Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zapraszamy wylicytowania przedmiotów przekazanych przez forumowiczów na II aukcje dla Nikoli.

Na chwilę obecną licytujemy:

1. Obrazek namalowany przez Osowę zobacz obrazek

2. Obrazek wyszywany przez Tolę zobacz obrazek

3. Butelka legendarnego 'kompociku' od Emems

4. Koszulka z emblematem osoby która wylicytuje tą koszulkę, przekazne przez Emems

5. Kubek z logo Muratora

6. Kubek z logo Muratora

7. Kask budowlany z logo Muratora

Zapraszamy do licytowania, z radością przyjmiemy również inne przedmioty na licytacje.

Adres licytacji:

http://www.dlanikoli.prv.pl

Przypominamy nr konta:

Stowarzyszenie Przyjaciół Osób Niesłyszących i Niedosłyszących 'Człowiek - Człowiekowi'

ul. Pstrowskiego 1; 01-943 Warszawa

PKO S.A. IV O/W-wa

47 1240 1053 1111 0000 0443 2036

koniecznie z dopiskiem:

Na zakup implantu ślimakowego dla Nikoli Żybury

W sprawach organizacyjnych kontakt [email protected]

Edzia & Maksiu

Witam Grupę

Informujemy, że w II licytacji na rzecz Nikoli zebraliśmy

na dzień : 20 listopada godz. prawie 10-ta ....625 zł + pieniążki grupy szczecińskiej 770 zł RAZEM 1395 zł.

Czy powtórzymy wynik I Licytacji / 3410 zł/ ?

Wierzę, że tak , że mimo obecnego, trudnego okresu finansowego uda nam się!!! .

Pozdrawiamy i zapraszamy do wzięcia udziału w licytacji

Edzia&Maksiu

http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=36615

• 2 weeks później...

Witam sasiadow blizszych i dalszych,

wlasnie rozpoczynam wyboista droge poprzez urzedy, ktorej celem jest pozwolenie na budowe. Sledze grupe piaseczysnka od jakiegos juz czasu i musze przyznac, ze Wasze doswiadczenia pozwola mi w przyszlosci zaoszzcedzic sporo czasu (i tak np nie mam watpliwosci od kogo kupie okna... jareko itp). Ale to wszytsko przede mna. Zamierzam rozpoczac prace dopiero (albo juz...) na wiosne 2006 roku - tak wiec czasu mam jeszcze sporo. Wybralismy z zona projekt wspomnienie II z apa-domy, ktory zamierzamy zrealizwoac w Wilczej Gorze - malo popularna miejscowosc w grupie - chyba tylko freshman tu buduje.

na razie to wszystko,

pozdrawiam

Oferta specjalna na licytacji

Fotel wraz z podnóżkiem od firmy Yanomebel,

z zestawu Aplauz

Wymiary 73x99x86 cm

Siedzisko: pianka wysokosprężysta HR

Uwaga: możliwe inne kolory

Cena minimalna zestawu: 300

Cena katalogowa: 563 zł + 205 zł podnóżek

Zapraszamy na strone producenta http://www.yanomebel.pl

W razie pytań proszę o kontakt na e-mail: [email protected]

zapraszamy na licytacje

http://www.dlanikoli.prv.pl

http://212.244.189.200/nikola/fotel.jpg

Mieczu - dzieki za odp. Moja dzialka znajduje sie ok 300 m na poludnie od ul. Przylesnej w WG. Jadac od Bobrowca nalezaloby skrecic w prywatna droge w lewo (jest tamtablica ogloszen i reklama producenta siatki...

Z Twoich namiarow na firmy na pewno skorzystam.

Dzisiaj rozpoczalem pierwsze starania o pozowlenie, tzn odebralem od geodety mape do celow projektowych (350 zl za 4 egz - tanio? drogo? - patrzac na te 4 marne karteczki to chyba drogo... ale konkurencja ma jeszcze drozej...). Jak juz urywac sie z pracy to na calego - zlozylem tez wniosek o warunki przylacza elektrycznego w rejonie. Zaplaclem haracz i czekam teraz 2 tygodnie. W miedzy czasie planuje zalatwic wode i gaz...

to na razie.

PS Freshman - dzieki za odp na priv.

Witamy poniekad sasiada....

Ja w przyszlym roku buduje tez deczko daleko....Wies Ławki ok 1km od stacji Czachowek Płd.

350 za mapki to niedrogo...nie jest to pewnie najtaniej, ale realnie nie znalazlem nic taniej, wiec licze ze w naszej okolicy jest to koszt najtanszy.

Pozdrawiam-Bartek

P.S.

Szukam aktualnie zaufanej ekipy do budowy D-09 z doprojektowanym garazem z BK 24 +15 steropianu z wiazba z wiazarow i krytego blacha oraz namiarow na jakies razdadne hurtownie, tartaki etc...

Wreczam im kopie projektow do wyceny i szukam zarowno ekipy jak i dostawcy. Moze jestescuie w stanie mi pomoc?

Jesli macie jakies zaufane ekipy, lub sklady, hurtownie, tartaki to bardzo prosze dajcie znac na priv!!

Z gory serdeczne dzieki i pozdrawiam wszystkich w andrzejkowy wieczor!!

Maciek_,

my też budujemy z apa-domy (tyle, ze kurant z garazem).

Jesli bedziesz szukał w Wa-wie architekta do adaptacji to stanowczo nie polecamy Ci p. Januszko z ul.Polskiej. I nie jest to tylko nasze zdanie :-( A to według autorów z Białegostoku jedyny współpracujący z nimi i godny polecenia architekt w W-wie.

Szczegóły na priva,

M&M&M

M&M&M,

Kurant z garazem byl tez naszym typem, ale w naszym wypisie i wyrysie bylo jak wół - spadziste dachy o kącie nachylenia do 45 stopni. A kurant ma troche wiecej... Nam adaptowal bedzie zapewne kolega architekt, ale jeszcze nie na 100%. Przykre doswiadczenia z adaptacja? - napisz na priva.

pozdrawiam

Przychodzi do Nikoli Św. Mikołaj...

Dziś jest ten szczególny dzień, kiedy obdarowujemy swoje dzieci upominkami. Nie robimy tego co prawda otwarcie, ale chowamy się za plecami Św. Mikołaja. Dziecięce marzenia bywają różne, jedne dzieci chcą klocki, inne lalkę, jeszcze inne może rowerek. Tego dnia żadne dziecko nie powinno zostać bez prezentów.

My jako społeczność forum Muratora, pomogliśmy w tym roku spełnić zupełnie inne marzenie małej dziewczynki, podarowaliśmy jej możliwość normalnego rozwoju, możliwość narazie zabawy, a potem nauki i życia w świecie dźwięków. Dzięki temu mała Nikola, nie zostanie w tyle za swoimi rówieśnikami, będzie mogła rozwijać się razem z nimi.

Nie ma jednak róży bez kolców. Aby móc dać Nikoli taką szanse prof. Skarżyński z Instytutu Fizjologii i Patologii Słuchu w Kajetanach k. Warszawy zdecydował, że przeprowadzi operację, pomimo że nie zebrano jeszcze całej potrzebnej kwoty (uzbierano 60 tys., brakowało 20 tys. zł), gdyż czas jest tu bardzo istotny.

Operacja odbyła się 11 października, a rodzice Nikoli podpisali specjalne oświadczenie, że w którym zobowiązują się do dopłacenia brakującej kwoty.

Przed dniem operacji zbiórka pieniędzy szła dość sprawnie, zbieraliśmy pieniądze nie tylko my, forumowicze, ale i czytelnicy Tele Tygodnia, znaczną kwotę wpłaciły Zakłady Azotowe w Puławach. Rodzice Nikoli pukali do wielu drzwi z prośbą o pomoc. W wielu z nich taką pomoc otrzymali.

Tak było przed dniem operacji, niestety po operacji emocje nieco opadły i pojawił się problem z dozbieraniem brakującej sumy. Rodzice Nikoli nadal czynnie uczestniczą w poszukiwaniach środków na dopłacenie za wykonaną operacje, niestety wielu osobom wydaje się, że teraz już nie ma po co dalej wspierać zbiórkę pieniędzy, skoro operacja się odbyła.

Na szczęście są jeszcze ludzie, którzy nadal chcą pomagać, do tej pory udało się uzbierać około 2/3 brakującej kwoty. Zbieraliśmy i my na forum, czy to poprzez indywidualne wpłaty, czy poprzez aukcje internetową, czy też poprzez zbiórki na spotkaniach grupowych. Wiele pieniędzy udało się zebrać rodzicom Nikoli.

W tym szczególnym, dla wielu dzieci dniu zwracamy się do wszystkich forumowiczów (i nie tylko), którzy mogą i chcą, aby razem z nami zrobili dziś specjalny prezent dla Nikoli, niech do niej przyjdzie dziś Św. Mikołaj. Prosimy o wsparcie każdą nawet najdrobniejszą kwotą, wielu z nas ma konta w bankach internetowych, zrobienie takiego przelewu potrwa naprawdę chwilkę, a wypisanie tradycyjnego druczku przelewu zajmie tylko minutkę dłużej.

Wielokrotnie już udowodniliście drodzy forumowicze, że zawsze można na was liczyć. Znajdujemy się w przysłowiowej sytuacji "za 5 dwunasta", jeden mały kroczek i osiągniemy cel. Nikola będzie mogła normalnie się rozwijać, a jej rodzice będą mogli poświecić jej cały swój czas, nie martwiąc się jak dozbierać brakującą kwotę.

Przypominamy numer konta:

Stowarzyszenie Przyjaciół Osób Niesłyszących i Niedosłyszących 'Człowiek - Człowiekowi'

PKO S.A. IV O/W-wa

koniecznie z dopiskiem:

Na koniec jeszcze jedna prośba, aby dać innym przykład prosimy, aby osoby które zdecydują się wesprzeć dziś naszą akcje wpisywały się w tym wątku http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=494687#494687

Nie musicie podawać ani kwot, ani żadnych innych danych, napisze po prostu coś w stylu "Najlepsze życzenia od Św. Mikołaja dla Nikoli".

Wierzymy w Was

Edzia&Maksiu

Obecny stan licytacji:

(09.12.2004 godz. 14:00)

1. Obrazek namalowany przez Osowę - 100

2. Obrazek 'Anioły Dobroci' wyszyty przez Tolę - 260

3. Obrazek 'Bluszcz' namalowany kredką przez Osowę - 50

4. Butelka legendarnego 'kompociku' od Emems - 125

5. Koszulka z emblematem osoby która wylicytuje tą koszulkę, przekazne przez Emems - 75

6. Kubek nr 1 z logo Muratora - 50

7. Kubek nr 2 z logo Muratora - 30

8. Kask budowlany nr 1 z logo Muratora - 140

9. Nowy kalendarz na 2005 z reprodukcjami obrazów malarza Thomasa Kinkade od Ewak39 - 130

10. Piękne czerwone pudełko od Preev - 50

11. Obrazek od Engi - 60

12. Eliksir rozweselający od Edzi - 75

13. Serwetka od Marii - 30

14. Świeca - rzeźba od Mari - 25

15. Wielofunkcyjny scyzoryk Muratora - 100

16. Kask budowlany nr 2 z logo Muratora - 110

17. Kask budowlany nr 3 z logo Muratora - 80

18. Kubek nr 3 z logo Muratora - 0

19. Płyta: 'Cegiełka na rzecz ofiar powodzi. Moja i twoja nadzieja' od Pattaya - 40

20. Płyta Elli Fitzgerald - 5

21. Piękne czerwone pudełko nr 2 - 25

Oferta specjalna:

Fotel z podnóżkiem od firmy Yanomebel - 300

W sumie:

- 1560 zł z licytacji internetowej

- 770 zł z licytacji i zbiórki na spotkaniu grupy szczecińskiej

- 255 zł z licytacji spotkaniu grupy łódzkiej

- 200 zł zebrane przez Ewak39

łącznie 3085

Licytacja internetowa kończy się 16 grudnia o godz. 20.00

Wkrótce Serdecznie zapraszamy do wsparcia zbiórki pieniędzy dla Nikoli, zarówno poprzez licytacje jak i dobrowolne wpłaty na konto.

licytacja internetowa http://www.dlanikoli.prv.pl

Przypominamy nr konta:

KONTO:

Stowarzyszenie Przyjaciół Osób Niesłyszących i Niedosłyszących „Człowiek - Człowiekowi”

PKO S.A. IV O/W-wa

koniecznie z dopiskiem:

Edzia&Maksiu

Uprzejmie donoszę, że u mnie widać powoli światełko w tunelu zwiastujące zakończenie budowy. Miałem nadzieję wyprawić imprezę sylwestrową (kiedy już okazało się, że na 11 listopada nie zdążę za ChRL), ale znów brak szans - pewnie w Sylwestra będę w środku cyklinowania. Ale może uda się coś jeszcze w karnawale, choć w tym roku taki krótki.

Chciałbym odświeżyć temat brukarza do kostki granitowej (zima na razie ciepła i pewnie taka pozostanie :D ), ostatnio chyba Man szukał kogoś takiego. Ciekawe, Man, czy znalazłeś i jakie masz doświadczenia? Nie sprawdzałem jeszcze p. Motulki z Gołkowa, polecanego kiedyś przez Wiolę, może ktoś ma świeże wrażenia ze współpracy z nim?

A, jeszcze jedno: szy ktoś z Was kupował ziemię ogrodniczą albo coś podobnego i ile to kosztowało (po rozplanowaniu góry okazało się, że potrzebuję trochę uzupełnić), plus jakieś kontakty jeśli macie. Będę wdzięczny.

Pozdrawiam

Tomasz M. brukarza nie znalazłem, pewnie wrócę do tematu dopiero wiosną. Wydaje mi się trochę dziwne, ale nikt ze znajomych nie polecił mi "swojego" brukarza. Zawód partaczy?. Prawdę mówiąc, z czystym sumieniem mógłbym polecić tylko 2 ekipy pracujące u mnie-hydraulika i płyty G-K z malowaniem.

Tomasz M. brukarza nie znalazłem, pewnie wrócę do tematu dopiero wiosną. Wydaje mi się trochę dziwne, ale nikt ze znajomych nie polecił mi "swojego" brukarza. Zawód partaczy?. Prawdę mówiąc, z czystym sumieniem mógłbym polecić tylko 2 ekipy pracujące u mnie-hydraulika i płyty G-K z malowaniem.

Man a jak ci się mieszka? Dużo czasu zajmuje ci pokonanie drogi do Warszawy? No i czy internet hula?

Ja na internet się nie zdecydowałem jak na razie. Czekam a może dojdą kolejne opcje. Do pracy jadę 40-50 min (na dolny mokotów). Do domu wracam 35-40. Gdybym mieszkał blisko drogi asfaltowej byłoby ze 3-5 min mniej.

Ja także nie mam zbyt wielu ekip do polecenia. Z jednej strony dlatego, że zawsze można sie do czegoś było przyczepić a z drugiej sporo prac wykonywałem sam.

Jedne jest pewne. Nie jestem zadowolony z radomskiego szamba, które ma sporo osób z tej grupy. Było tanie ale to pozorna oszczędność. Przede wszystkim żałuję, że zamówiłem tak małe zbiorniki. Miało być 10m3 a może jest 9. Może bo zawsze coś zostanie po wypompowaniu a do tego przecież nie zapełnię do ostatniego litra. Tak więc wywożą odemnie jakieś 8,5 m3 ścieków. A do beczki wchodzi 10,5. Zaoszczędziłem kilka stów ale szybko mi się to "zwróci". Zastanawiam się teraz czy dokupić jeszcze jeden zbiornik czy może jednak wrócić do pomysłu z POŚ. Na razie staram się oszczędzać wodę. Odkładam decyzję do wiosny.

Jezier, skoro coś zostaje, to jak może być mniejsze niż beczka??? :o Albo coś z moim rozumowaniem nie tak, albo to beczka nie zabiera Ci wszystkiego. Skoro coś Ci tam zostaje, a beczka ma 10,5 i przyjeżdża pusta, zapełnia się cała, to żeby zostało, musisz mieć pojemniejszy zbiornik niż ta beczka. Czy z moją logiką coś nie tak?

Marta, myślę, że Jezier po prostu wolałby nie płacić za puste miejsce w beczce (płaci za przyjazd beczki niezależnie ile towaru ona zbiera). Gdyby miał większe szambo, beczka napełniałaby się na full, czyli musiałaby przyjeżdzać rzadziej = taniej, albo on mógłby wiecej poszaleć ze zużyciem wody za ten sam pieniądz.