Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Tylko te kolumny ... no qrcze wycielabym je w pien ... Dzisiaj zdjeto z nich tekture. Pomalujemy je na kolor identyczny jak kolor elewacji. Maja sie wtopic, optycznie zniknac ... Jak to nie pomoze, zorganizujemy jakies pnacze, ktore je skutecznie zakryje ...

:lol: :lol: :lol:

Nie narzekaj , ja mam z przodu sztuk 4 i tylu tez sztuk 4

:D

Jakos przywyklam , projekt domu wybralam taki a nie inny , bo pasowal mi metraz i to , ze jest w prostokacie.

Kolumny juz jakby tam byly i sie nalezaly do kompletu.

Wiec musze pokochac .

:D

Jakos mi lzej sie zrobilo , ze nie jestem sama taka dziwaczka.

Troche odwrotnie niz Ty , bo u mnie nie bedzie nowoczesnosci , ale zawsze to i tak razniej :D

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Amber - ja tez mam proste cala.

A probniki to pewnie wielkie oszustwo bo kolory i tak wychodza inne.Z mieszalnia farb juz wstepnie sie dogadywalam,ze prztgotuja probki tak ok.1 litra i mazac bede wiekze powierzchnie aby cos sensownego wybrac.Najpierw wybralam cieple beze ale nie bardzo koresponduja z grafitem i mahoniami wiec umyslilam sobie mocno rozbilelony brudny roz.

Jakos mi lzej sie zrobilo , ze nie jestem sama taka dziwaczka.

Troche odwrotnie niz Ty , bo u mnie nie bedzie nowoczesnosci , ale zawsze to i tak razniej :D

Jesli chodzi o brak praktycznosci to chyba w tym przoduje ... nic jednak na to nie poradze, ze praktyczny = nudny ;) No moze nie zawsze ... badzmy sprawiedliwi ... Jednak co mi z podlog w melanzyk na ktorym nie widac ani piachu, ani paprochow, albo czy uszczesliwi mnie wanna prostokatna, latwo dostepna do sprzatnia, ktora "spozywa" niewiele wody, ale tez niewiele jest w niej miejsca dla dwojga? :lol:

Na domiar zlego bede miec cale mnostwo LED-ow wyznaczajacych przejscia miedzy jedna przestrzenia domu a druga ... Strasznie ustrojstwo jest drogie, a na dodatek montaz ich prze ekipe tez do tanich nie nalezy :( Na domiar zlego calkiem duze powierzchnie scian zaprojektowalismy w naturalnym kamieniu ... podobno czyszczenie go to udreka :-? 8) :lol:

speek,

My sie troche na elewacji nacielismy ;) Ale coz ... jakos z tym "kurczakiem" trzeba zyc :lol: Poza tym dom kupilismy juz z dachowka, kolor klinkierowy do ktorej takie zoltki najbardziej pasuja ... Mozna bylo sie jeszcze zastanawiac nad bezykami .. ale bezyki byly troche zbyt malo energetyczne :lol:

Amber to Ty masz kurczakowy? :D

wow

Pelna ekstrawagancja :roll:

Pokochaj, jakos to bedzie.Tak trzymac , nudy do budy :D

Jakie macie wysokosci w pomieszczeniach?

Musze sie do poniedzialku zdecydowac na to ile ma u mnie byc :D

speek

Ja generalnie staram cieszyc sie zyciem , a nie narzekac .

Calkiem latwe to jest.

Niemniej nie skonczylam jeszcze budowy , a mialam juz 2 rozbiorki, nie spowodowane bledami w budowie , tylko moim widzi mi sie.

Amber to Ty masz kurczakowy? :D

wow

Pelna ekstrawagancja :roll:

Pokochaj, jakos to bedzie.Tak trzymac , nudy do budy :D

Absolutnie kurczakowy :lol: Jak przyjedziesz do mnie na kawe, to wlasciwie nie bede musiala nawet podawac adresu ... trafisz po kolorze :lol:

Co do wysokosci salonu, to u nas jest chyba 2,70 ale glowy nie dam ... Zrobie obmiar i napisze :-)

Absolutnie kurczakowy :lol:

O job jego mac

:wink:

To i w nocy sie trafi :D

Po 1

Poszukaj dobrych stron tego.

Wracasz w nocy w stanie ten tego

Odnajdujesz wlasny dom po kolorze.

Jak chcesz to wymysle Ci inne zalety.

Tak sie tylko zastanawiam to co ta wanna na 2 osoby ?

Co tez ludzie nie wymysla :D

Trzymacie tam karpia na swieta?

Tak sie tylko zastanawiam to co ta wanna na 2 osoby ?

Co tez ludzie nie wymysla :D

Trzymacie tam karpia na swieta?

No baaaa ... caly staw tam upchamy i dla relaksu rybiej rodziny mozemy hydromasazyk wlaczyc ;) Tylko czy to aby oby nie zbyt wiele komfortu przed Wigilijna kolacja? ;) :lol:

BTW moja ekipa wymyslila, ze w lazience z wanna wmontuje mi w sufit glosniki ... rrmi, pomysl jak bedzie przyjemnie :oops:

Glosniki i kabelki wlasnie zakupilam, a teraz czekaja na montaz :D

A co do kurczaka, to calkiem milo i jednolicie sie brudzi ;) Bardzo raduje mnie to szarzenie i czekam na wiecej :lol:

A co do kurczaka, to calkiem milo i jednolicie sie brudzi ;) Bardzo raduje mnie to szarzenie i czekam na wiecej :lol:
I tak trzymac , we wszystkim mozna odnalezc dobre strony.

Jesli potrzeba wsparcia w kurzeniu to ..

Pamietaj Amber o wysokosci w salonie :D

PS. RE: wyskości salonu - Tylko u nas troche sie wszystko obniży przez sufit podwieszany... Miesjcami pewnie ze 20cm. Ale tylko na parterze - na pietrze 270 zostaje.

Wciąz jednak myślę, czy nie przesadzam. Ale lepiej w razie czego obniżyć, bo podnieść to już sie nie da...

RE: kolor tynku - za nas właściwie podjął decyzję planista - może być biały bądź kremowy (czy jakoś tak). Ene, due, like, fake... ;-) Co za świat - nie można nawet koloru domu wybrać. Kosmos...

Co za świat - nie można nawet koloru domu wybrać. Kosmos...

To tak u Was w miescie .

U nas na wsi nie ma tak :D

Mozna nawet kurczakowy miec .

Pontypendy masz super wysokosc.

:p

U mnie nijak taka nie pasuje :-? , ale bardzo mi sie podoba.

Mysle , ze podniose do3.20 i powinno byc dobrze :D

Mani Gratuluję postępów! Macie już strzecharza (tak sie nazywa twórca strzech?)? Bo okazuję się, że u mnie u rodziny na Kurpiach taka umiejętność jeszcze nie zanikła i bez problemu i za małe pieniądze możne se walnąć strzechę.

Poza tym, jesli byś chciała iśc dalej w taki klimat, to moja Ciocia, sołtys wsi Charcibałda i miesjcowy animator kultury, robi co roku plener rzeźbiarski i ma mnóstwo rzeźb ludowych przeróżnych rozmiarów lub ew. kontaktów do samych twórców.

Mogłboby sie ładnie komponować z Twoją chatą. No a bramy jakie fajne robią, takie kryte strzechą też. Uolaboga!

PS. Pontypendy 5,5m to już nie pokój, a komnata :-)