewiele wody, ale tez niewiele jest w niej miejsca dla dwojga? Na domiar zlego bede miec cale mnostwo LED-ow wyznaczajacych przejscia miedzy jedna przestrzenia domu a druga ... Strasznie ustrojstwo jest drogie, a na dodatek montaz ich prze ekipe tez do tanich nie nalezy Na domiar zlego calkiem duze powierzchnie scian zaprojektowalismy w naturalnym kamieniu ... podobno czyszczenie go to udreka speek, My sie troche na elewacji nacielismy Ale coz ... jakos z tym "kurczakiem" trzeba zyc Poza tym dom kupilismy juz z dachowka, kolor klinkierowy do ktorej takie zoltki najbardziej pasuja ... Mozna bylo sie jeszcze zastanawiac nad bezykami .. ale bezyki byly troche zbyt malo energetyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 29.06.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 rrmi - jak to robisz,ze potrafisz sie przyzwyczajic. Kolumny, ktorych nie cierpie wywalilam,kapliczki tez a za kare i wlasne pieniadze mam podciag w salonie i na dzien dzisiejszy nie potrafie go ukryc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 29.06.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Amber to Ty masz kurczakowy? wow Pelna ekstrawagancja Pokochaj, jakos to bedzie.Tak trzymac , nudy do budy Jakie macie wysokosci w pomieszczeniach? Musze sie do poniedzialku zdecydowac na to ile ma u mnie byc speek Ja generalnie staram cieszyc sie zyciem , a nie narzekac . Calkiem latwe to jest. Niemniej nie skonczylam jeszcze budowy , a mialam juz 2 rozbiorki, nie spowodowane bledami w budowie , tylko moim widzi mi sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 29.06.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Amber to Ty masz kurczakowy? wow Pelna ekstrawagancja Pokochaj, jakos to bedzie.Tak trzymac , nudy do budy Absolutnie kurczakowy Jak przyjedziesz do mnie na kawe, to wlasciwie nie bede musiala nawet podawac adresu ... trafisz po kolorze Co do wysokosci salonu, to u nas jest chyba 2,70 ale glowy nie dam ... Zrobie obmiar i napisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 29.06.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Absolutnie kurczakowy O job jego mac To i w nocy sie trafi Po 1 Poszukaj dobrych stron tego. Wracasz w nocy w stanie ten tego Odnajdujesz wlasny dom po kolorze. Jak chcesz to wymysle Ci inne zalety. Tak sie tylko zastanawiam to co ta wanna na 2 osoby ? Co tez ludzie nie wymysla Trzymacie tam karpia na swieta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 29.06.2007 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Tak sie tylko zastanawiam to co ta wanna na 2 osoby ? Co tez ludzie nie wymysla Trzymacie tam karpia na swieta? No baaaa ... caly staw tam upchamy i dla relaksu rybiej rodziny mozemy hydromasazyk wlaczyc Tylko czy to aby oby nie zbyt wiele komfortu przed Wigilijna kolacja? BTW moja ekipa wymyslila, ze w lazience z wanna wmontuje mi w sufit glosniki ... rrmi, pomysl jak bedzie przyjemnie Glosniki i kabelki wlasnie zakupilam, a teraz czekaja na montaz A co do kurczaka, to calkiem milo i jednolicie sie brudzi Bardzo raduje mnie to szarzenie i czekam na wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 29.06.2007 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 A co do kurczaka, to calkiem milo i jednolicie sie brudzi Bardzo raduje mnie to szarzenie i czekam na wiecej I tak trzymac , we wszystkim mozna odnalezc dobre strony. Jesli potrzeba wsparcia w kurzeniu to .. Pamietaj Amber o wysokosci w salonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 29.06.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 rrmi - u mnie jest 2,85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 29.06.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 rrmi - u mnie jest 2,85 Dziekuje bardzo . U mnie teraz jest 2.90 i moge podniesc Zastanawiam sie wciaz czy ma to sens. Tak to jest jak sie ma wybor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 29.06.2007 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Mialam pomieszczenia ponad 3 m i jakos nie za bardzo mnie odpowiadaly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pontypendy 29.06.2007 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 A ja mam 5,50 i bardzo mi odpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 29.06.2007 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 U nas w salonie 300 (albo 310? jak to było?), poza salonem 280 a na piętrze 270. 270 w salonie to troche piwnica....nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piomod 30.06.2007 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 Witam Wczoraj rozstałem się z dotychczasową ekipą "fachowców" Czy ktoś z Was ma kogoś godnego polecenia do wykonaia ocieplenia poddasza?Ile płaciliście za ten etap robót. Pozdrawiam piomod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 30.06.2007 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 PS. RE: wyskości salonu - Tylko u nas troche sie wszystko obniży przez sufit podwieszany... Miesjcami pewnie ze 20cm. Ale tylko na parterze - na pietrze 270 zostaje. Wciąz jednak myślę, czy nie przesadzam. Ale lepiej w razie czego obniżyć, bo podnieść to już sie nie da... RE: kolor tynku - za nas właściwie podjął decyzję planista - może być biały bądź kremowy (czy jakoś tak). Ene, due, like, fake... Co za świat - nie można nawet koloru domu wybrać. Kosmos... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 30.06.2007 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 Co za świat - nie można nawet koloru domu wybrać. Kosmos... To tak u Was w miescie . U nas na wsi nie ma tak Mozna nawet kurczakowy miec . Pontypendy masz super wysokosc. U mnie nijak taka nie pasuje , ale bardzo mi sie podoba. Mysle , ze podniose do3.20 i powinno byc dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mani 30.06.2007 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 speekKryjemy strzechą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 30.06.2007 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 Mani Gratuluję postępów! Macie już strzecharza (tak sie nazywa twórca strzech?)? Bo okazuję się, że u mnie u rodziny na Kurpiach taka umiejętność jeszcze nie zanikła i bez problemu i za małe pieniądze możne se walnąć strzechę. Poza tym, jesli byś chciała iśc dalej w taki klimat, to moja Ciocia, sołtys wsi Charcibałda i miesjcowy animator kultury, robi co roku plener rzeźbiarski i ma mnóstwo rzeźb ludowych przeróżnych rozmiarów lub ew. kontaktów do samych twórców. Mogłboby sie ładnie komponować z Twoją chatą. No a bramy jakie fajne robią, takie kryte strzechą też. Uolaboga! PS. Pontypendy 5,5m to już nie pokój, a komnata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mani 30.06.2007 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 Depi, mam owszem dekarza, za pieniądze kosmiczne, więc mnie nawet nie denerwuj, bo już dałam zaliczkę, za którą spokojnie można by było jakieś pokrycie zrobić.Co do takich bram, to why not? Możesz się dowiedzieć o koszty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts