Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

O rany, to może to co ja nazywam korkami to po prostu spowolnienie ruchu?. Ale ostatnio stałam przed skrętem na Józefosław ze 20 minut.

Ale jeśli rozumiem to jednak nie jest tak żle ? Bo wszyscy mnie straszą koszmarem dojazdów. Będę jeżdzić przez Zalesie Górne i potem trasą Góra Kalwaria - Piaseczno. Ale na wjeździe z Zalesia wreszcie zrobili światła i jest SUPER!!!

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tak się pytam z ciekawości bo na codzień jadę aleją Krakowską. A na Puławską zaglądam od czasu do czasu. I korków tam nie spotkałem. Wkurzają mnie te ogromne ilości prześć dla pieszych ze światłami. Potem dość nieciekawy przejazd przez Piaseczno i dalej notoryczne ograniczenie do 40 km/h na tracie z Piaseczna do Tarczyna. Dopiero jakieś 5 km od mojej wsi droga staje się znośna chociaż stan jej nawierzchni jest marny.

Skąd braliście drewno na więźbę dachową w okolicach Piaseczna i nie tylko?

pozdrawiam,

M&M&M

Witam

Myśmy brali drezwno na więźbę i deski na dach w Mikówcu, to jest trasa Piaseczno-Góra Kalwaria. Drewno nie było złe, ceny przystępne (elastyczni w negocjacjach), 70% tego co chciano od nas w Żabieńcu. Fachowcy od dachu nie narzekali na drewno. Mam tylko zastrzeżenia co do impregnacji, ale to chyba wszędzie jest tak samo. Chyba, że impregnowane ciśnieniowo, jedyny punkt w okolicy to gdzieś chyba przy trasie krakowskiej. Teraz już byśmy nie wzięli drewna impregnowanego, tylko sami zaimpregnowali, bo tak to dwa razy kasa idzie na impregnat.

Pozdrawiam

Wiola

A nie rozważaliście np. zamówienia drewna w np. jakimś mazurskim tartaku?. Ja mam sporo więźby, bo dach mansardowy więc zastanawiam się czy to się opłaca? Może macie jakieś doświadczenia w tym względzie?

Pozdr.

M&M&M

Hej,

Drewno kupowalem pod Siedlcami - w lutym mieli ceny dosc konkurencyjne . Dowoz.... do Głoskowa.

Pozdrawiam,