Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W piątek pisałam, że od soboty na moim dachu zacznie działać ekipa p. Czesława.

Muszę napisać sprostowanie, że mając na myśli "zacznie działać" byłam w mylnym błędzie. Oni, normalnie wpadli na budowę. Ośmiu czy dziewięciu żółto-niebieskich ludzików (waga od koguciej po lekką). W garażu mają siedzibę główną, na socjal zaanektowali pomieszczenie gospodarcze.

Organizacja pracy - super! Robota idzie do przodu aż miło, każdy wie co ma robić. Mróweczki, po prostu.

Kto zamawia u Statka materiał na dach z usługą, niech spodziewa się takiego desantu.

Poszukiwania i wybieranie glazur i terakot to dla mnie ( i mojej rodziny) katorga. Tak trudno jest wybrać coś ostaecznie - a już powinnam.

Nalepiej poszło nam wybranie ceramiki do kotłowni i garazu. Całe 15 min - bo można było wybrać 2 zestawy kolorystyczne ( szarości lub brązo-beże).

Dlaczego było tak łatwo? - bo cena najniżasza w sklepie w promocji :lol: :lol:

U mnie tez byl ogromny problem z wyborem , na szczęście juz się robia parkiety i ukladaja plytki.

Mialam szczęście ,bo parkieciarze akurat mieli wolny termin , ktoś mial obsuwe przez ekipę i weszlam na czyjeś miejsce.

Glazurnik to byly sasiad , zna się na robocie .

Ukladal mi w mieszkaniu , bylam zadowolona.

Projekt parkietu mam dosć pracochlonny , takie dziwolagi sobie wymarzylam.

Lazienki rózne , jedna zwykla , prosta , reszta skomplikowane w robocie.

Kuchnie zamowilam w Chobocie , jestem póki co z obslugi zadowolona.

Efekty za kilka tygodni.

Planuję przeprowadzic się na jesieni.

Mam nadzieję , ze dogadam się z monazystami okien w sprawie poprawek.

Kilka z nich nie otwiera się za dobrze.Niestety nie ja te okna wstawialam .

Kupilam dom z oknami.

Brame mam Wisiniowskiego , nie jestem zadowolona , wozi sie jakos to wszystko luzno ,chyba tez trzeba reklamowac.

Pozdrawiam sedecznie , czesto nie piszę , ale was czytam :)

flamenco,

Trasa kolo Twojego domu jest moja ulubiona w ucieczce przed korkami na Pulawskiej ;) Widzialam, widzialam ... :-) Gratuluje postepow!!! :D

Dziękuję. Niestety, wizualnie z zewnątrz już wielu zmian nie będzie, przynajmniej przez najbliższy czas. Elewacja dopiero dojrzewa gdzieś na Śląsku i przyjedzie nie wczesniej niż w październiku...

Betsi2006

Zapytam Pana o terminy , ale z tego co wiem to ode mnie ida do Konstacina do jakiejs rezydencji.

Jesli beda zainteresowani dam znac na PW.

Cieszymy się z zaawansowania prac , bo juz czas na wieś iśc mieszkac i spokoju zaznac:)

Chyba bedę potrzebowala dekarza , mam plame na scianie , myslę , ze to z dachu cieklo.

Chyba bedę potrzebowala dekarza , mam plame na scianie , myslę , ze to z dachu cieklo.

Co do plam, to u nas pare tygodni temu pojawila sie mokra plama na suficie w salonie :o Nie mogla byc z dachu, poniewaz na poddaszu wszystko bylo suche. Nie mogla byc tez z podlogowki, poniewaz nad salonem jej nie ma.

Dopiero dlugie dumanie spowodowalo zlokalizowanie problemu. Plama na srodku pojawila sie od wadliwej obrobki blacharskiej na balkonie :roll:

Na szczescie juz po bolu :-)

flamenco,

Moze i na zewnarz mniej sie zmieni, ale za to w srodku pewnie sama rewolucja :D

ewa,

My zaczniemy walczyc z parkietem po wszystkich "mokrych" pracach. A zostalo nam tego troche, wiec sierpien to chyba optymalny termin :-)

Cos mi sie zdaje, ze Ty, Betsi, moze jewrioszka i ja bedziemy przeprowadzac sie w podobnym czasie :D

Betsi,

Jak postepy w wyborach? :-) ;)

Kurcze nie wiedzialam , ze z elektrykiem jest tyle roboty :D

I ile trzeba sie namyslec :roll:

Nic to jakos przezyje.

Betsi to chyba nocuje w sklepie z plytkami , bo cos Jej nie widac.

Ewa widac idziesz jak burza.

Pewnie Twoim parkieciarzem nie jest Boorg 8)

Depi a byles w Gdansku na koncercie w zeszlym roku?

My bylismy , Gilmour jest cudny :p

Koncert 1 klasa :p :p :p

I pozniej w trojce cala noc z Pink Floyd , echh jak w starych czasach

Betsi to chyba nocuje w sklepie z plytkami , bo cos Jej nie widac.

Trzeba bylo wczesniej to ustalic ;) Jako dobre forumki ;) moglybysmy Jej kawe w termosie i drozdzowki podeslac 8)

rrmi,

U nas rowniez elektryka do latwych nie nalezala. A i tak nie obylo sie bez przerobek. Zmienila sie koncepcja jednej z umywalek, to "kinkiety" poszly do korekty. Przybyla wanna, to osoby przewod trzeba bylo dla niej poprowadzic. Nie mowiac juz o dwoch gniazdkach, ktore wypadaly dosc nieestetycznie na laczeniu kafli :roll: Wszystkiego przewidziec sie nie da ...

Wszystkiego przewidziec sie nie da ...

Nawet sie nie staram , tym bardziej ,

ze troche za szybko to sie jak dla mnie dzieje.

Znaczy bardzo sie z tego ciesze , ale nie ogarniam.

Fakt mogla powiedziec , kawe mam , kanapki nawet bym zrobila?

A jak tam wanna , juz wyprobowana?

Ja tak sobie mysle , ze Ty masz do nie slabosc :D

Moja wiezba jest zrobiona.

Dach ma naprawde piekny ksztalt.

Dachowki juz czekaja :D

[A jak tam wanna , juz wyprobowana?

Ja tak sobie mysle , ze Ty masz do nie slabosc :D

No to mnie przejrzalas :oops: 8) Wprawdzie nie jest taka jak z reklamy AXE ale .. :oops: A probuje ja poki co w ... kosmatej wyobrazni :oops: :lol:

Moja wiezba jest zrobiona.

Dach ma naprawde piekny ksztalt.

Dachowki juz czekaja :D

No to bajka :-) Szepnij jeszcze kiedy przeprowadzka? 8)

Ja też męczyłam się dzisiaj z elektrykiem...(dzięki Betsi!).

Byłam wyjątkowo na skraju sił (przeziębienie) a Pan zadawał strasznie trudne pytania pt. gdzie ma być włącznik do której lampy i gdzie ma być lampa w tym a tym pokoju. Masakra. skąd ja to mam wiedzieć gdzie ma być lampa jak nie wiem jeszcze gdzie co będzie. O RANY. :o

Depi

Czy dowiedziałeś się cos na temat tych bram kaszubskich?

No to bajka :-) Szepnij jeszcze kiedy przeprowadzka? 8)

Zaraz po dachowce ogrzewanie , ale nieskomplikowana sprawa , wszedzie podlogowka.

Wylewki i odrazu plytki , K-G.

Na szczescie mam dobrego plytkarza. :D

Malowanko i powoli zaczne sie urzadzac.

Zasadniczo najpierw wymoszcze gniazdko mojemu Dzieciaczkowi :D

Na poczatek jeden z dwoch przydzialowych pokoi i lazienke .

Chyba sie nie pochwalilam , ze bede miala antresole nad salonem .

Tym samym zwiekszy sie powierznia domu .

Ale juz mi sie to podoba :p

Wysokosc bedzie powalajaca , w sam raz dla takiego krasnala jak ja :lol:

Wybralam juz kamien na kominek.

Zupelnie piekny kamien naturany , w sensie kamien tylko pocety na takie cienkie krazki.

Bedzie zolto -czerwona mieszanka(chyba).

Kurcze az wstyd , ze nie wiem co to za kamien.

Wypatrzylam go na Alej Krakowskiej

Ps.Widze , ze jakas wiedzma ze mnie , bo na powaznie podejrzewalam Cie o kosmate mysli z ta wanna :wink:

A ja dzisiaj w ten upal mialam wizyte ogrodnika.Mily pan ale nie sluchajacy co do niego sie mowi.Pochwalil moje dotychczasowe prace ale jego wizja ogrodu sprowadzala sie do calkowitego zagospodarowania dzialki.Placykow trawiastych zostalo moze z 10 metrow.Tu juki tu cisy a tu trawy a tam jeszcze klony,brzozy i inne lisciaki.A mnie chodzilo glownie o rozmieszcenie jodel koreanskich i srebrnych swierkow.No tych wogole nie przewidzial w swojej wizji.Jedyne co od niego wyciagnelam to ze njlepsze sadzonki to kupowane ze szkolek powyzej 1,5 m wysokosci po opryskach.A jaka bede miala gwarancje ,ze dany egzemplarz jest opryskany przeciw robalom :wink:

Chyba sie nie pochwalilam , ze bede miala antresole nad salonem .

Tym samym zwiekszy sie powierznia domu .

Ale juz mi sie to podoba :p

Wysokosc bedzie powalajaca , w sam raz dla takiego krasnala jak ja :lol:

Pieknie! A jak ja zagospodarujesz? Kiedys widzialam cudnej urody antresole z przeznaczeniem na pokazna biblioteke, do tego fantastycznie podswietlona :-)

Wybralam juz kamien na kominek.

Zupelnie piekny kamien naturany , w sensie kamien tylko pocety na takie cienkie krazki.

Bedzie zolto -czerwona mieszanka(chyba).

Kurcze az wstyd , ze nie wiem co to za kamien.

Wypatrzylam go na Alej Krakowskiej

Jeden z wiekszych wyborow kamienia naturalnego (tych podrabianych gipsowek jakos zupelnie nie lubie :roll: ) znajdziesz w Kimar Pro Art. Warto wybrac sie do ich glownej siedziby w Starych Babicach i obejrzec wszystkie rodzaje naturalnych okladzin. Wrazenia super! My tam nasz kamien kupilismy. Po polozeniu paru modulow dokupilam jeszcze na cala sciane w hollu, kominek i kawalek salonu :-)

Ps.Widze , ze jakas wiedzma ze mnie , bo na powaznie podejrzewalam Cie o kosmate mysli z ta wanna :wink:

Ty sie lepiej przyznaj kula, karty, starte skrzydlo muchy i troche zaklec i juz widac kto z grupy o czym mysli 8) :lol:

speek,

Raaany ... alez roznorodnosc u Ciebie. U nas szczytem marzen jest jako taki trawnik i setka thuji dookola i starczy :roll: