Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jesli chodzi o plytki przestrzegam przed sklepem internetoym http://www.eplytki.pl

Prowadzi go niejaki Marek Wilczewski, call center - sprzedawca - ksiegowa - szef - wlasciciel w jednej osobie.

24 maja zamowilam (natychmiast oplacajac) plytki na kwote prawie 10.000 PLN. Czesc plytek miala adnotacje "2 tygodnie oczekiwania". Niestety, minely 2 tygodnie, potem 3 a plytek nie bylo. Dopiero po mojej interwencji przyslano mi, z wielkimi oporami czesc kafli (za ok. 1.000). Mimo, ze w sklepie placi sie kazdorazowo za spedycje kazdego rodzaju plytki (a nie za transport razem), nie chciano wyslac tej czesci zamowienia.

No ale ok, po walce ;) otrzymalam czesc zamowienia. Na kolejna mialam czekac. Na poczatku tydzien, potem jeszcze dwa dni, az w koncu powiedziano mi, ze beda kiedy beda. :evil:

Nie musze pisac, ze ze swojej strony oczekiwalam konkretnej odpowiedzi, a nie zwodzenia mnie, ze plytki beda w czwartek, piatek, a moze we wtorek :evil:

Obsluga sklepu w "jednej postaci" niebywale arogancka, wrecz wulgarna, skrajnie niekompetentna ... Generalnie chyba dotad nie spotkalam sie z takimi standardami obslugi Klienta ... a wlasciwie calkowitym ich brakiem, pokrzykiwaniem na Klienta, ktory smie dochodzic swoich praw, a potem pieniedzy ...

Coz zdaje sobie sprawe, ze rynek budowlany nie jest latwy ... szybciej wiec moze wyleca z niego takie "czarne owce" jak sklep eplytki.pl

Obecnie trwaja kolejne boje o to, aby zwrocona kwota za plytki ktorych nie otrzymalam, byla ta ktora wplacilam, a nie jakas z kosmosu i oczywiscie dziwnym trafem mniejsza niz faktycznie przelana na rachunek.

Sprawa w toku ...

Dzieki Amber.

Ja z kolei w psychologu napisalam jaka odpowiedz dostalam ze sklepu , w ktorym kupilam i reklamowalam meble.

Napisalam w psychologu , bo to takie jakis jest ..ekhmm swiadczace o sprzedawcy , ze ma nie po kolei :D

Adres sklepu dam na priva ,jesli ktos chce .

Poki co przedsadowo rozmawiamy , wiec napisze jak sprawa sie skonczy

Zgłosiłaś to na "niepolecanych"?

Jeszcze nie. Sprawa jest w toku ... Poki co czekam na przelew. Juz wiem (poinformowano mnie mailem), ze bedzie on mniejszy niz wplacona kwota. Zwrocilam sie wiec z zadaniem o weryfikacje rozliczenia.

Co dalej zobaczymy ...

Jak sprawe zakoncze, umieszcze stosowny wpis na Forum :roll:

rrmi,

Wrzuc mi na PW adres tego sklepu ... Nie chcialabym sie znowu na cos przez przypadek naciac ... :-?

rrmi Nie dawaj tego na PW tylko rozgłoś! - nieuczciwi sprzedawcy istnieją tylko dzięki asymetrii informacji. To jest jedyna broń kosumenta właściwie i sposób na poprawę jakości usług. Dobrych trzeba chwalić i polecać, słabych obsmarować gdzie się da...

Depi

Wiem , ze maszracje , zaczekam na odpowiedz do rzecznika konsumentow ,bo tam sie zwrocilam .

Jesli dalej beda mi opowiadac o tym jak sie w US siada na krzeslach to napisze.

Ciekawe czy w sadzie tez to powiedza?

Bedzie chyba niezly ubaw.

Ja to moge do tapicera oddac te krzesla , ale w zamian za to zrobie im swietna antyreklame.

rrmi,

Zapodaj linka, gdzie opisujesz losy tych mebli. Zerknelam na psychologa, ale z racji, ze raczej tam nie bywam, to nie bardzo potrafie znalezc Twoj post.

Dzisiaj eplytki.pl przelal na moje konto dziwna kwote pieniedzy. Niestety mniejsza niz zaplacilam :( Prosby o przedlozenie szczegolowego rozliczenia (ktore ja mam, wydrukowane z ich strony) jakos nie skutkuje :evil:

W ogole, to mam wrazenie ze za ten plytkowy biznes wzial sie jakis chlopina bez podstawowego wyksztalcenia, dla ktorego oczywiste dzialania matematyczne to wyzsza szkola jazdy na motylach. No coz ... na taka watpliwa ksiegowosc to tylko kontrola US :lol:

Amber

Czy on Ci jakosuzasadnil dlaczego kwota jest mniejsza? :o

Nie miesci sie w glowie normalnie :-?

W psychologu wkleilam tylko pismo skopiowane ,reszta to zabawa bardziej, tak sobie jaja robimy , bo co tu wiecej mozna powiedziec? :lol:

Amber

Czy on Ci jakosuzasadnil dlaczego kwota jest mniejsza? :o

Nie miesci sie w glowie normalnie :-?

Powiedzial, ze jemu wychodzi inaczej niz ja mam na fakturze wydrukowanej na okolicznosc zlozonego zamowienia :o

Pytam wiec "jak to inaczej", a on mi "bo tak mi wychodzi, a pani wydrukowala sobie niewiedziec co" :o :evil:

Zaznaczam, ze wydrukowalam fakture proforma ze strony eplytki.pl a ogolne podsumowania na tej fakturze, to jest dokladnie kwota przeze mnie wplacona.

No normalnie, wciaz nie wierze ze to sie dzieje i ze trafilam na ta firme. Jedyny argument wlasciciela to "bo pani ma inaczej i zle, a ja mam tutaj dobrze i wlasciwie". A ze jego wlasciwie wyludza ode mnie kilka setek to juz moj problem :evil:

Widzialam sie dzisiaj z Panem Gaczynskim na Nadarzynskiej 13 , to ten Rzecznik .

Rozsadny widac czlowiek .Sprobuj i Ty .

Sadze, ze chyba bede do tego zmuszona ... Sprawy na pewno nie pozostawie ot tak w zapomnienie :evil:

Moze to film jakis?

A my we dwie glowne role mamy? :lol:

Powiedzmy sobie otwarcie. Az takiego parcia na szklo nie mamy :lol: :lol: :lol:

Betsi,

Jak u Ciebie postepy prac? Kiedy zaczynasz szalec z kaflami? 8)

Przyznam, ze to fajny etap ... zaczyna w koncu wygladac jak w domu :-)

U nas tynki chyba sie juz naprawily. Chyba, poniewaz mieli skonczyc do wieczora ... Zobacze jutro rano. Poddasze prawie cale naprawione. Plyty juz w wiekszosc zalozone, teraz czekaja na szpachlowanie, wyrownanie i malowanie.

Druga lazienka, cala zostala zabudowana, polki (poki co w kolorze zielonym ;)) wygladaja ok i czekaja na zaplytkowanie.

Gres w garazu juz tez jest, na balkonach rowniez, schody wejsciowe zostaly wyrownane i teraz czekaja na kafle. Najwazniejsze, ze glazurnicy rozpoczeli ukladanie gresu w wiatrolapie, holu i kuchni. Ten gres "wykopalam" wczoraj niemal spod ziemi. Minimalny czas oczekiwania to jakies 2 tygodnie (kolejne :evil: ) i nie ma go zaden dystrybutor ... Udalo mi sie (nie wiem jakim cudem) namierzyc go na koncu Polski i sprowadzic na dzisiejszy poranek 8)

A tak poza tym, to dzialka zarasta nam wielkim zielskiem ... a pomyslec, ze myslalam ze na tym piachu to co najwyzej jakies skalniaki wyrosna :lol:

Witam wszystkich

Ja jak zwykle głównie z prośbą o radę. Poszukuję dekla betonowego z metalowym włazem do studni w okolicy Woli Gołkowskiej. Macie może pojęcie gdzie szukać czegoś takiego?

Ruszamy z budową od poniedziałku, a w tym tygodniu zaczęliśmy przygotowania i już było urwanie głowy. Strona organizacyjna na razie wygląda dość hao tycznie:)

Właśnie szukałam spychacza do humusu na za pół godziny:), ale się udało!!!

Pozdrawiam

MagdaC

[...] A tak poza tym, to dzialka zarasta nam wielkim zielskiem ... a pomyslec, ze myslalam ze na tym piachu to co najwyzej jakies skalniaki wyrosna [...]

Rośnie, bo jest mokro.

U siebie eksperymemtalnie wysiałam kwiatki w dwóch miejscach - w piachu i w lepszej ziemi. Różnica niesamowita - na piachu tylko jakieś liche pokurcze, nagietki do tej pory nie zakwitły. A na drugim stanowisku - aż gęsto.

To sie naprawde w glowie nie miesci :o :o

Moze to film jakis?

A my we dwie glowne role mamy? :lol:

Rrmi i Amber

Ten film to już drugi odcinek. Pierwszy był pod koniec zeszłego roku i ja grałam tam główną rolę. :evil:

Myślę, ze trzeci odcinek bedzie wspólny bo chyba i ja przyłączę się do Waszego Pana rzecznika no i oczywiście film skończy się Happy Endem :p

Magdac

W Piskurce jest producent kręgów i dekli betonowych. Co do metalowego włazu to nie wiem czy u nich też dostaniesz.

Amber

Co do kafli to jeszcze ze 2 tygodnie ( i dobrze bo jeszcze nic nie kupiłam i wybrać trudno). Ponieważ była brzydka pogada nie moglismy kończyć elewacji, za to ocieplili całe poddasze, w przyszłym tygodniu GK, równanie podłogi.

Nadal szukam kogoś do wykonania ogrodzenia.