Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jeśli w przypadku materiałów budowlanych powiało optymizmem, to według mnie na odcinku drewna nie jest świetnie.

Moja więźba właśnie się robi. Drewno zamówiliśmy w Ol-budzie i delikatnie mówąc porażka.

Mam wrażenie, że sprzedają towar jak leci, nawet bez korowania, z grzybem.

Wiem, że nie jestem pierwszą osobą w tym roku zdegustowaną współpracą z Ol-budem. :cry:

PS. Tylko cena jak za pierwyj sort.

No własnie. A my chcemy nawet 4 tam zmieścić. :-?

Czyli żaden z nas łakomy kąsek dla składu...

Zastanów się Depi, bo będzie Wam trochę ciasno...

A co do składu, to faktycznie - gdzie Wam tam do tych masowo stawianych pałaców po 800-1000m2, to są klienci. Nie bój nic - przy zamówieniu ok. 1000PLN już niejeden handlowiec sam daje rabat - na poprawę pamięci. Ale - zależy na co. Na styropianie na przykład się przejechałem. A na wiatroizolacji dostałem rabat i się zdziwiłem.

A w tym samym składzie rolka paroizolacji kosztowała 1,22/m2, za to w składzie droższym, ale lepiej zaopatrzonym - 1,00/m2 20% różnicy w cenie! Bez rabatu!

Daawno nie pisałam a tu tyle czytania było.

Miałam tydzień urlopu wyjazdowego w zielonogórskie. Byliśmy u rodziny mojej połówki po tanią siłę roboczą na etap wykończeniówki. Tj. wejdą jak już będą okna.

Sprawa rozpoczęcia budowy się przedłuża z powodu opieszałości banku, dopiero czekam na opinię rzeczoznawcy (lada dzień). Jednak jak zwraca uwagę Depi opóźnienie nie jest dla mnie problemem, bo spadają ceny i tak po prawdzie to lepsze rozwiązanie jeszcze poczekać. Aby zamknąć przed zimą.

Na razie rozkoszuję sie latem, chociaż dziś pogoda nie zachęca do rowerowania.

Na pewno po materiały nie będę jeździła i szukała, wszystko na najbliższym podwórku, szkoda mi czasu na wyprawy. No chyba, że zmusi mnie dużo niższy koszt.

Zastanawiam się też nad tym tak jak Depi, żeby zamawiać materiały gdzieś dalej z bezpłatnym transportem.

Dostałam radę, ze na podłogówkę najlepiej kłaść podłogę z drewna egzotycznego, tylko takie najlepiej się nadaje, więc takiego ogrzewania nie będę miała bo takie drzewo to kosmos drogie.

Czy lepiej? Nie wiem. Ale dla mnie ŁATWIEJ jest załatwić wszystko z pracy przez telefon/internet. Nie ma kiedy bujać się po składach, bo te dupki zamykają się zazwyczaj o 17. Kiedy mam tam coś kupić?

Ja z moim składem wiele rzeczy załatwiam przez telefon.I jako stały klient mam różne "przywileje".

Też pracuję w godzinach normalnych, a męża czasami nie ma kilka dni i bez takiego" układu" nie dalibyśmy rady.

Mnie np. dużo więcej czasu zabiera wyszukiwanie w internecie, porównywanie i.t.p.

A to, że w okolicach Piaseczna czy Konstancina nie musi oznaczać drożej.

Wszystko zależy od upustu jaki dostaniesz.

Faktycznie 240 użytkowej to chateńka :wink: A ja mam jakieś 130.Zaczęłam się zastanawiać, czy się sama tam pomieszczę :wink:

My braliśmy więżbę z okolic Pruszkowa, nie znam namiaru, ale zapytam Tomka jak wróci.Była OK

Barozi

Zapomnij o debie w kuchni.Mimo,ze lakierowany to od nagminnego kontaktu z woda,pryskaniem tluszczu czernieje - mialam uzytkowalam tylko 2 lata i zmienilam na gres i nie majac juz wtedy wyboru zrobilam elektryczne podgrzewanie.Ty jeszcze masz mozliwosc wiec rozwaz propozycje Betsi.

Dzięki Zuberku :D

A u mnie drzewa owocowe jak pewnie u większości nie będą miały ani jabłek ani śliwek, są tylko liście, a podobno dobre jabłka tam rosną :(

Z tym składem to tak pewnie, że jak już dużo klientów wali na uraaa to się starać nie trzeba ich zdaniem, bo i tak przyjdą. Na początku drewno od nich było bardzo polecane, bo tanio, dobrze i na czas ale to było na początku.

Mam pytanie - w planie remontów i utrudnień na czas wakacji przebąkiwano o wstrzymaniu ruchu pociągów na odcinku Warszawa Zachodnia-Okęcie.

Potem, po cichu wycofano się z tego pomysłu (albo tylko odsunięto w czasie).

Czy wiecie coś więcej na ten temat?

Ostatnio dość często podjeżdżam pociągiem do Piaseczna i docieram na budowę w bardzo dobrym czasie. :D

Ms,

Z tego co można przeczytać wynika, że zaczną tak na prawdę dopiero w sierpniu i wtedy zamkną jeden tor i ruch będzie odbywał się tylko jednym torze. Utrodnienia będą ale podobno nie tak duże jak się spodziewano.

Poniżej linki do artykułów:

http://miasta.gazeta.pl/warszawa/1,60265,4229690.html

http://www.infobus.pl/text.php?id=11699&from=tag

Apropos różnych remontów. Znalazłem dokumentację budowlaną przebudowy Puławskiej przy Auchan w Piasecznie. Wynika z niej że będą dwie estakady, jedna wjazdowa od strony Warszawy, a druga wyjazdowa w stronę Piaseczna. Poza tym dodadzą światła przy Policji.

Ma być szerzej, ale dla jadących od strony Piaseczna i tak niewiele się zmieni.

Jak ktoś jest zainteresowany, oto link do projektu:

http://www.marcinkania.pl/rozbudowa-drogi-krajowej-79.zip