Betsi2006 15.07.2007 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 Odnośnie Statka to chyba znalazłam namiary - ul. Puławska 498.Czy zgadza się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 15.07.2007 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 Zgadza sie Betsi I ja sie po rynny bede wybierala. Na szczescie juz u nich po urlopie. Dzisiaj zbieralam grzyby u siebie i na dzialce obok. Ale prawdziwki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 15.07.2007 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 Dzisiaj zbieralam grzyby u siebie i na dzialce obok. Ale prawdziwki A ja wczoraj u rodziców w lesie jakieś "czerwone" ( ale nie muchomory) Generalnie nie znam się komletnie na grzybach, ale mój tata jest wspaniałym grzybiarzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 15.07.2007 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 Kocham Pink Floyd Mmmm... W pełni podzielam Twoje uczucia w tym względzie "so, so you think you can tell, heaven from hell..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 16.07.2007 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 W piątek pisałam, że od soboty na moim dachu zacznie działać ekipa p. Czesława. Muszę napisać sprostowanie, że mając na myśli "zacznie działać" byłam w mylnym błędzie. Oni, normalnie wpadli na budowę. Ośmiu czy dziewięciu żółto-niebieskich ludzików (waga od koguciej po lekką). W garażu mają siedzibę główną, na socjal zaanektowali pomieszczenie gospodarcze. Organizacja pracy - super! Robota idzie do przodu aż miło, każdy wie co ma robić. Mróweczki, po prostu. Kto zamawia u Statka materiał na dach z usługą, niech spodziewa się takiego desantu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 16.07.2007 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 My zbieramy grzyby już tyllko na działce obok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewajanecka 16.07.2007 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Poszukiwania i wybieranie glazur i terakot to dla mnie ( i mojej rodziny) katorga. Tak trudno jest wybrać coś ostaecznie - a już powinnam. Nalepiej poszło nam wybranie ceramiki do kotłowni i garazu. Całe 15 min - bo można było wybrać 2 zestawy kolorystyczne ( szarości lub brązo-beże). Dlaczego było tak łatwo? - bo cena najniżasza w sklepie w promocji U mnie tez byl ogromny problem z wyborem , na szczęście juz się robia parkiety i ukladaja plytki. Mialam szczęście ,bo parkieciarze akurat mieli wolny termin , ktoś mial obsuwe przez ekipę i weszlam na czyjeś miejsce. Glazurnik to byly sasiad , zna się na robocie . Ukladal mi w mieszkaniu , bylam zadowolona. Projekt parkietu mam dosć pracochlonny , takie dziwolagi sobie wymarzylam. Lazienki rózne , jedna zwykla , prosta , reszta skomplikowane w robocie. Kuchnie zamowilam w Chobocie , jestem póki co z obslugi zadowolona. Efekty za kilka tygodni. Planuję przeprowadzic się na jesieni. Mam nadzieję , ze dogadam się z monazystami okien w sprawie poprawek. Kilka z nich nie otwiera się za dobrze.Niestety nie ja te okna wstawialam . Kupilam dom z oknami. Brame mam Wisiniowskiego , nie jestem zadowolona , wozi sie jakos to wszystko luzno ,chyba tez trzeba reklamowac. Pozdrawiam sedecznie , czesto nie piszę , ale was czytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flamenco108 16.07.2007 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 flamenco, Trasa kolo Twojego domu jest moja ulubiona w ucieczce przed korkami na Pulawskiej Widzialam, widzialam ... Gratuluje postepow!!! Dziękuję. Niestety, wizualnie z zewnątrz już wielu zmian nie będzie, przynajmniej przez najbliższy czas. Elewacja dopiero dojrzewa gdzieś na Śląsku i przyjedzie nie wczesniej niż w październiku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 16.07.2007 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Ewa Fajnie że nas czasem czytasz. Widzę że prace u ciebie bardzo zaawansowane. Jeśli jesteś zadowolona ze swoich parkieciarzy i mieliby czas we wrześniu to podziel się namiarem. Będzie do położenia finish parkiet - nic skomplikowanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewajanecka 16.07.2007 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Betsi2006 Zapytam Pana o terminy , ale z tego co wiem to ode mnie ida do Konstacina do jakiejs rezydencji.Jesli beda zainteresowani dam znac na PW. Cieszymy się z zaawansowania prac , bo juz czas na wieś iśc mieszkac i spokoju zaznac:) Chyba bedę potrzebowala dekarza , mam plame na scianie , myslę , ze to z dachu cieklo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 16.07.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Chyba bedę potrzebowala dekarza , mam plame na scianie , myslę , ze to z dachu cieklo. Co do plam, to u nas pare tygodni temu pojawila sie mokra plama na suficie w salonie Nie mogla byc z dachu, poniewaz na poddaszu wszystko bylo suche. Nie mogla byc tez z podlogowki, poniewaz nad salonem jej nie ma. Dopiero dlugie dumanie spowodowalo zlokalizowanie problemu. Plama na srodku pojawila sie od wadliwej obrobki blacharskiej na balkonie Na szczescie juz po bolu flamenco, Moze i na zewnarz mniej sie zmieni, ale za to w srodku pewnie sama rewolucja ewa, My zaczniemy walczyc z parkietem po wszystkich "mokrych" pracach. A zostalo nam tego troche, wiec sierpien to chyba optymalny termin Cos mi sie zdaje, ze Ty, Betsi, moze jewrioszka i ja bedziemy przeprowadzac sie w podobnym czasie Betsi, Jak postepy w wyborach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 16.07.2007 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Kurcze nie wiedzialam , ze z elektrykiem jest tyle roboty I ile trzeba sie namyslec Nic to jakos przezyje. Betsi to chyba nocuje w sklepie z plytkami , bo cos Jej nie widac. Ewa widac idziesz jak burza. Pewnie Twoim parkieciarzem nie jest Boorg Depi a byles w Gdansku na koncercie w zeszlym roku? My bylismy , Gilmour jest cudny Koncert 1 klasa I pozniej w trojce cala noc z Pink Floyd , echh jak w starych czasach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 16.07.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Betsi to chyba nocuje w sklepie z plytkami , bo cos Jej nie widac. Trzeba bylo wczesniej to ustalic Jako dobre forumki moglybysmy Jej kawe w termosie i drozdzowki podeslac rrmi, U nas rowniez elektryka do latwych nie nalezala. A i tak nie obylo sie bez przerobek. Zmienila sie koncepcja jednej z umywalek, to "kinkiety" poszly do korekty. Przybyla wanna, to osoby przewod trzeba bylo dla niej poprowadzic. Nie mowiac juz o dwoch gniazdkach, ktore wypadaly dosc nieestetycznie na laczeniu kafli Wszystkiego przewidziec sie nie da ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 16.07.2007 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Wszystkiego przewidziec sie nie da ... Nawet sie nie staram , tym bardziej , ze troche za szybko to sie jak dla mnie dzieje. Znaczy bardzo sie z tego ciesze , ale nie ogarniam. Fakt mogla powiedziec , kawe mam , kanapki nawet bym zrobila? A jak tam wanna , juz wyprobowana? Ja tak sobie mysle , ze Ty masz do nie slabosc Moja wiezba jest zrobiona. Dach ma naprawde piekny ksztalt. Dachowki juz czekaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 16.07.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 [A jak tam wanna , juz wyprobowana? Ja tak sobie mysle , ze Ty masz do nie slabosc No to mnie przejrzalas Wprawdzie nie jest taka jak z reklamy AXE ale .. A probuje ja poki co w ... kosmatej wyobrazni Moja wiezba jest zrobiona. Dach ma naprawde piekny ksztalt. Dachowki juz czekaja No to bajka Szepnij jeszcze kiedy przeprowadzka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mani 16.07.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Ja też męczyłam się dzisiaj z elektrykiem...(dzięki Betsi!). Byłam wyjątkowo na skraju sił (przeziębienie) a Pan zadawał strasznie trudne pytania pt. gdzie ma być włącznik do której lampy i gdzie ma być lampa w tym a tym pokoju. Masakra. skąd ja to mam wiedzieć gdzie ma być lampa jak nie wiem jeszcze gdzie co będzie. O RANY. Depi Czy dowiedziałeś się cos na temat tych bram kaszubskich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 16.07.2007 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 No to bajka Szepnij jeszcze kiedy przeprowadzka? Zaraz po dachowce ogrzewanie , ale nieskomplikowana sprawa , wszedzie podlogowka. Wylewki i odrazu plytki , K-G. Na szczescie mam dobrego plytkarza. Malowanko i powoli zaczne sie urzadzac. Zasadniczo najpierw wymoszcze gniazdko mojemu Dzieciaczkowi Na poczatek jeden z dwoch przydzialowych pokoi i lazienke . Chyba sie nie pochwalilam , ze bede miala antresole nad salonem . Tym samym zwiekszy sie powierznia domu . Ale juz mi sie to podoba Wysokosc bedzie powalajaca , w sam raz dla takiego krasnala jak ja Wybralam juz kamien na kominek. Zupelnie piekny kamien naturany , w sensie kamien tylko pocety na takie cienkie krazki. Bedzie zolto -czerwona mieszanka(chyba). Kurcze az wstyd , ze nie wiem co to za kamien. Wypatrzylam go na Alej Krakowskiej Ps.Widze , ze jakas wiedzma ze mnie , bo na powaznie podejrzewalam Cie o kosmate mysli z ta wanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 16.07.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 A ja dzisiaj w ten upal mialam wizyte ogrodnika.Mily pan ale nie sluchajacy co do niego sie mowi.Pochwalil moje dotychczasowe prace ale jego wizja ogrodu sprowadzala sie do calkowitego zagospodarowania dzialki.Placykow trawiastych zostalo moze z 10 metrow.Tu juki tu cisy a tu trawy a tam jeszcze klony,brzozy i inne lisciaki.A mnie chodzilo glownie o rozmieszcenie jodel koreanskich i srebrnych swierkow.No tych wogole nie przewidzial w swojej wizji.Jedyne co od niego wyciagnelam to ze njlepsze sadzonki to kupowane ze szkolek powyzej 1,5 m wysokosci po opryskach.A jaka bede miala gwarancje ,ze dany egzemplarz jest opryskany przeciw robalom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 16.07.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Zazdroszcze Wam tych ogrodowych problemow Prosze wlaczyc dwojke , niespodzianka tam jest , jesli ktos lubi Shinead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 16.07.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Chyba sie nie pochwalilam , ze bede miala antresole nad salonem . Tym samym zwiekszy sie powierznia domu . Ale juz mi sie to podoba Wysokosc bedzie powalajaca , w sam raz dla takiego krasnala jak ja Pieknie! A jak ja zagospodarujesz? Kiedys widzialam cudnej urody antresole z przeznaczeniem na pokazna biblioteke, do tego fantastycznie podswietlona Wybralam juz kamien na kominek. Zupelnie piekny kamien naturany , w sensie kamien tylko pocety na takie cienkie krazki. Bedzie zolto -czerwona mieszanka(chyba). Kurcze az wstyd , ze nie wiem co to za kamien. Wypatrzylam go na Alej Krakowskiej Jeden z wiekszych wyborow kamienia naturalnego (tych podrabianych gipsowek jakos zupelnie nie lubie ) znajdziesz w Kimar Pro Art. Warto wybrac sie do ich glownej siedziby w Starych Babicach i obejrzec wszystkie rodzaje naturalnych okladzin. Wrazenia super! My tam nasz kamien kupilismy. Po polozeniu paru modulow dokupilam jeszcze na cala sciane w hollu, kominek i kawalek salonu Ps.Widze , ze jakas wiedzma ze mnie , bo na powaznie podejrzewalam Cie o kosmate mysli z ta wanna Ty sie lepiej przyznaj kula, karty, starte skrzydlo muchy i troche zaklec i juz widac kto z grupy o czym mysli speek, Raaany ... alez roznorodnosc u Ciebie. U nas szczytem marzen jest jako taki trawnik i setka thuji dookola i starczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts