Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Rrmi

W moim domu wysokość na dole to 2,85, na górze 2,70.

Mani

Ale Ci domek pięknie rośnie :p

Zuber

Drzwi jeszcze nie wybrałam, bo nie było kiedy.

Wybrałam za to kuchnię, z grubsza sprzet AGD do kuchni, a dzisiaj spędziłam ze 2 godz. w hurtowni z urządzeniami sanitarnymi i wybrałam prawie wszystko do łazienek ( bez kranów na razie). Szukam jeszcze wanny z hydromasażami w cenie poniżej 5tyś.

Amber

jakiej firmy masz wannę?

Ja swoje słupy też planuję pomalować w kolorze elewacji lub o ton ciemniejszym. Wybrany kolor to baaardzo jasne ecru - praktycznie biały złamany beżem ( do brązowego dachu). Nie wiem tylko jaki zrobić cokół? :cry:

Nie miałam dużych kłopotów z wyborem koloru ( z próbnika z 300 kolorami) bo wiedziałam czego chcę - szukałam tylko odpowiedniego odcienia.

Potwierdzam, że domu Amber nie da się nie zauważyć - nawet z drogi Góra Kalwaria-Piaseczno, ale jest wyjątkowy - nikt takiego nie ma. :D

Odnośnie drzwi.

Spędziłem wczoraj z 5 godzin na Bartyckiej w poszukiwaniu drzwi zewnętrznych. Takie jak ja potrzebowałem to wszędzie po 5 tyś lub więcej. Zachodzę do polecanego przez Zuber Edenu, a tam..... drzwi zewnętrzne 2700 + doświetle 800 i montaż 360 zł. Wziąłem bez zastanawiania się. Czas oczekiwania do 6 tygodni, więc standard.

Przy okazji zaszedłem do jednego sklepu z ceramiką różną i zauważyłem ciekawą płytkę podłogową. Kosztuje 1550 zł za m2. Było takich więcej, ale nie zauważyłem droższych. Ciekawe kto takie coś kupuje....

Zachodzę do polecanego przez Zuber Edenu, a tam..... drzwi zewnętrzne 2700 + doświetle 800 i montaż 360 zł. Wziąłem bez zastanawiania się.

BaroziMam nadzieję,że z wykonania będziesz tak samo zadowolony jak z ceny.Firma wygląda na solidną.Czyli montować będziemy w tym samym terminie :)

Gonimy cię z więżbą.Fajnie jest zobaczyć dom w pełnym kształcie :lol:

Przy okazji zaszedłem do jednego sklepu z ceramiką różną i zauważyłem ciekawą płytkę podłogową. Kosztuje 1550 zł za m2. Było takich więcej, ale nie zauważyłem droższych. Ciekawe kto takie coś kupuje...

Gres , ktory do tej pory jako jedyny spodobał mi się na podłogę w salonie kosztował 2 tys./ m2.

Imitował idealnie deski podłogowe.

Dlatego zrezygnowałam z podłogówki w salonie, będzie tylko w hallu, kuchni i łazienkachOczywiście nie w tej cenie.Reszta- drewno.Po co imitować coś za dwa razy większe pieniądze?

[Kupuję wszystko w Edenie.

Będzie lite drewno i w niektórych mleczna, bezpieczna szyba.A zewnętrzne według własnego wzoru / z gotowych mało który mi się podoba/

Zuber

Czy możesz napisać na PW cenę za takie drzwi?

Czy udało Ci się jeszcze wynegocjować jakiś rabat za kilka sztuk.

Ja mam do kupienia 9-10szt.

Zuber,

Ja dokładnie tak samo zrobiłem z podłgówką. Tzn. Kasia wymyśliła, że chce mieć wszędzie drewno. Nawet w kuchni. Twierdzi, że lubi sobie bosymi stopami pochodzić po podłodze, a na gresie to zimno i nieprzyjemnie. Dlatego wszędzie drewno lub temu podobne.

Nawet zastanawialiśmy się nad łazienkami, ale tam będzie taka ala podłogówka. Z rurek powrotnych z grzejników zrobimy ogrzewanie podłogowe.

P.S. Więźba już u mnie gotowa, ale dekarze wejdą dopiero 9 lipca, bo mieli jakiś wypadek i muszą skończyć najpierw u kogoś innego. Potem od razu idą do mnie.

Na razie od dwóch dni sprzątam po rozszalowywaniu stropów i cieślach. Zrobiłem 3 ogromne sterty stempli i desek i teraz trzeba to rozgwoździować i poukładać.

barozi,

Kiedys miales chyba pomysl, aby ochrone zlecic w Solidzie. Zerknij tutaj http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=105719 to Ci przejdzie :-?

pontypendy,

Wysokosc 5 - 6 metrow jest jak dla mnie idealna na lofty :-) My mamy maly domek (jakies 240 metrow) wiec bylaby troche studnia. Musze zmnierzyc ile mamy, ale z projektu wynika 2,90. Nie mniej, drugi dom to z pewnoscia bedzie loft, a ze klimat wybieramy bardzej lagodny, to mam nadzieje ze ogrzewanie nie pusci nas z torbami :roll:

Betsi,

Temat wanien zbadalam dosyc dokladnie i praktycznie ;) Za 5.000 mozna kupic porzadna wanne, z dobrej firmy ale bez hydromasazu. Takie z ktorych bedzie jakis relaksacyjny pozytek, a nie tylko pozornosc ze sie ma hydromasaz to koszt ok 15.000 - 20.000 8)

Przy okazji zaszedłem do jednego sklepu z ceramiką różną i zauważyłem ciekawą płytkę podłogową. Kosztuje 1550 zł za m2. Było takich więcej, ale nie zauważyłem droższych. Ciekawe kto takie coś kupuje....

Oj sa tacy i pewnie calkiem ich nie malo. Ostatnio robilam zdjecia w bardzo niepozornym zaulku w jedenej z podwarszawskich miejscowosci. Gospodarz domu na zakonczenie mowi "pani Beato prosze jeszcze zrobic zdjecia moim zabawkom w garazu". No mysle ok ... ciekawe jakie ma hobby ;) Wchodze, garaz wielkosci calego mojego domu, pod sufitem (chyba na wysokosci 10 metrow) wisi pokazna kolekcja Harley'ow, a za kilkoma luksusowamy autami stoi prawdziwy ulubieniec pana domu, czyli helikopter ktory na ogromnej dzialeczce, ma swoje miejsce startowe i pare pol do ladowania dla przybylych gosci 8)

Witam

Wczoraj rozstałem się z dotychczasową ekipą "fachowców" :evil:

Czy ktoś z Was ma kogoś godnego polecenia do wykonaia ocieplenia poddasza?Ile płaciliście za ten etap robót.

Pozdrawiam piomod

U nas wlasnie pracuje ekipa od ocieplenia poddasza i plyt KG. Za swoja prace licza sobie 60 pln/1m2.

Wolne terminy maja podobno we wrzesniu.

barozi,

Sprawdz w jakim czasie mozna odstapic od Umowy. Po takich opiniach nie wyobrazam sobie, aby mozna bylo kontynuowac wspolprace z ta firma :roll:

Kiedys miales chyba pomysl, aby ochrone zlecic w Solidzie. Zerknij tutaj http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=105719 to Ci przejdzie :-?

Ladne kwiatki , dobrze , ze nie mam z nimi umowy ,

bo pewnie tez ciezko sie od nich uwolnic.

Barozi co zamierzasz z tym zrobic?

Jesli masz teraz do tego glowe?

Dziekuje Amber za pomiar salonu .

W sumie to nie mam. Musze spojrzeć w umowę, ale teraz akurat jestem w pracy i nie bardzo mam do niej dostęp. Jak wrócę to zajrzę i wtedy się zastanowię co zrobić.

Raczej jednak nie zrezygnuję. Nie będzie mi się chciało tego wszystkiego odkręcać. A jakby co to... to i tak im nie odpuszczę.

Amber i Betsi

Po prawej stronie drogi dojazdowej do Slomczyna na gielde maja dosc wybor kostki brukowej.

Nie spisalam numeru , bo nie mialam pisadla.

Chyba jednak i tak trzeba sie przejechac , bo niby co przez telefon powiedza :D

Tak z drogi patrzac to naprwde duzy wybor kolorow