Depi 10.07.2007 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 białe okna / tu kompromis cenowy/. A sprawdzałaś ile więcej kosztują podwójnie okleinowane (właśnie złoty dąb) i barwione w masie? Bo takie by nas ew. interesowały zamiast drewnianych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 10.07.2007 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 A jaki kolor elewacji bedziecie robiły do tego grafitu? Ja też idę w złoty dąb, komin klinkier sahara, elewacja (odległe plany) zimny odcień jasnego beżu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 10.07.2007 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Depi Odnosnie okien, to ja właśnie mam takie plastiki drewniane - złoty dąb. Nie pytłam ile kosztowałyby białe bo to nie wchodziło zupełnie w rachubę, ale za te co mam nie zapłaciłam wcale majatku. Komarek Zrezygnowłam z podpory kmiennej pod słup a słup jest betonowy a nie drewniany - będę je tynkować o ton ciemniejszym tynkiem niż elewcja. A Ty z czego planujesz zrobić te słupy. Zwróć uwagę na strop nad drzwiami wejściowymi. Robi sie tam zupełnie niepotrzebna dziura nad drzwiami z którą nie wiadomo co zrobić i zabiera kawał podłogi na strychu. To samo jest z tyłu budynku nad łazienką. Przyjżyjcie się temu dobrze z kierbudem i może podlejcie innaczej strop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 10.07.2007 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Betsy - a z drewnianymi porównywałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 10.07.2007 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Betsii my też zrobimy betonową tą podporę i czymś się ją obłoży albo pomaluje. Nasz majster buduje ten sam dom w Konstancinie i tam właściciel ma jakiś pomysł na wykończenie tej podpory. Czekam na efekt.Dzięki za zwrócenie uwagi na te "dziury", musze o tym wspomnieć majstrowi niech się dobrze przyjży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 10.07.2007 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Tu coś dla tych, którzy myślą już gdzie powiesić i jaki obraz http://www.futureart.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 10.07.2007 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 A sprawdzałaś ile więcej kosztują podwójnie okleinowane (właśnie złoty dąb) i barwione w masie? Bo takie by nas ew. interesowały zamiast drewnianych... Zazwyczaj jest to 30% ceny okien / okleina z dwóch stron , z jednej 15%, ale wtedy masz tylko na zewnątrz/ W firmie, w której kupowałam/MS/ drewniane wychodziły niewiele drożej od podwójnie okleinowanych. Wszystko oczywiście zależy jak zwykle od firmy i od upustów oraz od takich niuansów jak okna typowe-nietypowe, szyba np. z U 0,6-trzeba się zastanowić czy warto, szyby antywłamaniowe, szprosy , wzmocnione okucia- no wiadomo-wtedy ceny dramatycznie rosną. Z tego , co pamiętam masz sporo dużych przeszkleń / czyli drogo-bo to pewnie nietypówki/ my mamy w zasadzie same typówki, jedyne szaleństwo to przesuwne okno w salonie/ jedyne właśnie z tą ciepłą szybą/ Zamawialiśmy też ze sporym wyprzedzeniem , w okresie zimowych promocji. Temat okien-temat rzeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 10.07.2007 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Betsy - a z drewnianymi porównywałaś? Nie drążyłam tematu bardzo dogłębnie bo nie chciałam mieć drewnianych okien ale okna plastikowe dwustronnie okleinowane nie są wiele tańsze od drewnianych. Tak jak pisała Zuber, wszystko zalezy od wielkości, zabezpieczeń i innych drobiazgów. Ja np wzięłam 2 duże fixy ( primo-bo w tych wymiarch okno musiałoby być dzielone a ja chciałam jedną taflę szkła, secundo-są tańsze.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 10.07.2007 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 I ja sie doczekam wstawiania okien okolo 7 sierpnia.Drzwi tez.Dach sie robi , wyglada bardzo ladnie. A kiedy u Ciebie kuchnia Betsi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 10.07.2007 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 A kiedy u Ciebie kuchnia Betsi? Koniec wrzesnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 10.07.2007 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Bardzo dlugo bedziesz czekala , ja nie mam jeszcze nawet oferty. Chyba jednak namysle sie na kogos innego. Niby mi sie nie spieszy , ale jak bym miala czekac do konca pazdzirnika to za dlugo jednak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 10.07.2007 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Bardzo dlugo bedziesz czekala , ja nie mam jeszcze nawet oferty. Chyba jednak namysle sie na kogos innego. Niby mi sie nie spieszy , ale jak bym miala czekac do konca pazdzirnika to za dlugo jednak Ja i tak się pewnie wcześniej nie wyrobie z innymi rzeczami wykończeniowymi. Kuchnia będzie uwieńczeniem sukcesu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 10.07.2007 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 I ja sie nie wyrobie , bankowo sie nie wyrobie , ale w tej chwili mam tak spartanskie warunki do gotowania , ze naprawde mam dosc. U mnie pierwsze co bedzie zrobione to jeden pokoj dla Synka i Jego lazienka. Pozniej nasz lazienka i nasza sypialnia i kuchnia. Nad salonem zdecydowalismy sie na antresole , wiec tez dojdzie niezaplanowania robota i extra kasa do wydania. Dzieki temu jednak zralizuje swoje marzenie o suficie do samego nieba I o wielkim kominku. Kamien na nim poloze do samej kalenicy To sie pochwalilam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 10.07.2007 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Słuchajcie, kto planuje niebawem montaż szamba.Ja na razie robię wstępne rozeznanie, sławetne już na forum szamba radomskie wychodzą dużo taniej niż z Warszawy i okolic.Zwłaszcza jak się podzieli koszty transportu.Ktoś zainteresowany montażem za jakieś 2-3 tyg. np? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 10.07.2007 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 I o wielkim kominku. Kamien na nim poloze do samej kalenicy To sie pochwalilam Ha! I dobrze Sadze, ze dzisiaj ostatecznie z moja architekt rozgryzlysmy temat kominka Rowniez bedzie mial kamien ... generalnie motyw naturalnego lupka bedzie dosc czesto znaczyl nasze wnetrza Z obudowa kominka nie bylo nam latwo ... Jakos klasyczne zabudowy nie bardzo mi sie widzialy i wymyslilam z Markiem dziwne udziwnienie Nastepnie wszystko zostalo rozrysowane, zwymiarowane i sadze, ze tak juz pozostanie zuber, my juz szambo mamy. Zakopane z szybkozlaczka i czujnikiem rrmi, My tez sie nie wyrobimy Planowalismy przeprowadzke na wrzesien, ale ... ale gaz bedzie dopiero w pazdzierniku, wiec nie ma sie po co spieszyc ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pineska32 10.07.2007 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Witajcie! Mamy już folię na dachu !!! Okna we wtorek beda montowane , tak jak zuber zamawialiśmy w MS, drzwi zamówiliśmy w Derpalu na Bartyckiej, chociaz czytałam jakąś niepochlebna opinię o tym przedstawicielu - Gala Drzwi i Okien, ale nie było w tej opinii żadnych konkretów, a my osobiscie uważamy, że obsługa jest fachowa a drzwi jakie sa widać! Kafle do wszystkich pomieszczeń mamy juz wybrane. Została kuchnia (na razie pisze zapytanie ofertowe do 3-ech firm, w tej chwili nie mam mozliwości sprawdzenia adresów www, ale podam w kolejnym poście dla zainteresowanych - są to firmy polecane przez moich znajomych) Dziś skrzętnie rysowałam projekt balustrady na taras na piętrze! A miałam z tym mnóstwo problemów, bo....nie potrafie rysować , tj. rysunek jakikolwiek począwszy od pisma technicznego jest mi daaaaleki. Ekipa murarska jeszcze sobie nie poszła, bo zapaskudzili nam strop betonem jak wieńce wylewali i równiutki stropik teraz wygląda jakby przechodził ospę Jak poprosilismy, żeby nam to poprawili to usłyszelismy, ze jesteśmy przewrazliwieni ! Dzis mój Piotrek ma meska rozmowę z szefem firmy. Oczywiście, nawet nie mamy szans, żeby wprowadzic sie na jesień, ja llicze styczeń a Piotrek optymistycznie liczy na to, że świeta Bożego arodzenia spędzimy juz w naszym domku! Co do szamba, robimy POS - koszt około 9 tys zł (2000 litrów) A mam jeszcze do Was pytanko: Czy zamierzacie jechac na urlop, opuścić budowe i oddalic sie na wypoczynek? Pozdrawiam, A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 10.07.2007 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Taaaak - pojechałoby się na jakiś urlop. Myślę,że jak ekipa będzie robiła mało odpowiedzialne prace ( nie glazury i terakoty tylko np klej na elewacji i GK na poddaszu) to możnaby się wyrwać na trochę. BTW czy możecie polecić ciekawe i spokojne miejsce nad morzem ( Bałtyckim) na krótki i niedrogi wypoczynek? Amber Czy przed glazurą i terakotą muszę mieć już cały biały montaż? ( może już o to pytałam ale nie pamiętam) Pineska Na ten stropik i tak będziesz jeszcze wylewała podłogę, więc nie wiem czy tych męskich rozmów nie zostawcie sobie na naprawdę prawdziwe kłopoty ( oczywiście nie zyczę Ci tego ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac 10.07.2007 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 A ja mam pytanie odnośnie okien. Jak to jest z cenami okien standardowych i niestandardowych. Nie mam na myśli jakichś łukowatych tylko prostokątne, ale np. szersze o 8 cm niż w cenniku. Popatrzyłam na te okna ms i są tam takie dziwne rozmiary jako standard. Czy to jest uniwersalne, tzn. inne firmy też mają standard w takim rozmiarze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 10.07.2007 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Jesli chodzi o okna to wydaje mi się, że w tej chwili większośc firm robi okna na zamówienie i nie ma większego znaczenia czy ma ono 120cm czy 125 cm.Ale nie jestem pewna. Możecie zapytać Jeziera lub na forum " jakie okna" gdzie wypowiada się kilku speców w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 10.07.2007 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Wypoczynek mowisz? No nie na tym etapie to nie jest mozliwe.Im trzeba na lapy patrzec bo jak nie pilnujesz to zaraz ida na sktoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts