AmberWind 10.07.2007 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 A mam jeszcze do Was pytanko: Czy zamierzacie jechac na urlop, opuścić budowe i oddalic sie na wypoczynek? My z zasady urlopujemy sie w czasie najwiekszej szaro-burej deprechy czyli np. w listopadzie. Tradycyjnie ucinamy dlugi wypad do jakiegos egzotycznego SPA. Kolejny na przelomie roku i tez w cieple miejce. A wiosna przed wczasowiczami polecam Jurate albo Jastarnie Przyjazne miejsce dla ludzi i psow. Betsi, moze skoczycie do Jastarni? Zdecydowanie taniej niz w Juracie, od Wawy bardzo blisko, fajna plaza, niezle knajpy, a dla wytrzymalych kondycyjnie polecam piesza wycieczke na Hel, wraz z powrotem Natomiast dla amatorow fotograficznych doznan doskonale sa wypady do Chalup ... na zawody Kitesurfing'u. A ze Trojmiasto niedaleko to moze zalapiecie sie na Jarmark Dominikanski. Uwielbiam Trojmiasto i gdyby nie jeszcze zawodowe przywiazanie chalupke wlasnie tam bym stawiala Betsi, wydaje mi sie dobrze abys wiedziala jaka umywalke (wymiar i ksztalt), oraz WC czy bidet zamontujesz. Wtedy latwiej zachowac np. symetrie plytek, czy tez ich pasujacy Ci uklad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pineska32 10.07.2007 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Betsi - ten strop to pikuś, lista błędów zawiera kilka pkt, oczywiście jedne można odpuścic inne nie - w końcu to nasze pieniadze i nasz dom! Co do urlopu, kiedyś taniej było w Cetniewie, ale niezbyt blisko do morza. Teraz jeżdze do Krynicy M., ale tam jedziemy do swojego domeczku wakacyjnego;) boimy sie wyjechać na dłużej, żeby nie stracic kontroli, ale chyba jednak wyjedziemy i będziemy co kilka dni przyjeżdżać na budowę, tj. Piotrek,a ja z dzieciakami będę "wypoczywać" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 10.07.2007 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Co do kontroli i biezacej oceny prac to rzeczywiscie jest to kluczowe ... Po przygodach z zabudowa KG wiem, ze to koniecznosc Pamietacie nasze perypetie z pekajacym tynkiem na poddaszu? Wczoraj tynkarze ukonczyli wszystkie poprawki, a wlasciwie tynkowanie na nowo ... Pilnowal ich szef naszej ekipy od wykonczeniowki, wiec mam nadzieje, ze przykrych niespodziewanek nie bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 10.07.2007 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Amber Nie wiem czy masz jakiś adres swojej działki ( nie numer) bo będzie Ci to potrzebne do odkrecenia kurka przez gazownię.Czy masz już projekt przyłącza gazu do domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 10.07.2007 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Betsi, Wiem, wiem ... Sprawa z adresem chyba sie troche komplikuje ... Nie wiem, czy moj dom przylacza do ulicy, ktora juz jest czy tez bedziemy musieli starac sie o nowa nazwe ... Jesli dotyczy nas pierwszy przypadek, to chyba w ciagu 21 dni powinnismy uzyskac numer, jesli natomiast ten skrawek musi miec nowa nazwe to jestesmy ugotowani Projekt przylacza juz mam ... kupilam wraz z domem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 10.07.2007 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Betsi - ten strop to pikuś, lista błędów zawiera kilka pkt, oczywiście jedne można odpuścic inne nie - w końcu to nasze pieniadze i nasz dom! Co do urlopu, kiedyś taniej było w Cetniewie, ale niezbyt blisko do morza. Teraz jeżdze do Krynicy M., ale tam jedziemy do swojego domeczku wakacyjnego;) boimy sie wyjechać na dłużej, żeby nie stracic kontroli, ale chyba jednak wyjedziemy i będziemy co kilka dni przyjeżdżać na budowę, tj. Piotrek,a ja z dzieciakami będę "wypoczywać" Pineska Masz rację, w końcu za darmo tego nie robią. Krynica Morska mówisz - niegdy nie byłam w tych rejonach ale rozważałam ten kierunek ( dobry dojazd i własnie w razie czego mozna się wyrwać do W-wy) Polecasz jakieś konkretne okolice? Niestety nie mam tam wakacyjnego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 10.07.2007 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Ja musiałam złożyć podanie ( + sąsiad) o nadanie nazwy ulicy. Nie wiem ile będę czekać ale chyba nie dłużej niż 1 mieś. Wszystkie przyłącza mam już zrobione, brakuje inwentaryzacji powykonawczej no i adresu - coby umowę na dostawę podpisać. Nie znam wszystkich szczegółow bo zajmuje się tym mój mąż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 10.07.2007 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Betsi Fajnie też jest w Stegnie, taka "dziura " w sam raz, pogrążona w lesie, spokojnie i bez "męskiej stopy" wydobywającej się co rusz z jakiegoś samochodu Zajrzyj też http://www.magraclub.pl Byłam w zeszłym roku, z czystym sumieniem polecam, można przyjeżdżać z psami, niestety to już dalej i cenowo nie najtaniej / my byliśmy nie w szczycie sezonu i nawet na plażę mogliśmy chodzić z psem-takich miejsc już prawie nie uświadczysz/ Amber- a skąd brałaś szambo i za ile jeśli można wiedzieć? mnie do POS-ia brakuje 160m2-sic! My mieliśmy ambitny plan jakiegoś last minute na tydzień, ale zaraz wchodzą robić dach, potem chcemy ruszyć z kopyta z instalacjami i tak w ogóle zamieszkać na ile się da w grudniu. Zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 10.07.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Jesli chodzi o okna to wydaje mi się, że w tej chwili większośc firm robi okna na zamówienie i nie ma większego znaczenia czy ma ono 120cm czy 125 cm. Ale nie jestem pewna. Możecie zapytać Jeziera lub na forum " jakie okna" gdzie wypowiada się kilku speców w tym temacie. Tak , masz racje .Tyle , ze te niby standardowe maja lepsza cene. U mnie brakowalo 2 cm do standardu , ale nasz Pan od okien , forumowy Stary odrazu powiedzial co i jak i wzilismy oczywiscie te ciut mniejsze i w sumie wyszla lepsza cena. Okna mam i tak duze wiec na urodzie nie stracily. Magdac popros o wycene Starego , nie musisz u Niego zamawiac przeciez , ale na pewno cos madrze Ci doradzi Ja ze wspolracy z Nim jestem bardzo zadowolona i kazdemu polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pineska32 10.07.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Dla zaintresowanych - link w temacie szafki kuchenne - sprawdzona firma przez znajoma z pracy http://www.extrameble.com Co do Krynicy M. - ładnie ale strasznie drogo. Po większe zakupy wolę jechac do Nowego Dw. Gd. gdzie jest tanio. A że mam gaz w samochodzie to wychodzi taniej. Jesli Krynica - to nalezy szukac kwater w okolicach latarni morksiej. Ale w Stegnie albo w Skowronkach jest o wiele taniej no i Piaski - maleństwo ale tam jest tak...bezludnie? Dojazd do W-wy około 5,5 godz. z postojem. Chociaz ostatnio jechaliśmy 7,5 , ale mieliśmy 3 postoje dość długie. Niestety teraz na trasie Elbląg Krynica remontują "7", ale mozna przejechać przez most pontonowy i omija sie 7. No i blisko jest do Gdańska a tam jarmark Dominikański - uwielbiam go!!! Można naprawde zaopatrzyć się w piekne przedmioty - mówieo starociach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 10.07.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Zuber Dzięki za fajny namiar. Właśnie od prawie godziny oglądam, przeliczam i zachwycam się. Cena - no cóż do najniższych nie należy. Wyszło że musiałabym zapłacić 1200 zł od osoby na tydzień. Cena trochę niższa niż last minute w ciepłe kraje i do tego z jedzeniem Ale miejsce naprawdę rewelacja!!!!!!!!!!!!! to jest właśnie to gdzie chciałabym spędzić mój krótki urlop. Tylko kto mi zagwarntuje, że jak wydam tyle pieniędzy to będę miała ładną/słoneczną pogodę. Bo w kominku to mogę i u rodziców na działce popalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 10.07.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Amber Też dziękuję za porady w sprawie wyjazdu urlopowego.Czy szukając kwater w Stegnie lub Skowronkach mam omijać jakieś miejsca a na jakie zwrócić szczególną uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 10.07.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Betsi jesli nie upierasz sie przy morzu , to popatrz na Kaszuby.Mozna trafic na ciche i spokojne miejsca.Znam dosc dobrze te okolice , bo tam malo ludzi jest ,a ja raczej wole takie pustkowia .Jeziora sa czyste i piekne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 10.07.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Tylko kto mi zagwarntuje, że jak wydam tyle pieniędzy to będę miała ładną/słoneczną pogodę. Bo w kominku to mogę i u rodziców na działce popalić. Betsi, miejsce jest naprawdę warte swojej ceny, okolica przepiękna, jedzenie było super-właściciel osobiście nadzoruje i nie kupuje byle czego. Ja byłam przełom czerwca/ lipca i nie było jeszcze upałów, początek nawet deszczowy, te baseny są zbawieniem, bo jak wieje i nie da się wysiedzieć na plaży, opalasz się nawet w 22-23oC i pływasz w podgrzewanej wodzie. No i plaża zupełnie dzika. Ale wiadomo- to nie południe Europy,jakie potrafi być lato w Polsce właśnie widzimy, chociaż takich plaż, jak u nas miom zdaniem na południu nie uświadczysz. Zeby jeszcze to morze cieplejsze trochę było, ja to mogę nawet zakutana w kocu cały dzień na plaży przeleżeć i nic mi więcej nie trzeba, ale z dziećmi wiadomo-problem. Pineska Czy ekstrameble, mają też ekstra ceny? Wybór mają fajny. Muszę ruszyć temat kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 10.07.2007 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 [Ale wiadomo- to nie południe Europy,jakie potrafi być lato w Polsce właśnie widzimy, chociaż takich plaż, jak u nas miom zdaniem na południu nie uświadczysz. Popieram w 100 a nawet 200%. Plaże na Płw Helskim czy okolice Karwi, Dębek są niepowtarzalne i ten miałki piasek............................ rozmażyłam się. A może do Grandu w Sopocie? Pewnie bym zapłaciła taniej A tak wracając do rzeczywistości, to czy ktoś planuje zrobienie tarasu z drewna? Czy to może wyjść taniej czy drożej niż kostka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 10.07.2007 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 zuber, Szambo bylo z Radomia. Ceny zupelnie nie pamietam, musialabym poszperac po dokumentach. Pamietam natomista koszt szybkozlaczki, poniewaz placilam gotowka przy zalozeniu - 750 zeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 10.07.2007 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 A tak wracając do rzeczywistości, to czy ktoś planuje zrobienie tarasu z drewna? Czy to może wyjść taniej czy drożej niż kostka? Co do ceny to nie wiem, ale wydaje mi sie, ze utrzymanie tarasu z drewna w dobrej kondycji wymaga cyklicznych zabiegow pielegnacyjnych, ktore raczej nie sa nam bliskie. Nie mniej, walory estetyczne takiego tarasu sa zdecydowanie wyzsze - przynajmniej wg mnie W szczegolnosci, gdy taras taki polozony jest przy domu na plazy i wiedzie wprost do lazurowego morza .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 10.07.2007 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 W szczegolnosci, gdy taras taki polozony jest przy domu na plazy i wiedzie wprost do lazurowego morza .... I po co to bylo ,po co? Fajny drewniany ,ale zgadzam sie z Amber co do komplikacji w uzytkowaniu. Plytki chyba duzo wygodniejsze , tyle ze duzo ladniejsze sa deski To mysl teraz Amber gratuluje decyzji kominkowej ,zawsze to cos z garbu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 11.07.2007 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Fajny drewniany ,ale zgadzam sie z Amber co do komplikacji w uzytkowaniu. Plytki chyba duzo wygodniejsze , tyle ze duzo ladniejsze sa deski To mysl teraz Moze byc drewniany i nie wymagac rzadnych konserwacji . Wystarczy zeby byl zrobiony z bangkerei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 11.07.2007 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Witaj Wojtku Miło że tu zagladasz.Czy mogłbyś rozszerzyć trochę temat tego tarasu z tego drewna.W Muratorze z maja są 2 piekne trasy własnie z tego drewna, le poza tym że jest dobre nic wiecej nie napisano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts