Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A mam jeszcze do Was pytanko: Czy zamierzacie jechac na urlop, opuścić budowe i oddalic sie na wypoczynek?

My z zasady urlopujemy sie w czasie najwiekszej szaro-burej deprechy czyli np. w listopadzie. Tradycyjnie ucinamy dlugi wypad do jakiegos egzotycznego SPA. Kolejny na przelomie roku i tez w cieple miejce. A wiosna przed wczasowiczami polecam Jurate albo Jastarnie :-) Przyjazne miejsce dla ludzi i psow. Betsi, moze skoczycie do Jastarni? Zdecydowanie taniej niz w Juracie, od Wawy bardzo blisko, fajna plaza, niezle knajpy, a dla wytrzymalych kondycyjnie polecam piesza wycieczke na Hel, wraz z powrotem 8) Natomiast dla amatorow fotograficznych doznan doskonale sa wypady do Chalup ... na zawody Kitesurfing'u. A ze Trojmiasto niedaleko to moze zalapiecie sie na Jarmark Dominikanski. :-) Uwielbiam Trojmiasto i gdyby nie jeszcze zawodowe przywiazanie chalupke wlasnie tam bym stawiala :-)

Betsi, wydaje mi sie dobrze abys wiedziala jaka umywalke (wymiar i ksztalt), oraz WC czy bidet zamontujesz. Wtedy latwiej zachowac np. symetrie plytek, czy tez ich pasujacy Ci uklad.

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Betsi - ten strop to pikuś, lista błędów zawiera kilka pkt, oczywiście jedne można odpuścic inne nie - w końcu to nasze pieniadze i nasz dom!

Co do urlopu, kiedyś taniej było w Cetniewie, ale niezbyt blisko do morza. Teraz jeżdze do Krynicy M., ale tam jedziemy do swojego domeczku wakacyjnego;)

boimy sie wyjechać na dłużej, żeby nie stracic kontroli, ale chyba jednak wyjedziemy i będziemy co kilka dni przyjeżdżać na budowę, tj. Piotrek,a ja z dzieciakami będę "wypoczywać" 8)

Co do kontroli i biezacej oceny prac to rzeczywiscie jest to kluczowe ... Po przygodach z zabudowa KG wiem, ze to koniecznosc :evil:

Pamietacie nasze perypetie z pekajacym tynkiem na poddaszu? Wczoraj tynkarze ukonczyli wszystkie poprawki, a wlasciwie tynkowanie na nowo ... Pilnowal ich szef naszej ekipy od wykonczeniowki, wiec mam nadzieje, ze przykrych niespodziewanek nie bedzie :roll:

Betsi,

Wiem, wiem ... Sprawa z adresem chyba sie troche komplikuje ... Nie wiem, czy moj dom przylacza do ulicy, ktora juz jest czy tez bedziemy musieli starac sie o nowa nazwe ... Jesli dotyczy nas pierwszy przypadek, to chyba w ciagu 21 dni powinnismy uzyskac numer, jesli natomiast ten skrawek musi miec nowa nazwe to jestesmy ugotowani :cry:

Projekt przylacza juz mam ... kupilam wraz z domem :wink:

Betsi - ten strop to pikuś, lista błędów zawiera kilka pkt, oczywiście jedne można odpuścic inne nie - w końcu to nasze pieniadze i nasz dom!

Co do urlopu, kiedyś taniej było w Cetniewie, ale niezbyt blisko do morza. Teraz jeżdze do Krynicy M., ale tam jedziemy do swojego domeczku wakacyjnego;)

boimy sie wyjechać na dłużej, żeby nie stracic kontroli, ale chyba jednak wyjedziemy i będziemy co kilka dni przyjeżdżać na budowę, tj. Piotrek,a ja z dzieciakami będę "wypoczywać" 8)

Pineska

Masz rację, w końcu za darmo tego nie robią.

Krynica Morska mówisz - niegdy nie byłam w tych rejonach ale rozważałam ten kierunek ( dobry dojazd i własnie w razie czego mozna się wyrwać do W-wy)

Polecasz jakieś konkretne okolice? Niestety nie mam tam wakacyjnego domku :cry:

Ja musiałam złożyć podanie ( + sąsiad) o nadanie nazwy ulicy.

Nie wiem ile będę czekać ale chyba nie dłużej niż 1 mieś.

Wszystkie przyłącza mam już zrobione, brakuje inwentaryzacji powykonawczej no i adresu - coby umowę na dostawę podpisać.

Nie znam wszystkich szczegółow bo zajmuje się tym mój mąż. :p

Betsi

Fajnie też jest w Stegnie, taka "dziura " w sam raz, pogrążona w lesie, spokojnie i bez "męskiej stopy" wydobywającej się co rusz z jakiegoś samochodu :wink:

Zajrzyj też http://www.magraclub.pl

Byłam w zeszłym roku, z czystym sumieniem polecam, można przyjeżdżać z psami, niestety to już dalej i cenowo nie najtaniej / my byliśmy nie w szczycie sezonu i nawet na plażę mogliśmy chodzić z psem-takich miejsc już prawie nie uświadczysz/

Amber- a skąd brałaś szambo i za ile jeśli można wiedzieć?

mnie do POS-ia brakuje 160m2-sic!

My mieliśmy ambitny plan jakiegoś last minute na tydzień, ale zaraz wchodzą robić dach, potem chcemy ruszyć z kopyta z instalacjami i tak w ogóle zamieszkać na ile się da w grudniu.

Zobaczymy

Jesli chodzi o okna to wydaje mi się, że w tej chwili większośc firm robi okna na zamówienie i nie ma większego znaczenia czy ma ono 120cm czy 125 cm.

Ale nie jestem pewna. Możecie zapytać Jeziera lub na forum " jakie okna" gdzie wypowiada się kilku speców w tym temacie.

Tak , masz racje .Tyle , ze te niby standardowe maja lepsza cene.

U mnie brakowalo 2 cm do standardu , ale nasz Pan od okien , forumowy Stary odrazu powiedzial co i jak i wzilismy oczywiscie te ciut mniejsze i w sumie wyszla lepsza cena.

Okna mam i tak duze wiec na urodzie nie stracily.

Magdac popros o wycene Starego , nie musisz u Niego zamawiac przeciez , ale na pewno cos madrze Ci doradzi :)

Ja ze wspolracy z Nim jestem bardzo zadowolona i kazdemu polecam.

Dla zaintresowanych - link w temacie szafki kuchenne - sprawdzona firma przez znajoma z pracy http://www.extrameble.com

Co do Krynicy M. - ładnie ale strasznie drogo. Po większe zakupy wolę jechac do Nowego Dw. Gd. gdzie jest tanio. A że mam gaz w samochodzie to wychodzi taniej. Jesli Krynica - to nalezy szukac kwater w okolicach latarni morksiej. Ale w Stegnie albo w Skowronkach jest o wiele taniej no i Piaski - maleństwo ale tam jest tak...bezludnie? 8)

Dojazd do W-wy około 5,5 godz. z postojem. Chociaz ostatnio jechaliśmy 7,5 :roll: :roll: , ale mieliśmy 3 postoje dość długie. Niestety teraz na trasie Elbląg Krynica remontują "7", ale mozna przejechać przez most pontonowy i omija sie 7. No i blisko jest do Gdańska a tam jarmark Dominikański - uwielbiam go!!!

Można naprawde zaopatrzyć się w piekne przedmioty - mówieo starociach :)

Zuber

Dzięki za fajny namiar. Właśnie od prawie godziny oglądam, przeliczam i zachwycam się. Cena - no cóż do najniższych nie należy. Wyszło że musiałabym zapłacić 1200 zł od osoby na tydzień. Cena trochę niższa niż last minute w ciepłe kraje i do tego z jedzeniem :p

Ale miejsce naprawdę rewelacja!!!!!!!!!!!!! to jest właśnie to gdzie chciałabym spędzić mój krótki urlop. Tylko kto mi zagwarntuje, że jak wydam tyle pieniędzy to będę miała ładną/słoneczną pogodę. Bo w kominku to mogę i u rodziców na działce popalić. :wink:

Tylko kto mi zagwarntuje, że jak wydam tyle pieniędzy to będę miała ładną/słoneczną pogodę. Bo w kominku to mogę i u rodziców na działce popalić. :wink:

Betsi, miejsce jest naprawdę warte swojej ceny, okolica przepiękna, jedzenie było super-właściciel osobiście nadzoruje i nie kupuje byle czego.

Ja byłam przełom czerwca/ lipca i nie było jeszcze upałów, początek nawet deszczowy, te baseny są zbawieniem, bo jak wieje i nie da się wysiedzieć na plaży, opalasz się nawet w 22-23oC i pływasz w podgrzewanej wodzie.

No i plaża zupełnie dzika.

Ale wiadomo- to nie południe Europy,jakie potrafi być lato w Polsce właśnie widzimy, chociaż takich plaż, jak u nas miom zdaniem na południu nie uświadczysz.

Zeby jeszcze to morze cieplejsze trochę było, ja to mogę nawet zakutana w kocu cały dzień na plaży przeleżeć i nic mi więcej nie trzeba, ale z dziećmi wiadomo-problem.

Pineska

Czy ekstrameble, mają też ekstra ceny?

Wybór mają fajny.

Muszę ruszyć temat kuchni.

[Ale wiadomo- to nie południe Europy,jakie potrafi być lato w Polsce właśnie widzimy, chociaż takich plaż, jak u nas miom zdaniem na południu nie uświadczysz.

Popieram w 100 a nawet 200%.

Plaże na Płw Helskim czy okolice Karwi, Dębek są niepowtarzalne i ten miałki piasek............................ :roll: rozmażyłam się.

A może do Grandu w Sopocie? Pewnie bym zapłaciła taniej :wink:

A tak wracając do rzeczywistości, to czy ktoś planuje zrobienie tarasu z drewna? Czy to może wyjść taniej czy drożej niż kostka?

A tak wracając do rzeczywistości, to czy ktoś planuje zrobienie tarasu z drewna? Czy to może wyjść taniej czy drożej niż kostka?

Co do ceny to nie wiem, ale wydaje mi sie, ze utrzymanie tarasu z drewna w dobrej kondycji wymaga cyklicznych zabiegow pielegnacyjnych, ktore raczej nie sa nam bliskie. Nie mniej, walory estetyczne takiego tarasu sa zdecydowanie wyzsze - przynajmniej wg mnie :) W szczegolnosci, gdy taras taki polozony jest przy domu na plazy i wiedzie wprost do lazurowego morza .... 8) 8) 8)

W szczegolnosci, gdy taras taki polozony jest przy domu na plazy i wiedzie wprost do lazurowego morza .... 8) 8) 8)
I po co to bylo ,po co?

:D :D :D

Fajny drewniany ,ale zgadzam sie z Amber co do komplikacji w uzytkowaniu.

Plytki chyba duzo wygodniejsze , tyle ze duzo ladniejsze sa deski :D

To mysl teraz :wink:

Amber gratuluje decyzji kominkowej ,zawsze to cos z garbu