speek 16.07.2007 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Nie ma czego zazdroscic.Ja nie mam ani jednego drzewa i deka cienia.A jego wizyta miala mnie pomoc rozmiescic choinki.Ten czlowiek u mnie juz nie ma czego szukac.Moze na ogrodach sie zna ale nie bierze pod uwage slusznych racji przyszlych uzytkownikow( gdzie juki i cisy przy zwierzakach)Poczytalam juz o tych moich choinach i moze w przyszlym tygodniu je posadze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 16.07.2007 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 U nas szczytem marzen jest jako taki trawnik i setka thuji dookola i starczy Witam w druzynie Amber u mnie ten kamien nie bedzie w sensie bodobnym jak blat kuchenny , nie plyta, tylko bardziej jak kamien taki jakby z podworka , jak piaskowiec , ale nieregularnie ciety. No nie znam sie na nazwach ,powiedzmy jak lupek tylko inny Teraz o juz nikt nie wie co bede miala I nie piaskowiec , bo jakos mi nie pasuje. Chyba , ze Ty tez o czyms takim mowisz Recepture zdradze na priva , po dokonanej wplacie na moje konto . Muchy nie sa przewidziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 16.07.2007 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Amber- czesc obsadzona,drzew lisciastych smieciuchow nie chce.Wygodnictwo.A ja sie glowie nad sciana na ktorej jest kominek.Wymyslilam kolorowe oble kawalki szkla o roznych wymiarach ukladane jak kamien lupany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 16.07.2007 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 No nie znam sie na nazwach ,powiedzmy jak lupek tylko inny Teraz o juz nikt nie wie co bede miala I nie piaskowiec , bo jakos mi nie pasuje. Chyba , ze Ty tez o czyms takim mowisz Hmmm ... mecze wyobraznie, ale marnie z efektem Jak zaprosisz mnie kiedys na kawe to obejrze U nas bedzie lupek, nieregularny w ksztalcie, kolorze i obszarze przyklejenia Wiem, wiem ... z oszczednosci muche zastepuje sie zaba albo pasikonikiem speek, Zabudowa kominka i sciany do ktorej przylega spedzala mi sen z oczu przez kilka dni. W koncu cos wymyslilismy, skonsultowalismy z nasza architekt, potem zaczelismy rysowac po scianach i kominku i jakos wyszlo Kominek zostal upackany kreda, sciany tez i poki co wydaje sie, ze powinno byc dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 16.07.2007 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Nie wiem co bedzie na mojej antresoli , ale cos wymysle, moze goscie po imprezie beda tam spali Na kawe chetnie zapraszam , najbardziej z kawalkiem wlasnego lupka , wydaje mi sie , ze kombinujemy podobnie. Wiem , ze ze mnie go..niany opowiadacz. Trace przez to na urodzie ,wiem wiem Ale zajefajny koncert Jaszczurki sa lepsze i jest ich duuuuzzzoooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 17.07.2007 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 [...] gniazdkach, ktore wypadaly dosc nieestetycznie na laczeniu kafli [...] Amber, tym niewinnym zdaniem uświadomiłaś mi jak daleko trzeba mieć wszystko zaplanowane już na etapie elektryki. I jak przez mgłę (w czasach, kiedy wykańczałam swoje mieszkanie) przypomniało mi się, że pan płytkarz drożej policzył sobie za gniazdka wpuszczone w glazurę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 17.07.2007 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 [...] ale nie sluchajacy co do niego sie mowi. [...] Tu juki tu cisy a tu trawy a tam jeszcze klony,brzozy i inne lisciaki.A mnie chodzilo glownie o rozmieszcenie jodel koreanskich i srebrnych swierkow. [...] A mój ogród projektowała osoba z naszej grupy (fragment projektu można zobaczyć w dzienniku budowy, s. 2). W przeciwieństwie do pana ogrodnika - słucha. Jeśli jakaś nasza wymarzona roślina byłaby niemożliwa do prowadzenia w ogrodzie - zwraca na to uwagę lub proponuje konkretny gatunek, który sprawdzi się najlepiej. My akurat chcieliśmy ogród bez iglaków i taki będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 17.07.2007 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 speek napisała drzew lisciastych smieciuchow nie chce.Wygodnictwo. A umnie 1/5 działki to same śmieciuchy-brzoza na brzozie. I w dużej mierze te śmieciuchy przesądziły o kupnie działki. ewa też biorę pod uwagę Chobota, napisz na priva coś więcej i jak cenowo wychodzi. Mam świetnego człowieka od kuchni...ale w Poznaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 17.07.2007 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Betsi to chyba nocuje w sklepie z plytkami , bo cos Jej nie widac. Trzeba bylo wczesniej to ustalic Jako dobre forumki moglybysmy Jej kawe w termosie i drozdzowki podeslac . Rrmi, Amber Jakie jesteście miłe kolezanki kawka i drożdżówki - super. Ale zamiast się nabijać ze mnie że nie mogę wybrac galazury i terkoty ( choć do kotłowni i garazu wybrałam !!!!!!!!!!-pisałam o tym w niedziele) mogłybyscie cos pomóc, podpowiedzieć, pojechać na ogląd. Myślicie że moi panowie to tacy skłonni sa do doradzania Tylko ze sklepu poganiają. Niestety, ponieważ mam czas na zajmownie się jeżdżeniem po sklepach tylko w weekendy, to efekt jest taki że wiele rzeczy jest jeszcze nie wybrane. W firmie też jest niespodziewanie dużo pracy, więc i pisać nie mam kiedy. Ale od poniedziałku biorę urlop i planuje pierwszy tydzień zająć się tylko sprawami zwiazanymi z wykończeniem domu ( glazury, biały montaż, drzwi wewn, podłogi). a potem ................................ udam się na zasłużony odpoczynek na Morze Bałtyckie ( trudno o kwatery pod koniec lipca ale udało mi się coś znaleść) W sprawie elektryki to uważam że jest to jedna z najgorszych rzeczy do zaplanowania i powinien być już zaplanowany układ mebli i urządzeń w pomieszczeniach. A i tak poprawki na pewno jeszcze będą, chodzi o to żeby było ich jak najmniej. Podczas planowania elektryki w moim domu otrzymłam duzo cennych informcji od Amber i Jewrioszki i innych ( wszystkim bardzo dziekuję). Zuber Ja biorę kuchnię z Częstochowy, więc jeśli masz dobrych wykonawców w Poznaniu to dlaczego miałabyś u nich nie zamówić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 17.07.2007 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Amber, tym niewinnym zdaniem uświadomiłaś mi jak daleko trzeba mieć wszystko zaplanowane już na etapie elektryki. I jak przez mgłę (w czasach, kiedy wykańczałam swoje mieszkanie) przypomniało mi się, że pan płytkarz drożej policzył sobie za gniazdka wpuszczone w glazurę. Ano wlasnie ... a kazda przerobka gniazdka jest drozsza, niz jego pierwotne zrobienie przez elektryka W jednej lazience mam 5 przerobek, a wszystko bylo "niby" zaplanowane. Zmienila sie wielkosc umywalki i plan padl na pysk Z drugiej strony tak to juz sobie zaplanowalam, ze laczenie kafli na scianie zlicuje sie dokladnie ze srodkiem halogenu w okraglym suficie, a ten ze srodkiem umywalki, ktora symetrycznie bedzie miala ustawione kinkiety, a wszystko to w bardzo precyzyjnej odleglosci od wlacznikow swiatel prysznicowych i kontaktow bocznych Uffff ... i tak w kazdym pomieszczeniu Betsi, Juz wczesniej pisalam - polecam Twojej uwadze sklepy z glazura na Radzyminskiej A z kaflami do garazu, na schody wejsciowe i balkony tez u nas bylo najszybciej. Dluzej trwalo stanie w kolejce do kasy niz wybieranie Betsi, kafle to jeszcze nic .. wlasnie doszlismy do wyboru kolorow farb I to dopiero sa schody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 17.07.2007 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Amber Pls nie strasz mnie bo elektryka i glazury mnie dobiły. Tak sobie myslę, ze skoro tak szybko udało mi się wybrać kolor tynku, to ze scianami też nie powinno być problemu ( no chyba ze nie będziemy zgodni w tym temacie z mężem) Na razie kolejny temat zamkniety - kuchnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 17.07.2007 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 [b] Zuber[/b] Ja biorę kuchnię z Częstochowy, więc jeśli masz dobrych wykonawców w Poznaniu to dlaczego miałabyś u nich nie zamówić? Nie wykluczam takiej możliwości, jeżeli nie znajdę nic w Wa-wie. Elektrycznie mam zaplanowany na razie salon i małą łazienkę, kuchnia-jedna wielka niewiadoma-a elektryk wchodzi w przyszłym tyg. Dach się robi- co do reszty, czekam , aż miną upały. Z zakupów-wielgaśny basen ogrodowydla dziecka i wielgaśny meksykański hamak dla rodziny.Ten ostatni sprzedają na allegro.Polecam Betsi na urlop http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=210296772 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 17.07.2007 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Zuber Hamaczek super - tylko jak na razie to nie mam do czego go przyczepić Ty masz super bo już teraz możesz kupować i korzystać z takich rzeczy bo masz ogród. Co do tej elektryki to na prwdę byłoby dobrze zebyś tą kuchnię miał choć z grubsza zaplanowaną. A co zrobiłaś z hydrauliką? też musiłaś ją do tej kuchni jakoś doprowadzić i rozmieścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 17.07.2007 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 W sprawie kuchni-z grubsza wiem, ale wiadomo co to znaczy z grubsza, poza tym łatwiej rozmieścic zlewozmywak, niż różne pstryczki-elektryczki. Może w tym hamaku przyjda mi do głowy jakieś rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 17.07.2007 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Z zakupów-wielgaśny basen ogrodowydla dziecka i wielgaśny meksykański hamak dla rodziny.Ten ostatni sprzedają na allegro.Polecam Betsi na urlop http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=210296772 Hamak super!!! Ale podobnie jak Betsi nie mam na czym go sobie zawiesic Biorac pod uwage, ze drzewa rosna dluuuugo, to chyba sie powstrzymam z zakupem Co do pstryczkow-elektryczkow to jest jeszcze jeden aspekt. Trzeba wiedziec nie tylko gdzie rozmiescic, ale z jakich punktow wlaczaja i wylaczaja sie poszczegolne swiatelka. To calkiem fajne, bo np. nie trzeba wstawac z lozka, aby zgasic gorne swiatlo, lub wracac sie do wiatrolapu, aby wygasic holl, czy swiatlo w salonie, gdy jestesmy na tarasie itp. itd. Warto o tym pomyslec na poczatku projektowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johan 17.07.2007 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Mój temat to tutaj zupełnie nie pasuje, bo dziewczyny to tylko wykończeniówka i zakupy, ale potrzebuję pomocy.Może wiecie kto w naszej okolicy może wykonać projekt oraz zjazd z drogi gminnej na działkę.Podobno potrzebne są do tego specjalne uprawnienia.proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 17.07.2007 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Mój temat to tutaj zupełnie nie pasuje, bo dziewczyny to tylko wykończeniówka i zakupy, ale potrzebuję pomocy. Może wiecie kto w naszej okolicy może wykonać projekt oraz zjazd z drogi gminnej na działkę. Podobno potrzebne są do tego specjalne uprawnienia. proszę o pomoc.Zalatwilam to wszystko na Czajewicza . Pytaj te mile Panie , ktore sie tym zajmuja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 17.07.2007 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Johan, Spróbuj spytać się w gminie. Oni powinni cię nakierować do kogo uderzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johan 17.07.2007 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 DziękujęMyślałem, że może został Wam gdzieś jakiś numer telefonu. W gminie mogę być dopiero w przyszłym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 17.07.2007 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 johan Pod wpływem Twojego pytania zajrzałam do dokumentacji i okazało się że nie mam takiego prajektu. Mam tylko decyzję że mam 3 lata na wykonanie takiego zjazdu ( potem pozwolenie/decyzja jest nieważna).Wiec niestety nie pomogę Ci w tym temacie. Czy ktoś z was zastanawiał się nad zainstalowaniem klimatyzacji w domu?Czy szukaliście jakiś firm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts