Betsi2006 04.07.2007 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 I co Wy mówicie o tej mojej chałupce, jak o jakimś pałacu - 240m2 użytkowej to chyba nie jest dużo? Tak powierzchnia jest super dla 3 osób ( choć salon mogłabym mieć wiekszy i gabinet) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 04.07.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 No własnie. A my chcemy nawet 4 tam zmieścić. Czyli żaden z nas łakomy kąsek dla składu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 04.07.2007 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Jeśli w przypadku materiałów budowlanych powiało optymizmem, to według mnie na odcinku drewna nie jest świetnie. Moja więźba właśnie się robi. Drewno zamówiliśmy w Ol-budzie i delikatnie mówąc porażka. Mam wrażenie, że sprzedają towar jak leci, nawet bez korowania, z grzybem. Wiem, że nie jestem pierwszą osobą w tym roku zdegustowaną współpracą z Ol-budem. PS. Tylko cena jak za pierwyj sort. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flamenco108 04.07.2007 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 No własnie. A my chcemy nawet 4 tam zmieścić. Czyli żaden z nas łakomy kąsek dla składu... Zastanów się Depi, bo będzie Wam trochę ciasno... A co do składu, to faktycznie - gdzie Wam tam do tych masowo stawianych pałaców po 800-1000m2, to są klienci. Nie bój nic - przy zamówieniu ok. 1000PLN już niejeden handlowiec sam daje rabat - na poprawę pamięci. Ale - zależy na co. Na styropianie na przykład się przejechałem. A na wiatroizolacji dostałem rabat i się zdziwiłem. A w tym samym składzie rolka paroizolacji kosztowała 1,22/m2, za to w składzie droższym, ale lepiej zaopatrzonym - 1,00/m2 20% różnicy w cenie! Bez rabatu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 04.07.2007 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Daawno nie pisałam a tu tyle czytania było. Miałam tydzień urlopu wyjazdowego w zielonogórskie. Byliśmy u rodziny mojej połówki po tanią siłę roboczą na etap wykończeniówki. Tj. wejdą jak już będą okna. Sprawa rozpoczęcia budowy się przedłuża z powodu opieszałości banku, dopiero czekam na opinię rzeczoznawcy (lada dzień). Jednak jak zwraca uwagę Depi opóźnienie nie jest dla mnie problemem, bo spadają ceny i tak po prawdzie to lepsze rozwiązanie jeszcze poczekać. Aby zamknąć przed zimą. Na razie rozkoszuję sie latem, chociaż dziś pogoda nie zachęca do rowerowania.Na pewno po materiały nie będę jeździła i szukała, wszystko na najbliższym podwórku, szkoda mi czasu na wyprawy. No chyba, że zmusi mnie dużo niższy koszt. Zastanawiam się też nad tym tak jak Depi, żeby zamawiać materiały gdzieś dalej z bezpłatnym transportem. Dostałam radę, ze na podłogówkę najlepiej kłaść podłogę z drewna egzotycznego, tylko takie najlepiej się nadaje, więc takiego ogrzewania nie będę miała bo takie drzewo to kosmos drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 04.07.2007 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Czy lepiej? Nie wiem. Ale dla mnie ŁATWIEJ jest załatwić wszystko z pracy przez telefon/internet. Nie ma kiedy bujać się po składach, bo te dupki zamykają się zazwyczaj o 17. Kiedy mam tam coś kupić? Ja z moim składem wiele rzeczy załatwiam przez telefon.I jako stały klient mam różne "przywileje". Też pracuję w godzinach normalnych, a męża czasami nie ma kilka dni i bez takiego" układu" nie dalibyśmy rady. Mnie np. dużo więcej czasu zabiera wyszukiwanie w internecie, porównywanie i.t.p. A to, że w okolicach Piaseczna czy Konstancina nie musi oznaczać drożej. Wszystko zależy od upustu jaki dostaniesz. Faktycznie 240 użytkowej to chateńka A ja mam jakieś 130.Zaczęłam się zastanawiać, czy się sama tam pomieszczę My braliśmy więżbę z okolic Pruszkowa, nie znam namiaru, ale zapytam Tomka jak wróci.Była OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 04.07.2007 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 To ja też proszę namiar na więźbę Zuberku A moja chatynka to już pewnie mogłaby Wam posłużyć jako składzik na narzędzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 04.07.2007 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Barozi Zapomnij o debie w kuchni.Mimo,ze lakierowany to od nagminnego kontaktu z woda,pryskaniem tluszczu czernieje - mialam uzytkowalam tylko 2 lata i zmienilam na gres i nie majac juz wtedy wyboru zrobilam elektryczne podgrzewanie.Ty jeszcze masz mozliwosc wiec rozwaz propozycje Betsi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 04.07.2007 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 ms- z drewnem to totalna porazka.A nie jest to pierwszy gatunek za jaki zadaja zaplaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 04.07.2007 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 rrmi- chirurga masz na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 04.07.2007 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Dziś pierwszy raz konsumowaliśmy płody naszej ziemi. W tej chwili tylko "flores de calabacita" - kwiaty cukinii w cieście naleśnikowym. Barozi, a jak Twój ogórdek warzywny? Nie ma za mokro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 04.07.2007 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Speek, wiem że porażka! Już wdepnęłam i mogę tylko powiedzieć - stanowczo nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 04.07.2007 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Zazdrośnica Do tego składu drewna w Pruszkowie mam tylko telefon: 759 35 69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 04.07.2007 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Speek, Dzięki za radę. Ms., Niestety ogródek trochę podupadł, bo zjadły go jakieś robale. Z jego płodów to jedliśmy tylko szczypiorek w jajecznicy. Ale też był dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 05.07.2007 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Dzięki Zuberku A u mnie drzewa owocowe jak pewnie u większości nie będą miały ani jabłek ani śliwek, są tylko liście, a podobno dobre jabłka tam rosną Z tym składem to tak pewnie, że jak już dużo klientów wali na uraaa to się starać nie trzeba ich zdaniem, bo i tak przyjdą. Na początku drewno od nich było bardzo polecane, bo tanio, dobrze i na czas ale to było na początku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 05.07.2007 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Mam pytanie - w planie remontów i utrudnień na czas wakacji przebąkiwano o wstrzymaniu ruchu pociągów na odcinku Warszawa Zachodnia-Okęcie. Potem, po cichu wycofano się z tego pomysłu (albo tylko odsunięto w czasie). Czy wiecie coś więcej na ten temat? Ostatnio dość często podjeżdżam pociągiem do Piaseczna i docieram na budowę w bardzo dobrym czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 05.07.2007 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Ms, Z tego co można przeczytać wynika, że zaczną tak na prawdę dopiero w sierpniu i wtedy zamkną jeden tor i ruch będzie odbywał się tylko jednym torze. Utrodnienia będą ale podobno nie tak duże jak się spodziewano. Poniżej linki do artykułów: http://miasta.gazeta.pl/warszawa/1,60265,4229690.html http://www.infobus.pl/text.php?id=11699&from=tag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 05.07.2007 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Dzięki Barozi. Pociągi będą jeździły rzadziej - w tej chwili raz na godzinę + nieliczne pospieszne. Nieuciążliwie, ale za to przez rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 05.07.2007 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Apropos różnych remontów. Znalazłem dokumentację budowlaną przebudowy Puławskiej przy Auchan w Piasecznie. Wynika z niej że będą dwie estakady, jedna wjazdowa od strony Warszawy, a druga wyjazdowa w stronę Piaseczna. Poza tym dodadzą światła przy Policji. Ma być szerzej, ale dla jadących od strony Piaseczna i tak niewiele się zmieni. Jak ktoś jest zainteresowany, oto link do projektu: http://www.marcinkania.pl/rozbudowa-drogi-krajowej-79.zip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 05.07.2007 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Dziekuje speek. Swoja droga jazda po Pulawskiej to tragedia A ja plytek szukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts